Ντεκουπάζ επίπλων ως τρόπος αποκατάστασης

Χάρη στην τεχνική decoupage, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την εμφάνιση των παλιών επίπλων και να τα χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό. Χάρη στην τεχνική decoupage, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την εμφάνιση των παλιών επίπλων και να τα χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό. Η τεχνική decoupage ήταν πρόσφατα πολύ δημοφιλής, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση απολύτως οποιωνδήποτε εσωτερικών αντικειμένων και να τα κάνει απλά μοναδικά. Πριν από τα έπιπλα ντεκουπάζ, πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα σωστά, έτσι ώστε τα επιλεγμένα σχέδια να είναι σε καλή αρμονία με τη συνολική εσωτερική διακόσμηση.

Πώς να φτιάξετε έπιπλα ντεκουπάζ με τα χέρια σας

Όταν επιλέγετε ένα υλικό για ντεκουπάζ, πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά των επίπλων και στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Για να κάνετε ένα όμορφο ντεκουπάζ σε έπιπλα από μοριοσανίδες, πρέπει να προετοιμάσετε υλικά όπως:

 • Χαρτοπετσέτες με εικόνες.
 • Κόλλα PVA?
 • Ψαλίδι;
 • Βούρτσα;
 • Ακρυλική λάκα.

Ως σχέδια για ντεκουπάζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένες χαρτοπετσέτες πολλαπλών στρωμάτων ή ειδικό χαρτί με σχέδια που εφαρμόζονται σε αυτό. Ανάλογα με την κύρια ιδέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες ή αποκόμματα περιοδικών.

Πριν προχωρήσετε σε έπιπλα ντεκουπάζ, η επιφάνειά του πρέπει να καθαριστεί με γυαλόχαρτο Πριν προχωρήσετε σε έπιπλα ντεκουπάζ, η επιφάνειά του πρέπει να καθαριστεί με γυαλόχαρτο

Για να πραγματοποιήσετε ντεκουπάζ επίπλων υψηλής ποιότητας και να το κάνετε να φαίνεται όμορφο, πρέπει να κάνετε τα πάντα προσεκτικά και αργά, έτσι ώστε όλα τα επιλεγμένα σχέδια να πέφτουν στην επιφάνεια.

Τεχνολογία decoupage σημαίνει εφαρμογή επιλεγμένων σχεδίων και σχεδίων σε διαφορετικές επιφάνειες. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνικής, μπορείτε να διακοσμήσετε όμορφα τα έπιπλά σας, το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε τη σωστή διακόσμηση και να κάνετε τα πάντα διαδοχικά.

Υπάρχει μια ποικιλία επιλογών και μεθόδων για ντεκουπάζ σε έπιπλα, συγκεκριμένα:

 • Απλή διακόσμηση.
 • Αντίστροφη decoupage?
 • Καλλιτεχνικό ντεκουπάζ
 • Τεχνική Deco-patch.
 • Ογκομετρική ντεκουπάζ.

Η απλή διακόσμηση συνίσταται στο γεγονός ότι ένα σχέδιο κόβεται από μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια με τη βοήθεια κόλλας κολλάται στην προετοιμασμένη επιφάνεια και όλα καλύπτονται προσεκτικά με ακρυλικό βερνίκι. Το αντίστροφο ντεκουπάζ χρησιμοποιείται κυρίως για γυάλινα αντικείμενα, καθώς η εικόνα είναι κολλημένη με την μπροστινή πλευρά στο πίσω μέρος των γυάλινων επίπλων.

Το καλλιτεχνικό ντεκουπάζ συνεπάγεται τη δημιουργία μιας πλήρους εικόνας, έτσι ώστε ορισμένα στοιχεία της εικόνας να μπορούν να συμπληρωθούν χειροκίνητα. Η τεχνική decopatch εκτελείται με τον ίδιο τρόπο όπως το decoupage, χρησιμοποιούνται μόνο διαφορετικά υλικά αντί για χαρτοπετσέτες. Βασικά, χρησιμοποιούνται έτοιμες εικόνες ή διάφορα αντικείμενα, συγκεκριμένα, όπως βότσαλα, ύφασμα και άλλα..

Η ογκομετρική decoupage είναι μια τεχνική εφαρμογής μιας εικόνας σε μια ογκομετρική επιφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, μια εικόνα από μια χαρτοπετσέτα είναι αρχικά κολλημένη και στη συνέχεια κάθε λεπτομέρεια σχεδιάζεται χειροκίνητα. Όλες οι εργασίες πρέπει να εκτελούνται προσεκτικά και αποτελεσματικά, έτσι ώστε η επιφάνεια των επίπλων, αφού σχεδιάσετε την εικόνα, να φαίνεται τέλεια.

Όμορφη πατίνα ντεκουπάζ

Η ενημέρωση παλιών επίπλων με τεχνική ντεκουπάζ μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς μπορείτε να επιτύχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Έπιπλα διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ με την επίδραση της αρχαιότητας θα ταιριάζουν καλά σε ένα εσωτερικό κατασκευασμένο σε στιλ Προβηγκίας Έπιπλα διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ με την επίδραση της αρχαιότητας θα ταιριάζουν καλά σε ένα εσωτερικό κατασκευασμένο σε στιλ Προβηγκίας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ντεκουπάζ, καθώς και πρωτότυπα εφέ, συγκεκριμένα, όπως:

 • Επιχρύσωση ή επιχρύσωση?
 • Επικάλυψη σκιών με χρώμα.
 • Τεχνική Craquelure;
 • Τεχνητή γήρανση;
 • Πατινάρισμα.

Εάν το εσωτερικό του σπιτιού είναι κατασκευασμένο σε στυλ αντίκα, τότε τα έπιπλα με πατίνα θα είναι αρκετά κατάλληλα, ο σχεδιασμός των οποίων δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και το αποτέλεσμα είναι απλά εξαιρετικό..

Η πατινάρισμα σημαίνει την τεχνητή γήρανση του ξύλου για να δώσει ένα αποτέλεσμα αρχαιότητας. Η τεχνική της πατίνας χρησιμοποιείται αρκετά ενεργά σε ρουστίκ και κλασικούς εσωτερικούς χώρους κουζίνας. Είναι πολύ εύκολο να αναπαράγετε το φαινόμενο της πατίνας μόνοι σας, καθώς η κύρια τάξη είναι κατανοητή σε όλους και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να δώσετε στο ξύλο μια πιο σκούρα και ευγενή σκιά είναι με έναν ξύλινο λεκέ. Η ασφαλτική πατίνα φαίνεται πολύ όμορφη και ασυνήθιστη, καθώς η σύνθεση της πίσσας απορροφάται αρκετά γρήγορα, δείχνοντας έτσι τη δομή του ξύλου, συμβάλλοντας στη γήρανσή του.

Η ακρυλική πατίνα θεωρείται ένα καθολικό φάρμακο, αφού είναι εξαιρετική για την επεξεργασία απολύτως κάθε επιφάνειας, ανεξάρτητα από το αν είναι ξύλο, γύψος ή μέταλλο. Με τη βοήθεια αυτής της απλής τεχνικής, μπορείτε εύκολα να μεταφράσετε σε πραγματικότητα όλες τις δημιουργικές σας ιδέες και να κάνετε τα εσωτερικά αντικείμενα πραγματικά μοναδικά..

Φτιάξτε μόνοι σας μοντέρνο ντεκουπάζ παλιών επίπλων

Τα έπιπλα μπορούν να γίνουν μια πραγματική διακόσμηση του σπιτιού σας, το πιο σημαντικό είναι να προσεγγίσετε με αρμοδιότητα τη διαδικασία αποκατάστασης και διακόσμησης επίπλων. Χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage, μπορείτε να δώσετε στα σοβιετικά έπιπλα μια εντελώς διαφορετική μοντέρνα εμφάνιση. Για να κάνετε ντεκουπάζ σε έπιπλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία υλικών..

Ένα σχέδιο για παλιά έπιπλα ντεκουπάζ πρέπει να επιλεγεί με βάση το στυλ του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται Ένα σχέδιο για παλιά έπιπλα ντεκουπάζ πρέπει να επιλεγεί με βάση το στυλ του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται

Ειδικότερα, όπως:

 • Εικόνες;
 • Χαρτοπετσέτες?
 • Κάρτες ντεκουπάζ?
 • Υφή με υφή?
 • Αυτοκόλλητα?
 • Μεμβράνη πολυγράφου.

Η διακόσμηση εσωτερικών αντικειμένων δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, το πιο σημαντικό είναι να κάνετε λίγη προσπάθεια και να κάνετε τα πάντα βήμα προς βήμα, αφού το χαρτί είναι πολύ λεπτό και μπορεί εύκολα να τσαλακωθεί ή να σκιστεί.

Για διακόσμηση, το απλούστερο χαρτί γραφείου μπορεί να είναι αρκετά κατάλληλο, στο οποίο πρέπει πρώτα να εκτυπώσετε ενδιαφέρουσες και όμορφες εικόνες.

Σήμερα, οι χαρτοπετσέτες πολλαπλών στρώσεων εκπροσωπούνται ευρέως, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε απολύτως οποιοδήποτε σχέδιο σύμφωνα με το γούστο σας, το οποίο θα ικανοποιήσει καλύτερα όλα σας τα αιτήματα..

Το ντεκουπάζ των παλαιών επίπλων των Πολωνών τεχνιτών φαίνεται πολύ όμορφο, φτιαγμένο με τη βοήθεια ειδικών θεματικών καρτών για ντεκουπάζ, που παρουσιάζονται στην ευρύτερη γκάμα.

Σπουδαίος! Όλα τα σχέδια πρέπει να εφαρμοστούν πολύ προσεκτικά και να εξομαλυνθούν καλά με ένα σφουγγάρι, ώστε να μην υπάρχει συσσώρευση αέρα, ειδικά αν χρησιμοποιείται ύφασμα ή χοντρό χαρτί για ντεκουπάζ.

Χαρακτηριστικά του ντεκουπάζ σε έπιπλα με ένα πανί με τα χέρια σας

Το Decoupage είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μοναδικά εσωτερικά αντικείμενα με τα χέρια σας. Τα ξύλινα έπιπλα, διακοσμημένα με όμορφες εικόνες χρησιμοποιώντας τεχνική ντεκουπάζ, φαίνονται αρκετά κομψά και μοναδικά. Το ντεκουπάζ επίπλων με ύφασμα φαίνεται πολύ όμορφο και μοναδικό, καθώς αυτή είναι μια εντελώς νέα κατεύθυνση διακόσμησης.

Όταν ντεκουπάζετε έπιπλα, μπορείτε να συνδυάσετε υφάσματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα και θέματα Όταν ντεκουπάζετε έπιπλα, μπορείτε να συνδυάσετε υφάσματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα και θέματα

Για να εκτελέσετε μια τέτοια διακόσμηση, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε υλικά, δηλαδή, όπως:

 • Αποκόμματα υφάσματος.
 • Κόλλα;
 • Βούρτσες;
 • Ακρυλική λάκα?
 • Σφουγγάρι.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ένας διαλύτης, αφού το χρώμα αφαιρείται πρώτα από τα έπιπλα και στη συνέχεια ολόκληρη η επιφάνεια τρίβεται καλά. Όλη η επιφάνεια των επίπλων πρέπει να είναι επικαλυμμένη με ακρυλικό χρώμα ή αστάρι.

Η κόλλα PVA πρέπει να εφαρμόζεται στην επιφάνεια των επίπλων και να εφαρμόζεται ειδική κόλλα στο ύφασμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα του ίδιου χρώματος ή πολλά πολύχρωμα μπαλώματα ταυτόχρονα, όλα εξαρτώνται από το είδος του τελικού αποτελέσματος που θέλετε να πάρετε.

Πρέπει να αφήσετε το ύφασμα για λίγο, ώστε να κολλήσει καλά στην επιφάνεια των επίπλων. Περιοδικά, πρέπει να ψεκάσετε το ύφασμα από τη φιάλη ψεκασμού με κόλλα, έτσι ώστε να κολλάει πολύ καλύτερα..

Στη συνέχεια, πρέπει να καλύψετε το τελικό προϊόν με διαφανές βερνίκι σε πολλά στρώματα, δίνοντας χρόνο σε κάθε στρώμα να στεγνώσει καλά.

Κομψή ντεκουπάζ σε έπιπλα: δημιουργικές ιδέες για μια γυαλισμένη παραλλαγή

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποσύνδεση γυαλισμένων, λακαρισμένων ή πλαστικοποιημένων επίπλων είναι αδύνατη, καθώς το μοτίβο δεν θα κολλήσει σε λεία επιφάνεια..

Μια πρωτότυπη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα μιας πόλης σε παλιό στυλ για ντεκουπάζ Μια πρωτότυπη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα μιας πόλης σε παλιό στυλ για ντεκουπάζ

Για να πραγματοποιήσετε ντεκουπάζ, πρέπει να προετοιμάσετε υλικά:

 • Γυαλόχαρτο;
 • Στόκος;
 • Αλφαβητάρι;
 • Χαρτοπετσέτες?
 • Βούρτσα;
 • Κόλλα;
 • Ακρυλική λάκα?
 • Κερί.

Η αποκατάσταση παλαιών επίπλων με γυαλιστερή επιφάνεια θεωρείται μάλλον επίπονη διαδικασία, οπότε πρέπει να είστε υπομονετικοί και να καταβάλλετε λίγη προσπάθεια.

Πρώτον, πρέπει να τρίψετε ολόκληρη την επιφάνεια των διακοσμημένων επίπλων με γυαλόχαρτο για να αφαιρέσετε τη γυαλιστερή λάμψη. Εάν παραμένουν ελαττώματα στην επιφάνεια των επίπλων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στόκο ή ειδικό ενέματα για να τα εξαλείψετε..

Τα γυαλισμένα έπιπλα δεν θα έχουν τόσο όμορφο μοτίβο όπως τα έπιπλα από καπλαμά, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα για να του δώσετε ένα μοναδικό μοτίβο. Ως μοτίβα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κάρτες ντεκουπάζ, χαρτοπετσέτες ή σχέδια τυπωμένα σε λευκό χαρτί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονότονες εικόνες ή συνδυασμένη έκδοση ως διακόσμηση, το πιο σημαντικό είναι ότι τα επιλεγμένα μοτίβα συνδυάζονται καλά μεταξύ τους και ταιριάζουν στο συνολικό στυλ του σπιτιού.

Αρχικά, πρέπει να προετοιμάσετε τα κενά και στη συνέχεια να τα κολλήσετε στην επιφάνεια των επίπλων. Για να κάνετε το περίγραμμα πιο ευδιάκριτο, πρέπει να το σχεδιάσετε με ακρυλικό χρώμα. Ορισμένες περιοχές μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με πιο σκούρο χρώμα, καθώς αυτό θα δώσει στο προϊόν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα αρχαιότητας. Επεξεργαστείτε την τελική επιφάνεια με πολλά στρώματα βερνικιού και για καλύτερο αποτέλεσμα, επιπλέον μετά το στέγνωμα, καλύψτε με κερί.

Σπουδαίος! Το κύριο πράγμα είναι σωστό – να πραγματοποιήσουμε όλες τις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές εργασίες, καθώς το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό..

DIY τεχνική ντεκουπάζ σε έπιπλα για αρχάριους

Για αρχάριους, υπάρχουν ειδικά μαθήματα ντεκουπάζ. Η αλλαγή επίπλων για αρχάριους δεν θα είναι δύσκολη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε την απλούστερη τεχνική διακόσμησης με χαρτοπετσέτες.

Συνιστάται να ξεκινήσετε το ντεκουπάζ σε μικρά έπιπλα. Συνιστάται να ξεκινήσετε το ντεκουπάζ σε μικρά έπιπλα.

Έτσι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ντεκουπάζ:

 • Κούνια μωρού;
 • Σκευοθήκη;
 • Κομό;
 • Πάγκοι κήπου?
 • Μπουφές;
 • Ντουλάπα.

Για να αποσυνδέσετε τα έπιπλα, πρέπει πρώτα να τα προετοιμάσετε γεμίζοντας όλες τις ρωγμές και τις αυλακώσεις με ειδικό ενέματα και αφού στεγνώσει τελείως, τρίψτε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο έτσι ώστε να αποδειχθεί ομοιόμορφη και λεία.

Ένα επιπλέον στρώμα αστάρι μπορεί να εφαρμοστεί για να κάνει την επιφάνεια των επίπλων πιο όμορφη. Κολλήστε τα έτοιμα σχέδια στα έπιπλα και, μετά το στέγνωμα, καλύψτε με ένα στρώμα ακρυλικού βερνικιού.

Τα έπιπλα κήπου διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ φαίνονται επίσης πολύ ωραία. Έχοντας εξετάσει παραδείγματα ολοκληρωμένων έργων, μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε σωστά το ντεκουπάζ.

Πρωτότυπο ντεκουπάζ επίπλων κούκλας

Τα έπιπλα για κούκλες είναι συχνά μόνο ενός χρώματος χωρίς πρόσθετες διακοσμήσεις, επομένως δεν φαίνονται πάντα όμορφα. Για να αποσυνδέσετε τα έπιπλα κούκλας, πρέπει να προετοιμάσετε ορισμένα υλικά.

Έπιπλα κούκλας, διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ, θα ταιριάζουν καλά στο παιδικό δωμάτιο Έπιπλα κούκλας, διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ, θα ταιριάζουν καλά στο παιδικό δωμάτιο

Και είναι επίσης καλύτερο εάν τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από:

 • Ξύλο;
 • Κόντρα πλακέ;
 • Χαρτόνι.

Το κρεβάτι μιας κούκλας, το τραπέζι, η συρταριέρα και άλλα αντικείμενα μπορούν να έχουν όμορφα σχέδια κομμένα από χαρτοπετσέτες. Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε έπιπλα για κούκλες και άλλα αντικείμενα στο κουκλόσπιτο με μια όμορφη φωτογραφία με γραφικά τοπία, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή ζώα..

Κατά τη διακόσμηση επίπλων με κούκλες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όλες οι επιφάνειες είναι μικρές και το σχέδιο πρέπει να εφαρμόζεται πιο προσεκτικά. Επιπλέον, για να κάνετε τα έπιπλα κούκλας να φαίνονται πιο ενδιαφέροντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα αντικείμενα για να το διακοσμήσετε..

Πώς μοιάζουν τα έπιπλα μετά το ντεκουπάζ

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μην πετάξουν τα έπιπλά τους, αλλά να τα ανανεώσουν, χρησιμοποιήστε την τεχνική του ντεκουπάζ, η οποία θα φαίνεται απλά υπέροχη. Για ντεκουπάζ, τόσο τα παλιά σοβιετικά έπιπλα όσο και τα μοντέρνα εσωτερικά αντικείμενα που παράγονται από την IKEA είναι τέλεια, τα οποία, αν χειρίζονται απρόσεκτα, μπορεί να έχουν διάφορες ζημιές.

Μετά το ντεκουπάζ, τα έπιπλα φαίνονται ενημερωμένα και κομψά Μετά το ντεκουπάζ, τα έπιπλα φαίνονται ενημερωμένα και κομψά

Η τεχνική decoupage επιτρέπει:

 • Κάντε τα έπιπλα πιο κομψά.
 • Ανανεώστε τα παλιά έπιπλα.
 • Συγκαλύψτε διάφορες ζημιές.

Τα έπιπλα μετά το ντεκουπάζ φαίνονται απλά εξαιρετικά, κάτι που φαίνεται στο παράδειγμα των επίπλων Ikeev, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να εκτελέσετε όλη τη δουλειά με συνέπεια και σαφήνεια ακολουθώντας τις οδηγίες.

Έπιπλα ντεκουπάζ (βίντεο)

Η τεχνική ντεκουπάζ προσελκύει πολλές γυναίκες τεχνίτες, καθώς με τη βοήθειά της μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε όμορφες και πρωτότυπες εικόνες, αλλά και να διακοσμήσετε έπιπλα και άλλα εσωτερικά αντικείμενα με ασυνήθιστα σχέδια και σχέδια.

Αναλυτικά: ντεκουπάζ μόνοι σας από παλιά έπιπλα (παραδείγματα φωτογραφιών)