Σχεδιασμός πάγκων κουζίνας MDF: πώς να επιλέξετε

Οι πάγκοι από MDF είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις κουζίνες οικονομικής θέσης λόγω των ποιοτικών τιμών και των ευνοϊκών τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Οι πάγκοι MDF είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις κουζίνες οικονομικής θέσης λόγω των ποιοτικών τιμών και των ευνοϊκών τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Εάν θέλετε πραγματικά τον πάγκο υψηλής ποιότητας που θα σας εξυπηρετήσει στην κουζίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αλλάξετε την εμφάνισή του, η φυσική ή τεχνητή πέτρα θα είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά αυτή η τιμή δεν είναι αποδεκτή για όλους, οπότε οι άνθρωποι αναζητούν μια εναλλακτική λύση. Και μπορείτε να το βρείτε με τη μορφή πάγκων από MDF – μια έκδοση μιας σύγχρονης οικονομικής κουζίνας.

Πάγκοι κουζίνας από MDF: διακριτικά χαρακτηριστικά

Υπάρχουν λιγότεροι τέτοιοι πάγκοι από, για παράδειγμα, μοριοσανίδες. Αυτό είναι κατανοητό, τα προϊόντα από μοριοσανίδες θα είναι φθηνότερα από τους πάγκους που εξετάζονται σε αυτό το υλικό..

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να περιγράψουμε πώς διαφέρουν αυτά τα υλικά..

Διαφορές μεταξύ μοριοσανίδων και MDF:

 • Μονοσανίδες – μοριοσανίδες. Τα σωματίδια του ξύλου συγκρατούνται μεταξύ τους με ρητίνη φορμαλδεhyδης.
 • MDF – ινοσανίδες. Το Lingin και η παραφίνη χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν τις ίνες του. Επομένως, αυτή η επιλογή είναι λιγότερο ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία..

Οι πάγκοι από ινοσανίδες έχουν άλλα πλεονεκτήματα - πιο μοντέρνο σχεδιασμό, μέση αντοχή στην υγρασία, οπτική γοητεία Οι πάγκοι από ινοσανίδες έχουν άλλα πλεονεκτήματα – πιο μοντέρνο σχεδιασμό, μέση αντοχή στην υγρασία, οπτική γοητεία

Πώς να επιλέξετε πάγκους κουζίνας MDF

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε πλαστικοποιημένους πάγκους κουζίνας, μερικοί κανόνες επιλογής δεν θα είναι περιττοί..

Κανόνες επιλογής επιτραπέζιων:

 • Όσο περισσότερο διαρκεί ο πάγκος, τόσο πιο σκοτεινή είναι η εμφάνισή του αρχικά. Ταυτόχρονα, οι σκοτεινοί και μη μονόχρωμοι πάγκοι είναι ακόμη πιο πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο. Είναι σαφές ότι οι λεκέδες εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου σε αυτούς και σε άλλους πάγκους, αλλά σε σκοτεινούς, ετερογενείς, δεν θα είναι τόσο ορατοί..
 • Εάν αποφασίσετε ότι μια πλαστικοποιημένη επιφάνεια είναι καλύτερη για την κουζίνα, τότε αφήστε την να είναι ματ. Σε αυτό, οι γρατζουνιές από αιχμηρά αντικείμενα, που αναπόφευκτα προκύπτουν, δεν είναι τόσο ορατές όσο σε ένα γυαλιστερό.
 • Ένα σημαντικό σημείο είναι η επιθεώρηση των άκρων. Οι τελικές επιφάνειες και τα άκρα του πάγκου πρέπει να υποστούν σωστή επεξεργασία, τα παραμικρά ελαττώματα θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι πολύ σύντομα ολόκληρη η επιφάνεια θα πάρει μια μη ελκυστική εμφάνιση.

Η φήμη του κατασκευαστή, οι κριτικές, ένα πρόγραμμα έκπτωσης - όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή επίπλων για την κουζίνα Η φήμη του κατασκευαστή, οι κριτικές, ένα πρόγραμμα έκπτωσης – όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή επίπλων για την κουζίνα

Φυσικά, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο κατασκευαστής πρέπει να σας παράσχει ένα έγγραφο εγγύησης..

Σχεδιασμός πάγκων από ινοσανίδες

Δεδομένου ότι η κορυφαία ταινία εφαρμόζεται στον πάγκο, η ίνα μπορεί κυριολεκτικά να πάρει οποιαδήποτε εμφάνιση – οι επιλογές σχεδίασης είναι εντυπωσιακές. Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι παρόμοιος με σχεδόν οποιαδήποτε δομή, οποιοδήποτε χρώμα.

Το σχήμα των πάγκων μπορεί επίσης να είναι οποιοδήποτε, ειδικά αν προτιμάτε έπιπλα κατά παραγγελία.. 

Η ίνα είναι καλά κομμένη και αλεσμένη, επιτρέποντας στους τεχνίτες να κάνουν οποιαδήποτε μορφή και διαμόρφωση Η ίνα είναι καλά κομμένη και αλεσμένη, επιτρέποντας στους τεχνίτες να κάνουν οποιαδήποτε μορφή και διαμόρφωση

Η κορυφή του πίνακα μπορεί να είναι:

 • Ευθεία;
 • Γωνιώδης;
 • Στρογγυλεμένο?
 • Συνέχεια του περβάζι παραθύρου.

Η τελευταία επιλογή σχεδιασμού για πάγκους κουζίνας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πιο αποτελεσματικά τον χώρο της κουζίνας. Το επιτραπέζιο περβάζι παραθύρου μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσθετος χώρος αποθήκευσης, κάτι σαν μίνι τραπέζι ή πάγκος μπαρ. Σας επιτρέπει επίσης να συνδυάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με ένα θέμα. Αυτό συμβάλλει στη συμφιλίωση των εσωτερικών στοιχείων, όχι στην ανάδειξη του ίδιου περβάζι παραθύρου, αλλά στην εναρμόνιση σε ένα σύστημα του σετ κουζίνας.

Τι χρώμα είναι ο πάγκος στη μόδα αυτή τη στιγμή

Εάν δεν αδιαφορείτε για τις εσωτερικές τάσεις, πάρτε τις ακόλουθες πληροφορίες σε μια σημείωση.

Για έναν χώρο κουζίνας σε ουδέτερα χρώματα, είναι κατάλληλος ένας φωτεινότερος πάγκος ή ένας πάγκος με περίτεχνο μοτίβο, ενδιαφέρον στολίδι Για έναν χώρο κουζίνας σε ουδέτερα χρώματα, είναι κατάλληλος ένας φωτεινότερος πάγκος ή ένας πάγκος με περίτεχνο μοτίβο, ενδιαφέρον στολίδι

Χαρακτηριστικό των επιλογών χρώματος για τον πάγκο:

 • Λευκό τραπεζάκι. Μια αύρα καθαρότητας, τελειότητας και ευελιξίας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε σχέδιο, οργανώνει το εσωτερικό, οργανώνει το χώρο. Πολλοί φοβούνται τους λευκούς πάγκους, επικαλούμενοι το γεγονός ότι θα πρέπει να καθαρίζουν πιο συχνά. Αλλά στην πράξη, αποδεικνύεται ότι τα λευκά έπιπλα στην κουζίνα είναι πολύ βολικά, είναι εύκολο να τα φροντίσετε, αφού όλα αφαιρούνται αμέσως, κατά τη διάρκεια του γενικού καθαρισμού δεν υπάρχουν εκπλήξεις όπως οι παλιοί λεκέδες.
 • Τυρκουάζ τραπεζάκι. Μοντέρνο ενεργοποιητή χρώματος και όρεξης. Ως εκ τούτου, για μια οικογένεια με μικρά παιδιά που δεν θέλουν, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά για εκείνους που χάνουν βάρος – ένα επιπλέον ερεθιστικό. Το πορτοκαλί έπιπλο κουζίνας έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
 • Τραπέζι από λιλά. Μια καλή επιλογή αν η κουζίνα βλέπει προς την ηλιόλουστη πλευρά. Το λιλά χρώμα είναι στη μόδα σήμερα, πραγματικά ευχαριστεί το μάτι, φαίνεται ευγενές. Σε μια μικρή κουζίνα, ένας ελαφρύς λιλά πάγκος θα είναι καλός · για ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο, μπορείτε να πάρετε βαθιά χρώματα που μετατρέπονται σε ένα πολύ μοντέρνο χρώμα μελιτζάνας σήμερα.
 • Φωτεινό κίτρινο πάγκο. Μόνο ως προφορά μπορεί να είναι χαριτωμένο. Το υπόλοιπο ακουστικό είναι επιθυμητό εάν υπήρχαν πιο ήρεμοι τόνοι. Αλλά για να αυξήσετε τη διάθεση, να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα, το σθένος, η επιλογή ενός τέτοιου επιτραπέζιου είναι αρκετά δίκαιη.
 • Πάγκος καραμέλας. Το τραπέζι θα είναι τόσο καλό σε ένα ακουστικό σε παστέλ χρώματα. Είναι ένα λεπτό χρώμα, απαλό και ελκυστικό. Φαίνεται ευγενής, κομψός, φαίνεται χαριτωμένος. Και όχι τόσο φωτεινό ώστε να το κουράζεις.

Πάγκοι κουζίνας από MDF στο εσωτερικό (βίντεο)

Ο πάγκος κουζίνας είναι ένα σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού. Οι επιφάνειες από ινοσανίδες αποτελούν συμβιβασμό μεταξύ τιμής και ποιότητας, εάν η μοριοσανίδα δεν είναι επιθυμητή και η τεχνητή ή φυσική πέτρα είναι ακριβή.

Έχετε μια καλή επιλογή!

Σχεδιασμός πάγκων κουζίνας από MDF (φωτογραφία)