Φτιάχνουμε macrame: φωτογραφίες και μοτίβα υφασμάτων πλέξης

Η ύφανση κόμπων είναι γνωστή από πολύ καιρό, από την εποχή της Ρωσίας. Τώρα αυτή η μέθοδος ύφανσης είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των σχεδιαστών. Η ύφανση κόμπων είναι γνωστή από πολύ καιρό, από την εποχή της Ρωσίας. Τώρα αυτή η μέθοδος ύφανσης είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των σχεδιαστών. Διάφορες τεχνικές ύφανσης και πλέξης ήταν από καιρό πολύ δημοφιλείς μεταξύ των γυναικών με βελόνες. Σήμερα, η τέχνη της δημιουργίας καταπληκτικών εικόνων χρησιμοποιώντας macrame θα σας επιτρέψει να διακοσμήσετε το σπίτι με έναν πρωτότυπο και όμορφο τρόπο, φέρνοντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε αυτό..

Τι είναι η τεχνική macrame

Η ύφανση κόμβων, η οποία αντικατέστησε το συνηθισμένο χωρίς κόμπο, συνήθως ονομάζεται μακραμέ. Μεταφρασμένος από τα αραβικά, αυτός ο όρος έχει τη σημασία – “περιθώριο”, καθώς και “δαντέλα”.

Οι σύγχρονες βελόνες, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σχήμα, υφαίνουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για ρούχα με τα χέρια τους ή δημιουργούν άνετα και μοναδικά καλύμματα για είδη σπιτιού. Τέτοια διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να υφανθούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά. Λινά λινά, συνηθισμένα νήματα ή διακοσμημένα με χρυσά νήματα, καθώς και νήμα και μετάξι είναι κατάλληλα για αυτό..

Το πιο δημοφιλές υλικό για τους λάτρεις του macrame είναι το λινάρι. Οι τεχνητές βαφές χρησιμοποιούνται συχνά για να κάνουν το μελλοντικό προϊόν να φαίνεται λαμπρό Το πιο δημοφιλές υλικό για τους λάτρεις του macrame είναι το λινάρι. Οι τεχνητές βαφές χρησιμοποιούνται συχνά για να κάνουν το μελλοντικό προϊόν να φαίνεται λαμπρό

Ωστόσο, για την κατασκευή υψηλής ποιότητας κοσμημάτων, τα οζίδια macrame πρέπει να είναι σφιχτά, αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια σαφή, σωστή ανακούφιση και μοτίβο.

Η τεχνική macrame έχει βρει τους θαυμαστές της λόγω της ευκολίας χρήσης της. Μια τέτοια ύφανση δεν θα γίνει ανυπέρβλητο πρόβλημα, ακόμη και για αρχάριους. Αρκεί να ακολουθήσετε αυστηρά το MK (master class) και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Εκπαιδευτικό μάθημα Macrame (βίντεο)

Master class: panel macrame για αρχάριους

Αφού αποφασίσατε να δοκιμάσετε την ύφανση macrame, θα πρέπει αρχικά να δώσετε προσοχή στην επιλογή των υλικών. Μια τέτοια δημιουργικότητα συγκρίνεται ευνοϊκά με το γεγονός ότι τα αυτοσχέδια υλικά είναι κατάλληλα για τη δημιουργία ενός προϊόντος και τα δικά σας χέρια θα είναι το κύριο εργαλείο.

Έχοντας επιλέξει το απαραίτητο σχέδιο, μένει μόνο να επιλέξουμε νήματα ή σχοινιά (μπορεί να είναι οποιοδήποτε – μετάξι, μάλλινο ή κάποιο άλλο), μετά το οποίο είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα, αυτό θα εξασφαλίσει την επιτυχή δημιουργία του πίνακας.

Προκειμένου το υλικό να είναι ανθεκτικό, πρέπει να βράσει για 15 λεπτά. Προκειμένου το υλικό να είναι ανθεκτικό, πρέπει να βράσει για 15 λεπτά.

Κατά την ύφανση ενός πίνακα, οι αρχάριοι πρέπει να θυμούνται ότι για τη σωστή τεχνολογία του macrame, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το κύριο νήμα στην επιφάνεια εργασίας, δεν θα συμμετέχει στην ύφανση και, αντίθετα, όλα τα νήματα εργασίας πρέπει να στερεωθούν σε αυτό αργότερα..

Το Macrame μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή παιχνιδιών της Πρωτοχρονιάς: ακόμη και ένα παιδί μπορεί να χειριστεί αυτή τη δουλειά Το Macrame μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή παιχνιδιών της Πρωτοχρονιάς: ακόμη και ένα παιδί μπορεί να χειριστεί αυτή τη δουλειά

Υπάρχουν αρκετοί κόμβοι που πρέπει να θυμόμαστε για να κατακτήσουμε την τεχνική macrame.:

  1. Επίπεδο δεξί κόμπο. Εδώ, δύο σκέλη είναι προσαρτημένα στη ράβδο για να κάνουν 4 άκρα. Η βάση θα είναι 2 και 3 σπειρώματα, οι εργάτες 1 και 4. Το τέταρτο νήμα πρέπει να τοποθετηθεί στη βάση και το πρώτο περνά κάτω από τη βάση και τραβιέται από το κάτω μέρος σε έναν βρόχο.
  2. Επίπεδο αριστερό κόμπο. Εδώ, η τεχνική ύφανσης είναι παρόμοια με τον προηγούμενο τύπο, αλλά αντί για 4 νήματα, πρέπει να ξεκινήσετε να εργάζεστε από την πρώτη.
  3. Τετράγωνος κόμπος. Θεωρείται ο κύριος κόμπος στο macrame. Για να το δημιουργήσετε, πρέπει να πλέξετε και τους δύο παραπάνω κόμπους. Ξεκινήστε με το δεξί χέρι.
  4. “Χαμαιλέοντας”. Στην τεχνική μιας τέτοιας ύφανσης, τα νήματα εργασίας αλλάζουν συνεχώς. Υφαίνοντας έναν τετράγωνο κόμπο, πρέπει να ανταλλάξετε τα κύρια νήματα με τους εργάτες και να κάνετε έναν άλλο τετράγωνο κόμπο.
  5. “Πλέξιμο δαντέλας”. Πλέκεται από 2 ή 4 κλωστές. Χρησιμοποιώντας δύο νήματα – το πρώτο τοποθετείται στη βάση, το οποίο στρίβεται με 3 νήματα από πάνω προς τα κάτω και τραβιέται στον βρόχο που προκύπτει. Στη συνέχεια, το πρώτο νήμα τυλίγεται κάτω από τη βάση και τραβιέται στον βρόχο από κάτω προς τα πάνω. Εάν χρησιμοποιούνται 4 νήματα, 1 και 4 θα λειτουργούν και τα υπόλοιπα θα είναι το στημόνι. Πρώτα, ένας κόμπος υφαίνεται χρησιμοποιώντας 4 νήματα και στη συνέχεια αλλάζει στο πρώτο. Πρέπει να πλέξετε την αλυσίδα αλλάζοντας συνεχώς τα νήματα κατά τόπους. Μια τέτοια στρογγυλή ύφανση θα δημιουργήσει την επιθυμητή εικόνα..

Επιλογές πίνακα Macrame: μοτίβα ύφανσης

Σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές για την κατασκευή πάνελ. Επιπλέον, όλα τα σχήματα εξηγούν λεπτομερώς πώς να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον προϊόν..

Ένα αυτο-δημιουργημένο πάνελ με μια τσέπη θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για την κουζίνα ή το σαλόνι. Ένα τέτοιο μακραμέ δεν είναι μόνο μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια του εσωτερικού, αλλά θα είναι μια εξαιρετική λύση για την αποθήκευση όλων των ειδών μικρών πραγμάτων. Χρησιμοποιώντας το σχέδιο για την κατασκευή τέτοιων τσεπών, θα είναι δυνατό να πλέξετε γρήγορα και όμορφα ένα μοναδικό πάνελ.

Ένα πάνελ κατασκευασμένο με τεχνική macrame είναι ιδανικό για αίθουσα ή κουζίνα Ένα πάνελ κατασκευασμένο με τεχνική macrame είναι ιδανικό για αίθουσα ή κουζίνα

Για όσους θέλουν να ενημερώσουν το εσωτερικό τους και να διακοσμήσουν, για παράδειγμα, πίνακες ζωγραφικής, ένα ψάθινο πάνελ “Forget-me-nots” θα είναι μια καλή λύση.

Ειδικά σχήματα θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε σωστά το πλαίσιο και τα ίδια τα λουλούδια.

Πολλές βελόνες προτιμούν να κάνουν τα δικά τους δώρα για το νέο έτος. Μια ενδιαφέρουσα και όμορφη λύση θα είναι ένα ψάθινο πάνελ της Πρωτοχρονιάς με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου ή άλλων αναμνηστικών παρόμοιου θέματος.

Εκτός από τις επιλογές πίνακα που περιγράφονται παραπάνω, τα προϊόντα που απεικονίζουν πουλιά, ζώα ή λουλούδια είναι πολύ δημοφιλή. Μπορεί να είναι μακραμέ, το οποίο απεικονίζει μια κουκουβάγια, ψάρια και διάφορα προϊόντα στον τοίχο..

Όποια έκδοση του macrame έχει επιλεγεί, η κύρια προϋπόθεση για τη σωστή ύφανση είναι η ακριβής εκτέλεση όλων των οδηγιών του επιλεγμένου σχήματος προϊόντος. Η προσεκτική και αβίαστη δουλειά θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός εξαιρετικού πίνακα που θα διακοσμήσει το δωμάτιο και το καμάρι της βελόνας.

Πώς να φτιάξετε ένα πάνελ για ένα ρολόι τοίχου

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σχήμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ανεξάρτητα ένα ενδιαφέρον πάνελ για τη διακόσμηση ενός ρολογιού τοίχου. Αυτό θα βοηθήσει στην ενημέρωση και τη διακόσμηση ακόμη και αντικειμένων εκτός μόδας..

Θα χρειαστείτε μια μπάρα 5 εκατοστά φαρδύτερη από το ρολόι και ένα βαμβακερό σχοινί. Αρχικά, κόβονται 20 νήματα (το καθένα περίπου 5 μέτρα), τα οποία είναι προσαρτημένα στη ράβδο. Πρέπει να φτιάξετε 2 ζιγκ -ζαγκ οριζόντιες τιράντες (βάσεις).

Η εσωτερική διακόσμηση με κέντημα είναι μια αρκετά μοντέρνα τάση. Αυτό το πάνελ για ρολόγια τοίχου θα ταιριάζει τόσο στο κλασικό εσωτερικό όσο και στο μοντέρνο στυλ αρ νουβό. Η εσωτερική διακόσμηση με κεντήματα είναι μια αρκετά μοντέρνα τάση. Αυτό το πάνελ για ρολόγια τοίχου θα ταιριάζει τόσο στο κλασικό εσωτερικό όσο και στο μοντέρνο στυλ αρ νουβό.

Το μοτίβο είναι φτιαγμένο σε 16 νήματα (αριστερά), μετρώντας 8 νήματα για το στημόνι, 7 νήματα είναι δεμένα πάνω του με κόμβους επανάληψης. Μια άλλη νύφη – 9 νήματα στα αριστερά, η ύφανση γίνεται με κόμβους για να σχηματίσει την κορυφή του ρόμβου. Κάτω, 14 σκέλη υφαίνονται σε έναν επίπεδο διπλό κόμπο. Και σχηματίζεται ο πυθμένας του ρόμβου.

Σε έναν ακόμη κλώνο (2), επιβάλλονται 5 σπειρώματα από την πλεξούδα που περιγράφεται παραπάνω. Στην 3η βάση, επιβάλλονται 4 κόμβοι, σε 4 – ήδη 3, και ούτω καθεξής έως 6, όπου πρέπει να υπάρχει 1 κόμπος. 6 και 7 βάσεις εκτελούνται με παρόμοιο τρόπο. Μετά από αυτό, 2 νήματα πρέπει να χωριστούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις στη μέση, 7 νήματα υφαίνονται σε καθένα. Το ίδιο μοτίβο γίνεται στη δεξιά πλευρά..

Στη μέση της ύφανσης μακραμέ, όπου υπάρχουν 8 ελεύθερες κλωστές, μπορείτε να φτιάξετε δύο αλυσίδες των 11 εκ. Η κάθε μία.

Για να προετοιμάσετε ένα μέρος για τη στερέωση του ρολογιού, πρέπει να διανείμετε 4 νήματα σε 2 οριζόντιες νύφες. Έχουν μήκος 15 εκατοστά και κλιμακώνονται σε διπλούς επίπεδους κόμπους. Κάθε ακραίο νήμα κλίνει προς τα μέσα και 19 νήματα πλέκονται εκεί.

Από τα 2 ακραία νήματα σε κάθε πλευρά, πρέπει να φτιάξετε αλυσίδες. Το μήκος του πρώτου πρέπει να είναι 11 cm, το επόμενο συντομεύεται σε 8 cm, στη συνέχεια 6 cm. Μετά τη δημιουργία της τελευταίας αλυσίδας, δύο νήματα αφήνονται ελεύθερα και το μήκος του επόμενου θα είναι ήδη 4 cm.

Και τα 40 νήματα υφαίνονται στο πρόσθετο νήμα (οριζόντια) με τη βοήθεια κόμβων επανάληψης. Στη συνέχεια, θα πρέπει να χωριστούν σε 10 αλυσίδες (4 νήματα η κάθε μία) και να γίνουν σε κάθε έναν από 3 διπλούς επίπεδους κόμπους. Μένει να διακοσμήσουμε τα πλευρικά μέρη του πίνακα με μια κορδέλα και να δέσουμε τα άκρα τους σε μια δέσμη και στη συνέχεια να το στερεώσουμε όμορφα οι πλεξούδες.

Macrame: μοτίβο για πάνελ (βίντεο)

Έτσι, η κατασκευή ενός πίνακα macrame απαιτεί λίγη υπομονή, προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των οδηγιών ύφανσης. Η συμμόρφωση με αυτές τις συνθήκες εγγυάται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα γίνει το καμάρι της βελόνας..

Παραδείγματα πινάκων macrame (φωτογραφία)