Αρμονικό εσωτερικό της αίθουσας: 10 συμβουλές για τον εξωραϊσμό

Για να επιλέξετε το εσωτερικό της αίθουσας, πρέπει πρώτα να καθορίσετε το στυλ σχεδιασμού Για να επιλέξετε το εσωτερικό της αίθουσας, πρέπει πρώτα να καθορίσετε το στυλ σχεδίασης. Μπορείτε να σχηματίσετε ανεξάρτητα το εσωτερικό της αίθουσας σε ένα διαμέρισμα πόλης ή ιδιωτικό σπίτι σε λίγες ώρες. Στο αρχικό στάδιο, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο στυλ που υπάρχει ήδη στην αίθουσα ή σε αυτό που σχεδιάζεται μόνο να εφαρμοστεί. Ο οικονομικός παράγοντας βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Εάν δεν υπάρχουν αρκετά κεφάλαια, τότε μπορείτε πάντα να επιλέξετε πιο προσιτά υλικά που δεν διαφέρουν από τα αρχικά όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά..

Σωστή περιγραφή του εσωτερικού της αίθουσας: τοποθετούμε τόνους

Όλες οι νέες εσωτερικές λύσεις βασίζονται σε ένα απλό αξίωμα – η εργασία και η χαλάρωση σε ένα δωμάτιο θα πρέπει να είναι άνετη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εκτός από τη λειτουργική πλευρά, δίνεται προσοχή στην αισθητική. Για να ζείτε και να εργάζεστε ευχάριστα, είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τον διαθέσιμο χώρο. Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι πρέπει να συμβεί στο τέλος..

Ο φωτισμός της αίθουσας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή του χρώματος των επίπλων. Ο φωτισμός της αίθουσας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή του χρώματος των επίπλων.

Οι ακόλουθες πρακτικές συστάσεις θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας ολιστικής εικόνας:

 1. Η αίθουσα με θέα στην ηλιόλουστη πλευρά δεν πρέπει να γεμίσει με πολύ ελαφριά έπιπλα.
 2. Ο διαμετρικά αντίθετος κανόνας ισχύει για τη σκιασμένη πλευρά.
 3. Εάν τα παιδιά ή οι φίλοι 4 ποδιών μένουν στο σπίτι, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε το βελούδο και άλλα εύκολα βρώμικα υλικά..

Εξετάζοντας νέους εσωτερικούς χώρους αίθουσας: καινοτομία έναντι κλασικού

Θα πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Η τεχνική περιγραφή θα βοηθήσει στην επαλήθευση αυτού. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η λειτουργική πλευρά. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του δωματίου, δεν πρέπει να περιοριστείτε. Ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να συνδυάσετε κλασικό και μοντέρνο..

Πειράματα – αυτό είναι το σλόγκαν για το οποίο χρησιμοποιούνται συχνά πολλές εφαρμοζόμενες σχεδιαστικές λύσεις. Για να μην σοκάρουμε το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τα πάντα στο στάδιο του σχεδιασμού.

Είναι καλύτερα να τηρείτε ένα στυλ στο εσωτερικό της αίθουσας. Είναι καλύτερα να τηρείτε ένα στυλ στο εσωτερικό της αίθουσας.

Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

 1. Μπουφές, συρταριέρα, ημιώροφος – τυπικοί εκπρόσωποι του κόσμου των κλασικών.
 2. Έπιπλα με πολλά ανασυρόμενα διαμερίσματα – σας επιτρέπει να επισημάνετε όλα όσα χρειάζεστε χωρίς να θυσιάζετε χώρο.
 3. Ένα σύστημα φωτισμού με δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της θέσης και ενεργοποίησης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα ρεύμα κατεύθυνσης φωτός.
 4. Το στοίχημα για την αφθονία των γυάλινων επιφανειών δικαιολογείται αν δεν υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια στο σπίτι.

Δημιουργούμε ένα εσωτερικό σε μια αίθουσα σε ένα διαμέρισμα: διακόσμηση τοίχων

Η ταπετσαρία είναι ένα ασύγκριτο ντεκόρ για τους τοίχους. Πλένονται, φωτογραφίζονται κ.ο.κ. Η απλή απαρίθμηση των ειδών θα πάρει πολύ χρόνο.

Δεν πρέπει να αγοράσετε την πρώτη επιλογή, η οποία, όπως σας φαίνεται, θα ταιριάζει με επιτυχία στο εσωτερικό. Κάθε χρώμα φέρει μια ψυχολογική λειτουργία, η οποία είναι καλύτερα να εξοικειωθεί εκ των προτέρων..

Κατά τη διακόσμηση της αίθουσας, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην ταπετσαρία. Κατά τη διακόσμηση της αίθουσας, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην ταπετσαρία.

Παραδείγματα πραγματικής ζωής δείχνουν ότι το σωστό χρώμα μπορεί να αλλάξει ριζικά την αντίληψη του χώρου:

 1. Κόκκινο και μπορντό – σχηματίζουν μια αίσθηση κύματος δύναμης και πάθους. Δεν είναι κατάλληλο για εντυπωσιακούς και ηλικιωμένους.
 2. Μπλε του ουρανού – επεκτείνει οπτικά το χώρο, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί τη χρήση πρόσθετων οπτικών τόνων.
 3. Φωτογραφικό πάνελ – οι απόψεις των υπερπόντιων χωρών ή τα τοπία της πόλης θα σας θυμίζουν τα προηγούμενα ταξίδια.
 4. Τα μαύρα, καφέ και μεταλλικά χρώματα απαγορεύονται..

Επιλέξτε το σωστό εσωτερικό για την αίθουσα – λειτουργικά έπιπλα

Πριν πάτε στο κατάστημα, όπου παρουσιάζονται διάφορα δείγματα καναπέδων, πολυθρόνων και ντουλαπιών, πρέπει να αποφασίσετε τι σκοπεύετε τελικά να εφαρμόσετε στο εσωτερικό. Ο πρώτος κανόνας σχεδιασμού δηλώνει ότι είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί η περιοχή που διατίθεται στο σπίτι. Απαιτείται περισσότερος χρόνος όταν πρόκειται για ευρύχωρα σαλόνια. Πρέπει να ξεκινήσετε με το κεντρικό στοιχείο – τον καναπέ και το ντουλάπι. Θα τοποθετηθεί καλύτερα στον τοίχο, στα αριστερά της σύνθεσης εισόδου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα παρεμβαίνουν στην ελεύθερη κυκλοφορία..

Είναι καλύτερα να τακτοποιήσετε τα έπιπλα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά. Είναι καλύτερα να τακτοποιήσετε τα έπιπλα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά.

Επιπλέον, πρέπει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα:

 • Ένα ντουλάπι με καθρέφτες πόρτες είναι εγκατεστημένο απέναντι από τον καναπέ, όπου θα αποθηκεύονται πιάτα και συλλεκτικά αλκοολούχα ποτά.
 • Εάν υπάρχει λίγος χώρος, αλλά πρέπει να αποθηκεύσετε πολλά πράγματα, πρέπει να αναζητήσετε στον κατάλογο έπιπλα με ένα ευρύχωρο εσωτερικό διαμέρισμα.
 • Ένα μικρό δωμάτιο απαιτεί τη χρήση λειτουργικών επίπλων: έναν καναπέ -κρεβάτι.

Διαμορφώνουμε το εσωτερικό στην αίθουσα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Σε αντίθεση με ένα διαμέρισμα στην πόλη, σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στην επιλογή επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων. Το κυριότερο είναι να μην διαφωνείτε με την ήδη καθιερωμένη στιλιστική λύση. Όταν πρόκειται για φινλανδικούς ή κλασικούς εσωτερικούς χώρους, προτιμούνται φυσικά υλικά. Σε όσους αρέσει ο μινιμαλισμός ή το ανατολίτικο στυλ συνιστάται να επιλέξουν παστέλ χρώματα και ελάχιστες λεπτομέρειες. Εάν δεν υπάρχει ακόμη διαμορφωμένη επιλογή στο κεφάλι, τότε είναι εύκολο να βρείτε παραδείγματα στον θεματικό κατάλογο επίπλων.

Είναι ανεπιθύμητο να υπερφορτώσετε το εσωτερικό της αίθουσας σε ένα ιδιωτικό σπίτι με λεπτομέρειες. Είναι ανεπιθύμητο να υπερφορτώσετε το εσωτερικό της αίθουσας σε ένα ιδιωτικό σπίτι με λεπτομέρειες.

Κατά την προβολή του, θυμηθείτε τα εξής:

 • Είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε τα πολύ “φανταχτερά” σχέδια χρωμάτων, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να χαλαρώσετε πλήρως.
 • Δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλά έπιπλα, διαφορετικά δεν θα είναι άνετο να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 • Ένα πρόγραμμα για υπολογιστή με λειτουργία τρισδιάστατης προβολής θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με την εμφάνιση των επίπλων σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό..

Επιλογή διακοσμητικών στοιχείων

Αφού τελειώσετε με την τακτοποίηση όλων των επίπλων στο δωμάτιο, πρέπει να σκεφτείτε τη διακόσμησή του. Πολλά διακοσμητικά στοιχεία θα αντιμετωπίσουν αυτό. Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας ή να τα αγοράσετε στο κατάλληλο κατάστημα. Όλα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα χρόνου και επιθυμίας σε ένα άτομο. Ανεξάρτητα από την απόφαση που πάρθηκε, πρέπει να θυμάστε την κοινή λογική.

Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη στιλιστική λύση, δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλές διακοσμήσεις. Είναι καλύτερα να αφήσετε ελεύθερο χώρο παρά να τον υπερφορτώσετε άσκοπα..

Η διακόσμηση της αίθουσας θα της δώσει ατομικότητα Η διακόσμηση της αίθουσας θα της δώσει ατομικότητα

Είναι απαραίτητο να βασιστούμε στις ακόλουθες συστάσεις:

 1. Το πάνω μέρος της σύνθεσης της πόρτας είναι διακοσμημένο με ένα πέταλο ή ένα εορταστικό στεφάνι, αν μιλάμε για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά..
 2. Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτοσχέδια πλαίσια κοντά στα παράθυρα, όπου τοποθετούνται φωτογραφίες μιας οικογένειας ή τοπία που σας αρέσουν.
 3. Ιδιαίτερη θέση δίνεται στην περιοχή γύρω από τον καναπέ και τις πολυθρόνες. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε αρκετές φωτογραφίες ή πίνακες ζωγραφικής εδώ. Εάν κάποιος από το νοικοκυριό αγαπά τις χειροτεχνίες ή το πλέξιμο από ύφασμα, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε δείγματα δημιουργικότητας στην κορυφή του καναπέ..
 4. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα περβάζια παραθύρων. Ανάλογα με το μέγεθός τους, τοποθετούνται αναμνηστικά και διάφορα είδη χειροτεχνίας..

Σχεδιασμός εσωτερικού φωτισμού

Ένα σωστά επιλεγμένο σύστημα φωτισμού για την αίθουσα εκτελεί πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα. Πρώτον, ζωνώνει λειτουργικά το εσωτερικό. Ανάλογα με το μέγεθός του, χωρίζεται σε χώρο εργασίας, χώρο ανάπαυσης και σημείο στο χώρο όπου εγκαθίστανται οικιακές συσκευές και σύνθεση εισόδου. Δεύτερον, το φως είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τονίσετε τα στιλιστικά χαρακτηριστικά ενός δωματίου. Από αυτή την άποψη, οι σχεδιαστές συνιστούν να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή του..

Ο φωτισμός είναι μια σημαντική λεπτομέρεια κατά το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου Ο φωτισμός είναι μια σημαντική λεπτομέρεια κατά το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου

Πρέπει να ξεκινήσετε μελετώντας τα δικά σας συναισθήματα:

 1. Η αναψυχή απαιτεί ελαφρώς χαμηλό φωτισμό, οπότε δεν χρειάζεται να στοχεύετε όλα τα φώτα σε αυτήν τη θέση. Δεν συνιστάται να επιλέξετε ένα κλασικό στυλ με τα τεράστια φωτιστικά του. Είναι καλύτερα να προτιμάτε τις συσκευές σημείου στο εσωτερικό της αίθουσας. Η δυνατότητα χειροκίνητης κατεύθυνσης της ροής φωτός είναι το κύριο πλεονέκτημά τους.
 2. Το καθιστικό πρέπει να έχει ένα μικρό φωτιστικό. Αυτός ο ρόλος παίζεται με απλίκες ή φωτιστικά δαπέδου. Ανάλογα με τη στιλιστική λύση στο δωμάτιο, πρέπει να επιλέξετε ένα φωτιστικό στο σωστό συνδυασμό χρωμάτων.
 3. Μην ξεχνάτε τη σωστή λειτουργική διαίρεση ζωνών. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτός ο ρόλος παίζεται όχι μόνο από περσίδες ή κουρτίνες, αλλά και από ομαλές μεταβάσεις φωτός. Κατά τη δημιουργία τους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τελικό αποτέλεσμα. Εάν μια ήρεμη ατμόσφαιρα είναι στην πρώτη γραμμή, τότε το στοίχημα είναι σε ελαφρώς σιωπηλές λύσεις φωτισμού..

Παράθυρα και πόρτες: η τελευταία διακοσμητική χορδή

Έχοντας διανύσει πολύ δρόμο όσον αφορά την επιλογή μιας ποικιλίας διακοσμητικών και λειτουργικών στοιχείων, είναι απαραίτητο να τεθεί το σωστό σημείο. Αρχικά, δίνεται προσοχή στη σύνθεση εισόδου. Μην υποθέσετε ότι η πόρτα είναι ένα ανεξάρτητο στοιχείο. Θα πρέπει να ταιριάζει οργανικά στο εσωτερικό. Στο κλασικό σχέδιο του δωματίου, η επιλογή γίνεται υπέρ μιας ξύλινης πόρτας με πολλά διακοσμητικά στοιχεία..

Συνιστάται ιδιαίτερα να επιλέξετε μια επιλογή που είναι ανθεκτική στις αλλαγές στα επίπεδα υγρασίας και στις εξωτερικές φυσικές επιδράσεις. Σε ορισμένα καταστήματα, μπορεί να προταθεί στον αγοραστή μια επιλογή με πολλά γυάλινα ένθετα..

Από τη μία πλευρά, φαίνεται αρκετά κομψό στο σαλόνι, αλλά από την άλλη, απαιτεί επιπλέον φροντίδα. Για λόγους ασφαλείας, αξίζει να εγκαταλείψετε τα γυάλινα ένθετα εάν υπάρχουν ανήλικοι στο σπίτι.

Τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να ταιριάζουν με τη συνολική σχεδίαση του δωματίου Τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να ταιριάζουν με τη συνολική σχεδίαση του δωματίου

Επιπλέον, οι ακόλουθες συστάσεις αξίζουν προσοχής:

 1. Ο χρωματικός συνδυασμός των θυρών δεν πρέπει να είναι πολύ ασύμβατος με τον περιβάλλοντα χώρο. Ιδανικά, είναι μια απόχρωση πιο ανοιχτή από τον χώρο γύρω της. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο δεν θα περιοριστεί οπτικά στην περιοχή της πόρτας..
 2. Όταν επιλέγετε μεταξύ επιλογών πόρτας με συρόμενη και συρόμενη πόρτα, συνιστάται να επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα υπάρξει απώλεια όσον αφορά τον διαθέσιμο χώρο..
 3. Το μινιμαλιστικό εσωτερικό παρέχει πόρτες που είναι ελαφριές από όλες τις απόψεις. Εκτός από το υλικό, ο συνδυασμός χρωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο. Οι σχεδιαστές συστήνουν να προτιμούν παστέλ ή κρύες αποχρώσεις..

Από τις πόρτες πρέπει να πάτε στα παράθυρα. Ανεξάρτητα από το καθεστώς θερμοκρασίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή, η επιλογή γίνεται υπέρ των παραθύρων με διπλά τζάμια. Πολλά έχουν ειπωθεί για τα οφέλη τους, επομένως δεν χρειάζονται ειδική διαφήμιση. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό σχήμα και συνδυασμό χρωμάτων. Τα μικρά κουφώματα δεν πρέπει να τοποθετούνται σε διαμέρισμα με χωνευτά ανοίγματα παραθύρων..

Σε αυτή την περίπτωση, οπτικά, το δωμάτιο θα φαίνεται αδικαιολόγητα μικρό. Εάν μιλάμε για ρηχά ανοίγματα παραθύρων, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να αρνηθείτε πολύ μεγάλα παράθυρα. Θα είναι άβολο να ζεις σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Πρέπει να δοθεί προσοχή στη μέθοδο ανοίγματος. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν 2 επιλογές. Εκτός από τον μηχανισμό αναδίπλωσης, είναι επίσης διαθέσιμη μια μέθοδος ολίσθησης..

Εσωτερικοί χώροι αίθουσας (βίντεο)

Για ένα ευρύχωρο σαλόνι, αυτή είναι ακριβώς η κατάλληλη επιλογή, αλλά με περιορισμένο χώρο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα πτυσσόμενο. Σε αυτή την περίπτωση, το σαλόνι θα αποδειχθεί πραγματικά άνετο. Δεν είναι εύκολο να εξοπλιστεί το εσωτερικό του, αλλά είναι ακόμα δυνατό. Όλα ξεκινούν με τη διαμόρφωση ενός σχεδίου σχεδιασμού. Ένα φύλλο χαρτιού ή ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή θα σας βοηθήσει σε αυτό..

Το εσωτερικό της αίθουσας στο διαμέρισμα (παραδείγματα φωτογραφιών)