Η καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα 60 cm: κανόνες επιλογής

Η κουκούλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά και απαραίτητα πράγματα που πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα κάθε νοικοκυράς. Η κουκούλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά και απαραίτητα πράγματα που πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα κάθε νοικοκυράς. Μια μοντέρνα κουζίνα δεν μπορεί πλέον να φανταστεί χωρίς ειδική συσκευή εξάτμισης για την απομάκρυνση ακαθαρσιών από τον αέρα, το σύντομο όνομα αυτής της συσκευής είναι κουκούλα.

Σε τι χρησιμεύει η κουκούλα;

Ο εναέριος χώρος της κουζίνας είναι ο πιο μολυσμένος σε σύγκριση με άλλους χώρους διαβίωσης, αφού το μαγείρεμα, το συχνό πλύσιμο και το στέγνωμα των πιάτων συμβάλλουν στην απελευθέρωση μεγάλων ποσοτήτων αναθυμιάσεων τροφίμων, αιθάλης, σταγόνων λίπους, ατμών απορρυπαντικών κ.λπ. περιβάλλων αέρας..

Προκειμένου η ατμόσφαιρα στο σπίτι να μην μοιάζει με την ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία, προορίζεται μια απορροφητική κουκούλα, η οποία αφαιρεί τα περιττά εξαρτήματα από τον αέρα και επίσης εξαλείφει τις ξένες οσμές.

Η εγκατάσταση μιας κουκούλας όχι μόνο θα σώσει το σπίτι από δυσάρεστες οσμές, αλλά θα διατηρήσει επίσης την κουζίνα καθαρή. Η εγκατάσταση μιας κουκούλας όχι μόνο θα σώσει το σπίτι από δυσάρεστες οσμές, αλλά θα διατηρήσει επίσης την κουζίνα καθαρή.

Η κουκούλα δημιουργεί εξαναγκασμένο εξαερισμό, εξασφαλίζοντας την εκροή αέρα και απομακρύνοντας τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες από αυτήν.

Επί του παρόντος, τα καταστήματα οικιακών συσκευών προσφέρουν μια πολύ μεγάλη ποικιλία συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα, που διαφέρουν τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην αρχή λειτουργίας, τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τις συνολικές διαστάσεις και τη μέθοδο εγκατάστασης..

Ταξινόμηση των απορροφητήρων κατά γενικές διαστάσεις

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της κουκούλας είναι οι συνολικές διαστάσεις της επιφάνειας της εξάτμισης..

Η ταξινόμηση πραγματοποιείται σύμφωνα με το πλάτος αυτής της επιφάνειας, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τις διαστάσεις:

 • 50 εκ.
 • 60 εκ.
 • 90 εκ.
 • Μπορείτε επίσης να βρείτε μια οικιακή κουκούλα με μέγεθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο..

Εάν δεν υπάρχει χώρος για κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας σας, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε την αναρτημένη έκδοση του. Εάν δεν υπάρχει χώρος για κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας σας, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε την αναρτημένη έκδοση του.

Όπως δείχνουν οι στατιστικές πωλήσεων, το πιο δημοφιλές μέγεθος για τα οικιακά συστήματα εξάτμισης είναι 60 cm, καθώς αυτό το μέγεθος αντιστοιχεί στις συνολικές διαστάσεις της εστίας των τυπικών οικιακών αερίων και ηλεκτρικών σόμπων..

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα (βίντεο)

Τύποι απορροφητήρα σύμφωνα με την αρχή λειτουργίας

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, η κουκούλα μπορεί να είναι με ανακυκλοφορία ή ροή αέρα.

Ο ανακυκλωμένος απορροφητήρας περνάει αέρα μέσα από τα φίλτρα καθαρισμού και στη συνέχεια τον επιστρέφει στην κουζίνα, ενώ ο συνεχής απορροφητήρας, αφού καθαρίσει τον αέρα στα φίλτρα, τον κατευθύνει για να αποφορτιστεί μέσω του αγωγού εξαερισμού.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας και της λειτουργικότητας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι απορροφητήρων: καθαριστής αέρα. εξαερισμός καυσαερίων Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας και της λειτουργικότητας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι απορροφητήρων: καθαριστής αέρα. εξαερισμός καυσαερίων

Οι κουκούλες ανακυκλοφορίας είναι πιο συμπαγείς, δεν απαιτούν αεραγωγό, είναι πολύ φθηνότερες και ευκολότερες στην τοποθέτηση σε σύγκριση με τους απορροφητήρες, ωστόσο, είναι σημαντικά κατώτερες από τις τελευταίες στην ποιότητα του καθαρισμού του αέρα, καθώς, συλλαμβάνοντας σταγόνες λίπους , αιθάλη και καπνός, δεν αντιμετωπίζουν καλά την αφαίρεση ξένων οσμών.

Τύποι απορροφητήρων σύμφωνα με τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Το πιο σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό του απορροφητήρα είναι η χωρητικότητά του (m3 / h), δηλαδή ο όγκος του αέρα που καθαρίζεται από αυτό σε m3 ανά ώρα.

Θυμηθείτε ότι η απόδοση της κουκούλας καθορίζεται από την ποσότητα αέρα που περνά μέσα από αυτήν σε μία ώρα λειτουργίας. Θυμηθείτε ότι η απόδοση της κουκούλας καθορίζεται από την ποσότητα αέρα που περνά μέσα από αυτήν σε μία ώρα λειτουργίας.

Άλλα, επίσης σημαντικά χαρακτηριστικά είναι:

 • Αποδοτικότητα καθαρισμού φίλτρων.
 • Συνιστώμενη συχνότητα αντικατάστασης αντικαταστάσιμων φίλτρων.
 • Αριθμός ενσωματωμένων ανεμιστήρων.
 • Η ικανότητα προσαρμογής της απόδοσης.
 • Μέθοδος προσαρμογής (χρησιμοποιώντας κουμπιά ή οθόνη αφής).
 • Κατανάλωση ενέργειας κ.λπ..

Κριτική: κουκούλα κουζίνας 60 cm (βίντεο)

Τυπολογία κουκούλας με μέθοδο εγκατάστασης και σχεδιασμό

Ο σχεδιασμός των σύγχρονων συστημάτων εξάτμισης είναι εξαιρετικά διαφορετικός, γεγονός που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα για οποιοδήποτε, ακόμη και το πιο περίεργο και πρωτότυπο σχέδιο της κουζίνας..

Οι κουκούλες διαφέρουν ως προς το σχήμα, το σχέδιο, τα υλικά κατασκευής, το χρώμα, το σχέδιο του πίνακα ελέγχου κ.λπ..

Ωστόσο, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μια γενική ταξινόμηση των συστημάτων εξάτμισης σύμφωνα με τις σημαντικότερες διαφορές στις σχεδιαστικές λύσεις..

Το σχήμα της κουκούλας, ο σχεδιασμός και η μέθοδος εγκατάστασής της μπορούν να δώσουν τον τόνο σε ολόκληρο το εσωτερικό της κουζίνας. Επομένως, αξίζει να σκεφτείτε τι θέλετε να δείτε στην κουζίνα. Το σχήμα της κουκούλας, ο σχεδιασμός και η μέθοδος εγκατάστασής της μπορούν να δώσουν τον τόνο σε ολόκληρο το εσωτερικό της κουζίνας. Επομένως, αξίζει να σκεφτείτε τι θέλετε να δείτε στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι κουκούλες είναι:

 • Οροφή;
 • Επιτοίχια?
 • Ενσωματωμένο (σε ντουλάπα, τραπέζι κλπ.).

Ανάλογα με την κατασκευή και το σχεδιασμό, οι κουκούλες μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

 • Ενσωματωμένο?
 • Θόλος;
 • Αναρτήθηκε κάθετα.
 • Αναρτημένο υπό γωνία (κεκλιμένο).
 • Διαμέρισμα;
 • Νησιωτικός.

Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι εγκατεστημένες στο κάτω μέρος του κρεμαστού ντουλαπιού, ενώ μόνο το πάνελ της κουκούλας, ύψους περίπου 30 mm, παραμένει ορατό. Αυτή η επιλογή είναι η πιο επιτυχημένη λύση στην περίπτωση που ο γενικός σχεδιασμός της κουζίνας δεν συνεπάγεται την παρουσία σύγχρονων τεχνικών συσκευών ή οι ιδιοκτήτες θέλουν, για οποιονδήποτε λόγο, να κρύψουν τη συσκευή εξάτμισης από τα μάτια τους.

Η κουκούλα είναι ένα αρκετά ογκώδες στοιχείο σχεδιασμού, το οποίο δεν είναι πάντα δυνατό να ταιριάζει συνοπτικά στη γενική ιδέα της κουζίνας. Η κουκούλα είναι ένα αρκετά ογκώδες στοιχείο σχεδιασμού, το οποίο δεν είναι πάντα δυνατό να ταιριάζει συνοπτικά στη γενική ιδέα της κουζίνας.

Οι επίπεδες κουκούλες είναι επίσης οπτικά αδιάκριτες, αλλά, σε αντίθεση με τις ενσωματωμένες, όπου το κύριο μέρος της δομής είναι κρυμμένο πίσω από την πόρτα του ντουλαπιού, αυτές οι κουκούλες έχουν απλώς ένα επίπεδο συμπαγές σχήμα και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται μέρη της δομής. κρυμμένο πίσω από το ντουλάπι. Τέτοιοι απορροφητήρες λειτουργούν σε σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα και δεν διαθέτουν αεραγωγό..

Ταυτόχρονα, είναι συχνά η κουκούλα που καθορίζει το συνολικό στυλ σχεδιασμού της κουζίνας, ταιριάζει με τον τόνο των επίπλων, των τοίχων, των φωτιστικών, οπότε και άλλα σχέδια συστημάτων εξάτμισης έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση..

Η πιο βολική και λογική επιλογή σχεδιασμού είναι η κλασική κουκούλα θόλου, η γεωμετρία της οποίας παρέχει αποτελεσματική εργασία για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο..

Οι απορροφητήρες του νησιού διαφέρουν από τους άλλους αναρτημένους απορροφητήρες στο ότι δεν είναι τοποθετημένοι στον τοίχο ή πιο κοντά στον τοίχο, αλλά στη μέση της κουζίνας.

Οι διαστάσεις της κουκούλας δεν είναι μικρές και προσελκύουν πάντα τα βλέμματα, γι 'αυτό αξίζει να επιλέξετε το σχέδιό της ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι διαστάσεις της κουκούλας δεν είναι μικρές και προσελκύουν πάντα τα βλέμματα, γι ‘αυτό αξίζει να επιλέξετε το σχέδιό της ιδιαίτερα προσεκτικά.

Αυτή η επιλογή εγκατάστασης χρησιμοποιείται όταν η εστία βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας. Αυτή η ρύθμιση είναι πολύ μοντέρνα αυτή τη στιγμή, ωστόσο, απαιτεί μεγάλους χώρους κουζίνας..

Κατά την επιλογή ενός σχεδίου, το υλικό κατασκευής δεν έχει μικρή σημασία. Η κατασκευή μιας θήκης από πλαστικό δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά χάρη στην προσιτή τιμή, αυτές οι κουκούλες έχουν μεγάλη ζήτηση, τα λευκά και μπεζ μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, θα συνδυάζονται αρμονικά στο εσωτερικό με σχεδόν οποιοδήποτε χρωματικό σχέδιο της κουζίνας.

Πιο αξιόπιστες και αισθητικές κουκούλες από μέταλλο με όλα τα είδη γυαλιού, αλλά η τιμή τους είναι πολύ υψηλότερη από το πλαστικό.

Πώς να επιλέξετε κουκούλα κουζίνας 60 cm

Για να επιλέξετε μια κουκούλα κατάλληλη για μια συγκεκριμένη κουζίνα και για έναν συγκεκριμένο χρήστη, πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις παραπάνω διαφορές και χαρακτηριστικά, να κάνετε απλούς υπολογισμούς και αναλογίες.

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε για το μέγεθος. Το μέγεθος της επιφάνειας εξαγωγής πρέπει να αντιστοιχεί ή ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος της εστίας.

Εάν το πλάτος της πλάκας είναι 60 cm ή λιγότερο, τότε μια κουκούλα 60 cm θα είναι ιδανική..

Βασικά, οι κουκούλες κουζίνας 60 εκατοστών είναι εξοπλισμένες με αρκετούς ανεμιστήρες και έχουν 2-3 ταχύτητες λειτουργίας, ωστόσο, υπάρχουν τύποι με άλλα χαρακτηριστικά. Βασικά, οι κουκούλες κουζίνας 60 εκατοστών είναι εξοπλισμένες με αρκετούς ανεμιστήρες και έχουν 2-3 ταχύτητες λειτουργίας, ωστόσο, υπάρχουν τύποι με άλλα χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για την απαιτούμενη απόδοση εξαγωγής. Επιλέγεται με βάση ότι για αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα, η ισοτιμία του αέρα (πόσοι όγκοι του δωματίου της κουζίνας πρέπει να περάσουν από το σύστημα εξάτμισης σε 1 ώρα λειτουργίας) πρέπει να είναι 6-10.

Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση, για αυτό πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή της κουζίνας με το ύψος της, ενώ θα καθορίσουμε τον όγκο του δωματίου. Στη συνέχεια, ο προκύπτων όγκος θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 0,8 για να πάρει τον κατά προσέγγιση όγκο αέρα στην κουζίνα. Ο συντελεστής 0,8 σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, περίπου το 20% του όγκου του δωματίου καταλαμβάνεται από έπιπλα, αντίστοιχα, ο ελεύθερος χώρος είναι περίπου το 80% της συνολικής χωρητικότητας του δωματίου..

Η προκύπτουσα τιμή του ελεύθερου όγκου της κουζίνας πολλαπλασιάζεται με τη συχνότητα ανταλλαγής αέρα και θα έχουμε την απαιτούμενη απόδοση.

Ο τύπος υπολογισμού θα μοιάζει με αυτόν:

G απορροφητήρες = S κουζίνα * H κουζίνα * 0,8 * 6 (10), m3 / h

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι συνήθως τοποθετημένη σε ένα ντουλάπι στην κουζίνα. Κατά κανόνα, αυτή η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων. Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι συνήθως τοποθετημένη σε ένα ντουλάπι στην κουζίνα. Κατά κανόνα, αυτή η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Οπου:

 • G – παραγωγικότητα, m3 / h.
 • S – περιοχή, m2;
 • H – ύψος, m
 • 0,8 – συντελεστής ελεύθερου όγκου.
 • 6 (10) – συναλλαγματική ισοτιμία αέρα, 1 / ώρα.

Κουκούλα κουζίνας 60 εκ. Βαθμολογία ζήτησης πελατών

Αφού ένας δυνητικός αγοραστής αποφασίσει για τα κύρια χαρακτηριστικά μιας κουκούλας 60 εκατοστών, έρχεται αντιμέτωπος με το ερώτημα της επιλογής ενός κατασκευαστή.

Αναμφίβολα, πρώτα απ 'όλα, οι αγοραστές δίνουν προσοχή σε αξιόπιστες γερμανικές και σουηδικές μάρκες κουκούλας κουζίνας. Αναμφίβολα, πρώτα απ ‘όλα, οι αγοραστές δίνουν προσοχή σε αξιόπιστες γερμανικές και σουηδικές μάρκες κουκούλας κουζίνας.

Οι πρώτες θέσεις στη βαθμολογία για την ποιότητα και την αξιοπιστία καταλαμβάνονται από τις ευρωπαϊκές μάρκες Bosch, Siemens και Electrolux. Αυτοί οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα 60 cm στο μεσαίο και υψηλό εύρος τιμών..

Οι κουκούλες της πολωνικής κατασκευάστριας εταιρείας Hansa συγκαταλέγονται μεταξύ φθηνών, αλλά μάλλον αξιόπιστων μοντέλων · αυτές οι κουκούλες πρωτοστατούν στην υποψηφιότητα “Καλύτερο μοντέλο σε προσιτή τιμή”.

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να τηρείτε έναν απλό κανόνα: είναι καλύτερο να εξοικονομήσετε χρήματα στο σχεδιασμό, αλλά να μην τσιγκουνευτείτε την απόδοση Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να τηρείτε έναν απλό κανόνα: είναι καλύτερο να εξοικονομήσετε στο σχεδιασμό, αλλά να μην τσιγκουνευτείτε την απόδοση

Μεταξύ των φθηνών απορροφητήρων 60 cm, μια ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν μοντέλα χαμηλού θορύβου από τον κατασκευαστή Faber.

Η μάρκα της Νότιας Κορέας Samsung είναι γνωστή για τις κουκούλες υψηλής απόδοσης σε προσιτή τιμή..

Κουκούλα για την κουζίνα 60 cm (βίντεο)

Κάθε κατασκευαστής προσφέρει διάφορες επιλογές για μοντέλα κουκούλες 60 εκατοστών, αλλά, κατά κανόνα, συνδυάζονται με τα κύρια χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν αυτόν τον συγκεκριμένο κατασκευαστή..