Χρειάζεστε κουκούλα στην κουζίνα – όλα τα υπέρ και τα κατά

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια κουκούλα είναι απλώς απαραίτητη σε μια μοντέρνα κουζίνα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια κουκούλα είναι απλώς απαραίτητη σε μια μοντέρνα κουζίνα. Μια κουκούλα κουζίνας έχει γίνει πρόσφατα σχεδόν ένα απαραίτητο συστατικό μιας σύγχρονης κουζίνας. Πιστεύεται ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει χωρίς αυτό. Αλλά στο ερώτημα γιατί είναι αδύνατο και ποια είναι η ανάγκη του, δίνονται συχνά πολύ αόριστες απαντήσεις. Επιπλέον, πολλοί χρήστες στο Διαδίκτυο θέτουν το ερώτημα της πλήρους αχρησίας του ότι η κουκούλα δεν είναι παρά ένας φόρος τιμής στη μόδα που επιβλήθηκε από ενεργούς πωλητές στον πληθυσμό. Χρειάζεται πραγματικά και γιατί?

Τι είναι κουκούλα κουζίνας

Αρχικά, αξίζει να αποφασίσετε τι είναι. Η κουκούλα είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει περίβλημα, κινητήρα, ανεμιστήρα και φίλτρα. Ο κινητήρας το οδηγεί, χρειάζεται ανεμιστήρας για να δημιουργηθεί βύθισμα αέρα και τα φίλτρα πιάνουν λίπος, αιθάλη και ξένες οσμές. Για την παγίδευση αιθάλης και οσμών, δημιουργούνται φίλτρα με κάρβουνο, λιποσυλλέκτες λίπους.

Το σύστημα εξάτμισης παρέχει στην κουζίνα καθαρό αέρα και αποτρέπει τη μόλυνση των επιφανειών με λίπος και αιθάλη Το σύστημα εξάτμισης παρέχει στην κουζίνα καθαρό αέρα και αποτρέπει τη μόλυνση των επιφανειών με λίπος και αιθάλη

Όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε:

 • εξάτμιση;
 • κυκλοφορούν.

Ο απορροφητήρας έχει αγωγούς και αποβάλλει αέρα μέσω αυτών στο δρόμο ή στο φρεάτιο εξαερισμού. Το δωμάτιο κυκλοφορίας δεν διαθέτει αεραγωγούς και ο αέρας καθαρίζεται μέσω φίλτρων, όπου ο αέρας εξαναγκάζεται από έναν ανεμιστήρα. Ο αέρας κυκλοφορεί στην κουκούλα, καθαρίζεται και τροφοδοτείται ξανά στο δωμάτιο.

Κάθε τύπος κουκούλας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα..

Ανάκληση στην κουζίνα: επιλογή και φροντίδα (βίντεο)

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι απορροφητήρες εξάτμισης παρέχουν πραγματικά καθαρό αέρα από το εξωτερικό, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημά τους. Άλλωστε, δεν «οδηγούν» τον ίδιο αέρα γύρω από το δωμάτιο με αυτούς που κυκλοφορούν. Αλλά η ταλαιπωρία τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι πάντα δυνατό να τραβήξετε τους αεραγωγούς. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να οργανώσετε μια τέτοια κουκούλα σε διαμερίσματα στούντιο. Επιπλέον, το καπό της εξάτμισης μπορεί να προκαλέσει απώλεια θερμότητας, καθώς εάν οι αγωγοί αέρα αφαιρεθούν στο παράθυρο, τότε πρέπει να είναι ανοιχτός.

Σημαντικό: η εγκατάσταση απορροφητήρα απαιτεί ειδικές δεξιότητες και δεν μπορεί να εκτελεστεί από κανέναν χωρίς εργασιακή εμπειρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται η διάνοιξη οπών εξαερισμού, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λύση εσωτερικού σχεδιασμού και θα απαιτήσουν επισκευή.

Τα κυκλοφορούντα είναι βολικά επειδή δεν χρειάζεται να τραβάτε τους αεραγωγούς. Μπορεί να γίνει ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθόλου αγωγοί εξαερισμού..

Ο κυκλοφορητικός τύπος κουκούλας επιτρέπει την εγκατάστασή του σε οποιοδήποτε βολικό μέρος χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ο κυκλοφορητικός τύπος κουκούλας επιτρέπει την εγκατάστασή του σε οποιοδήποτε βολικό μέρος χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Τα άλλα του πλεονεκτήματα:

 • καμία απώλεια θερμότητας.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σπίτι, ακόμη και παλιό, με βουλωμένους αγωγούς εξαερισμού.

Εάν το σπίτι έχει πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια, τότε μια κουκούλα που κυκλοφορεί μπορεί να είναι προτιμότερη. Πολλοί χρήστες κουκούλας παραπονιούνται ότι η κουκούλα αναρροφά αέρα από το μπάνιο κατά τη λειτουργία και εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή στην κουζίνα. Αυτό συμβαίνει μόνο εάν έχουν εγκατασταθεί πλαστικά παράθυρα στο σπίτι και υπάρχει μια κουκούλα εξάτμισης, οι αγωγοί των οποίων είναι δεμένοι με τον αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, σχηματίζεται μια ζώνη χαμηλής πίεσης σε ένα ερμητικά κλειστό δωμάτιο και ο αέρας αρχίζει να αναρροφάται από τους αγωγούς εξαερισμού του ανυψωτήρα. Από αυτό προκύπτει ένα απλό συμπέρασμα – σε μια κουζίνα με πλαστικά σφραγισμένα παράθυρα, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα που κυκλοφορεί.

Σημαντικό: δεν πρέπει να εγκαταστήσετε σύστημα εξάτμισης σε κουζίνα με θερμοσίφωνα, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε παραβίαση του ρεύματος στον άξονα εξαερισμού και στην καμινάδα και προβλήματα με την εκκένωση αέρα.

Αλλά σε ιδιωτικές κατοικίες με υπάρχον σύστημα εξαερισμού, τα συστήματα εξάτμισης είναι προτιμότερα.

Σε μια κουζίνα με θερμοσίφωνα αερίου, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την κουκούλα ενώ λειτουργεί ο θερμοσίφωνας. Σε μια κουζίνα με θερμοσίφωνα αερίου, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την κουκούλα ενώ λειτουργεί ο θερμοσίφωνας. Ο ενσωματωμένος τύπος συστήματος εξάτμισης σας επιτρέπει να αποκρύψετε μερικά από τα στοιχεία του στο ντουλάπι Ο ενσωματωμένος τύπος συστήματος εξάτμισης σας επιτρέπει να αποκρύψετε μερικά από τα στοιχεία του στο ντουλάπι

Σκοπός της κουκούλας

Η κουκούλα χρειάζεται στην κουζίνα, πρώτα απ ‘όλα, για να καθαρίσει τον αέρα από:

 • προϊόντα καύσης αερίου ·
 • επιβλαβείς ουσίες που σχηματίζονται κατά τη διαδικασία μαγειρέματος.
 • μυρωδιές?
 • καύση;
 • Λίπος;
 • λέρα.

Είναι γνωστό ότι με την πάροδο του χρόνου στην κουζίνα, λόγω της λειτουργίας της σόμπας αερίου, οι οροφές και οι τοίχοι σταδιακά κιτρινίζουν, εμφανίζεται μια λιπαρή επίστρωση πάνω τους. Αυτή η πλάκα είναι δύσκολο να ξεπλυθεί, καθώς αποτελείται από λίπος αναμεμειγμένο με σκόνη, σωματίδια καύσης και αιθάλη. Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας σε επιφάνειες χωρίς κουκούλα – μικροσκοπικά σωματίδια καύσης και λίπους θα σχηματιστούν ακόμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και θα εισέλθουν στον αέρα και στη συνέχεια θα καθίσουν στην επιφάνεια. Η μόνη διέξοδος είναι να παγιδεύσετε αυτά τα σωματίδια και να τα αφαιρέσετε από τον αέρα πριν φτάσουν στις επιφάνειες των τοίχων και της οροφής. Και αυτό είναι το προνόμιο της κουκούλας στην κουζίνα..

Το σύστημα εξάτμισης αφαιρεί το δωμάτιο από οσμές και προϊόντα καύσης αερίου Το σύστημα εξάτμισης αφαιρεί το δωμάτιο από οσμές και προϊόντα καύσης αερίου

Επιπλέον, δεν αρέσει σε όλους η μυρωδιά του φαγητού που μαγειρεύεται. Ειδικά όταν πρόκειται για τη μυρωδιά του ψαριού. Η κουκούλα στην κουζίνα έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τυχόν οσμές. Αυτή η ποιότητα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη σε ένα διαμέρισμα στούντιο και σε άλλα σπίτια όπου η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι ή την τραπεζαρία..

Είναι σημαντικό να προστατεύετε τους τοίχους και τα έπιπλα από την καθίζηση λίπους. Εάν οι τοίχοι και τα έπιπλα στην κουζίνα είναι κατασκευασμένα από υλικά που πλένονται, τότε τα έπιπλα στα σαλόνια μπορούν να υποστούν σοβαρές ζημιές από το λίπος. Επομένως, η κουκούλα στα στούντιο είναι εξαιρετικά σχετική. Και στην κουζίνα, η παρουσία του μειώνει την ποσότητα λίπους που δέχεται στους τοίχους και τα έπιπλα..

Με βάση όλα τα παραπάνω, προκύπτει το συμπέρασμα: η κουκούλα είναι σίγουρα απαραίτητη. Ειδικά όταν πρόκειται για διαμερίσματα όπου η κουζίνα συνδυάζεται με άλλα δωμάτια ή δεν έχει πόρτες. Αυτή η λύση βρίσκεται επίσης συχνά, αφού οι πόρτες αφαιρούνται με μικρές περιοχές του διαμερίσματος, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση γύρω από αυτό και να αυξηθεί η χρήσιμη περιοχή..

Αόρατες κουκούλες στο κέντρο της κουζίνας (βίντεο)

Μια ματιά από την άλλη πλευρά

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε συχνά να πέσετε σε συζητήσεις μεταξύ αντιπάλων και υποστηρικτών των κουκουλών. Οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι η κουκούλα στην κουζίνα είναι απλώς ένας φόρος τιμής στη μόδα που επιβάλλεται από τους κατασκευαστές και στην πραγματικότητα είναι εντελώς άχρηστος. Επιπλέον, κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να είναι πηγή παθογόνων μικροοργανισμών, αφού διάφορα βακτήρια πολλαπλασιάζονται εύκολα και εύκολα στο λίπος που συσσωρεύεται σε αυτό. Αυτό έχει κάποιο νόημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται συνεχής καθαρισμός και αντικατάσταση λιποσυλλεκτών..

Επίσης, οι αντίπαλοι της κουκούλας υποστηρίζουν ότι, με ή χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει ιδιαίτερη καύση και αιθάλη στην κουζίνα, η ποσότητα των οποίων είναι υπερβολικά υπερβολική από τους κατασκευαστές κουκούλας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος καλύπτοντας το φαγητό με καπάκια. Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι η κουκούλα δεν χρειάζεται..

Πολύ συχνά μπορείτε να δείτε την ακόλουθη εικόνα: ένα άτομο αγόρασε κουκούλα, αλλά μετά από λίγο σταματά να το χρησιμοποιεί.

Λόγοι για τους οποίους ο απορροφητήρας κουζίνας δεν ανάβει στην κουζίνα:

 • Το άτομο δεν βλέπει απτή διαφορά.
 • Η λειτουργία του απορροφητήρα είναι πολύ θορυβώδης.

Η αγορά κουκούλας δεν αποτελεί προτεραιότητα για κάποιους Η αγορά κουκούλας δεν αποτελεί προτεραιότητα για κάποιους

Χρειάζομαι κουκούλα;

Πώς είναι πραγματικά τα πράγματα; Αν εξετάσουμε το ζήτημα από όλες τις πλευρές, γίνεται σαφές ότι η σκοπιμότητα της κουκούλας πρέπει να αποφασίζεται σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστά..

Σε μικρές κουζίνες και πολύ μικρά δωμάτια, όπου δεν υπάρχει πρακτικά χώρος, μπορείτε να το κάνετε χωρίς απορροφητήρα, αφού ένα ανοιχτό παράθυρο μπορεί να προσφέρει εισροή φρέσκου αέρα και τον καθαρισμό του. Σε μεγάλα δωμάτια, αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί. Ως εκ τούτου, μια κουκούλα πιθανότατα χρειάζεται εδώ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια θα επιλέξετε – εξάτμιση ή κυκλοφορία. Η επιλογή θα πρέπει να βασίζεται στα παραπάνω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ορισμένων συστημάτων..

Πρέπει επίσης να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι εάν το μοντέλο κάνει αισθητό θόρυβο κατά τη λειτουργία, τότε σύντομα θα σταματήσει να ενεργοποιείται και η αποκτηθείσα κουκούλα θα αποδειχθεί μια πολύ άχρηστη αγορά. Επομένως, πρέπει να δοθεί προσοχή σε μοντέλα χαμηλού θορύβου.

Η σκοπιμότητα εγκατάστασης της κουκούλας εξαρτάται από τις προτεραιότητες των ιδιοκτητών. Η σκοπιμότητα εγκατάστασης της κουκούλας εξαρτάται από τις προτεραιότητες των ιδιοκτητών. Η επιλογή της σωστής κουκούλας θα σας γλιτώσει από τα μειονεκτήματα της χρήσης της. Η επιλογή της σωστής κουκούλας θα σας γλιτώσει από τα μειονεκτήματα της χρήσης της.

Σε σπίτια όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού, το μοντέλο απορροφητήρα στην κουζίνα είναι αναμφίβολα προτιμότερο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εξασφαλιστεί πλήρης καθαρισμός του αέρα. Στα περισσότερα συνηθισμένα διαμερίσματα της πόλης, δεν απαιτείται σύστημα εξάτμισης, καθώς θα δημιουργήσει μόνο πρόσθετα προβλήματα και θα τραβήξει αέρα από τους άξονες εξαερισμού, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκος. Επομένως, είναι καλύτερο είτε να εγκαταλείψετε εντελώς την κουκούλα στην κουζίνα είτε να επιλέξετε ένα μοντέλο κυκλοφορίας. Με την ευκαιρία, τότε θα είναι δυνατό να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την εγκατάσταση..

Και το τελευταίο πράγμα: ακόμη και αν δεν δημιουργηθεί καύση και αιθάλη σε απτές ποσότητες στην κουζίνα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται ουσίες επιβλαβείς για την υγεία, αόρατες για το μάτι, αλλά επιβλαβείς για την υγεία. Αυτό αφορά κυρίως τα προϊόντα που σχηματίζονται κατά την καύση του αερίου. Αυτές οι ουσίες συλλαμβάνονται τέλεια από την κουκούλα. Επομένως, εάν το σπίτι διαθέτει ηλεκτρική κουζίνα, τότε η κουκούλα μπορεί να είναι μια άχρηστη συσκευή. Αλλά αν υπάρχει μια σόμπα αερίου στην κουζίνα, τότε η κουκούλα είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση, καθώς θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών που σχηματίστηκαν κατά την καύση του αερίου.

Χρειάζεστε κουκούλα στην κουζίνα; Συμβουλές για τον καθαρισμό της σόμπας (βίντεο)

συμπέρασμα

Το ερώτημα αν χρειάζεται ή όχι κουκούλα, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Είναι απαραίτητο να σταθμιστούν τα υπέρ και τα κατά, να ληφθούν υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου, ο τύπος της πλάκας και να ληφθεί η τελική απόφαση.