Διακόσμηση από κοχύλια: πάνελ φτιάξτε μόνοι σας

Αυτό το κέλυφος θα γίνει η φωτεινή και ηλιόλουστη ανάμνηση της θάλασσας. Το κέλυφος θα γίνει η φωτεινή και ηλιόλουστη μνήμη σας για τη θάλασσα Είναι τόσο ωραίο όταν το σπίτι είναι διακοσμημένο με πίνακες ζωγραφικής, πάνελ ή άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Αυτά τα πράγματα έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ενέργεια, μοναδική έλξη. Το στυλ του συγγραφέα γίνεται αισθητό στο σπίτι. Είναι αλήθεια ότι τα χειροποίητα αντικείμενα στο κατάστημα είναι πολύ ακριβά. Αλλά μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα όμορφο ψεύτικο. Θέλει λίγο χρόνο και εφεύρεση.

Πλαίσιο κελύφους Diy για αρχάριους

Σίγουρα όλοι έχουν κοχύλια φερμένα από τη θάλασσα. Ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις χαλάρωσης, ήλιου και ήχου της θάλασσας. Τα κοχύλια είναι από μόνα τους ένα όμορφο έργο της φύσης. Είναι πολύ απλό να φτιάξετε ένα πάνελ από κελύφη με τα χέρια σας. Πρέπει να κάνεις μια φαντασίωση.

Υλικά για τη δημιουργία πίνακα το πολύ θα βρείτε στο σπίτι:

 • Κόλλα;
 • Δομή;
 • Σανίδα;
 • Περιδέραιο;
 • Βότσαλα?

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα πάνελ από κοχύλια, δείχνοντας λίγη φαντασία και επιθυμία Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα πάνελ από κοχύλια, δείχνοντας λίγη φαντασία και επιθυμία

 • Πλιγούρι;
 • Χάντρες κλπ.

Εάν δεν υπάρχουν, μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα για κεντήματα στο κατάστημα..

Η κατασκευή ενός πίνακα από κοχύλια μπορεί να είναι ένα μεγάλο χόμπι. Αυτή είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Όταν εργάζεται σε χειροτεχνίες, ένα παιδί αναπτύσσει απίστευτα λεπτές κινητικές δεξιότητες, φαντασία, φαντασία, επιμονή και προσοχή.

Θα πρέπει να θυμάστε την ασφάλεια, καθώς τα κελύφη είναι αρκετά εύθραυστο υλικό και μπορεί να τραυματιστείτε από αυτά..

Πάνελ από κοχύλια (βίντεο)

Πώς να φτιάξετε ένα πάνελ από κελύφη με τα χέρια σας: μια κύρια τάξη

Η δημιουργία ενός πάνελ αναπτύσσει απίστευτη δημιουργικότητα σε όλους. Ένα τέτοιο πάνελ μπορεί να κρεμαστεί στο σπίτι, για παράδειγμα, ένα πάνελ ναυτικού στυλ φαίνεται υπέροχο στο μπάνιο. Και τα πάνελ με λουλούδια ή δέντρα, καθώς και με τη μορφή παιχνιδιών, είναι ιδανικά για το σχεδιασμό ενός παιδικού δωματίου. Επιπλέον, ένα κέλυφος από μόνο του είναι ένα καλό δώρο..

Για να δημιουργήσετε έναν πίνακα από κελύφη θα χρειαστείτε:

 • Κοχύλια διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.
 • Σανίδα ή κόντρα πλακέ?
 • Κόλλα;
 • Ακρυλικά χρώματα?
 • Ξύλινο πλαίσιο, μπορείτε για μια φωτογραφία?
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορες χάντρες, φτερά, χάντρες, στρας, πέτρες, κουμπιά, δημητριακά, σπόρους.

Λόγω της ποικιλίας σχημάτων και χρωμάτων των κελυφών, ο πίνακας μπορεί να αποδειχθεί πρωτότυπος και πολύχρωμος Λόγω της ποικιλίας σχημάτων και χρωμάτων των κελυφών, ο πίνακας μπορεί να αποδειχθεί πρωτότυπος και πολύχρωμος

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό διαθέτετε. Δεν υπάρχουν όρια.

Πρώτα πρέπει να συλλέξετε όλο το υλικό για εργασία. Προετοιμάστε τα πάντα.

Τα κοχύλια μπορούν να μεταφερθούν από τη θάλασσα ή να αγοραστούν σε κατάστημα τεχνών.

Ενέργειες:

 1. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τα κελύφη ανά μέγεθος και τύπο. Όλα τα κελύφη πρέπει να πλυθούν και να στεγνώσουν καλά..
 2. Τα κοχύλια μπορούν να βαφτούν με μια μαρίλκα για να τους δώσουν μια πιο σκούρα και πιο έντονη σκιά..
 3. Εάν δεν υπάρχει marilka, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, τότε παίρνετε ένα χρώμα από σκούρο κόκκινο σε καφέ, ανάλογα με τη δύναμη του διαλύματος. Ευκολότερο και γρηγορότερο βάψιμο κελυφών με ακρυλικά χρώματα.
 4. Η απόχρωση του χρώματος επιλέγεται κατά βούληση, σύμφωνα με την έννοια και το σχέδιο της εικόνας. Για παράδειγμα, με κίτρινο χρώμα για να δημιουργήσετε τον ήλιο από κοχύλια και για λουλούδια πρέπει να βάψετε τα κοχύλια σε ροζ, κόκκινο.
 5. Πριν κολλήσετε τα κελύφη στο πλαίσιο, το χρώμα πρέπει να στεγνώσει, αλλιώς θα λερωθεί. Μπορείτε, φυσικά, να βάψετε τα κελύφη αφού έχουν στερεωθεί στον πίνακα. Αλλά μπορεί να μην αποδειχθεί πολύ τακτοποιημένο.

Μπορείτε να φτιάξετε πολλά διαφορετικά πάνελ από κοχύλια: πίνακες ζωγραφικής, διακοσμήσεις, ειδώλια, σχέδια και πολλά άλλα. Το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση είναι η φαντασία και η εφευρετικότητα. Μπορείτε να φτιάξετε πολλά διαφορετικά πάνελ από κοχύλια: πίνακες ζωγραφικής, διακοσμήσεις, ειδώλια, σχέδια και πολλά άλλα. Το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση είναι η φαντασία και η εφευρετικότητα.

Εάν δεν έχετε τίποτα από τα παραπάνω στο χέρι, μπορείτε να πάρετε βερνίκι νυχιών για να δώσετε σκιά στα κοχύλια. Τα μαργαριταρένια βερνίκια φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Πρέπει να πάρετε ένα ξύλινο πλαίσιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο φωτογραφιών. Μπορεί επίσης να επικαλυφθεί με ακρυλικό χρώμα..

Ο πίνακας ή το κόντρα πλακέ πρέπει να είναι επίπεδα, για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να περπατήσετε πάνω από την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Ο πίνακας πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο.

Πώς να φτιάξετε ένα ασυνήθιστο πάνελ

Μπορείτε να κάνετε τον πίνακα αφηρημένο, δηλαδή απλά να κολλήσετε κελύφη διαφόρων σχημάτων με χαοτικό τρόπο, ή μπορείτε να αποσυνθέσετε τα κελύφη σε σχέδιο.

Για παράδειγμα:

 • Λουλούδια;
 • Ξύλο;
 • Πλοίο;
 • Κούκλα;
 • Ενα αυτοκίνητο;
 • Θαλασσινό τοπίο κλπ..

Το επόμενο στάδιο είναι ένα σκίτσο του πίνακα, κατασκευασμένο με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορείτε όχι μόνο να σχεδιάσετε ένα σχέδιο με το χέρι με ένα μολύβι ή χρώματα, αλλά και να βρείτε μια φωτογραφία που σας αρέσει στο Διαδίκτυο ή να σαρώσετε μια όμορφη εικόνα, φωτογραφία ή ακόμα και μια καρτ ποστάλ. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Adobe Photoshop, πρέπει να κάνετε περιγραφή της εικόνας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν πολλά κοχύλια από τις παραθαλάσσιες διακοπές τους, τα οποία τελικά μαζεύουν σκόνη στο ράφι και τα ξεχνούν. Δεν μαντεύουν όλοι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο πάνελ. Οι περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν πολλά κοχύλια από τις παραθαλάσσιες διακοπές τους, τα οποία τελικά μαζεύουν σκόνη στο ράφι και τα ξεχνούν. Δεν μαντεύουν όλοι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο πάνελ.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το σκίτσο δεν πρέπει να έχει πολλές μικρές λεπτομέρειες, καθώς τα ίδια τα κελύφη είναι πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον υλικό που φαίνεται εντυπωσιακό σε διάφορες συνθέσεις. Αλλά αν θέλετε πραγματικά, τότε για μικρά μέρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψίχουλα κελύφους.

Οι αρχάριοι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πάρουν απλά σχέδια, με μικρή ποσότητα λεπτομερειών..

Εκτυπώστε την εικόνα σύμφωνα με τις διαστάσεις του πίνακα που εκτελέστηκε, το επόμενο βήμα.

Στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε το σχέδιο στον πίνακα χρησιμοποιώντας χαρτί άνθρακα..

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα απαραίτητο βήμα, καθώς οι αρχάριοι συνήθως το κάνουν αυτό. Or όταν το σχέδιο είναι απίστευτα περίπλοκο. Μπορείτε απλά να συνθέσετε τη σύνθεση απευθείας στον πίνακα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα: φτιάξτε μόνοι σας πίνακες-πάνελ από κοχύλια

Αφού προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά, μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε στον πίνακα.

Οδηγός βήμα προς βήμα:

 1. Χρωματίζουμε το πλαίσιο με μαρίλκα, υπερμαγγανικό κάλιο ή ακρυλικά χρώματα. Το πλαίσιο πρέπει να στεγνώσει εντελώς. Ένα λευκό και μπλε πλαίσιο λειτουργεί καλά για ένα πάνελ με θαλάσσιο θέμα..
 2. Εισάγουμε τον πίνακα ή το κόντρα πλακέ στο προετοιμασμένο πλαίσιο.
 3. Πλέγμα, ύφασμα, άμμος, λινάτσα χρησιμοποιούνται ως φόντο..
 4. Κόβουμε το πλέγμα, το ύφασμα ή τη λινάτσα που έχει προετοιμαστεί για το πάνελ σύμφωνα με το μέγεθος του πλαισίου. Το συνδέουμε με κόλλα. Είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πιστόλι κόλλας. Εάν η δημιουργία ενός πίνακα είναι χόμπι, τότε θα πρέπει να ξοδέψετε χρήματα και να αγοράσετε ένα πιστόλι κόλλας, δεν είναι ακριβό, αλλά πολύ βολικό, αφού η κόλλα τροφοδοτείται τακτοποιημένα, σε μικρές μερίδες. Αυτό θα αποφύγει την εξάπλωση της κόλλας..
 5. Το επόμενο στάδιο είναι το κύριο, το πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον. Συνθέτουμε έναν πίνακα από κελύφη και άλλα υλικά απευθείας στον πίνακα. Κολλάμε προσεκτικά κάθε μέρος με κόλλα.

Ένα πάνελ φτιαγμένο από κοχύλια είναι μια αρκετά επίπονη επιχείρηση που θα απαιτήσει λίγη υπομονή και επιμέλεια. Ένα πάνελ φτιαγμένο από κοχύλια είναι μια μάλλον επίπονη επιχείρηση που θα απαιτήσει λίγη υπομονή και επιμέλεια.

Επεξεργαζόμαστε το μεταγλωττισμένο πάνελ με ακρυλικό βερνίκι. Αυτό θα επιτρέψει στο πάνελ να φαίνεται πιο τελειωμένο, επιπλέον, οι λεπτομέρειες βαμμένες με βερνίκι λαμπυρίζουν όμορφα στον ήλιο..

Πάνελ από κοχύλια με φόντο άμμο

Ένα πάνελ φτιαγμένο από κοχύλια σε άμμο είναι ένα πάνελ με φόντο την άμμο. Αντί άμμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε δημητριακό..

Τα πρώτα βήματα του πλαισίου και της σανίδας πραγματοποιούνται με τον συνήθη τρόπο. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε κόλλα PVA στον πίνακα. Το επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσετε άμμο ή δημητριακά σε ένα ομοιόμορφο στρώμα, πιέστε το όσο πιο σφιχτά γίνεται στον πίνακα, έτσι ώστε να κολλάει καλά. Στη συνέχεια, πρέπει να περιμένετε μερικές ώρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς..

Ένα πάνελ από κοχύλια με φόντο άμμο θα σας θυμίσει υπέροχες διακοπές στη θάλασσα περισσότερες από μία φορές Ένα πάνελ από κοχύλια με φόντο άμμο θα σας θυμίσει υπέροχες διακοπές στη θάλασσα περισσότερες από μία φορές

Για λάμψη, καλό είναι να βερνικώσετε την άμμο και να την αφήσετε να στεγνώσει..

Μετά από αυτό, συνθέτουμε μια σύνθεση σε θαλάσσιο στυλ, χρησιμοποιώντας απευθείας κοχύλια, καθώς και υλικά που συνδυάζονται με θέμα και στυλ (χάντρες, πέτρες, χάντρες, αποξηραμένα αστέρια της θάλασσας). Κολλάμε τα πάντα στη βάση με κόλλα..

Μπορείτε να διατυπώσετε τις λεπτομέρειες τυχαία ή μπορείτε με τη μορφή σχεδίου, για παράδειγμα, με τη μορφή πλοίου.

Διάφορες επιλογές για πάνελ από κελύφη (βίντεο)

Εκτός από πίνακες και πίνακες από κοχύλια, μπορείτε να φτιάξετε πολλά διαφορετικά ψεύτικα, για παράδειγμα, ένα πλοίο, ένα δέντρο, λουλούδια ή μια σύνθεσή τους. 

Πάνελ από κελύφη (φωτογραφία)