Τοίχος κουζίνας: 20 ιδέες σχεδιασμού

Ο τοίχος της κουζίνας είναι ο πιο λειτουργικός χώρος στο δωμάτιο Ο τοίχος της κουζίνας είναι ο πιο λειτουργικός χώρος στο δωμάτιο Αυτό δεν αφορά μόνο την τακτοποίηση μιας ποδιάς κουζίνας – περιλαμβάνει μόνο επιλογές φινιρίσματος, μιλάμε για το σχεδιασμό μιας ζώνης όπου πολλές συσκευές κουζίνας θα τοποθετηθούν συμπαγώς και ορθολογικά.

Τοίχος κουζίνας με ράγες οροφής

Οι ράγες οροφής είναι ένας αρκετά απλός σχεδιασμός, οι οποίοι είναι στενοί σωλήνες με βύσματα στα άκρα και ειδικές κρεμάστρες πάνω τους για σκεύη κουζίνας. Αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να είναι γάντζοι και ράφια που χρησιμεύουν ως βάση για οτιδήποτε..

Οι ράγες οροφής κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοτικότητα στη διάταξη της κουζίνας λόγω της λειτουργικότητάς τους. Οι ράγες οροφής κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοτικότητα στη διάταξη της κουζίνας λόγω της λειτουργικότητάς τους.

Μεταλλικά ράφια κιγκλιδώματος, πλέγμα. Φροντίζονται εύκολα και είναι πολύ ανθεκτικά.. Είναι βολικό να τοποθετηθεί σε αυτά τα ράφια:

 • δοχεία μπαχαρικών,
 • χύμα δοχεία,
 • σουβέρ,
 • λαθροθάλαμοι,
 • τρίφτες,
 • σανίδες κοπής,
 • μαχαιρικά είδη.

Τα συστήματα κιγκλιδώματος είναι βολικά και πρακτικά: δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ενώ σας επιτρέπουν να κρατάτε το πιο σημαντικό βάρος κοντά σας. Χρησιμεύουν επίσης ως διακόσμηση της κουζίνας, έτσι αυστηρά και ταυτόχρονα διακριτικά διακοσμούν το χώρο..

Οι ράγες οροφής είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε την αποθήκευση των σκευών Οι ράγες οροφής είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε την αποθήκευση των σκευών Οι ράγες οροφής είναι κατάλληλες για κάθε στυλ κουζίνας Οι ράγες οροφής είναι κατάλληλες για κάθε στυλ κουζίνας

Τα αναρτημένα συστήματα μπορούν να είναι δύο τύπων:

 • Οριζόντιες ράγες οροφής. Τα πιο συνηθισμένα στερεώνονται σε οποιοδήποτε οριζόντιο επίπεδο. Τις περισσότερες φορές είναι προσαρτημένες ακριβώς κάτω από τα ντουλάπια..
 • Κάθετες ράγες οροφής. Στερεωμένα από ντουλάπια στον πάγκο, στον ίδιο τοίχο κουζίνας ή εργασίας, φαίνονται πρωτότυπα. Δώστε στο χώρο τη δυναμική που λείπει.

Τα πιο απλά συστήματα κιγκλιδώματος είναι μονής βαθμίδας. Παλέτα χρωμάτων – από απλές μεταλλικές έως φωτεινές, ζουμερές αποχρώσεις. Τα πολυεπίπεδα συστήματα μπορούν να κάνουν το εσωτερικό πιο βαρύ, οπότε δεν είναι πρακτικό να τα χρησιμοποιείτε σε μικρές κουζίνες..

Ράγες οροφής στο εσωτερικό της κουζίνας (βίντεο)

Τοίχος κουζίνας με αρθρωτά ράφια

Δεν προτιμούν όλοι τα κρεμαστά ντουλάπια στους τοίχους. Σε πολλούς ιδιοκτήτες αρέσουν τα ανοιχτά ράφια, ένα είδος ρετρό εκδοχής της διάταξης των τοίχων της κουζίνας..

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα: πιστεύουν ότι τα ντουλάπια τοίχου σε συνδυασμό με τα σετ κουζίνας, ακόμη και αν είναι άνετα, πρακτικά, αλλά αποπροσωποποιούν πολύ τους χώρους. Η κουζίνα γίνεται ένας πολύ λογικός χώρος, χωρίς ελαφρότητα και άνεση..

Ως εκ τούτου, τα ανοιχτά ράφια στον τοίχο, ένα ντουλάπι ή ένα μπουφέ, τα κομψά και τα ράφια είναι ξανά στη μόδα. Φορούν μια vintage πλάκα που τα κάνει ακόμα πιο δημοφιλή..

Μερικοί τεχνίτες αποκαθιστούν παλιά ράφια κουζίνας και μπουφέδες χρησιμοποιώντας ντεκουπάζ και άλλες μεθόδους διακόσμησης και έτσι κάνουν την κουζίνα μοναδική, ζεστή, σπιτική.

Τα κρεμαστά ράφια δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αλλά και ένα λειτουργικό μέρος του τοίχου της κουζίνας και έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κλειστά ντουλάπια. Τα κρεμαστά ράφια δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αλλά και λειτουργικά μέρη του τοίχου της κουζίνας και έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κλειστά ντουλάπια. Το πλεονέκτημα των ράφια είναι ότι όλα όσα χρειάζεστε είναι εύκολα προσβάσιμα. Το πλεονέκτημα των ράφια είναι ότι όλα όσα χρειάζεστε είναι εύκολα προσβάσιμα.

Όσον αφορά τα κρεμαστά ράφια, είναι καλά για τα ακόλουθα:

 • Τα ράφια είναι διακοσμητικά αντικείμενα από μόνα τους.. Ναι, όλα τα πράγματα που είναι αποθηκευμένα σε αυτά είναι ορατά. Αλλά τα πιάτα και τα σκεύη μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ντουλάπι κουζίνας και όμορφα δοχεία, χαριτωμένα πιάτα, όλα τα πιθανά βάζα για μαζικά προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν σε δημόσια οθόνη..
 • Τα πάντα στο χέρι. Δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε / κλείσετε τις πόρτες του ντουλαπιού, οι οποίες πολύ γρήγορα αρχίζουν να ενοχλούν με το τρίξιμο τους.
 • Τα ξύλινα ράφια φαίνονται γοητευτικά. Μπορούν να διακοσμηθούν με χειροτεχνίες και μπιχλιμπίδια κουζίνας..
 • Τα γωνιακά ράφια μπορούν να είναι πολυεπίπεδα. Θα αναλάβουν το τμήμα του τοίχου που συχνά δεν χρησιμοποιείται. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο.

Τα αρθρωτά ράφια διαφέρουν ως προς το υλικό, το μέγεθος, την υφή, το χρώμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε με τα χέρια σας, προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού της κουζίνας.

Ο προσαρμοσμένος τοίχος κουζίνας μπορεί να ακολουθήσει το σχήμα του δωματίου Ο προσαρμοσμένος τοίχος κουζίνας μπορεί να ακολουθήσει το σχήμα του δωματίου

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας – επιλογές

Σύμφωνα με ορισμένους οικείους σοβιετικούς κανόνες, ο τοίχος της κουζίνας εξακολουθεί να είναι συχνά διακοσμημένος με κεραμίδια. Αλλά αυτό γίνεται συχνά πολύ απλά, χωρίς να γνωρίζουμε πόσες ενδιαφέρουσες επιλογές για την τοποθέτηση πλακιδίων. Σήμερα, ένα κεραμίδι μπορεί να έχει μια εικόνα ή μια φωτογραφία και το ίδιο το κεραμίδι μπορεί να μην είναι σε τυπική μορφή και μπορεί να τοποθετηθεί με τη μορφή μωσαϊκού..

Επιπλέον, ο τοίχος της κουζίνας ή η ποδιά εργασίας είναι διακοσμημένα με τα ακόλουθα υλικά:

 • πλαστικά πάνελ,
 • Πάνελ MDF,
 • μωσαϊκό,
 • ψεύτικο διαμάντι,
 • ποτήρι,
 • καθρέφτης κλπ.

Η κύρια απαίτηση είναι ότι ο τοίχος πρέπει να είναι σε αρμονία με το συνολικό σχέδιο της κουζίνας..

Πώς να επιλέξετε έναν τοίχο κουζίνας (βίντεο)

Τείχος κουζίνας ή εργασίας – χώροι που δεν χρησιμοποιούνται πλήρως από τους ιδιοκτήτες της κουζίνας. Απομακρύνοντας τα στερεότυπα, μπορείτε να χτίσετε έναν τοίχο κουζίνας, σαν να προέρχεται από κομψές ρετρό καρτ ποστάλ. Θα είναι υπέροχο επειδή η αυστηρή γεωμετρία των κρεμαστών ντουλαπιών θα δώσει τη θέση του στο άνοιγμα και την απλότητα των ράφια, την κομψότητα των σκευών κουζίνας και τα χαριτωμένα knick-knacks. Σε μια τέτοια κουζίνα, θέλετε να μαγειρέψετε, εδώ θέλετε να περιποιηθείτε τα μέλη του νοικοκυριού και να καλέσετε επισκέπτες.

Επιλογές σχεδίασης τοίχων κουζίνας (φωτογραφία)