Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα – συμβουλές και κανόνες για την επιλογή

Η κουκούλα είναι μια απαραίτητη τεχνική συσκευή για μια μοντέρνα κουζίνα Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι απαραίτητη τεχνική συσκευή για τη σύγχρονη κουζίνα Οι σύγχρονες κουζίνες σπάνια κάνουν χωρίς απορροφητήρα, καθώς έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας μαγειρέματος. Τα μοντέλα κουκούλας διαφέρουν μεταξύ τους σε πολλές παραμέτρους ταυτόχρονα, γεγονός που καθορίζει την επιλογή του αγοραστή.

Κουκούλες με θόλο

Τι είδους κουκούλες ήταν δημοφιλείς πριν από 5-10 χρόνια είναι οι κουκούλες με θόλο. Ταν τα πιο αποτελεσματικά και διατηρούν την ηγετική τους θέση σήμερα (αν και οι ανταγωνιστές πατούν τα τακούνια τους).

Η κουκούλα του τύπου θόλου θεωρείται κλασική έκδοση του συστήματος εξάτμισης. Η κουκούλα του τύπου θόλου θεωρείται κλασική έκδοση του συστήματος εξάτμισης.

Μοιάζουν με μέρος τζακιού και για τη δουλειά τους, σίγουρα χρειάζονται σύστημα εξαερισμού με υπάρχουσα έξοδο στον αεραγωγό..

Τα μεγέθη τέτοιων κουκουλών είναι διαφορετικά: από πολύ συμπαγή έως ογκώδη. Ειδικά φίλτρα και ανεμιστήρες εισάγονται στα σύγχρονα συστήματα θόλου, γεγονός που αυξάνει την απόδοσή τους. Ο σχεδιασμός τέτοιων κουκουλών επίσης δεν στέκεται ακίνητος: τόσο τα γυάλινα όσο και τα ξύλινα μοντέλα είναι εύκολο να βρεθούν σήμερα..

Κριτική κουκούλας με θόλο (βίντεο)

Αναρτημένες κουκούλες

Αυτή η επιλογή για την κουζίνα δεν μπορεί να ονομαστεί η πιο αποτελεσματική – η απόδοση αυτών των δομών είναι σχετικά χαμηλή, λόγω της χαμηλής ισχύος των απορροφητήρων..

Επιπλέον, τα κύρια χαρακτηριστικά των αναρτημένων απορροφητήρων είναι:

 • συμπαγές μέγεθος,
 • χρησιμοποιώντας φίλτρα,
 • εύκολο στην εγκατάσταση.

Θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα φίλτρα θα πρέπει να αλλάζονται κυριολεκτικά κάθε τρεις μήνες όταν πρόκειται για ακρυλικά φίλτρα. Υπάρχει μια εναλλακτική λύση – αγορά μοντέλου με μεταλλικό φίλτρο. Επίσης λερώνεται απορροφώντας λίπος, αλλά καθαρίζεται εύκολα (χρησιμοποιήστε ζεστό νερό με αραιωμένο απορρυπαντικό πιάτων).

Όταν επιλέγετε κουκούλα κουζίνας, δεν μπορείτε να εστιάσετε μόνο στο σχεδιασμό του. Όταν επιλέγετε κουκούλα κουζίνας, δεν μπορείτε να εστιάσετε μόνο στο σχεδιασμό του. Οι αναρτημένες κουκούλες επιλέγονται, κατά κανόνα, για κουζίνες στις οποίες γίνεται λίγο μαγείρεμα. Οι αναρτημένες κουκούλες επιλέγονται, κατά κανόνα, για κουζίνες στις οποίες γίνεται λίγο μαγείρεμα.

Ενσωματωμένες κουκούλες

Για την κουζίνα, αυτή η επιλογή είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη. Μπορείτε να μαντέψετε με το όνομα πώς αυτές οι συσκευές διαφέρουν από τις αντίστοιχες τους. Είναι ενσωματωμένα στο ντουλάπι τοίχου, έτσι ώστε η επιφάνεια εργασίας να παραμένει ελεύθερη. Δηλαδή, δεν είναι ορατό στο μάτι, αλλά για να διακρίνετε την κουκούλα, θα πρέπει να κοιτάξετε κάτω από το κάτω μέρος του ντουλαπιού της κουζίνας.

Αυτή η επιλογή είναι σε ζήτηση λόγω της συμπαγούς και της ευελιξίας της και το εύρος των δυνατοτήτων της ενσωματωμένης κουκούλας για την κουζίνα είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουν συσκευές για μεγάλη κουζίνα και επίσης κουκούλες κουζίνας για μεσαίους χώρους..

Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες έχουν προτεραιότητα από τους ιδιοκτήτες μικρών κουζινών Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες έχουν προτεραιότητα από τους ιδιοκτήτες μικρών κουζινών

Γωνιακή κουκούλα – τι είναι

Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να είναι τόσο θολωτός όσο και ενσωματωμένος, αλλά το σχήμα του είναι βολικό για χρήση στη γωνία της κουζίνας. Για εξοικονόμηση χώρου, αυτή είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, οπότε αυτός ο τύπος εξοπλισμού αγοράζεται για μια μικρή κουζίνα..

Νησιώτικη κουκούλα

Εάν η σόμπα βρίσκεται σε ξεχωριστή μονάδα, μια τέτοια κουκούλα θα είναι μια καλή αγορά. Η ισχύς αυτής της δομής αντιστοιχεί στο μέγεθος του δωματίου όπου θα λειτουργήσει. Perhapsσως, μια τέτοια κουκούλα έχει μόνο ένα μειονέκτημα – την τιμή. Αυτές οι συσκευές θεωρούνται οι πιο ακριβές στο είδος τους..

Τι είναι οι κουκούλες (βίντεο)

Πώς λειτουργούν οι απορροφητήρες

Ποια μοντέλα δεν θα σας ενδιέφεραν, εκτός από τον τύπο, διαφέρουν και στην αρχή της λειτουργίας.

Δύο τύποι απορροφητήρων μπορούν να διακριθούν:

 • Κουκούλα ανακυκλοφορίας. Διαφορετικά, ονομάζεται άνθρακας ή διήθηση. Η αρχή της λειτουργίας του μοιάζει με αυτήν: συλλαμβάνοντας μολυσμένο αέρα, τον παρασύρει σε μια δεξαμενή με φίλτρα. Συνήθως, παρέχονται δύο στάδια καθαρισμού: το πρώτο είναι χοντρό (διατηρεί αιθάλη, λίπος, βρωμιά, αναθυμιάσεις), το δεύτερο καθαρίζει τον αέρα από δυσάρεστες οσμές. Οι αναρτημένες και ενσωματωμένες κουκούλες ανακυκλοφορούν κυρίως. Αυτές οι δομές είναι συμπαγείς, ο χώρος αερίζεται συνεχώς, η θερμοκρασία του αέρα δεν αλλάζει. Μειονέκτημα – η ανάγκη αντικατάστασης φίλτρων.
 • Κουκούλα ροής. Ένα άλλο όνομα είναι κυκλοφορία, εξάτμιση, έξοδος. Δηλαδή, μια τέτοια κουκούλα αφαιρεί απλά τον αέρα από το δωμάτιο. Υπάρχουν δύο έξοδοι – είτε προς τα έξω είτε προς το σύστημα εξαερισμού της κατοικίας. Αξίζει να προειδοποιήσετε ότι εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την κουκούλα σε μια συνηθισμένη πολυκατοικία με κοινό άξονα εξαερισμού, η συσκευή ενδέχεται να μην λειτουργεί σε πλήρη χωρητικότητα. Τέτοιες μονάδες κουζίνας απαιτούν ατομικό αγωγό εξαερισμού στο διαμέρισμα..

Μια σύγχρονη κουκούλα μπορεί να συνδυάσει δύο αρχές λειτουργίας, για να μεταβείτε από τη λειτουργία εξάτμισης στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, απλά πρέπει να αλλάξετε τη λειτουργία. Αλλά για να πούμε ότι αυτή η επιλογή είναι ιδανική, είναι αδύνατο: διαταράσσεται ο φυσικός αερισμός, χάνεται επίσης το καθεστώς θερμοκρασίας λόγω της λειτουργίας του απορροφητήρα και θα πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα στο τμήμα ανακυκλοφορίας της συσκευής στο τον ίδιο τρόπο.

Η κουκούλα του νησιού, του τοίχου ή του θόλου αναφέρεται στον τύπο ροής Η κουκούλα νησιού, τοίχου ή θόλου αναφέρεται στον τύπο ροής Όταν επιλέγετε μια κουκούλα, αξίζει να λάβετε υπόψη την ισχύ της και την ποιότητα του ηλεκτροκινητήρα. Όταν επιλέγετε μια κουκούλα, αξίζει να λάβετε υπόψη την ισχύ της και την ποιότητα του ηλεκτροκινητήρα. Το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του απορροφητήρα είναι ένας σημαντικός δείκτης κατά την επιλογή Το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του απορροφητήρα είναι ένας σημαντικός δείκτης κατά την επιλογή

Θόρυβος και απόδοση των απορροφητήρων

Αυτές οι δύο παράμετροι χρήζουν ξεχωριστής εξέτασης..

Συμβουλές για την επιλογή απορροφητήρων με κριτήριο θορύβου:

 • Η επιλογή του εξοπλισμού είναι η βέλτιστη, ο θόρυβος του οποίου δεν θα είναι υψηλότερος από 50 dB.
 • Το επίπεδο ήχου εξαρτάται συγκεκριμένα από την ισχύ του κινητήρα του απορροφητήρα..
 • Δεν υπάρχουν αθόρυβες κουκούλες και αν ο πωλητής διαφημίζει ακριβώς τέτοια, πιθανότατα, σας εξαπατά.
 • Η δυνατότητα προσαρμογής των τρόπων λειτουργίας της συσκευής επηρεάζει επίσης το επίπεδο θορύβου, τέτοιες μονάδες συμβάλλουν πραγματικά στη μείωση του θορύβου απουσία ανάγκης λειτουργίας του εξοπλισμού σε πλήρη χωρητικότητα.

Κριτήρια επιλογής απορροφητήρων ανάλογα με την απόδοσή τους:

 • Για να επιλέξετε τον απαιτούμενο τύπο απόδοσης για την κουζίνα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε τον όγκο της κουζίνας με 12.
 • Εάν ο απορροφητήρας είναι εξόδου, προσθέστε την ακόλουθη ενέργεια στον παραπάνω τύπο – πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 1,3.

Και ακόμη και αυτό δεν είναι το τελευταίο κριτήριο για την επιλογή μιας τεχνικής..

Η χωρητικότητα της κουκούλας επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή της κουζίνας Η χωρητικότητα της κουκούλας επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή της κουζίνας

Εξάτμιση ανά υλικό κατασκευής και λειτουργία ελέγχου

Μια σύγχρονη κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί από το πιο απροσδόκητο υλικό, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι μέταλλο, ξύλο, πλαστικό, γυαλί. Παρεμπιπτόντως, μια κουκούλα κουζίνας με γυάλινα πάνελ είναι ιδιαίτερα ακριβή σήμερα λόγω των υψηλών αισθητικών της ιδιοτήτων. Αλλά η φροντίδα αυτής της κουκούλας απαιτεί επίσης πιο ενδελεχή.

Ο τρόπος ελέγχου είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο στον καθορισμό της επιλογής της τεχνικής. Μια μηχανική κουκούλα είναι φθηνότερη, αλλά μια αυτόματη θα είναι πιο ακριβή, αλλά είναι ευκολότερη στη λειτουργία..

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα (βίντεο)

Για την κουζίνα, η κουκούλα έχει μεγάλη σημασία – δεν επιτρέπει στο δωμάτιο να μετατραπεί σε κουζίνα εστιατορίου, όπου μπορείτε ακόμα να μαγειρέψετε, αλλά το φαγητό σίγουρα δεν είναι βολικό. Η επιλογή αυτής της σημαντικής τεχνικής εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου, τις εσωτερικές και οικονομικές δυνατότητες, επομένως η ισορροπία είναι σημαντική – δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για μια νέα κουκούλα, εάν ένα απλό μοντέλο υψηλής ποιότητας θα είναι αρκετό για ένα μικρό κουζινίτσα.

Επιτυχημένη επιλογή!