Επιλογή καρεκλών για την κουζίνα: χαρακτηριστικά σχήματος και υλικών

Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός καρεκλών αποτελεί εγγύηση για ένα κομψό εσωτερικό κουζίνας! Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός των καρεκλών είναι το κλειδί για ένα κομψό εσωτερικό κουζίνας! Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς μια κουζίνα χωρίς τραπεζαρία. Οι πίνακες και οι καρέκλες για την κουζίνα επιλέγονται συνήθως μετά την αγορά ενός σετ κουζίνας. Και για να τα χρησιμοποιήσετε βολικά, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά τη διαδικασία επιλογής.

Κριτήρια επιλογής

Μια τέτοια καρέκλα μπορεί να είναι μαλακή ή σκληρή. Επιπλέον, δεν θα αφήσει αδιάφορο όχι μόνο ένα παιδί, αλλά και οποιονδήποτε ενήλικα Μια τέτοια καρέκλα μπορεί να είναι μαλακή ή σκληρή. Επιπλέον, δεν θα αφήσει αδιάφορο όχι μόνο ένα παιδί, αλλά και οποιονδήποτε ενήλικα

Οι καρέκλες για την κουζίνα επιλέγονται με βάση διάφορα κριτήρια:

 • υλικό;
 • κατασκευές?
 • ταιριάζει με το στυλ του εσωτερικού.

Το τελευταίο είναι σημαντικό, γιατί αν το τραπέζι και οι καρέκλες ξεχωρίζουν από το γενικό στυλ, τότε η κουζίνα θα δώσει την εντύπωση ενός δωματίου γεμάτου με τυχαία έπιπλα. Ιδανικά, οι καρέκλες θα πρέπει να αποτελούν ένα ενιαίο σετ με το σετ κουζίνας. Αλλά επειδή αυτό είναι αδύνατο για διάφορους λόγους, πρέπει απλώς να ταιριάζουν με το ύφος, το χρώμα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Τύποι καρεκλών

Μια διαφανής πλαστική καρέκλα, αν και φαίνεται εύθραυστη, είναι στην πραγματικότητα κατώτερη σε δύναμη από άλλα υλικά μόνο λίγο Μια διαφανής πλαστική καρέκλα, αν και φαίνεται εύθραυστη, είναι στην πραγματικότητα κατώτερη σε δύναμη από άλλα υλικά μόνο λίγο Αυτή η καρέκλα θα είναι μια εξαιρετική λύση αν θέλετε να εκπλήξετε κάθε επισκέπτη. Αυτή η καρέκλα θα είναι μια εξαιρετική λύση αν θέλετε να εκπλήξετε κάθε επισκέπτη.

Ο τύπος καρέκλας στην κουζίνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, το κύριο πράγμα είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με το τραπέζι και τα υπόλοιπα έπιπλα Ο τύπος καρέκλας στην κουζίνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, το κύριο πράγμα είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με το τραπέζι και τα υπόλοιπα έπιπλα Ο μινιμαλισμός έγινε πρόσφατα μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη σύγχρονη μόδα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού της κουζίνας Ο μινιμαλισμός έγινε πρόσφατα μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη σύγχρονη μόδα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού της κουζίνας

Η κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • καρέκλες?
 • καρέκλες μπαρ?
 • σκαμπό για την κουζίνα?
 • πουφ?
 • καναπέδες και πολυθρόνες.

Συνήθως, οι κλασικές καρέκλες χρησιμοποιούνται συχνότερα, καθώς αποτελούν μέρος της τραπεζαρίας. Τα σκαμπό χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά λόγω της ταλαιπωρίας τους λόγω της έλλειψης πλάτης. Η επιλογή των σκαμπό πέφτει εάν ο χώρος της κουζίνας είναι περιορισμένος: δεν δημιουργούν μια αίσθηση ακατάστατου χώρου. Επιπλέον, μετά τη χρήση, τα σκαμπό μπορούν να σπρωχτούν κάτω από το τραπέζι, καθιστώντας ευκολότερη τη μετακίνηση στη μικρή κουζίνα. Τα σκαμπό για την κουζίνα χρησιμοποιούνται εάν υπάρχει πάγκος μπαρ.

Οι καρέκλες μπορούν να αγοραστούν έτοιμες στο κατάστημα ή κατά παραγγελία. Επιπλέον, μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν να τα δημιουργήσετε μόνοι σας. Δεν φαίνεται πάντα χειροτεχνία: η διακόσμηση καρεκλών με τα χέρια σας σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δημιουργικούς και εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους.

Σπουδαίος: Οι καρέκλες DIY μπορούν να πλακαριστούν. Τα κεραμικά πλακίδια χρησιμοποιούνται για επένδυση. Μπορείτε να πάρετε ψηφιδωτά πλακάκια και να διακοσμήσετε μαζί τους το τραπέζι, τα σκαμπό, το περβάζι παραθύρου. Τέτοια πλακάκια σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εσωτερικό στυλ χώρας..

Υλικό

Χάρη στις ειδικές περικοπές, αυτή η καρέκλα είναι σε θέση να παραμορφωθεί, αυξάνοντας την άνεση Χάρη στις ειδικές περικοπές, αυτή η καρέκλα είναι σε θέση να παραμορφωθεί, αυξάνοντας την άνεση Το μοντέρνο στυλ στα έπιπλα είναι η απλότητα και η συνοπτικότητα Το μοντέρνο στυλ στα έπιπλα είναι η απλότητα και η συνοπτικότητα Το ακρωτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει οποιαδήποτε καρέκλα, επιπλέον, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας Το ακρωτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει οποιαδήποτε καρέκλα, επιπλέον, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας

Οι καρέκλες κουζίνας είναι κατασκευασμένες από μια ποικιλία υλικών, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η επιλογή του υλικού γίνεται με βάση τη λειτουργικότητα, την πρακτικότητα και τη δυνατότητα χρήσης του σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το υλικό των καρεκλών επιλέγεται με βάση το υλικό που χρησιμοποιείται για το τραπέζι. Εάν το τραπέζι είναι ξύλινο, τότε οι καρέκλες για την κουζίνα από ξύλο είναι κατάλληλες. εάν έχει διακόσμηση κεραμιδιών, τότε οι καρέκλες είναι διακοσμημένες με αυτό.

Πλαστική ύλη

Εάν ορισμένες καρέκλες δεν χρησιμοποιούνται, τότε μπορούν να συνδεθούν πολύ αποτελεσματικά. Εάν ορισμένες καρέκλες δεν χρησιμοποιούνται, τότε μπορούν να συνδεθούν πολύ αποτελεσματικά Οι πλαστικές καρέκλες χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες κουζίνες συχνότερα από πριν.. Τα πλεονεκτήματα του πλαστικού είναι προφανή:

 • ευκολία;
 • ποικιλία χρωμάτων?
 • αντοχή σε μηχανικές βλάβες.
 • απλότητα και υγιεινή στη φροντίδα.

Οι πλαστικές καρέκλες στοιβάζονται εύκολα, γεγονός που εξοικονομεί χώρο και διατηρεί τις περιττές καρέκλες συμπαγείς.

Τα μειονεκτήματα του πλαστικού περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τσιμπάει εύκολα και δεν διαρκεί πολύ. Για άτομα που ζυγίζουν πολύ, οι πλαστικές καρέκλες δεν είναι κατάλληλες. Πολύ συχνά πρόκειται για σκαμπό μπαρ για την κουζίνα που είναι κατασκευασμένα από πλαστικά..

Οι καρέκλες είναι κατασκευασμένες από έγχρωμο και διαφανές πλαστικό. Τα πλεονεκτήματα του διαφανούς πλαστικού είναι ότι σας επιτρέπουν να αυξήσετε οπτικά τον όγκο του χώρου της κουζίνας. Μπορείτε να τροποποιήσετε καρέκλες από διαφανές πλαστικό με καλύμματα..

Μπαστούνι

Αυτές οι καρέκλες είναι ιδανικές για τη διακόσμηση μιας εξοχικής ή ανατολίτικης κουζίνας. Τα έπιπλα Rattan διακρίνονται για την ελαφρότητα, την ομορφιά, την πρωτοτυπία, την ευκολία περιποίησης. Ωστόσο, απαιτεί μια κατάλληλη εσωτερική λύση. Το περισσότερο μπαστούνι είναι κατάλληλο για εξοχικές κατοικίες.

Ξύλο

Ένα πτυσσόμενο σκαμπό για την κουζίνα θα γίνει απαραίτητο εάν η κουζίνα είναι μικρή ή έχετε συχνά πολλούς επισκέπτες. Ένα πτυσσόμενο σκαμπό για την κουζίνα θα γίνει απαραίτητο εάν η κουζίνα είναι μικρή ή έχετε συχνά πολλούς επισκέπτες. Οι μοντέρνες και υψηλής τεχνολογίας καρέκλες διακρίνονται για το απλό σχήμα τους και τη χρήση τεχνητών υλικών Οι μοντέρνες και υψηλής τεχνολογίας καρέκλες διακρίνονται για το απλό σχήμα τους και τη χρήση τεχνητών υλικών Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε! Αλλά πρώτα, δημιουργήστε ένα σχέδιο σχεδιασμού για να είστε τελικά σίγουροι για την επιλογή σας. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε! Αλλά πρώτα, δημιουργήστε ένα σχέδιο σχεδιασμού για να είστε τελικά σίγουροι για την επιλογή σας. Για μια κουζίνα σε μοντέρνο στυλ, μια τέτοια καρέκλα θα είναι ιδανική: θα χρησιμεύσει ως αντίθεση, αραιώνοντας αυστηρές μορφές Για μια κουζίνα σε μοντέρνο στυλ, μια τέτοια καρέκλα θα είναι ιδανική: θα χρησιμεύσει ως αντίθεση, αραιώνοντας αυστηρές μορφές

Οι ξύλινες καρέκλες είναι κλασικά του είδους. Μπορούν να αγοραστούν, να γίνουν κατά παραγγελία και με το χέρι. Είναι κατάλληλα για σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ και συνδυάζονται με οποιοδήποτε άλλο υλικό – μέταλλο, γυαλί, πέτρα. Ακόμη και οι διακοσμήσεις με πλακάκια ταιριάζουν καλά με το ξύλο..

Πλεονεκτήματα ξύλου:

 • φιλικότητα προς το περιβάλλον και ακίνδυνη για την υγεία.
 • δύναμη;
 • αντοχή;
 • ακριβή εμφάνιση?
 • αντοχή στα φορτία.

Το δέντρο δεν ανέχεται αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία και δεν είναι ελαφρύ. Τα έπιπλα από φυσικό ξύλο έχουν συχνά υψηλή τιμή και είναι χαρακτηριστικά για ακριβούς εσωτερικούς χώρους. Το δέντρο ταιριάζει πολύ με ακριβές ταπετσαρίες από βελούδο, δέρμα, ζακάρ, μπροκάρ.

Μέταλλο

Η μοντέρνα κουζίνα είναι, πρώτα απ 'όλα, ορθολογισμός και μια πτυσσόμενη καρέκλα ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον ορισμό. Μια σύγχρονη κουζίνα είναι, πρώτα απ ‘όλα, ορθολογισμός και μια πτυσσόμενη καρέκλα ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον ορισμό.Οι μεταλλικές καρέκλες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές σε μηχανικές βλάβες και ανθεκτικότητα. Το μέταλλο ταιριάζει πολύ με ξύλο, γυαλί, κεραμικά. Τα μεταλλικά έπιπλα που φτιάχνετε μόνοι σας κατασκευάζονται μόνο σε μία περίπτωση-αν πρόκειται για χειροποίητα μοντέλα. Τέτοιες καρέκλες διακρίνονται για το υψηλό κόστος τους και χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του εσωτερικού των μεγάλων κουζινών στις κουζίνες της υπαίθρου..

Χρησιμοποιείται ως ταπετσαρία:

 • ύφασμα;
 • απομίμηση δέρματος;
 • δέρμα.

Το πιο πρακτικό είναι το απομίμηση δέρματος λόγω της σχετικά χαμηλής τιμής του, της ευκολίας καθαρισμού και της αντοχής στο νερό και τη ρύπανση. Ταιριάζει με έπιπλα από πλακάκια, ξύλο, μέταλλο.

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Οι τεράστιες καρέκλες ξεθωριάζουν σταδιακά στο παρελθόν και αντικαθίστανται από οπτικά ελαφριά μοντέλα. Οι τεράστιες καρέκλες ξεθωριάζουν σταδιακά στο παρελθόν και αντικαθίστανται από οπτικά ελαφριά μοντέλα. Ένας πάγκος μπαρ στην κουζίνα απαιτεί προσεκτική επιλογή σκαμπό μπαρ, διαφορετικά ο σχεδιασμός θα φαίνεται ασυναρμολόγητος και θολός Ένας πάγκος μπαρ στην κουζίνα απαιτεί προσεκτική επιλογή σκαμπό μπαρ, διαφορετικά ο σχεδιασμός θα φαίνεται ασυναρμολόγητος και θολός Τα σκαμπό για την κουζίνα σήμερα εκπροσωπούνται ευρέως όσο ποτέ άλλοτε, οπότε μπορείτε πολύ απλά να επιλέξετε το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος που είναι ιδανικά για το δωμάτιό σας. Τα σκαμπό για την κουζίνα σήμερα εκπροσωπούνται ευρέως όσο ποτέ άλλοτε, οπότε μπορείτε πολύ απλά να επιλέξετε το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος που είναι ιδανικά για το δωμάτιό σας.

Οι καρέκλες μπορούν να είναι ακίνητες, πτυσσόμενες, στοιβάζονται. Σκαμπό, κλασικές καρέκλες είναι ακίνητες. Τα πτυσσόμενα μοντέλα είναι πιο συχνά κατασκευασμένα από μέταλλο ή ξύλο και επιτρέπουν τη βέλτιστη χρήση του χώρου. Τα πτυσσόμενα μοντέλα γίνονται συχνά κατά παραγγελία και το κάνετε μόνοι σας. Οι στοιβαζόμενες καρέκλες είναι καλές για εξοχικές κατοικίες και μικρούς χώρους.

Σήμερα, οι πολυλειτουργικές καρέκλες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο – μετασχηματιστές, στους οποίους οι πλάτες μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος..

Επίσης, από το σχεδιασμό, οι καρέκλες χωρίζονται σε σκληρές και μαλακές. Τα μαλακά είναι επικαλυμμένα με υφάσματα και άλλα υλικά. Οι μαλακές καρέκλες είναι πιο άνετες. Αλλά οι πιο σκληρές καρέκλες φροντίζονται ευκολότερα: κάθε βρωμιά από αυτές μπορεί να ξεπλυθεί γρήγορα με σαπούνι και νερό.

Κανόνες επιλογής

Μην φοβάστε την πρωτοτυπία! Ο σχεδιασμός της κουζίνας πρέπει να είναι Μην φοβάστε την πρωτοτυπία! Ο σχεδιασμός της κουζίνας πρέπει να είναι "γενναίος" και έχουν αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά, είτε πρόκειται για χειροποίητα είτε για εργοστασιακά έπιπλα, θα πρέπει να είναι άνετα. Επομένως, όταν επιλέγετε καρέκλες, πρέπει να λάβετε υπόψη μια σειρά απλών απαιτήσεων:

 • το βάρος των καρεκλών?
 • δύναμη προϊόντος?
 • εργονομία?
 • υγιεινή;
 • σχέδιο.

Το βάρος των καρεκλών πρέπει να είναι χαμηλό – τότε μπορούν εύκολα να μετακινηθούν στο δωμάτιο. Εάν είναι κατασκευασμένο με πλακάκια, είναι απαραίτητο να φωτίσετε τη δομή όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση, το πλαίσιο της καρέκλας δεν πρέπει να είναι μεταλλικό..

Μια καρέκλα, είτε είναι χειροποίητη είτε χειροποίητη, πρέπει να έχει δυνατά, σταθερά πόδια και στιβαρή πλάτη. Το πάχος των ποδιών πρέπει να είναι επαρκές ώστε να μην χωρίζονται στα πλάγια κατά τη λειτουργία.

Όταν επιλέγετε μια καρέκλα ή την φτιάχνετε με τα χέρια σας, πρέπει να δώσετε προσοχή στο βάθος του καθίσματος. Μια καρέκλα κουζίνας με βάθος καθίσματος 45 εκ. Θεωρείται άνετη, ενώ ένα μικρότερο βάθος είναι ενοχλητικό. Το ύψος των ποδιών πρέπει να είναι τέτοιο ώστε τα πόδια του ατόμου που κάθεται στην καρέκλα να μην κρέμονται στον αέρα.

Σπουδαίος: Επιλέγοντας μια καρέκλα, πρέπει να το δοκιμάσετε μόνοι σας: καθίστε, αξιολογήστε πόσο άνετα είναι τα πόδια ταυτόχρονα, πόσο άνετη είναι η γωνία της πλάτης. Η καρέκλα πρέπει να μετράται σύμφωνα με το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας. Οι άκρες της καρέκλας δεν πρέπει να σκάβουν στα πόδια.

Ένα στοίχημα στην πρωτοτυπία

Οι καρέκλες σε σχήμα κυπέλλου δεν είναι μόνο ασυνήθιστες - είναι επίσης πολύ άνετες: η λαβή Οι καρέκλες σε σχήμα κυπέλλου δεν είναι μόνο ασυνήθιστες – είναι επίσης πολύ άνετες: η λαβή "φλιτζάνια" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρεμαστές πετσέτες Εάν νομίζετε ότι ένα σκαμπό στην κουζίνα είναι πολύ συνηθισμένο, τότε κάνετε πολύ λάθος, επειδή το στυλ των σκαμπό δεν έγκειται μόνο στο σχήμα του, αλλά και στην επεξεργασία του Εάν νομίζετε ότι ένα σκαμπό στην κουζίνα είναι πολύ συνηθισμένο, τότε κάνετε πολύ λάθος, επειδή το στυλ των σκαμπό δεν έγκειται μόνο στο σχήμα του, αλλά και στην επεξεργασία του Το χρώμα των καρεκλών στην κουζίνα συνδυάζεται καλύτερα χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Το χρώμα των καρεκλών στην κουζίνα συνδυάζεται καλύτερα χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Ένα πρωτότυπο εσωτερικό απαιτεί ειδικές καρέκλες. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα και να παραγγείλετε αποκλειστικά έπιπλα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον ασυνήθιστο εσωτερικό με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να ράψετε μερικά σετ καλύμματα καρέκλας και να τα αλλάζετε από καιρό σε καιρό. Τα εξώφυλλα μπορούν να ράβονται από απλά και χρωματιστά υφάσματα ή δερματίνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπαγή κομμάτια υφάσματος για να διακοσμήσετε τις καρέκλες.

Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε αρχικά διαφορετικές καρέκλες, διαφορετικές σε σχέδιο, χρώμα, υλικό. Με την πρώτη ματιά, οι ίδιες οι καρέκλες φαίνεται να είναι απολύτως ακατάλληλες η μία για την άλλη. Αλλά στο πλαίσιο του συνολικού εσωτερικού χώρου, ενωμένο με ένα μόνο κυρίαρχο – ένα τραπέζι – του δίνουν έναν πρωτότυπο ήχο και ιδιαίτερη φωτεινότητα και ελαφρότητα..

Τέτοια ξύλινα σκαμπό είναι κατάλληλα όχι μόνο για κουζίνες σε εξοχικό στιλ, αλλά και για μοντέρνες τάσεις σχεδιασμού. Τέτοια ξύλινα σκαμπό είναι κατάλληλα όχι μόνο για κουζίνες σε εξοχικό στιλ, αλλά και για μοντέρνες τάσεις σχεδιασμού. Η αντίληψη του σχεδίου στο σύνολό του θα επηρεάσει άμεσα την αντίληψη του σχεδίου στο σύνολό του από τη σκιά της υφής του δέντρου: όσο πιο ανοιχτή είναι η σκιά, τόσο Η αντίληψη του σχεδίου στο σύνολό του θα επηρεάσει άμεσα την αντίληψη του σχεδίου στο σύνολό του από τη σκιά της υφής του δέντρου: όσο πιο ανοιχτή είναι η σκιά, τόσο "θερμότερος" και η κουζίνα θα είναι πιο άνετη

Οι καρέκλες μπορούν να βαφτούν για να ταιριάζουν με τις κουρτίνες ή με ένθετα – κεραμικά πλακίδια, πέτρες, μαργαριτάρι είναι κατάλληλα για αυτό. Τέτοιες καρέκλες φαίνονται πρωτότυπες, ακριβές και αξιοσέβαστες. Οι καρέκλες DIY είναι ιδανικές για εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες. Στην τελευταία περίπτωση, οι καρέκλες από το 50-80 είναι καλές..

Οι καρέκλες, μαζί με την υπόλοιπη επίπλωση, δημιουργούν τη συνολική εμφάνιση της κουζίνας. Πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτομέρειες της κατάστασης. Μόνο τότε το εσωτερικό της κουζίνας θα φαίνεται πλήρες..