Πώς να καλλιεργήσετε πράσινα κρεμμύδια στο σπίτι

Πόσο υπέροχο είναι το καλοκαίρι και το χειμώνα να έχετε πάντα φρέσκα βότανα στο χέρι, για παράδειγμα, φτερά κρεμμυδιού. Μετά από όλα, είναι τόσο συχνά απαραίτητο για σαλάτες και πίτες και είναι πολύ εύκολο να το καλλιεργήσετε ακριβώς στο περβάζι. Σε αυτό το υλικό θα βρείτε 2 οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να καλλιεργήσετε πράσινα κρεμμύδια στο σπίτι στο νερό ή στο έδαφος..

Μέθοδος 1. Πώς να καλλιεργήσετε κρεμμύδια για βότανα σε νερό

Φαίνεται ότι αυτή η μέθοδος καλλιέργειας κρεμμυδιών στο σπίτι είναι τόσο απλή και γνωστή σε όλους που δεν απαιτεί καν οδηγίες. Μετά από όλα, απλά πρέπει να βάλετε το κεφάλι σε νερό και να περιμένετε τη συγκομιδή. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει δύο προβλήματα – την ταχεία αποσύνθεση του λαχανικού και την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής. Για να ελαχιστοποιήσετε αυτά τα κόστη και να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάπτυξης, προτείνουμε την καλλιέργεια κρεμμυδιών σύμφωνα με τις ακόλουθες βελτιωμένες οδηγίες.

Ο, τι χρειάζεσαι:

 1. Κοινό κρεμμύδι από το κατάστημα. Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερο να σηκώσετε ένα ήδη βλαστημένο τόξο με μικρά βέλη. Οποιοδήποτε μεσαίο τόξο θα το κάνει, ωστόσο, αρκεί το κεφάλι να είναι σταθερό και υγιές..
 2. Ένα ποτήρι ή βάζο με μικρό λαιμό.
 3. Τακτοποιημένο νερό.
 4. Ενεργός άνθρακας 1-2 δισκία.

Οδηγίες:

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να προετοιμάσετε το κρεμμύδι για απόσταξη. Για να το κάνετε αυτό, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι από το πάνω στρώμα του φλοιού, τρυπήστε το κύπελλο με ένα σουβλάκι και κόψτε το πάνω μέρος του κεφαλιού κατά 1-1,5 cm όπως φαίνεται στη φωτογραφία (εάν το κρεμμύδι έχει ήδη φυτρώσει, τότε η κορυφή δεν χρειάζεται να κοπεί).

Προετοιμασία κρεμμυδιών στο ζόρι σε νερό

Προετοιμασία κρεμμυδιών στο ζόρι σε νερό

Βήμα 2. Στη συνέχεια, πρέπει να χαμηλώσουμε το κρεμμύδι σε ένα δοχείο με νερό τόσο ώστε το νερό να καλύπτει μόνο το κύπελλο της ρίζας του. Αυτό είναι απαραίτητο για να ριζώσει το κρεμμύδι και θα ριζώσει σε μια μέρα..

Βήμα 3. Μετά από μια μέρα, όταν οι ρίζες μεγαλώσουν στο κρεμμύδι, μπορείτε να στραγγίξετε λίγο νερό από το ποτήρι, έτσι ώστε το νερό να τα καλύπτει μόνο και να μην αγγίζει το κύπελλο. Αυτό το απλό κόλπο θα κρατήσει τα κρεμμύδια από το να σαπίσουν ή να μην εκπέμπουν μια δυσάρεστη μυρωδιά περισσότερο..

Βήμα 4. Απομένει μόνο να περιμένετε 2 εβδομάδες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να αλλάζετε περιοδικά το νερό. Μόλις τα φτερά βλαστήσουν μέχρι περίπου 15 εκατοστά, ήρθε η ώρα της συγκομιδής..

Κρεμμύδι βλαστημένο

Κρεμμύδι βλαστημένο

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

 • Για να μην σαπίσει ακόμη περισσότερο το κρεμμύδι, προσθέστε 1-2 ταμπλέτες ενεργού άνθρακα στο νερό.
 • Εάν θέλετε να βλαστήσετε πολλά κρεμμύδια στο σπίτι, ενώ ξοδεύετε ελάχιστο κόπο, αγοράστε το υδροπονικό φυτό Onion Happiness στο κατάστημα. Λειτουργεί ως εξής: 20 κεφαλές εισάγονται στα φρεάτια, το δοχείο γεμίζει με νερό, τότε ο συμπιεστής δημιουργεί ένα περιβάλλον αέρα-νερού. Λόγω του γεγονότος ότι τα κύπελλα ρίζας σχεδόν δεν έρχονται σε επαφή με το νερό, οι βολβοί δεν σαπίζουν και λόγω του κορεσμού των ριζών με οξυγόνο, δίνουν 2 καλλιέργειες το μήνα με μήκος 30-40 cm.

Υδροπονικό φυτό βλάστησης κρεμμυδιού

Υδροπονικό φυτό βλάστησης κρεμμυδιού

 • Είναι πολύ βολικό να βλαστήσετε μια ντουζίνα βολβούς σε ένα κουτί αυγών στο περβάζι του παραθύρου ταυτόχρονα. Για να χτίσετε μια τέτοια “υδροπονική εγκατάσταση” με τα χέρια σας, απλά πρέπει να χωρίσετε το δοχείο σε δύο μισά, να κόψετε τρύπες στα κελιά της άνω “βαθμίδας” και να γεμίσετε το κάτω “τηγάνι” με νερό και να κόψετε το επιπλέον χτυπήματα από αυτό. Στη συνέχεια διπλώστε τα δύο μέρη το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετήστε μεταξύ τους ξύλινα σουβλάκια, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Πώς να καλλιεργήσετε πράσινα κρεμμύδια

 • Με την ίδια αρχή, μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε πράσα που αγοράσατε σε ένα κατάστημα στο περβάζι με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τις λευκές ρίζες από τα φτερά (στην παρακάτω φωτογραφία) και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις σε ένα δοχείο με νερό, βάθους μόνο 1 εκ. Αφήστε τις ρίζες σε νερό για 2 εβδομάδες, αλλάζοντάς το περιοδικά (κατά προτίμηση κάθε μέρα ). Ωστόσο, μια εβδομάδα μετά το ζόρι, όταν εμφανίζονται νεαροί βλαστοί, το πράσο μπορεί να μεταμοσχευθεί στο έδαφος..
 • Πώς να καλλιεργήσετε πράσα σε ένα ποτήρι νερό
 • Πώς να καλλιεργήσετε πράσα σε ένα ποτήρι νερό
 • Πώς να καλλιεργήσετε πράσα σε ένα ποτήρι νερό

Μέθοδος 2. Πώς να καλλιεργήσετε κρεμμύδια για βότανα στο έδαφος

Είναι καλύτερο να καλλιεργείτε κρεμμύδια σε φτερό στο σπίτι στο έδαφος και όχι στο νερό. Είναι σχεδόν εξίσου απλό, αλλά ο βολβός θα μπορεί να συλλέγει τουλάχιστον 2 φορές, να παραμείνει για 1 έως 2 μήνες και ταυτόχρονα να μην εκπέμπει σχεδόν καμία μυρωδιά. Επιπλέον, αν φυτέψετε γογγύλια σε ένα όμορφο δοχείο, τότε ο μίνι-κήπος σας θα διακοσμήσει επίσης το περβάζι σας..

Ο, τι χρειάζεσαι:

 1. Εναυσμα. Το χειμώνα, μπορείτε να αγοράσετε ένα κατάλληλο χώμα στο κατάστημα (για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα μείγμα για κάκτους με υψηλή περιεκτικότητα σε άμμο ή απλώς ένα καθολικό χώμα) και το καλοκαίρι μπορείτε να πάρετε χώμα από το πλησιέστερο οικόπεδο.
 2. Αρκετοί μικροί υγιείς βολβοί, κατά προτίμηση όχι φρέσκοι, αλλά ξαπλωμένοι για μερικούς μήνες και φύτρωσαν. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να καλλιεργήσετε σετ σε ένα φτερό, αλλά τότε τα φτερά θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σετ που έχει βλαστήσει για δεύτερη φορά. Μια άλλη εναλλακτική λύση στα κρεμμύδια είναι το πράσο. Πρέπει πρώτα να φυτρώσει σε νερό για 7 ημέρες (όπως περιγράφεται στην πρώτη οδηγία) και μόνο στη συνέχεια να μεταμοσχευθεί στο έδαφος.
 3. Δοχείο, δοχείο ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο κατάλληλου μεγέθους.
 4. Μόνιμο νερό για άρδευση.

Οδηγίες:

Βήμα 1. Από τα επιλεγμένα γογγύλια, αφαιρέστε ένα στρώμα του άνω φλοιού, κόψτε 1-1,5 εκατοστά από τις κορυφές (εάν οι βολβοί δεν έχουν φύτρα) και, στη συνέχεια, μουλιάστε τα κύπελλα ρίζας τους για μερικές ώρες ή περισσότερο σε ζεστό νερό ώστε να βλαστήσουν λίγο. Όλες αυτές οι τεχνικές θα επιταχύνουν την ανάπτυξη των φτερών..

Βήμα 2. Ενώ οι βολβοί είναι εμποτισμένοι, γεμίστε το χώμα με βάθος 4-7 cm στο δοχείο.

Βήμα 3. Τώρα φυτεύουμε τους βολβούς ή τα σετ κάθε 2 εκατοστά, αλλά χωρίς να εμβαθύνουμε. Δηλαδή, έτσι ώστε μόνο τα κύπελλα ρίζας των κεφαλών να έρχονται σε επαφή με το χώμα. Θυμηθείτε ότι όσο λιγότερο ο λαμπτήρας έρχεται σε επαφή με το χώμα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να σαπίσει. Μόλις φυτέψετε όλα τα κρεμμύδια, ρίξτε λίγο ζεστό νερό πάνω στο χώμα για να διατηρήσετε το χώμα ελαφρώς υγρό χωρίς να βραχούν τα κρεμμύδια..

 • Καλλιέργεια κρεμμυδιών για βότανα σε γκουρνέ
 • Καλλιέργεια κρεμμυδιών για βότανα σε γκουρνέ
 • Για να φυτέψετε ένα σετ σε ένα φτερό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαλαρό χώμα και να φυτέψετε τα κρεμμύδια 1-2 εκατοστά βαθιά μεταξύ τους.
 • Για να φυτέψετε πράσα, πρέπει επίσης να σκάψετε σε χαλαρό χώμα σε βάθος 2 εκ. Ωστόσο, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να περιμένετε τη συγκομιδή – περίπου τρεις εβδομάδες.

Βήμα 4. Δεν πρέπει να τοποθετήσετε αμέσως το κρεμμύδι στο περβάζι: είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για βλάστηση για κυριολεκτικά μερικές ημέρες. Εάν έχετε φυτέψει ένα κρεμμύδι που είναι ήδη ξαπλωμένο και φυτρωμένο, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό το στάδιο..

Βήμα 5. Λοιπόν, αυτό είναι όλο. Τώρα μένει μόνο να περιμένετε μερικές εβδομάδες, όταν τα πράσινα μεγαλώσουν έως και 15 εκατοστά, και αυτή τη στιγμή ποτίζετε ελαφρά τον κήπο μία φορά κάθε 3-4 ημέρες. Πρέπει να κόψετε ώριμα φτερά στη μέση της δέσμης και όχι πολύ κοντά στο βολβό, τότε θα έχει φύτρα που σύντομα θα δώσουν την επόμενη συγκομιδή.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

 • Για να εξοικονομήσετε χώρο στο περβάζι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κάθετο κρεβάτι με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι 5 λίτρων με σταθερό πάτο, κόψτε το λαιμό του, κάντε αρκετές τρύπες στο κάτω μέρος και κόψτε τρύπες στους τοίχους σε μοτίβο σκακιέρας ανά διαστήματα 3-4 cm (θα πάρετε περίπου 4 βαθμίδες). Στη συνέχεια, αρχίστε σταδιακά να γεμίζετε το μπουκάλι με χώμα..

Φύτευση βολβών σε ένα κατακόρυφο κρεβάτι από ένα μπουκάλι

Φύτευση βολβών σε κάθετο κρεβάτι από μπουκάλι

 • Μόλις το χώμα φτάσει στην πρώτη βαθμίδα, τοποθετήστε τους βολβούς στις τρύπες όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, ποτίστε το χώμα και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να γεμίσετε το μπουκάλι στην κορυφή. Τοποθετήστε τη φιάλη σε ένα πιάτο και ποτίστε το έδαφος κάθε 4 ημέρες για 2 εβδομάδες..

Φύτευση βολβών σε κάθετο κρεβάτι από μπουκάλι

Φύτευση βολβών σε ένα κατακόρυφο κρεβάτι από ένα μπουκάλι

 • Τα πράσα και τα κρεμμύδια μπορούν να καλλιεργηθούν στον ίδιο κήπο.
 • Ένα άλλο μυστικό: για να έχετε πάντα φρέσκα βότανα στο σπίτι, αναπτύξτε κρεμμύδια σε 2-3 δοχεία, φυτεύοντάς τα κάθε 10 ημέρες. Στη συνέχεια, θα έχετε έναν “μεταφορέα βιταμινών”.
 • Για να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάπτυξης και να βελτιωθεί η γεύση του πρασίνου, το βράδυ και το βράδυ, το κρεβάτι του κήπου στο περβάζι μπορεί να φωτιστεί με λαμπτήρα φθορισμού. Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα σημαντική το χειμώνα..
 • Επίσης, για μεγαλύτερη ζουμερότητα, μπορείτε να ψεκάζετε περιοδικά τα φτερά, αλλά έτσι ώστε η υγρασία να μην εισέρχεται στα ίδια τα γογγύλια..
 • Το καλοκαίρι, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία στην περιοχή του περβάζι όπου μεγαλώνει το κρεμμύδι δεν ανεβαίνει πάνω από 30 °. Διαφορετικά, το φτερό θα σταματήσει να μεγαλώνει. Για να προστατέψετε την καλλιέργεια από υπερθέρμανση, μπορείτε να τυλίξετε το δίσκο με αλουμινόχαρτο..