Quilling πουλιά: απλές και ενδιαφέρουσες ιδέες

Για να φτιάξετε ένα πουλί, δεν χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες, οπότε οποιοδήποτε άτομο μπορεί να το κάνει Για να κάνετε το quilling ένα πουλί, δεν χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες, οπότε οποιοδήποτε άτομο μπορεί να το κάνει. Το Quilling είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική δραστηριότητα για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου. Αυτός ο τύπος κεντήματος ήταν γνωστός στην Ευρώπη στα τέλη του δέκατου τέταρτου αιώνα, αλλά στη συνέχεια ξεχάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον 20ό αιώνα, το quilling αναβίωσε ξανά και απέκτησε πρωτοφανή δημοτικότητα όχι μόνο στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ανατολή. Τα πουλιά θεωρούνται δικαίως μια από τις πιο όμορφες φιγούρες που δημιουργήθηκαν από λεπτές λωρίδες χαρτιού. Αποδεικνύονται πολύ φωτεινά, όμορφα και χαριτωμένα ακόμη και για αρχάριους λάτρεις αυτού του τύπου δημιουργικότητας..

Quilling περιστέρια για κάρτες και ποτήρια

Το περιστέρι θεωρείται από καιρό σύμβολο ειρήνης, αγάπης και πιστότητας. Συχνά απεικονιζόταν με ένα κλαδί ελιάς στο ράμφος του, το οποίο, σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση, έφερε στην κιβωτό του Νώε. Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα δώρου για την 9η Μαΐου ή την Ημέρα της Οικογένειας από μια κάρτα με ένα όμορφο χιονισμένο περιστέρι. Το πουλί μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος, το κυριότερο είναι ότι φαίνεται οργανικά στο φόντο της καρτ ποστάλ και συνδυάζεται με άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με χρώματα και να κάνετε όχι λευκό, αλλά ροζ, μπλε ή ακόμα και χρυσό περιστέρι.

Τα περιστέρια που κατασκευάζονται με την τεχνική quilling είναι σε θέση να διακοσμήσουν ποτήρια και να τους δώσουν πρωτοτυπία Τα περιστέρια που κατασκευάζονται με την τεχνική quilling είναι σε θέση να διακοσμήσουν ποτήρια και να τους δώσουν πρωτοτυπία

Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • Ειδικό χαρτί για quilling (λευκό και έγχρωμο).
 • Ψαλίδι;
 • Οδοντογλυφίδα ή λεπτή βελόνα πλεξίματος.
 • Τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ;
 • Κόλλα PVA?
 • Μοτίβο περιστεριών.

Εάν δεν υπάρχει ειδικό χαρτί για το quilling στο χέρι, τότε μπορείτε να κόψετε λευκό ή χρωματιστό χαρτί διπλής όψης με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες πλάτους περίπου 5 χιλιοστών.

Για να δημιουργήσετε τα βασικά στοιχεία, πρέπει πρώτα να τυλίξετε τις λωρίδες χαρτιού γύρω από μια βελόνα πλεξίματος ή οδοντογλυφίδες. Στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε την προκύπτουσα σπείρα στο τραπέζι και να την αφήσετε να ξεδιπλωθεί λίγο. Το άκρο μιας λωρίδας χαρτιού είναι κολλημένο με κόλλα. Πιέζοντας τα στοιχεία που προκύπτουν, μπορείτε να πάρετε διάφορες φιγούρες, από τις οποίες στη συνέχεια σχηματίζεται η σιλουέτα ενός περιστεριού..

Για τα γαμήλια γυαλιά, τα πουλιά πρέπει απαραιτήτως να είναι λευκά, αφού σε αυτή την περίπτωση είναι η ενσάρκωση της πιστότητας, της καθαρότητας και της αθωότητας. Το μέγεθος των περιστεριών πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος των γυαλιών, δηλαδή όχι πολύ μεγάλο. Ένα περιστέρι και ένα περιστέρι μπορούν να συνδεθούν με μια συμβολική αλυσίδα διακοσμημένη με καρδιές χρησιμοποιώντας την τεχνική “quilling”.

Quilling κοτόπουλο για χειροτεχνίες του Πάσχα

Αυτό το μικρό χαριτωμένο κοτόπουλο θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε χειροτεχνία του Πάσχα, ειδικά για να το βάλετε περιτριγυρισμένο από πολύχρωμα αυγά, χωρίς τα οποία ο εορτασμός του λαμπρού Πάσχα δεν μπορεί να είναι πλήρης. Μπορείτε να ζωγραφίσετε ολόκληρη την εικόνα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπου ο κεντρικός χαρακτήρας θα είναι μια χαριτωμένη κίτρινη γκόμενα, και γύρω της τα λουλούδια θα ανθίσουν και οι πεταλούδες θα κυματίζουν. Or μπορείτε να φτιάξετε ένα τρισδιάστατο σχήμα κοτόπουλου χρησιμοποιώντας την τεχνική quilling και να διακοσμήσετε ένα πασχαλινό καλάθι με αυτό..

Το κοτόπουλο Quilling είναι τέλειο ως διακόσμηση για χειροτεχνίες του Πάσχα Το κοτόπουλο Quilling είναι τέλειο ως διακόσμηση για χειροτεχνίες του Πάσχα

Ακόμα και ένα παιδί 4-5 ετών θα μπορεί να φτιάξει ανεξάρτητα ένα απλό ειδώλιο από ένα ειδώλιο κοτόπουλου, αν του σχεδιάσετε ένα απλό πρότυπο στο οποίο θα κολλήσει μόνος του τα προετοιμασμένα στοιχεία.

Χρειάζεστε μόνο τρία χρώματα χαρτιού:

 1. Κόκκινο (για ράμφος και πόδια).
 2. Μαύρο (για τα μάτια)?
 3. Κίτρινο (για το μοσχάρι).

Το κοτόπουλο παρασκευάζεται σχεδόν στην ίδια χρωματική γκάμα, αλλά αντί για κίτρινο, πρέπει να πάρετε λευκό, κόκκινο, μαύρο ή καφέ. Ένας ζωηρός κόκορας και μια ερωτική κότα μπορούν να αποτελέσουν διακόσμηση για το φετινό ημερολόγιο..

Quilling the Firebird: μια πρωτότυπη εικονογράφηση για παραμύθια

Στα λαϊκά παραμύθια, το όμορφο πτηνό εκπληρώνει πάντα τις πιο αγαπημένες επιθυμίες τολμηρών υποτρόφων. Είναι ένας από τους πιο φωτεινούς και αξέχαστους χαρακτήρες παραμυθιού. Ως εκ τούτου, μια εικόνα που απεικονίζει ένα πουλί πυρκαγιάς θα δώσει μόνο χαρά και θετική σε όλους γύρω.

Αυτό το όμορφο και χαριτωμένο πουλί δεν μπορεί πάντα να φτιαχτεί για πρώτη φορά. Πρώτα πρέπει να σχεδιάσετε ένα λεπτομερές πρότυπο, να σκεφτείτε προσεκτικά τους συνδυασμούς χρωμάτων και στοιχείων και μόνο τότε να ξεκινήσετε τη δουλειά. Οι αρχάριοι λάτρεις του quilling συνιστούν να παρακολουθούν μαθήματα master με πιο έμπειρους τεχνίτες.

Η σύνθεση με την εικόνα του firebird χρησιμοποιώντας την τεχνική quilling θα ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό, ανεξάρτητα από το στυλ του Η σύνθεση με την εικόνα του πτηνού που χρησιμοποιεί την τεχνική quilling θα ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό, ανεξάρτητα από το στυλ του

Το πουλί φαίνεται πολύ εντυπωσιακό σε μαύρο ή σκούρο μπλε φόντο, οπότε αυτό το μικρό κόλπο πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη σύνθεση μιας σύνθεσης.

Πολλοί τεχνίτες, όταν φτιάχνουν τη θέρμανση ενός πουλιού, συνιστούν να συνδυάζουν κουλ και φυσικά υλικά όπως:

 • Φτερά?
 • Κώνοι?
 • Κοχύλια?
 • Φύλλα.

Αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να κάνετε τη σύνθεση πιο ζωντανή και πρωτότυπη..

Για όσους φοβούνται να αναλάβουν μια δύσκολη επιχείρηση, αλλά θέλουν να κάνουν κάτι ασυνήθιστο και φωτεινό, οι έμπειροι τεχνίτες συμβουλεύουν να φτιάξουν πρώτα ένα κολιμπρί. Είναι επίσης πολύ όμορφη και πολύχρωμη, αλλά σε μέγεθος αποδεικνύεται πολύ λιγότερη θερμότητα του πουλιού και δεν φαίνεται λιγότερο όμορφη.

Καταπληκτικό quilling Firebird: σχέδιο για αρχάριους

Για να σχεδιάσετε ακόμη και το πιο απλό σχήμα πυρετού πουλιών, χρειάζεστε τουλάχιστον λίγο καλλιτεχνικό ταλέντο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ευκολότερο τρόπο: κατεβάστε ένα έτοιμο σχέδιο από το Διαδίκτυο και εκτυπώστε το σε λευκό ή έγχρωμο χαρτί, το οποίο θα χρησιμεύσει ως φόντο για μελλοντικές χειροτεχνίες.

Τα μοτίβα quilling μπορούν εύκολα να βρεθούν στο Διαδίκτυο και να εκτυπωθούν σε έναν εκτυπωτή. Τα μοτίβα quilling μπορούν εύκολα να βρεθούν στο Διαδίκτυο και να εκτυπωθούν σε έναν εκτυπωτή.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε απλά βασικά στοιχεία, όπως:

 • Σπείρα (κανονική και ανοιχτή).
 • Σταγόνα?
 • Ημισέληνος;
 • Ρόμβος;
 • Τρίγωνο και άλλα.

Υπάρχουν ειδικά πρότυπα με τα οποία κατασκευάζονται όλα τα παραπάνω στοιχεία..

Παπαγάλος Quilling – αστείος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων

Πολύχρωμοι, χαρούμενοι και πολυμήχανοι παπαγάλοι τραβούν πάντα την προσοχή των άλλων. Στα κινούμενα σχέδια, συνοδεύουν πειρατές, κατοικούν σε εξωτικά νησιά και λειτουργούν ως χαρισματικοί χαρακτήρες, όπως ο διάσημος παπαγάλος Kesha από την επιστροφή του άσωτου παπαγάλου. Είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξετε αυτά τα φωτεινά πουλιά χρησιμοποιώντας την τεχνική “quilling” παρά ένα θερμό πουλί ή ένα παγώνι. Επομένως, ακόμη και οι νηπιαγωγοί μπορούν να σημειώσουν κάποια απλά σχήματα παπαγάλων..

Όταν φτιάχνετε ένα παπαγάλο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε χαρτί διαφόρων χρωμάτων. Όταν φτιάχνετε ένα παπαγάλο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε χαρτί διαφόρων χρωμάτων.

Η ογκομετρική μορφή ενός παπαγάλου φαίνεται πολύ πρωτότυπη, φτιαγμένη με βάση ένα ξύλινο ή πλαστικό πρότυπο σε σχήμα αυγού, το οποίο απλώς επικολλάται με ρολά σε μορφή σπείρων, σταγονιδίων και μισοφέγγαρων.

Quilling tit – σύμβολο ευτυχίας

Το ανέμελο και χαρούμενο titmouse έχει γίνει από καιρό σύμβολο ευτυχίας και ευημερίας. Δεν είναι για τίποτα που έγινε η περίφημη παροιμία για εκείνη και τον γερανό. Η κατασκευή αυτού του πουλιού χρησιμοποιώντας την τεχνική “quilling” δεν θα πάρει πολύ χρόνο.

Δεν χρειάζεται πολύ υλικό:

 • Κίτρινος;
 • Μπλε;
 • Καφέ ή μαύρες λωρίδες χαρτιού.

Ακόμα και τα παιδιά ηλικίας 4 ετών μπορούν να φτιάξουν ένα titmouse χρησιμοποιώντας την τεχνική quilling Ακόμα και τα παιδιά ηλικίας 4 ετών μπορούν να φτιάξουν ένα titmouse χρησιμοποιώντας την τεχνική quilling

Είναι καλύτερο να απεικονίσετε ένα τιτουμί που κάθεται σε ένα κλαδί δέντρου ή κάθεται σε μια φωλιά, έτσι ώστε να φαίνεται πιο φυσικό και φυσικό..

Χρησιμοποιώντας το μοτίβο titmouse στο ίδιο στυλ, ένα συμβολικό γαλάζιο της ευτυχίας μπορεί να αποδειχθεί τέλεια. Το οποίο μπορεί στη συνέχεια να δοθεί σε φίλους ή συγγενείς.

Quilling bullfinches: χειμερινή φαντασίωση

Ευκίνητα και χαρούμενα πουλιά, όπως οι κόκκινες μπάλες ζωντανεύουν, μας χαροποιούν σε έναν μακρύ κρύο χειμώνα. Ως εκ τούτου, τα μακρά χειμωνιάτικα βράδια πριν από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες εικόνες με ταύρους, ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να τις παρουσιάσετε στους αγαπημένους σας ή να διακοσμήσετε το εσωτερικό του σπιτιού ή του εξοχικού σας σπιτιού μαζί τους..

Μια σύνθεση ταυρομαχιών χρησιμοποιώντας την τεχνική quilling, που εισάγεται σε ένα πλαίσιο, θα ταιριάζει καλά στο διάδρομο Μια σύνθεση ταυρομαχιών χρησιμοποιώντας την τεχνική quilling, που εισάγεται σε ένα πλαίσιο, θα ταιριάζει καλά στο διάδρομο

Τα Bullfinches θα φαίνονται πιο οργανικά σε έναν κλάδο ερυθρελάτης ή τέφρας βουνού..

Το κλαδί ερυθρελάτης μπορεί να διακοσμηθεί με πραγματικούς κώνους, καθώς και λάμψεις, παγιέτες ή πρωτοχρονιάτικο πούλι.

Πώς να κάνετε quilling πουλιών με τα χέρια σας (βίντεο)

Κάθε δημιουργική δραστηριότητα απαιτεί πλήρη αφοσίωση, καθώς και καλή διάθεση. Μην απελπίζεστε αν στην αρχή όλα δεν λειτουργούν. Μπορείτε να αρχίσετε να κουλουριάζετε με απλά λουλούδια και σχέδια και μετά να προχωρήσετε σε πουλιά και ψάρια. Με την πάροδο του χρόνου, τα ζώα θα αρχίσουν να εμφανίζονται, ακόμη και πολύπλοκα όπως η λεοπάρδαλη, ο σκύλος ή η κανταρέλα. Απλά πρέπει να είστε υπομονετικοί και να μάθετε να παίρνετε πραγματική ευχαρίστηση από το χόμπι σας..

Όμορφα πουλιά πουλιά (παραδείγματα φωτογραφιών)