Κουκούλα για την κουζίνα με αεραγωγό: κανόνες επιλογής

Ένας απορροφητήρας απορρόφησης θα βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών στην κουζίνα, οι οποίες σχηματίζονται ως αποτέλεσμα του μαγειρέματος, καθώς και στην καθαριότητα των τοίχων και της οροφής στην κουζίνα. Η κουκούλα θα βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών στην κουζίνα, οι οποίες σχηματίζονται ως αποτέλεσμα του μαγειρέματος, καθώς και στην καθαριότητα των τοίχων και της οροφής στην κουζίνα. Δεν δίνει μόνο φρεσκάδα στον αέρα, αλλά μειώνει επίσης τις εργασίες στην κουζίνα, αποτρέποντας την οσμή, το λίπος και την αιθάλη από την επικόλληση σε διακοσμήσεις τοίχων, έπιπλα, κουρτίνες και άλλα αντικείμενα. Ο εξοπλισμός μόνο καλής ποιότητας και ένας αξιόπιστος κατασκευαστής θα σας σώσει από τα αναφερόμενα προβλήματα και θα διατηρήσει την παρθένα καθαριότητα και την καινοτομία των χώρων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κουκούλα χρειάζεται τόσο ηλεκτρικές όσο και γκαζιέρες..

Κουκούλα για την κουζίνα με αεραγωγό: βοήθεια με το νοικοκυριό

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μεγάλη ποικιλία ειδών κουζίνας. Επομένως, πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά και αρκεστείτε σε αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των περισσότερων απορροφητήρων..

Σύμφωνα με τους κανόνες της διαδικασίας εργασίας, η συσκευή κουζίνας χωρίζεται συνήθως στους ακόλουθους τύπους:

 • Κουκούλα ροής, η οποία απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγού.
 • Κουκούλα ανακυκλοφορίας, που λειτουργεί σαν φίλτρο, εξαλείφοντας τον μολυσμένο αέρα.

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και το σχεδιασμό, ο απορροφητήρας κουζίνας όχι μόνο μπορεί να προσφέρει όφελος και ανακούφιση στην οικοδέσποινα, αλλά και να γίνει ένα εξαιρετικό ντεκόρ κουζίνας. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και το σχεδιασμό, ο απορροφητήρας κουζίνας όχι μόνο μπορεί να προσφέρει όφελος και ανακούφιση στην οικοδέσποινα, αλλά και να γίνει ένα εξαιρετικό ντεκόρ κουζίνας.

Κατά την αγορά, είναι σημαντικό όχι μόνο να δώσετε προσοχή στο σχέδιο και το μέγεθος, αλλά και στη δουλειά τους. Πώς να επιλέξετε ένα ισχυρό απορροφητήρα; Η χωρητικότητα εξάτμισης αναφέρεται στην ποσότητα ανακυκλωμένου μολυσμένου αέρα ανά ώρα. Για να υπολογίσετε αυτόν τον δείκτη, είναι απαραίτητο: ο ρυθμός ανταλλαγής αέρα ίσος με 12 πολλαπλασιασμένος με τον δείκτη για τον όγκο της κουζίνας.

Προσθέστε στο αποτέλεσμα που προκύπτει:

 1. 30% – το μήκος του αγωγού και οι παρατυπίες του.
 2. 40% – κυκλοφορία ροής εργασίας του συστήματος.
 3. 40% – όταν συνδυάζετε μια κουζίνα με ένα άλλο δωμάτιο.

Κατά τη λειτουργία του απορροφητήρα, πρέπει να δώσετε προσοχή στο επίπεδο του θορύβου του. Κατά τη λειτουργία του απορροφητήρα, πρέπει να δώσετε προσοχή στο επίπεδο του θορύβου του.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι η ελάχιστη τιμή για την απόδοση του απορροφητήρα. Έτσι, θα πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή σε εξοπλισμό με δείκτη όχι μικρότερο από αυτόν που λαμβάνεται ή υπερβαίνει την υπολογισμένη τιμή..

Η απόδοση του απορροφητήρα καθορίζεται σύμφωνα με τον ακόλουθο κανόνα: όσο πιο αθόρυβα λειτουργεί ο εξοπλισμός, τόσο λιγότερο αισθητό είναι το αποτέλεσμα του καθαρισμού του αέρα. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα σύστημα έως 60 dB.

Το φράγμα θορύβου στην τεχνολογία συνήθως μειώνεται με την εγκατάσταση ηχομονωτικών εξαρτημάτων, καθώς και με ισχυρό ανεμιστήρα, αλλά το κόστος του συστήματος εξάτμισης δεν θα είναι προσιτό για κάθε πελάτη..

Νέα σύγχρονα μοντέλα συστημάτων εξάτμισης μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορες πρόσθετες επιλογές. Το κόστος ενός τέτοιου συστήματος είναι σημαντικά διαφορετικό από την τιμή ακόμη και των πιο ισχυρών απορροφητήρων..

Όταν αγοράζετε κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό, το κύριο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η ισχύς του συστήματος Όταν αγοράζετε κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό, το κύριο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η ισχύς του συστήματος

Οι ιδιοκτήτες σπάνια καταφεύγουν σε τέτοιες λειτουργίες, αλλά μερικές φορές δεν μπορούν να αποφευχθούν:

 • Τρόπος συνεχούς λειτουργίας του εξοπλισμού σε μειωμένη ισχύ.
 • Ρύθμιση ενεργοποίησης και απενεργοποίησης με χρήση αισθητήρα κίνησης.
 • Δείκτης μόλυνσης πίνακα.
 • Ρολόι χρονοδιακόπτη άλλο.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα (βίντεο)

Αεραγωγοί για κουκούλες στην κουζίνα και τα πλεονεκτήματά τους

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός απορροφητήρα; Πρώτον, η συσκευή ροής είναι πολλές φορές πιο ισχυρή και έχει μεγαλύτερη απόδοση. Δεύτερον, το σύστημα αγωγών εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές και αιθάλη κατά 100%, τροφοδοτώντας γρήγορα την κουζίνα με καθαρό αέρα. Τρίτον, δεν απαιτεί οικονομικές επενδύσεις και συνεχή αντικατάσταση φίλτρων. Τέταρτον, η απόδοση του απορροφητήρα δεν μειώνεται κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης διάρκειας ζωής..

Μια κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό αντικαθιστά εντελώς τον μολυσμένο αέρα, βγάζοντας τον έξω χάρη σε ένα ισχυρό μοτέρ και σύστημα εξαερισμού Μια κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό αντικαθιστά εντελώς τον μολυσμένο αέρα, βγάζοντας τον έξω χάρη σε ένα ισχυρό μοτέρ και σύστημα εξαερισμού

Επομένως, με το συχνό μαγείρεμα σε μεγάλες ποσότητες για μια οικογένεια άνω των τεσσάρων ατόμων, η κουκούλα με αεραγωγό είναι απλά αναντικατάστατη στην κουζίνα και οι κριτικές σχετικά με τέτοια συστήματα είναι μόνο θετικές.

Αλλά όπως κάθε τεχνική, ο απορροφητήρας ροής έχει τα μικρά του μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει επίσης να μελετηθούν και να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά:

 1. Έχει υψηλό βαθμό θορύβου.
 2. Έχει αρκετή πολυπλοκότητα κατά την εγκατάσταση.
 3. Αξιοπρεπώς υψηλό κόστος.

Ο απορροφητήρας διαρροής απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση συστήματος εξαγωγής αέρα Ο απορροφητήρας διαρροής απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση συστήματος εξαγωγής αέρα

Η παροχή καθαρού αέρα από το δρόμο θα προσφέρει αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο στη ζέστη και μείωση του στην κρύα περίοδο..

Γιατί οι πλαστικοί αεραγωγοί είναι ελκυστικοί για κουκούλες στην κουζίνα;

Το σύστημα αφαίρεσης αέρα είναι ενσωματωμένο στην παροχή και εγκατάσταση ειδικών σωλήνων, οι τύποι των οποίων έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Διάκριση μεταξύ σωλήνων από πλαστικό, μέταλλο και κυματοειδή.

Ο πλαστικός σωλήνας έχει στρογγυλή ή ορθογώνια διατομή. Οι πρώτοι σωλήνες είναι πιο αποτελεσματικοί, αλλά με αυτούς είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί εγκατάσταση και να χωρέσουν στο εσωτερικό του δωματίου. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός πλαστικού σωλήνα θα παρέχει το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για μέταλλο..

Ένας πλαστικός σωλήνας, σε σύγκριση με έναν κυματοειδή σωλήνα, δεν φράζει με βρωμιά, κάτι που είναι πολύ βολικό κατά τη λειτουργία τους Ένας πλαστικός σωλήνας, σε σύγκριση με έναν κυματοειδή σωλήνα, δεν φράζει με βρωμιά, κάτι που είναι πολύ βολικό κατά τη λειτουργία τους

Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα ενός κυματοειδούς σωλήνα, αλλά αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Έχουν εξαιρετική δυνατότητα επέκτασης, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το κατάλληλο μήκος.
 • Δεν χρειάζεται να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε πρόσθετες ειδικές συνδέσεις.
 • Έχουν διαφορετικές διαμέτρους, ειδικά οι μεγάλες είναι σε ζήτηση.
 • Αποδεκτό κόστος.

Κατά την επιλογή διαμέτρου σωλήνα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντιστοιχία του με τη διάμετρο του ρεύματος εξόδου.

Η εγκατάσταση σωλήνων πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τον κανόνα, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του απορροφητήρα να μην μειώνεται: εγκατάσταση μόνο υπό αμβλεία γωνία Η εγκατάσταση σωλήνων πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τον κανόνα, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του απορροφητήρα να μην μειώνεται: εγκατάσταση μόνο υπό αμβλεία γωνία

Εάν η κουκούλα με πλαστικό αεραγωγό είναι σωστά τοποθετημένη, τότε οι ιδιοκτήτες διαθέτουν:

 1. Μέτρια χαμηλός θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 2. Χαμηλό βάρος εξαρτημάτων, το οποίο βελτιώνει τη διαδικασία εγκατάστασης.
 3. Έλλειψη σκόνης και βρωμιάς λόγω έλλειψης κενών.
 4. Μέτρια αντίσταση αέρα όταν επιλέγετε έναν κυκλικό αγωγό.

Τα συστήματα με ορθογώνια διατομή είναι σχετικά σε κουζίνες με χαμηλή οροφή, αλλά η υψηλή τιμή του αγωγού και η χαμηλή ισχύς του αποτελούν μεγάλο μειονέκτημα. Επιπλέον, υπάρχουν πολύ επίπεδα είδη τέτοιων συστημάτων, τα οποία σας επιτρέπουν να ταιριάζετε καλά στο εσωτερικό και να κάνετε τον αγωγό αέρα σχεδόν αόρατο..

Οι αεραγωγοί με κυκλική διατομή έχουν το χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με άλλους τύπους και είναι σχετικοί σε ευρύχωρες κουζίνες με ψηλά ταβάνια λόγω του μεγέθους τους Οι αεραγωγοί με κυκλική διατομή έχουν το χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με άλλους τύπους και είναι σχετικοί σε ευρύχωρες κουζίνες με ψηλά ταβάνια λόγω του μεγέθους τους

Λιγότερο συχνές είναι οι αεραγωγοί με επίπεδη οβάλ διατομή. Τέτοια συστήματα έχουν μικρότερη αντίσταση αέρα σε σύγκριση με τα ορθογώνια και καταλαμβάνουν σημαντικά λιγότερο χώρο σε σύγκριση με τα στρογγυλά. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι για την κατασκευή τέτοιων στοιχείων είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, πρακτικά δεν εφαρμόζονται σε διαμερίσματα..

Πώς να επιλέξετε έναν αεραγωγό για μια ενσωματωμένη κουκούλα

Τα ενσωματωμένα συστήματα είναι εύκολο να επιλεγούν για κάθε κουζίνα, χάρη στη μεγάλη ποικιλία τους – από 45 και 50 cm έως 90 cm. Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή: εάν το πλάτος της σόμπας ή της εστίας είναι 60 εκ., Τότε η κουκούλα πρέπει να αγοραστεί τουλάχιστον 60 εκ. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα οριζόντια συστήματα. Οι κάθετες ενσωματωμένες συσκευές είναι λιγότερο συχνές και η διαδικασία εγκατάστασης μιας τέτοιας κουκούλας θα απαιτήσει πολύ χρόνο, οικονομικό και εργατικό κόστος. Για την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης και του αγωγού εξαερισμού, ένας ορθογώνιος πλαστικός ή κυματοειδής αγωγός είναι μια κατάλληλη επιλογή.

Εγκατάσταση αεραγωγού για κουκούλα κουζίνας (βίντεο)

Οι ενσωματωμένες συσκευές χρησιμοποιούνται κυρίως για εξοικονόμηση χώρου κουζίνας, οπότε ένας ορθογώνιος αγωγός θα εξοικονομήσει τέλεια ελεύθερο χώρο. Η εγκατάσταση του κυματοειδούς αγωγού πραγματοποιείται με τον αγωγό να τεντώνει για να αποκλείσει τη συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης στη συσκευή. Κατά την επιλογή ενός τέτοιου υλικού, δεν απαιτούνται πρόσθετοι προσαρμογείς, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την εγκατάστασή του. Επομένως, η επιλογή αυτού ή εκείνου του καναλιού πρέπει να πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους του εσωτερικού και του διαθέσιμου χώρου..