Άνετος καναπές για την κουζίνα: παραδείγματα φωτογραφιών, εσωτερικές ιδέες

Μια απαλή γωνιά στην κουζίνα είναι ένα πραγματικό νησί όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε Μια απαλή γωνιά στην κουζίνα είναι ένα πραγματικό νησί όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα για εκείνους που, για διάφορους λόγους, τους αρέσει να διοργανώνουν συγκεντρώσεις στην κουζίνα, που δεν τους πειράζει να έχουν μια μεσάνυχτα εκεί ή απλά πρέπει να περάσουν πολύ χρόνο σε αυτό το συγκεκριμένο δωμάτιο. Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα ενός δωματίου ή μια μεγάλη οικογένεια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις γιατί; Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να σκεφτείτε σύμφωνα με την αρχή “όπως είναι πιο βολικό” και, στη συνέχεια, να κάνετε τις υπάρχουσες συνθήκες επίσης κατάλληλες.

Αυτό σημαίνει ότι η μαλακή γωνία δεν πρέπει να είναι σαν να έχει ξεκολλήσει από κάποιο άλλο εσωτερικό πλαίσιο από ένα κομμάτι, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό της κουζίνας.

Μαλακές γωνίες για την κουζίνα: κριτήρια επιλογής

Και δεν είναι τόσο λίγοι αυτοί να τρέχουν χαλαρά και να μην μένουν στο καθένα με περισσότερες λεπτομέρειες. Φυσικά, πρώτα καθορίζετε τον τόπο όπου πρέπει να στέκεται η γωνία, ένα κατά προσέγγιση χρωματικό σχέδιο, υποδεικνύοντας τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Μην υποτιμάτε τα συνθετικά υλικά: σε αντίθεση με το δέρμα, τα τεχνητά αντίστοιχά του είναι πιο ανθεκτικά στις εξωτερικές επιδράσεις Μην υποτιμάτε τα συνθετικά υλικά: σε αντίθεση με το δέρμα, τα τεχνητά αντίστοιχά του είναι πιο ανθεκτικά στις εξωτερικές επιδράσεις

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή γωνίας:

  1. Διαρκής. Μαλακό αλλά ανθεκτικό – αυτή είναι μια κουζίνα και θα είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιείται συχνά. Αυτά τα δύο επιχειρήματα είναι αρκετά για να καταστεί σαφές ότι η δομή πρέπει να είναι ισχυρή και ανθεκτική στη φθορά. Γενικά, για αυτή τη γωνία, τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στη φθορά, να μην φοβούνται την υγρασία, τον ατμό, τη σκόνη και τη βρωμιά..
  2. Ταπετσαρία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δέρμα ή συνθετικό ύφασμα. Καθαρίζονται εύκολα (και για ευνόητους λόγους θα πρέπει να το κάνετε συχνά), δεν προκαλούν αλλεργίες και οι εξωτερικές επιδράσεις δεν είναι τόσο τρομερές γι ‘αυτούς. Και για την τιμή μπορείτε να βρείτε μια αρκετά αποδεκτή επιλογή..
  3. Εσωτερική οργάνωση. Είναι πιο σοφό να αγοράσετε μια γωνιά που έχει κόγχες, κουτιά, κάμερες, με μια λέξη, επιπλέον μέρη όπου μπορούν να αποθηκευτούν οτιδήποτε. Μερικά σκεύη κουζίνας που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως, σκεύη, πιάτα κ.λπ..

Φυσικά, είναι υπέροχο αν αγοράσατε έναν καναπέ με χώρο ύπνου – σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο σε ένα μικρό διαμέρισμα. Ναι, και πρέπει πάντα να έχετε ένα επιπλέον κρεβάτι, και οι μοντέρνοι γωνιακοί καναπέδες σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό στην κουζίνα..

Υλικά από τα οποία κατασκευάζονται μαλακές γωνίες

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικά και ακόμη και ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με αυτά θα απλοποιήσουν την επιλογή σας. Για παράδειγμα, οι καναπέδες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένοι από μοριοσανίδες – μοριοσανίδες ή από διαφορετικά είδη ξύλου. Η δερμάτινη επένδυση είναι συνήθως μονόχρωμη, αλλά υπάρχουν πολλές παραλλαγές χρωμάτων. Αλλά αν μιλάμε για φυσικό δέρμα, αυτή η αγορά θα κοστίσει αρκετά δεκάρα..

Εάν είστε οπαδός των κλασικών, τότε προϊόντα από φυσικά υλικά είναι κατάλληλα για Εάν είστε οπαδός των κλασικών, τότε προϊόντα από φυσικά υλικά είναι κατάλληλα για

Η συνθετική ταπετσαρία είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Μια τέτοια ταπετσαρία έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα κυριότερα από τα οποία είναι, φυσικά, η οπτική γοητεία και η ευκολία συντήρησης. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα: η συνθετική ταπετσαρία τείνει να ηλεκτροδοτείται και όταν καίγεται, απελευθερώνει τοξίνες. Σε κάθε περίπτωση, ζητήστε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλό προϊόν..

Πώς να φτιάξετε έναν καναπέ στην κουζίνα με τα χέρια σας (βίντεο)

Υλικά που χρησιμοποιούνται για το γέμισμα και το πλαίσιο της μαλακής γωνίας

Όσον αφορά το εσωτερικό περιεχόμενο της γωνίας, είναι πιο συχνά γεμάτο είτε από αφρώδες ελαστικό είτε αφρό πολυουρεθάνης.

Τα σκληρά έπιπλα πλήρωσης έχουν θετική επίδραση στη στάση του σώματος και στη γενική υγεία Τα σκληρά έπιπλα πλήρωσης έχουν θετική επίδραση στη στάση του σώματος και στη γενική υγεία

Έκδοχα:

  • Καουτσούκ αφρού. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν τις πλάτες της γωνίας, εάν υπάρχουν επιβραδυντικά πυρκαγιάς στο αφρώδες ελαστικό, θα προστατεύσουν τη δομή από ελαφριά ανάφλεξη.
  • Αφρό πολυουρεθάνης. Σήμερα χρησιμοποιείται συχνότερα από το αφρώδες ελαστικό. Διατηρεί τέλεια το σχήμα του, αναπνέει, έχει αξιοζήλευτες ιδιότητες ανταλλαγής θερμότητας και υγρασίας.

Προσπαθήστε να πάρετε μια γωνία με ένα σκληρό υλικό πλήρωσης, έτσι ώστε τα καθίσματα να μην παραμορφώνονται αισθητά με την πάροδο του χρόνου. Φυσικά, ένα τέτοιο πληρωτικό θα κοστίσει περισσότερο, αλλά η διάρκεια ζωής της γωνίας θα αυξηθεί επίσης..

Η βάση για τη γωνία είναι συνήθως κατασκευασμένη από ξύλο, πιο συχνά χρησιμοποιούνται δρυς, πεύκα και οξιά. Όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιείται επίσης μοριοσανίδες. Άλλες επιλογές υποθέτουν τη βάση του σχεδιασμού του PVC, των ινοσανίδων, του MDF.

Όσον αφορά τα γωνιακά κουτιά, τα πιο ανθεκτικά είναι κατασκευασμένα από κόντρα πλακέ. Τα κουτιά από σκληρό χαρτόνι είναι δημοφιλή, αλλά όσον αφορά την αξιοπιστία είναι κατώτερα από το κόντρα πλακέ.

Πώς να εξοπλίσετε μια μαλακή γωνιά κουζίνας

Ένα άλλο ερώτημα είναι πώς να κάνετε μια μαλακή γωνιά στο χώρο της κουζίνας πιο άνετη, ζεστή, οργανική σχεδίαση κουζίνας; Και μπορείτε να κάνετε τέτοια έπιπλα ακόμα πιο ελκυστικά με τα χέρια σας; Σίγουρος!

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι, φυσικά, τα υφάσματα. Και είναι κατάλληλο στην κουζίνα, αν φροντίζετε σωστά την καθαριότητα σε αυτό το δωμάτιο. Μαξιλάρια καναπέ, κλινοσκεπάσματα, κάπες – όλα αυτά τα χειροποίητα θα διακοσμήσουν απίστευτα τη γωνία, θα την κάνουν αποκλειστική.

Το πιο ευέλικτο μοτίβο για οποιοδήποτε στυλ - κάθετες λωρίδες Το πιο ευέλικτο μοτίβο για οποιοδήποτε στυλ – κάθετες λωρίδες

Αρκεί να αγοράσετε ένα φωτεινό ύφασμα, να ράψετε τα καλύμματα σύμφωνα με την αρχή των μαξιλαροθηκών, να κάνετε μια υφασμάτινη εφαρμογή – και έγινε πιο φωτεινό και πιο άνετο στην κουζίνα..

Φυσικά, το ύφος του χώρου της κουζίνας είναι επίσης σημαντικό..

Μαλακές γωνίες σε διαφορετικά στυλ:

  1. Προβηγκίας περιλαμβάνει την εκμετάλλευση μοτίβων και μοτίβων με λουλούδια, καθώς και το θέμα των “πουλιών” και των “χαριτωμένων ζώων”, των φρούτων και των μούρων.
  2. Σκανδιναβικό στιλ δίνει μεγάλη προσοχή στα υφάσματα, μπορείτε να παίξετε με διασκεδαστική γεωμετρία ή να χρησιμοποιήσετε μια λωρίδα, ένα κλουβί, με μια λέξη, κλασικά μοτίβα.
  3. Εθνο σπάνια συνεπάγεται απλώς μια απαλή γωνιά στην κουζίνα, αλλά αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε κάποια στοιχεία στυλ στην κουζίνα, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι με ιστορία, με ενδιαφέροντα στολίδια κ.λπ..

Το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν της ταπετσαρίας της γωνίας πρέπει να ταιριάζει με το θέμα των κουρτινών, όχι απαραίτητα ένα προς ένα, αλλά κάποιο είδος εσωτερικής ηχώ πρέπει να γίνεται αισθητό. Για παράδειγμα, έχετε μια λευκή κουζίνα και ο ρόλος ενός μικρού κόκκινου νήματος που μεταμορφώνει το αυστηρό λευκό είναι κουρτίνες με κόκκινη εκτύπωση, τα ίδια μαξιλάρια στην περιοχή του καναπέ και, ενδεχομένως, μια πετσέτα ή τραπεζομάντιλο στο τραπέζι. Είναι μια αυτόνομη κουζίνα που δεν απαιτεί ακριβές συσκευές και έπιπλα για να δείχνει καλύτερα. Ισορροπήστε χρώμα και συνάφεια – και η κουζίνα σας είναι κυριολεκτικά τέλεια.

Μαλακή γωνιά στο εσωτερικό της κουζίνας (βίντεο)

Η μαλακή γωνία είναι καλή γιατί ιδέες για τη διάταξη και τη λειτουργία της γεννιούνται μόλις εμφανιστεί στην κουζίνα σας. Μην φοβάστε τις απροσδόκητες ιδέες, χρησιμοποιήστε όλες τις δυνατότητες επίπλων και φροντίστε να παίξετε με τόσο ασυνήθιστα έπιπλα για την κουζίνα, τη θέση και το ρόλο της..

Επιτυχείς εσωτερικοί μετασχηματισμοί!

Παραδείγματα μαλακών γωνιών για την κουζίνα (φωτογραφία)