Κουκούλα κουζίνας σε ιδιωτικό σπίτι: κανόνες επιλογής και εγκατάστασης μόνοι σας

Η επιλογή μιας κουκούλας δεν έχει την τελευταία σημασία, επειδή είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για την καθαρότητα του αέρα στην κουζίνα. Η επιλογή μιας κουκούλας δεν είναι το τελευταίο πράγμα, επειδή είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για την καθαρότητα του αέρα στην κουζίνα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σύγχρονο σπίτι χωρίς κουκούλα κουζίνας, επειδή το σύστημα εξαερισμού είναι προϋπόθεση για άνετη ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Σώζει από δυσάρεστες οσμές, προστατεύει από την καύση, καθαρίζει τον αέρα από τα σωματίδια των τροφίμων και τη σκόνη, απομακρύνει τις επιβλαβείς ουσίες που σχηματίζονται κατά την καύση του αερίου. Η εγκατάσταση κουκούλας είναι ένα σημαντικό θέμα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε την επιλογή και την εγκατάστασή του με κάθε σοβαρότητα, ειδικά αν υποτίθεται ότι θα το κάνετε μόνοι σας.

Τύποι κουκούλας

Μην ξεχνάτε το σχέδιο, επειδή η κουκούλα μαγειρέματος προσελκύει πολύ μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάτε το σχέδιο, επειδή η κουκούλα μαγειρέματος προσελκύει αρκετή προσοχή.

Όλοι οι τύποι απορροφητήρων που είναι εγκατεστημένοι πάνω από μια σόμπα αερίου μπορούν να χωριστούν σε:

  • ανασταλεί;
  • ενσωματωμένο?
  • πεζούλι.

Αναρτημένες κουκούλες

Αυτή η μορφή θα είναι κατάλληλη για μοντέρνα στυλ κουζίνας: μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας. Αυτή η μορφή θα είναι κατάλληλη για μοντέρνα στυλ κουζίνας: μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας. Η κουκούλα σε σχήμα Τ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ακουστικά με αυστηρά σχήματα Η κουκούλα σε σχήμα Τ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ακουστικά με αυστηρά σχήματα

Διακρίνονται από το μικρό ύψος και το επίπεδο σχήμα τους. Συχνά τοποθετούνται πάνω από ντουλάπια κουζίνας. Τα πλεονεκτήματα των αναρτημένων απορροφητήρων είναι η ευκολία εγκατάστασης μόνος σας και η χαμηλή τιμή. Δεν χρειάζονται εξαερισμό γιατί είναι ουσιαστικά φίλτρα..

Ενσωματωμένες κουκούλες

Η ανασυρόμενη κουκούλα είναι βολική επειδή είναι πρακτικά αόρατη, καθώς καταλαμβάνει ελάχιστο ορατό χώρο Η ανασυρόμενη κουκούλα είναι βολική επειδή είναι πρακτικά αόρατη, καθώς καταλαμβάνει ελάχιστο ορατό χώρο Αυτός ο τύπος διακρίνεται από την αισθητική του - η κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη και αυτό δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της εργασίας του. Αυτός ο τύπος διακρίνεται από την αισθητική του – η κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη και αυτό δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της εργασίας του.

Εξωτερικά, δεν διαφέρουν απολύτως από τις αναρτημένες κατασκευές, αλλά παρέχουν αερισμό ροής στο σπίτι. Ένας τέτοιος απορροφητήρας κουζίνας είναι κρυμμένος από ντουλάπια και επομένως δεν είναι εντυπωσιακός..

Κουκούλες καμινάδας

Οι απορροφητήρες καπνοδόχου υψηλής τεχνολογίας δεν είναι μόνο όμορφες, αλλά και λειτουργικές Οι κουκούλες καπνοδόχου υψηλής τεχνολογίας δεν είναι μόνο όμορφες, αλλά και λειτουργικές

Ονομάζονται επίσης θολωτοί. Μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα, κατασκευασμένα από πλαστικό, μέταλλο, ξύλο. Τέτοιες κουκούλες μπορούν ήδη να είναι μια αποκλειστική διακόσμηση, μετατρέποντας το χώρο πάνω από τη σόμπα αερίου σε ένα μέρος του εσωτερικού και το χαρακτηριστικό του.

Επίσης, οι απορροφητήρες μπορεί να είναι τύπου προσάρτησης:

  1. επιτοίχια?
  2. γωνιώδης;
  3. νησιωτικός.

Κουκούλες τοίχου

Οι κουκούλες τοίχου μπορούν να έχουν μια ποικιλία σχημάτων, για παράδειγμα, όπως στη φωτογραφία - με τη μορφή κύβου Οι κουκούλες τοίχου μπορούν να έχουν μια ποικιλία σχημάτων, για παράδειγμα, όπως στη φωτογραφία – με τη μορφή κύβου Ένα από τα πρόσθετα στοιχεία της κουκούλας μπορεί να είναι ο οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος θα κάνει το σχέδιο της κουζίνας λίγο πιο πρωτότυπο. Ένα από τα πρόσθετα στοιχεία της κουκούλας μπορεί να είναι ο οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος θα κάνει το σχέδιο της κουζίνας λίγο πιο πρωτότυπο.

Αυτός ο τύπος είναι ο πιο κοινός. Είναι προσαρτημένα στον τοίχο από τη μία πλευρά. Ο ευκολότερος τρόπος για να τα εγκαταστήσετε είναι να το κάνετε μόνοι σας. Οι γωνιακές κουκούλες είναι κατάλληλες για διαμορφώσεις κουζίνας όπου η σόμπα είναι εγκατεστημένη στη γωνία.

Νησιώτικες κουκούλες

Η κουκούλα της καμινάδας για ένα νησί κουζίνας είναι μια πραγματική τάση το 2015 - μινιμαλισμός και προσοχή στη λεπτομέρεια Η κουκούλα της καμινάδας για ένα νησί κουζίνας είναι μια πραγματική τάση το 2015 – μινιμαλισμός και προσοχή στη λεπτομέρεια Η κουκούλα του νησιού πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα, διαφορετικά η λειτουργία της θα έχει νόημα. Η κουκούλα του νησιού πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα, διαφορετικά η λειτουργία της θα έχει νόημα.

Μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στην κουζίνα. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε εκείνους τους εσωτερικούς χώρους όπου ο χώρος εργασίας μεταφέρεται στο νησί στο κέντρο του δωματίου. Τέτοιες κουκούλες πάνω από μια σόμπα αερίου ταξινομούνται ως ένα ακριβό τμήμα. Ως εκ τούτου, έχουν μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες και ηλεκτρονικό έλεγχο..

Οι κουκούλες μπορούν επίσης να χωριστούν σε:

  • φιλτραρισμα?
  • εξερχόμενος.

Απορροφητήρες φίλτρου

Η λειτουργία του απορροφητήρα φίλτρου είναι προφανής από το όνομά του - μέσω φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα Η λειτουργία του απορροφητήρα φίλτρου είναι προφανής από το όνομά του – μέσω φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα Φαίνεται ότι ο ρόλος του απορροφητήρα στην κουζίνα είναι πολύ μικρός, αλλά αξίζει να εξετάσετε τη μόλυνσή του μετά από έξι μήνες και το ζήτημα της σημασίας του θα λυθεί από μόνο του Φαίνεται ότι ο ρόλος του απορροφητήρα στην κουζίνα είναι πολύ μικρός, αλλά αξίζει να εξετάσετε τη μόλυνσή του μετά από έξι μήνες και το ζήτημα της σημασίας του θα λυθεί από μόνο του

Είναι πιο κατάλληλα για παλιά ξύλινα σπίτια, εξοχικά σπίτια – δηλαδή, για εκείνα τα κτίρια όπου ο εξαερισμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης κεφαλαίων ή χαρακτηριστικών του σπιτιού. Αυτές οι κουκούλες διαθέτουν φίλτρα λίπους και κάρβουνο που αφαιρούν τη σκόνη, το λίπος και τη βρωμιά από τον αέρα. Αυτά τα φίλτρα αντικαθίστανται κατά καιρούς. Αυτές οι κουκούλες είναι φθηνές.

Κουκούλες εξάτμισης

Εγκαθίστανται όπου υπάρχει εξαερισμός. Σε μια εξοχική κατοικία, αυτή είναι η πιο κατάλληλη επιλογή λόγω των υψηλών επιδόσεων της. Δεν υπάρχει φίλτρο άνθρακα στους απορροφητήρες. Αντί για φίλτρο λίπους, είναι εγκατεστημένη μια παγίδα λίπους, η οποία δεν αντικαθίσταται, αλλά πλένεται περιοδικά. Στο σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια τέτοια κουκούλα με τα χέρια σας..

Στην κουζίνα, είναι σημαντικό ο απορροφητήρας της κουζίνας να λειτουργεί άψογα. Επομένως, ο καθαρισμός και η αλλαγή φίλτρων είναι η βάση της άνεσης. Επιπλέον, ο καθαρισμός του φίλτρου λίπους διασφαλίζει την ασφάλεια.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, χρησιμοποιούνται σχεδόν όλοι οι τύποι απορροφητήρων. Υπάρχει μια τάση ότι σε μεγάλες κατοικίες όπου ο εξαερισμός γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο, συχνά προτιμούν να κάνουν μια κουκούλα νησιού στην κουζίνα. Σε ένα συνηθισμένο ξύλινο σπίτι, μια κοινή κουκούλα τοίχου είναι κοινή..

Σπουδαίος: Επιλέγοντας μια κουκούλα, αξίζει να προτιμάτε στο σπίτι μοντέλα με δύο ανεμιστήρες, απόδοση υψηλής ισχύος. Τέτοιες κουκούλες στο σπίτι κάνουν λιγότερο θόρυβο και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά..

Πώς να επιλέξετε κουκούλα (βίντεο)

Η επιλογή της κουκούλας εξαρτάται επίσης από το είδος του εξαερισμού στο σπίτι. Σε ένα ξύλινο εξοχικό σπίτι, ένας άξονας εξαερισμού σπάνια βρίσκεται. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός σχεδιάζεται και γίνεται με το χέρι. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού ή να επιλέξετε το απλούστερο μοντέλο φιλτραρίσματος της κουκούλας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε πραγματικά να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Αλλά δεν αξίζει να σκεφτείτε ότι μια τέτοια κουκούλα είναι πλήρης εξαερισμός. Θα φιλτράρει τον αέρα χωρίς να τον αφαιρεί από το δωμάτιο και απλά θα τον καθαρίσει.

Εγκατάσταση κουκούλας

Εγκατάσταση κουκούλας τζακιού μόνος σας Εγκατάσταση κουκούλας τζακιού μόνος σας

Η εγκατάσταση μιας κουκούλας σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν είναι τόσο δύσκολη. Ο εξαερισμός της κουζίνας μπορεί να γίνει ακόμη και αν το σπίτι υπάρχει ήδη και είναι αδύνατο να φτιάξετε αγωγούς στους τοίχους. Κατά την τοποθέτηση κουκούλας σε ιδιωτικό σπίτι, ο τακτικός αερισμός μπορεί να διαταραχθεί από ακατάλληλες ενέργειες. Για να αποφευχθεί αυτό, αρκεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης να τεντώσετε το κιβώτιο αέρα στην κουκούλα και να τοποθετήσετε μια βαλβίδα κτυπήματος πάνω του. Έτσι, θα παρέχεται εξαερισμός και θα τοποθετείται η κουκούλα..

Αλλά ο απλούστερος εξαερισμός είναι μια τρύπα στον τοίχο, όπου στη συνέχεια οδηγείται ο αγωγός αέρα. Για τον αγωγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυματοειδείς ή πλαστικούς σωλήνες. Κατά τη δημιουργία εξαερισμού, πρέπει να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε την οπή εξαερισμού πάνω από την κουκούλα.

Σπουδαίος: Για κουκούλες, είναι καλύτερο να επιλέξετε σωλήνες με κυκλική διατομή. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι βολικοί επειδή μπορούν να λυγίσουν κατά την κρίση σας υπό οποιαδήποτε γωνία, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την εγκατάσταση σε ιδιωτικό σπίτι. Αλλά ένας τέτοιος εξαερισμός, όταν εργάζεστε στο σπίτι, δημιουργεί θόρυβο λόγω της υψηλής αντίστασης του αέρα..

Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι πάνω από μια σόμπα αερίου, ειδικά όταν πρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή. Η δομή πρέπει να εγκατασταθεί σε ύψος 70 cm και άνω πάνω από τη συσκευή θέρμανσης. Διαφορετικά, η κουκούλα δεν θα ανταπεξέλθει καλά στα καθήκοντά της ούτε θα υποφέρει από τη θερμότητα από τη φωτιά..

Η μόνωση πρέπει να γίνεται όταν η κουκούλα αγγίζει την οροφή ή τους τοίχους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για ένα ξύλινο ιδιωτικό σπίτι, αφού τα δάπεδα εδώ δεν είναι από σκυρόδεμα, αλλά από εύφλεκτο ξύλο..

Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας με τα χέρια σας (οδηγίες βίντεο)

Σύνδεση με κουκούλα

Όταν μελετηθεί ο εξαερισμός, πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, οι απορροφητήρες συνδέονται στο δίκτυο χρησιμοποιώντας 3 καλώδια – μηδέν, γείωση, φάση. Κατά τη σύνδεση της κουκούλας, δεν πρέπει να ξεχνάτε τη γείωση. Ωστόσο, οι μπαταρίες και οι σωλήνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αυτήν την ικανότητα. Η γείωση προσκολλάται σε ένα νεκρό ουδέτερο. Αλλά αν δεν υπάρχουν δεξιότητες και γνώσεις, τότε δεν πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα στο ταμπλό μόνοι σας..

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια σας. Αυτό δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Το κύριο πράγμα είναι να συμμορφώνεστε με τους κανόνες ασφαλείας και να αναθέτετε ορισμένες εργασίες που σχετίζονται με ηλεκτρολόγους σε επαγγελματίες. Σε αυτή την περίπτωση, η κουκούλα στην κουζίνα θα εξυπηρετήσει πιστά, εκπληρώνοντας όλα τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί..