Λευκή κουζίνα – 70 φωτογραφίες, 7 ιδέες σχεδιασμού και πρακτικές συμβουλές

Η λευκή κουζίνα είναι μια win-win λύση για όλες τις εποχές, όχι μόνο από άποψη διακόσμησης, αλλά και από πρακτική (!) Άποψη. Εδώ είναι μερικοί λόγοι:

 • Σε λευκό φόντο, η σκόνη, οι ραβδώσεις, το ασβέστη, οι σταγόνες νερού δεν είναι τόσο αισθητές. Ναι, οι λευκές προσόψεις, η ποδιά, οι τοίχοι και ο πάγκος δεν λερώνονται καθόλου εύκολα όσο νομίζουν οι άνθρωποι για αυτές. Είναι το ίδιο βρώμικες με τις επιφάνειες οποιουδήποτε άλλου χρώματος. Και ακόμη περισσότερο, το λευκό είναι πιο πρακτικό από το μαύρο, το wenge, το μπλε και άλλες σκούρες αποχρώσεις. Σε γενικές γραμμές, κάθε χάος φαίνεται λιγότερο καταθλιπτικό σε μια λευκή κουζίνα από ό, τι σε μια σκοτεινή ή πολύχρωμη κουζίνα. Ωστόσο, από πολλές απόψεις, η πρακτικότητα των λευκών επιφανειών εξαρτάται από τα υλικά και τις υφές, και θα μιλήσουμε για αυτό στο δεύτερο μισό του άρθρου..
 • Το λευκό χρώμα διευρύνει οπτικά το χώρο. Αν η κουζίνα είναι μικρή, τότε το στοίχημα στο λευκό είναι η καλύτερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε. Πιστέψτε με, οι ελαφροί τοίχοι και τα έπιπλα θα σώσουν ακόμη και την πιο απελπιστική κατάσταση, για παράδειγμα, όπως σε αυτή τη μίνι κουζίνα στο Χρουστσόφ στην παρακάτω φωτογραφία.

Μικρή λευκή κουζίνα στο Χρουστσόφ

 • Φωτίζει οπτικά τα έπιπλα. Ένα σετ, μπουφέ ή τραπέζι σε λευκό χρώμα φαίνεται λιγότερο ογκώδες και βαρύ.
 • Ενισχύει το φυσικό φως. Οι λευκές επιφάνειες, ιδιαίτερα οι γυαλιστερές και οι σατέν, αντανακλούν το φως, λόγω του οποίου ο χώρος γίνεται πιο ελαφρύς και πιο αέρινος. Σε μια κουζίνα με έλλειψη φυσικού φωτός (για παράδειγμα, εάν τα παράθυρά της βλέπουν προς τα βόρεια ή αν υπάρχει γυάλινη χαγιάτι πίσω τους) λευκοί τοίχοι και λευκές προσόψεις θα κάνουν θαύματα.
 • Το λευκό εξισορροπεί ένα υπερβολικά ντυμένο ή φωτεινό εσωτερικό. Για παράδειγμα, κλασική κουζίνα με λευκούς τοίχους ή / και έπιπλα δεν θα φαίνονται προσχηματικά, αλλά κομψά.

Λευκή κλασική κουζίνα

Or φανταστείτε, για παράδειγμα, μια πολύχρωμη ποδιά με εκτύπωση φωτογραφίας – πώς να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό, ώστε να μην αποδειχθεί αδέξια; Σε μια λευκή κουζίνα, μια τέτοια ερώτηση δεν θα προκύψει ποτέ, επειδή όσο πιο φωτεινή είναι η ποδιά της, τόσο πιο ενδιαφέρουσα φαίνεται.

 • Το λευκό είναι ευέλικτο. Ταιριάζει καλά με όλα τα χρώματα και αποχρώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους οποιουδήποτε στυλ – από υπερσύγχρονο έως Χώρα.
 • Το λευκό εξευγενίζει φθηνά υλικά – είτε πρόκειται κεραμίδι ποδιάς, καρέκλες τραπεζαρίας ή σετ κουζίνας. Έτσι, για παράδειγμα, οι όψεις μοριοσανίδων, απλώς βαμμένες με λευκό χρώμα, θα φαίνονται πιο ακριβές και ευγενείς από τις ίδιες προσόψεις από μοριοσανίδες, αλλά με επίστρωση μεμβράνης.

Οικονομική λευκή κουζίνα

 • Το σχέδιο μιας λευκής κουζίνας είναι το πιο εύκολο να εφαρμοστεί. Εξάλλου, έπιπλα, πλακάκια ή πάγκοι, ταπετσαρία ή χρώμα για τοίχους σε λευκό χρώμα είναι πάντα και παντού..

Από την άλλη πλευρά, εάν ο σχεδιασμός είναι ανεπιτυχής, μια λευκή κουζίνα μπορεί να φαίνεται πολύ στείρα, άβολη ή … μπανάλ. Πράγματι, η μόδα για τους λευκούς εσωτερικούς χώρους έχει γίνει ανεξέλεγκτη και με την άφιξη της Ikea, έχουν γίνει σχεδόν οι ίδιες. Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάσαμε 7 δροσερές λευκές ιδέες σχεδιασμού κουζίνας, μια επιλογή 55 φωτογραφιών, καθώς και πρακτικές συμβουλές για τη διευθέτηση.

7 λευκές ιδέες σχεδιασμού κουζίνας

Ιδέα 1. Λευκή κουζίνα με σκιά φυσικού ξύλου

Ο συνδυασμός λευκού και φυσικού ξύλου είναι πολύ ευχάριστος στο μάτι, και είναι επίσης καθολικός, και το πιο σημαντικό – μόλις δημιουργήθηκε για την πραγματική ζωή. Δεν είναι για τίποτα ότι μια λευκή κουζίνα με ξύλινο πάγκο και πάτωμα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο..

Λευκή γυαλιστερή κουζίνα και ξύλο

 • Λευκή μικρή κουζίνα 6,5 τετρ. Μ
 • Λευκή μικρή κουζίνα 6,5 τετρ. Μ
 • Λευκή μικρή κουζίνα 6,5 τετρ. Μ
 • Λευκή μικρή κουζίνα 6,5 τετρ. Μ

Ιδέα 2. Λευκή κουζίνα με τοίχο με έμφαση

Ένας τοίχος με έμφαση σε μια λευκή κουζίνα μπορεί να βαφτεί σε ένα φωτεινό ή πολύ σκούρο χρώμα, διακοσμημένο με ταπετσαρία με μια πληθωρική εκτύπωση, ταπετσαρία φωτογραφιών ή μια όμορφη τοιχογραφία. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπόλοιποι τοίχοι θα γίνουν ουδέτερο φόντο, το εσωτερικό θα φαίνεται φρέσκο ​​και κομψό..

Λευκή κουζίνα με τοίχο προφοράς

Παρεμπιπτόντως, με τη βοήθεια ενός τοίχου με έμφαση, μπορείτε να διορθώσετε ορισμένες ατέλειες του δωματίου. Για παράδειγμα, ένας κίτρινος / χρυσός / πορτοκαλί τοίχος μπορεί να αντικαταστήσει τον ήλιο σε μια λευκή κουζίνα με έλλειψη φωτός..

Λευκή κουζίνα με κίτρινο τοίχο

Ένας σκοτεινός τοίχος θα βυθιστεί οπτικά στα βάθη, γεγονός που θα ενισχύσει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου από ό, τι πραγματικά υπάρχει.

Λευκή κουζίνα με μαύρη ταπετσαρία

Ένας τοίχος με μια ταπετσαρία φωτογραφιών με μια προοπτική εικόνα θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας στο σχεδιασμό μιας μικρής λευκής κουζίνας.

Ταπετσαρία για μια μικρή κουζίνα

Ένας τοίχος με οριζόντιες γραμμές θα “σπρώξει” τους τοίχους μιας στενής κουζίνας (βλέπε φωτογραφία παρακάτω) και με κάθετες γραμμές, θα “σηκώσει” ένα χαμηλό ταβάνι.

Ριγέ τοίχος

Ένας τοίχος με μεγάλο καθρέφτη θα ενισχύσει τον φωτισμό μιας λευκής κουζίνας και θα τον διπλασιάσει.

Λευκή κουζίνα με καθρέφτη

Ιδέα 3. Λευκή κουζίνα με σκούρες πινελιές

Η λευκή κουζίνα με μαύρες πινελιές είναι η πιο αποτελεσματική. Ειδικά αν είναι διακοσμημένο σε παριζιάνικο στιλ, σε στιλ αρτ ντεκό, μινιμαλισμό ή hi-tech. Ακολουθεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα εσωτερικού στυλ Παρισιού – μια λευκή κουζίνα με πάγκο από μαύρη faux πέτρα, σκούρο φωτιστικό και ένθετα δαπέδου. Η περιοχή αυτής της μικρής κουζίνας στον ανασχεδιασμένο Χρουστσόφ είναι μόλις 5 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα.

Λευκή κουζίνα στο Χρουστσόφ

Και εδώ είναι μια φωτογραφία μιας λευκής κουζίνας υψηλής τεχνολογίας με μαύρες συσκευές και υδραυλικά.

Λευκή κουζίνα με μαύρες συσκευές

Ασπρόμαυρη κουζίνα

Δείτε επίσης: 11 συμβουλές σχεδιασμού για μια ασπρόμαυρη κουζίνα

Ιδέα 4. Μονόχρωμη λευκή κουζίνα

Το κύριο πλεονέκτημα μιας μονόχρωμης λευκής κουζίνας είναι η δυνατότητα “διαγραφής” των ορίων και η επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος της διεύρυνσης του δωματίου. Και έτσι ώστε η μονόχρωμη λευκή κουζίνα να μην μοιάζει με δωμάτιο νοσοκομείου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο ενδιαφέρουσες υφές..

Για παράδειγμα, μια γυαλιστερή λευκή κουζίνα σε έναν τοίχο από λευκό τούβλο με μια λευκή γυάλινη ποδιά θα φαίνεται πολύ κομψή και καθόλου σαν χειρουργείο..

Λευκή γυαλιστερή κουζίνα χωρίς λαβές στο stalinka

Λευκό σχέδιο κουζίνας στο stalinka

Λευκό στούντιο κουζίνας

Λευκή μονόχρωμη κουζίνα

Επίσης, το λευκό μπορεί να αραιωθεί με ανοιχτό μπεζ, γαλακτώδεις και κρεμ αποχρώσεις, χρησιμοποιήστε καθρέφτες και μέταλλα στη διακόσμηση.

Λευκή γυαλιστερή κουζίνα

Ιδέα 5. Λευκή κουζίνα + ορείχαλκος ή άλλα μέταλλα

Το λευκό ισορροπεί και ενισχύει την ομορφιά των μετάλλων. Μπορείτε να επιλέξετε έναν ή δύο τύπους μετάλλων και να τους χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό της κουζίνας. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι εξαρτήματα για έπιπλα κουζίνας, μέρη ενός λαμπτήρα ή οικιακών συσκευών, πλαίσια καθρεφτών / πινάκων, υδραυλικά.

Κουζίνα με εξαρτήματα από ορείχαλκο

Ιδέα 6. Λευκή κουζίνα και χρωματιστοί τοίχοι

Το λευκό σετ κουζίνας θα φαίνεται υπέροχο σε οποιοδήποτε φόντο. Μπορεί να είναι λεπτές παστέλ αποχρώσεις, φωτεινές και ζουμερές ή, αντίθετα, σκοτεινές και βαθιές..

Λευκή κουζίνα με μπλε τοίχους

 • Κίτρινη και άσπρη κουζίνα
 • Κίτρινη και άσπρη κουζίνα
 • Κίτρινη και άσπρη κουζίνα

Ιδέα 7. Μερικώς λευκά ακουστικά

Ένα μέρος του ακουστικού μπορεί να είναι λευκό, ενώ το άλλο μέρος μπορεί να είναι ξύλο, έγχρωμο, μαύρο ή οτιδήποτε άλλο. Η λύση είναι απλή, όχι ασήμαντη και μπορεί να είναι πολύ επωφελής. Για παράδειγμα, ένα μέρος των ντουλαπιών μπορεί να διακοσμηθεί για να ταιριάζει με τους τοίχους για ένα αόρατο αποτέλεσμα και ο χώρος φαίνεται λιγότερο ακατάστατος..

Λευκή και γκρι κουζίνα

Στενή κουζίνα με λευκά και γκρι ντουλάπια

Δεδομένου ότι τα κάτω ντουλάπια λερώνονται ταχύτερα, μπορούν να είναι σε πιο πρακτικό χρώμα (για παράδειγμα, λευκό) και τα επάνω σε λιγότερο πρακτικό, αλλά πολύ όμορφο (για παράδειγμα, γυαλιστερό μαύρο).

Λευκό κάτω μέρος και μαύρο πάνω μέρος της κουζίνας

6 συμβουλές για την οργάνωση μιας λευκής κουζίνας

 • Για να εμποδίσετε τη λευκή κουζίνα να μοιάζει με το εσωτερικό της έκθεσης από τον εκθεσιακό χώρο Ikea, προσπαθήστε να εξατομικεύσετε το χώρο περισσότερο, ώστε να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας γούστο και την ψυχή του σπιτιού. Vintage πράγματα με ιστορία μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό, για παράδειγμα, παλιές ανακαινισμένες καρέκλες ή μαζική συλλογή gzhel.
 • Σχεδιασμός κουζίνας σε εξοχικό στιλ
 • Σχεδιασμός κουζίνας σε εξοχικό στιλ
 • Σχεδιασμός κουζίνας σε εξοχικό στιλ
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διακόσμηση τοίχου: αφίσες, πίνακες ζωγραφικής, πίνακες και φωτογραφίες. Κάνουν το εσωτερικό πιο περίπλοκο και ενδιαφέρον. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε φυτά εσωτερικού χώρου – μαζί τους, το εσωτερικό ζωντανεύει αμέσως. Και, φυσικά, μην φοβάστε να πειραματιστείτε με χρώματα και υφές..

Λευκή διακόσμηση κουζίνας

Λευκή κουζίνα με γκρι τοίχους και κόκκινο ψυγείο

 • Το μαλακό φως πολλαπλών επιπέδων είναι το μυστικό για την επιτυχία του σχεδιασμού της λευκής κουζίνας. Εκτός από το φωτιστικό οροφής, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε απλίκες τοίχου, φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια φωτιστικά. Λαμπτήρες κατά προτίμηση ζεστό λευκό ή φυσικό λευκό.

Πολυεπίπεδος φωτισμός

 • Όταν επιλέγετε λευκό χρώμα τοίχου, φροντίστε να δοκιμάσετε το χρώμα σε πραγματικές συνθήκες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και σε διαφορετικούς τοίχους του δωματίου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρείτε την τέλεια απόχρωση που ταιριάζει στον ιδιαίτερο φωτισμό της κουζίνας σας. Άλλωστε, υπάρχουν πολλές παραλλαγές του λευκού. Κάποιοι τόνοι μπορούν να γίνουν γκρι, άλλοι μπλε και άλλοι έχουν ζεστό κίτρινο απόχρωση..
 • Μια λευκή κουζίνα είναι μια κενή πλάκα που μπορείτε να βάψετε όπως σας αρέσει. Εάν η βάση του εσωτερικού είναι διακοσμημένη σε λευκό (τοίχοι και ακουστικά), τότε μπορεί να συμπληρωθεί με ασφάλεια με 3-5 επιπλέον χρώματα. Πώς να σχεδιάσετε σωστά το χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού διαβάστε στον οδηγό μας.
 • Η καλύτερη επιλογή για μια μικρή και σκοτεινή κουζίνα είναι ένα σετ με λευκό γυαλιστερές προσόψεις και ελαφριά τοιχώματα λευκής, γαλακτώδους, κρεμ απόχρωσης.

Μικρή λευκή κουζίνα

 • Οι λευκές επιφάνειες τείνουν να κιτρινίζουν με την πάροδο του χρόνου από την έκθεση σε ακτίνες UV. Είναι επιθυμητό το άμεσο ηλιακό φως να μην πέφτει στα ακουστικά και οι προσόψεις είναι υψηλής ποιότητας.

Πώς να κάνετε μια λευκή κουζίνα πρακτική

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε μια λευκή κουζίνα έτσι ώστε να καθαρίζεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα..

 • Μια λευκή ματ κουζίνα είναι πιο βιώσιμη από μια γυαλιστερή. Οι λευκές προσόψεις κουζίνας μπορεί να είναι γυαλιστερές, ημι-γυαλιστερές ή ματ. Ποια επιλογή είναι πιο πρακτική; Αφενός, μια γυαλιστερή λευκή κουζίνα καθαρίζεται ευκολότερα, αλλά ταυτόχρονα λερώνεται περισσότερο με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Το ματ από αυτή την άποψη απαιτεί λιγότερη προσοχή. Εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, μαγειρεύετε συχνά και θέλετε να περιορίσετε τον καθαρισμό στο ελάχιστο, τότε θα πρέπει να επιλέξετε λευκές προσόψεις με ματ φινίρισμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερεκτιμάτε ούτε τη βρωμιά μιας γυαλιστεράς λευκής κουζίνας. Πολλοί χρήστες μιλούν για αυτά ως τα πιο δύσκολα και εύκολα στη φροντίδα..
 • Απορρίψτε τους μηχανισμούς ώθησης. Είναι καλύτερα για μια λευκή κουζίνα να έχει πάνω ή τουλάχιστον κομμένες λαβές. Ειδικά αν οι προσόψεις είναι γυαλιστερές.
 • Ποιο πάγκο εργασίας να επιλέξετε για μια λευκή κουζίνα; Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι: ένας λευκός πάγκος και ένας πάγκος σε ουδέτερη απόχρωση (γκρι, μπεζ, καφέ).

Λευκή κουζίνα με λευκό πάγκο

Και οι δύο λύσεις είναι καλές, αλλά από την άποψη της πρακτικότητας, οι πάγκοι σε φυσικές αποχρώσεις εξακολουθούν να κερδίζουν. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα λευκής κουζίνας με πάγκο από γκρι faux πέτρα..

Λευκή κουζίνα με γκρι πάγκο

Το αγαπημένο μας είναι οι λευκές κουζίνες με πάγκους από συσσωματωμένο χαλαζία. Πρώτον, οι κορυφές συσσωματώματος είναι πολύ όμορφες, δεύτερον, είναι άφθαρτες και, τρίτον, λόγω της παρουσίας φλεβών, η βρωμιά δεν είναι ορατή πάνω τους..

 • Λευκή κουζίνα με πάγκο συσσωμάτωσης
 • Λευκή κουζίνα με πάγκο συσσωμάτωσης

Μας αρέσουν επίσης πολύ οι λευκές κουζίνες με τους ξύλινους πάγκους όπως σε αυτή τη φωτογραφία..

Λευκή κουζίνα με ξύλινη επιφάνεια εργασίας

Πλαστική επιτραπέζια πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα

Τραπέζι με καπλαμά βελανιδιάς

Αλλά μια λευκή κουζίνα με μαύρο πάγκο (ή στο χρώμα wenge, σκούρο ξύλο), αν και πολύ αποτελεσματική, είναι κατάλληλη μόνο για εκείνους που σπάνια μαγειρεύουν ή έχουν βοηθούς καθαρισμού. Δυστυχώς, ακόμη και τα μικρότερα στίγματα σκόνης, ψίχουλα, σταγονίδια νερού, ραβδώσεις και βρωμιά θα είναι διπλά αισθητά..

Σκούρο καφέ τραπεζάκι

Ακόμα και τα μικρότερα ψίχουλα και σταγονίδια νερού θα τραβήξουν το βλέμμα σας σε σκοτεινούς πάγκους

 • Να είστε προσεκτικοί με το λευκό backsplash και τα πλακάκια δαπέδου. Το γεγονός είναι ότι, αν και τα λευκά κεραμικά πλακίδια είναι πρακτικά από μόνα τους, οι ραφές τους λερώνουν πολύ γρήγορα και γίνονται γκρι. Επομένως, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ανοιχτό γκρι ή ανοιχτό μπεζ πλακάκια όπως σε αυτή τη φωτογραφία..

Κουζίνα με πλακάκια δαπέδου σε ανοιχτό μπεζ χρώμα

φωτογραφίες

Λευκή γυαλιστερή κουζίνα χωρίς λαβές Λευκή γυαλιστερή νεοκλασική κουζίνα Λευκή και κόκκινη κουζίνα Γυαλιστερή λευκή κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ

Γυαλιστερή κουζίνα στο εσωτερικό Μπλε ποδιά Λευκό μονόχρωμο σχέδιο κουζίνας καφέ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας σε ένα εξοχικό σπίτι

Κουζίνα με ξύλινα μπροστινά χωρίς λαβές Σετ κουζίνας με προσόψεις διαφορετικών χρωμάτων Λευκή κουζίνα

Γκρι ταπετσαρία με λευκά ακουστικά Γωνιακή κουζίνα σε κλασικό στιλ