Τι μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό κουτί για μια κουκούλα

Η χρήση διακοσμητικού κουτιού κουκούλας μπορεί να διακοσμήσει κάθε κουζίνα Η χρήση διακοσμητικού κουτιού για την κουκούλα μπορεί να διακοσμήσει οποιαδήποτε κουζίνα Κατά την εγκατάσταση ενσωματωμένων συσκευών, συχνά προκύπτει το πρόβλημα του τρόπου απόκρυψης της ίδιας της ηλεκτρικής συσκευής, του αεραγωγού και των κορυφαίων επικοινωνιών προς αυτήν και εξαερισμού. Οι κουκούλες κουζίνας που βρίσκονται πάνω από τη σόμπα μπορούν συχνά να βρίσκονται σε αξιοπρεπή απόσταση από την οπή εξαερισμού και οι αυλακώσεις που εκτείνονται σε μισό δωμάτιο μπορεί να μην φαίνονται πάντα αισθητικά ευχάριστες..

Λίγα λόγια για τα συστήματα εξάτμισης

Ο απορροφητήρας κουζίνας στη σύγχρονη κουζίνα είναι εξίσου απαραίτητος για μια οικιακή συσκευή όπως ήταν πάντα το ψυγείο. Το σύστημα εξάτμισης δεν είναι τόσο ένα στοιχείο σχεδιασμού όσο ένα σημαντικό λειτουργικό συστατικό του τεχνικού εξοπλισμού της κουζίνας, το οποίο συμβάλλει στον εξαερισμό του. Ένα κουτί για κουκούλα κουζίνας πρέπει να συμπληρώνει αρμονικά το εσωτερικό του δωματίου, τέλεια συνδυασμένο με οικιακές συσκευές, έπιπλα και γενικό σχεδιασμό.

Σοβαροί μηχανισμοί και φίλτρα καθαρισμού αέρα μπορούν να κρυφτούν πίσω από ένα φαινομενικά απλό κουτί κουκούλας. Σοβαροί μηχανισμοί και φίλτρα καθαρισμού αέρα μπορούν να κρυφτούν πίσω από ένα φαινομενικά απλό κουτί κουκούλας.

Μέθοδοι τοποθέτησης

Πριν επιλέξετε μια συγκεκριμένη έκδοση του κουτιού, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τον τύπο της διαθέσιμης κουκούλας κουζίνας και να καθορίσετε την απόσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωγός αέρα. Ο τυπικός τύπος διακοσμητικού κουτιού εξαρτάται από αυτό.. Οι κουκούλες ενδέχεται να διαφέρουν ως προς τον τρόπο στερέωσής τους:

 • Ανοιχτού τύπου. Αυτός ο τύπος συνεπάγεται την τοποθέτηση όλων των στοιχείων του συστήματος σε απλή θέα. Είναι ικανό να εκτελεί διακοσμητική λειτουργία, επομένως, σε ειδικές περιπτώσεις, μόνο μια αυλάκωση και ένας αεραγωγός μπορεί να χρειαστεί να κρυφτούν από ένα κουτί. Το κόστος των απορροφητήρων ανοιχτού τύπου είναι πολύ υψηλότερο από άλλα, καθώς ένας αριθμός ειδικών εργάζεται για το σχεδιασμό τους.

Η κουκούλα θόλου αναφέρεται σε συστήματα εξάτμισης ανοιχτού τύπου.

 • Ενσωματωμένος τύπος. Τα συστήματα εξάτμισης αυτού του τύπου είναι πρακτικά απρόσιτα στο μάτι, μόνο το μπροστινό τους μέρος είναι ορατό. Όλα τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αεραγωγού, κρύβονται προσεκτικά από το κουτί εξαερισμού.

Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς σήμερα λόγω της συντομίας τους..

Μορφή εξάτμισης

Το σχήμα των απορροφητήρων είναι:

 1. Οστρόβναγια. Αυτό το σύστημα είναι στερεωμένο στην οροφή χωρίς να αγγίζει τους τοίχους. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε κουζίνες νησιώτικου τύπου με τετράγωνους ή ορθογώνιους πάγκους, συμπεριλαμβανομένων εστιών στη μέση της κουζίνας..
 2. Τείχος η κουκούλα είναι στερεωμένη απευθείας στον παρακείμενο τοίχο. Για την εγκατάσταση ενός επιτοίχιου συστήματος εξάτμισης, απαιτείται ορισμένο ύψος οροφής και ελεύθερος χώρος στον τοίχο. Αυτός ο τύπος δεν χρειάζεται να συνδεθεί με εξαερισμό..
 3. Ενσωματωμένο μια κουκούλα με επίπεδη εμφάνιση είναι η πιο συνοπτική επιλογή για μικρές κουζίνες. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι προσαρτημένος σε ένα κουτί στήριξης ή σε έναν παρακείμενο τοίχο. Λόγω του τύπου καθαρισμού, αυτός ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει ογκώδεις αεραγωγούς.
 4. Γωνία. Όσον αφορά το σύστημα τοποθέτησης και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, η γωνιακή κουκούλα είναι παρόμοια με την κουκούλα τοίχου. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του γωνιακού συστήματος εξάτμισης είναι το τριγωνικό σχήμα, εγκαθίσταται μόνο όταν η εστία ή η εστία είναι στη γωνία του σετ κουζίνας.

Τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να έχουν διαφορετικά σχέδια και σχήματα, ενώνονται μόνο με την ανάγκη απόκρυψης δομικών στοιχείων και σύνδεσης με τον εξαερισμό.

Υλικά διακοσμητικών κουτιών

Για ένα σύστημα εξάτμισης συγκεκριμένου τύπου και τις επικοινωνίες που οδηγούν σε αυτό, τα διακοσμητικά κουτιά είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά που εκτελούν λειτουργικές και αισθητικές λειτουργίες. Ένα διακοσμητικό κουτί για απορροφητήρα στην κουζίνα μπορεί να είναι ένα υποστηρικτικό στοιχείο της δομής, μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυτής της ηλεκτρικής συσκευής, καθώς και να κρύψει τα τεχνικά εξαρτήματα πίσω από μια όμορφη θήκη.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κουτί κουκούλας που έχει το ίδιο στυλ με το καπό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αρμονία και να απαλλαγείτε από την ανισορροπία στο σχεδιασμό της κουζίνας. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κουτί κουκούλας που έχει το ίδιο στυλ με το καπό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αρμονία και να απαλλαγείτε από την ανισορροπία στο σχεδιασμό της κουζίνας.

Το κουτί εξάτμισης μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι ή μπορείτε να παραγγείλετε ένα μοντέλο από ειδικούς, καθορίζοντας τις ακριβείς διαστάσεις.

Ο αγωγός εξαγωγής έχει ποικιλίες ανάλογα με τα υλικά κατασκευής:

 • φυσικό ξύλο?.
 • MDF ή μοριοσανίδες?
 • πλαστική ύλη;
 • γυψοσανίδα?
 • από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο.

Οποιοδήποτε υλικό για την κατασκευή ενός κουτιού έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε μελετήστε προσεκτικά όλες τις ιδιότητες του αγορασμένου προϊόντος πριν αγοράσετε.

Το κουτί εξαερισμού βρίσκεται πάνω από τον χώρο εργασίας της κουζίνας, επομένως, όπως κάθε επιφάνεια κουζίνας, είναι ευαίσθητο σε διάφορα είδη χημικών αντιδράσεων που προκύπτουν από το μαγείρεμα. Εγκαύματα, λίπη, ατμός εγκαθίστανται πάνω του, συσσωρεύονται δυσάρεστες οσμές, οπότε το κουτί πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, όπως και άλλες επιφάνειες κουζίνας..

Το υλικό για τον αγωγό εξαγωγής πρέπει να είναι ανθεκτικό σε χημικές και μηχανικές επιδράσεις, καθώς και σε διακυμάνσεις υγρασίας και θερμοκρασίας.

Κουτί εξαγωγής κατασκευασμένο από πλαστικό ή πλαστικό

Τέτοιοι αεραγωγοί εκπληρώνουν έναν διακοσμητικό και λειτουργικό ρόλο. Το πλαστικό κουτί είναι ορθογώνιο, μπορεί να έχει στρογγυλή διατομή.

Σε σύγκριση με έναν στρογγυλό αγωγό, ένας ορθογώνιος αγωγός εξαγωγής προσελκύει λιγότερη προσοχή στο δωμάτιο..

Οι πλαστικές κουκούλες για κουκούλες όχι μόνο κοστίζουν λιγότερο από τις αντίστοιχες μεταλλικές τους, αλλά επίσης δεν είναι κατώτερες από αυτές στα χαρακτηριστικά τους Οι πλαστικές κουκούλες για κουκούλες όχι μόνο κοστίζουν λιγότερο από τις αντίστοιχες μεταλλικές τους, αλλά επίσης δεν είναι κατώτερες από αυτές στα χαρακτηριστικά τους

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κουτιών:

 • Εύκολο στην εγκατάσταση. Το πλαστικό κουτί μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί σύμφωνα με την αρχή της “καμπάνας”.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Λόγω της δομής του υλικού και της άκαμπτης κατασκευής, το διακοσμητικό πλαστικό κουτί κουκούλας στην κουζίνα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του απορροφητήρα. Το κουτί μεταφέρει τον αέρα αθόρυβα, πρακτικά δεν αντηχεί με τις ροές του.
 • Δύναμη. Με την πάροδο του χρόνου, οι πλαστικοί αεραγωγοί δεν σχηματίζουν ρωγμές ή ρωγμές στις οποίες μπορεί να διεισδύσει η αιθάλη.
 • Λεία εσωτερική επιφάνεια, χάρη στα οποία οι πλαστικοί αγωγοί αέρα πρέπει να καθαρίζονται λιγότερο συχνά από τους μεταλλικούς.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Το πλαστικό εκτίθεται στον χρόνο πολύ αργά σε σύγκριση με τα φυσικά υλικά. Επίσης, αυτό το υλικό δεν είναι επιρρεπές στη διάβρωση και δεν σχηματίζει συμπύκνωση..
 • Ελαφρύ βάρος, που διευκολύνει πολύ την εγκατάσταση της δομής. Θα είναι επίσης πολύ πιο εύκολο κατά τη λειτουργία να καθαρίσετε τον αεραγωγό..

Κατά τη συναρμολόγηση και εγκατάσταση διακοσμητικού πλαστικού κουτιού θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 1. Αδιαπέραστη σύνδεση. Κατά τη συναρμολόγηση του πλαστικού κουτιού, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη σωστή σειρά ενώ κινείστε προς την πρίζα. Οι αρμοί δεν είναι πάντα σφραγισμένοι, καθώς το ίδιο το πλαστικό είναι αρκετά εύκαμπτο και δεν υπάρχουν πρόσθετες στεγανοποιήσεις στη δομή. Επομένως, συνιστάται η επεξεργασία των αρθρώσεων με σιλικόνη έτσι ώστε ο μολυσμένος αέρας να μην διεισδύει στο δωμάτιο κατά τη λειτουργία..
 2. Αντοχή εγκατάστασης. Οι συνδετήρες πρέπει να εγκαθίστανται τουλάχιστον σε κάθε μέτρο της γραμμής. Οι έμπειροι ειδικοί συμβουλεύουν την εγκατάσταση συνδετήρων στις αρθρώσεις του κουτιού.

Κουτί GKL (γυψοσανίδας)

Εάν η κουκούλα έχει ήδη εγκατασταθεί και όλα τα συστήματα επικοινωνίας είναι συνδεδεμένα, καθίσταται απαραίτητο να αποκρύψετε δομικά στοιχεία που δεν έχουν πάντα αισθητική εμφάνιση. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά για αυτό είναι γυψοσανίδα τοίχου ή ανθεκτικό στην υγρασία, το οποίο, μετά την εγκατάσταση, μπορεί να τοποθετηθεί στόκος και να καλυφθεί με οποιοδήποτε υλικό φινιρίσματος..

Η χρήση κουτιού γυψοσανίδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τον αγωγό εξαγωγής. Η χρήση κουτιού γυψοσανίδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τον αγωγό εξαγωγής.

Πλεονεκτήματα ενός κουτιού γυψοσανίδας:

 • Ευκολία εγκατάστασης. Η δομή μπορεί να συναρμολογηθεί με το χέρι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία..
 • Η δυνατότητα συναρμολόγησης μιας δομής οποιουδήποτε επιθυμητού σχήματος. Το κουτί μπορεί να είναι ορθογώνιο, τετράγωνο ή μέρος της δομής της οροφής.
 • Δύναμη. Οι κατασκευές από γυψοσανίδες είναι αρκετά ισχυρές και ανθεκτικές όταν χρησιμοποιούνται σωστά.
 • Μεγάλη γκάμα τελειωμάτων. Το διακοσμητικό κουτί στο οποίο τοποθετείται ο αγωγός αέρα μπορεί να επικολληθεί με ταπετσαρία που πλένεται, διακοσμημένη με ψηφιδωτά, πλακάκια ή υφή.
 • Κερδοφορία. Το κόστος των υλικών δεν είναι πολύ υψηλό, εκτός αυτού, αν συναρμολογήσετε μόνοι σας το κουτί, δεν θα χρειαστεί να προγραμματίσετε το κόστος για το έργο του πλοιάρχου.

Κατά την επιλογή υλικών για το φινίρισμα ενός διακοσμητικού κουτιού από γυψοσανίδα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του. Για να διαρκέσει περισσότερο το κουτί, το υλικό φινιρίσματος πρέπει να είναι ανθεκτικό σε χημικές προσβολές και υγρασία.

Διακοσμητικό κουτί από ξύλο

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε τον αγωγό εξαγωγής όσο το δυνατόν πιο φυσικά, διαθέστε ξεχωριστό ερμάριο γι 'αυτό. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε τον αγωγό εξάτμισης όσο το δυνατόν πιο φυσικά, διαθέστε ξεχωριστό ερμάριο γι ‘αυτό. Η καλύτερη επιλογή για να κρύψετε τα δομικά στοιχεία του συστήματος εξάτμισης είναι ένα ορθογώνιο κουτί, ως μέρος ενός σετ κουζίνας. Τα έπιπλα για την κουζίνα κατασκευάζονται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του, έτσι ώστε το κουτί, το οποίο είναι μέρος του σετ κουζίνας, να πληροί όλες τις απαιτήσεις.

Εάν το άνοιγμα εξαερισμού βρίσκεται σε ορισμένη απόσταση από την κουκούλα, η αυλάκωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εύκαμπτο στοιχείο σχεδιασμού..

Οι κυματοειδείς αγωγοί μπορούν να φαίνονται ελκυστικοί όταν είναι σωστά ασφαλισμένοι και δημιουργικά σχεδιασμένοι..

Εναλλακτικά, η αυλάκωση μπορεί να βαφτεί ώστε να ταιριάζει με την οροφή ή τους τοίχους. Εάν το σύστημα εξάτμισης αγοράζεται ταυτόχρονα με όλα τα αξεσουάρ, μπορείτε να αγοράσετε κουκούλα και σωλήνα κατασκευασμένα στο ίδιο στυλ και τότε δεν θα χρειαστεί να κρύψετε κάτι..

Πώς να εγκαταστήσετε έναν αγωγό εξάτμισης με τα χέρια σας (βίντεο)

συμπέρασμα

Η ανάγκη εγκατάστασης ενός αγωγού εξάτμισης, όπως και ο τύπος του, καθορίζεται κατά την εκπόνηση ενός σχεδίου σχεδιασμού κουζίνας. Σε ορισμένες κουζίνες, μπορεί να είναι εύκαμπτο ή ορθογώνιο και να αποτελεί μέρος του σετ κουζίνας, στο οποίο όλες οι λεπτομέρειες που είναι απαράδεκτες στο μάτι είναι έξυπνα κρυμμένες και σε μερικές είναι μια ολόκληρη δομή που μπορεί να είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, γυψοσανίδα ή μέταλλο. Το κύριο κριτήριο επιλογής είναι ότι ο αγωγός είναι σε αρμονία με το συνολικό στυλ σχεδιασμού..

Κουτί κουκούλας στην κουζίνα (φωτογραφία)