Πώς να φτιάξετε φωτισμό επίπλων με τα χέρια σας – μια κομψή και φθηνή επιλογή

Ο φωτισμός επίπλων τη νύχτα μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό της κουζίνας πέρα ​​από την αναγνώριση. Ο φωτισμός επίπλων τη νύχτα μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό της κουζίνας πέρα ​​από την αναγνώριση. Κάθε σύγχρονη οικογένεια περνά τον περισσότερο χρόνο της στην κουζίνα και ο όροφος θεωρεί γενικά αυτό το μέρος του σπιτιού ως το άφθαρτο φρούριο της, σύμβολο της εστίας. Είναι αδύνατο να σκεφτείτε ένα πιο βολικό μέρος για να συναντήσετε παλιούς φίλους ή να διαβάσετε την τελευταία εφημερίδα πάνω από ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ..

Σε τι χρησιμεύει ο φωτισμός επίπλων;

Τι γίνεται όμως αν, όταν αγοράζετε ένα διαμέρισμα, δεν δώσατε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό της κουζίνας και δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε σημαντικές επισκευές ή αναδιαμόρφωση; Οι ακατάλληλα σχεδιασμένοι χώροι και η έλλειψη καλού φωτισμού μπορούν εύκολα να διορθωθούν με τον σωστό φωτισμό επίπλων.

Ο φωτισμός της μονάδας κουζίνας στο κάτω μέρος είναι μια σπάνια και επομένως μια πολύ πρωτότυπη λύση Ο φωτισμός της μονάδας κουζίνας στο κάτω μέρος είναι μια σπάνια και επομένως μια πολύ πρωτότυπη λύση

Το Light είναι ο πρώτος βοηθός των σύγχρονων σχεδιαστών σε εκείνες τις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο να ανανεώσετε ή να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μικρό προϋπολογισμό. Ένας καλά τοποθετημένος λαμπτήρας μεταξύ ντουλαπιών και φωτισμού κουζίνας θα μεταμορφώσει εύκολα την παλιά σας κουζίνα και θα εγγυηθεί εξαιρετικό φωτισμό των επιφανειών εργασίας..

Το κατάλληλο φως για χώρους εργασίας

Εάν το στυλ της κουζίνας σας είναι μοντέρνο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε καθαρό λευκό οπίσθιο φωτισμό. Για το στιλ της χώρας, Προβηγκία, οι λαμπτήρες με ζεστή κίτρινη απόχρωση θα είναι πιο κατάλληλοι. Εάν το στυλ της κουζίνας σας είναι μοντέρνο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε καθαρό λευκό οπίσθιο φωτισμό. Για το στιλ της χώρας, Προβηγκία, οι λαμπτήρες με ζεστή κίτρινη απόχρωση θα είναι πιο κατάλληλοι.

Ποιο είναι το μέσο στάνταρ φωτιστικό; Είναι μια ενότητα, με αρκετές σημειακές πηγές φωτός ενσωματωμένες σε αυτήν. Μια παρόμοια συσκευή είναι προσαρτημένη στην εξωτερική επιφάνεια του ντουλαπιού ή σε άλλα έπιπλα κουζίνας χρησιμοποιώντας άγκυρες..

Οι τυπικοί λαμπτήρες υδραργύρου 36 watt που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στα περισσότερα διαμερίσματα μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με πιο σύγχρονες εκδόσεις με λίγη προσπάθεια. Τα σύγχρονα αντίστοιχα όπως οι λαμπτήρες LED μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα και να εγκατασταθούν ανεξάρτητα χωρίς να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα σε εγκαταστάτες.

Ένας σωστά επιλεγμένος λαμπτήρας επίπλων για φωτισμό του χώρου εργασίας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ηλεκτρικά ασφαλής, οικονομικός και προστατευμένος από την υγρασία. Όταν επιλέγετε ένα φωτιστικό, φροντίστε να έχετε κατά νου ότι πρέπει να έχει καλή προστασία από την υγρασία και το λίπος και να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής..

Ένας τέτοιος λαμπτήρας ή λαμπτήρας μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί με τα χέρια σας κάτω από τα επάνω ντουλάπια ή, για παράδειγμα, μεταξύ των ντουλαπιών και θα κάνει την κουζίνα σας πιο φωτεινή και κομψή..

Ένας τέτοιος λαμπτήρας επίπλων έχει τον δικό του διακόπτη, ο οποίος θα του επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί μόνο όσο χρειάζεται και η συμπαγή του επιτρέπει να χρησιμοποιείται ακόμη και στις μικρότερες κουζίνες..

Ευκολία εγκατάστασης, ελάχιστο βάρος, το οποίο δεν επιτρέπει επιπλέον φορτία στο χώρο εργασίας, ευχάριστο διάχυτο φως για τα μάτια – όλες αυτές οι ιδιότητες μπορούν να αποκτηθούν σε πολύ πιστές τιμές ή να το κάνετε μόνοι σας.

Μια στενή ποδιά, φωτισμένη από μέσα, μπορεί να λειτουργήσει ως φωτισμός της περιοχής εργασίας. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να διαβάσετε για αυτόν στον ιστότοπό μας στην ενότητα Μια στενή ποδιά, φωτισμένη από μέσα, μπορεί να λειτουργήσει ως φωτισμός της περιοχής εργασίας. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να διαβάσετε για αυτόν στον ιστότοπό μας στην ενότητα "Φωτισμός" Η λευκή ποδιά δεν παρεμβαίνει στην εξάπλωση του φωτός στην περιοχή εργασίας, όπως μπορεί να συμβεί εάν χρησιμοποιείται μαύρο Η λευκή ποδιά δεν παρεμβαίνει στην εξάπλωση του φωτός στην περιοχή εργασίας, όπως μπορεί αν χρησιμοποιηθεί μαύρο

Οι λεγόμενοι λαμπτήρες LED μπορεί κάλλιστα να γίνουν ένα ανάλογο του συνηθισμένου λαμπτήρα πυρακτώσεως ή λαμπτήρα αλογόνου. Χαρακτηρίζονται από χαμηλή διάχυση θερμότητας, δεν εκπέμπουν ακτινοβολία και εξοικονομούν ενέργεια..

Η ευκολότερη και πιο κερδοφόρα επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια λάμπα επίπλων με τα χέρια σας πάνω από την επιφάνεια εργασίας στην επιφάνεια του ντουλαπιού, ακριβώς σε εκείνους τους χώρους όπου είναι πιο απαραίτητη.

Φώτα LED

Ο φωτισμός DIY LED θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και μπορείτε να επιλέξετε την ένταση και τη θέση που προτιμάτε περισσότερο για την κουζίνα σας. Ακόμα και τα πιο εξελιγμένα έπιπλα θα φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακά χωρίς καλά επιλεγμένο φωτισμό..

Εάν το πάτωμα της κουζίνας είναι γυαλιστερό, τότε δεν συνιστούμε τη χρήση του οπίσθιου φωτισμού LED από το κάτω μέρος των ντουλαπιών στην αρχική τους μορφή. Είναι καλύτερα να το τροποποιήσετε τοποθετώντας το σε θήκη με παγωμένο γυαλί. Σε αυτή την περίπτωση, τα LED δεν θα αντανακλούν στο πάτωμα και ο οπίσθιος φωτισμός θα είναι μαλακός και διακριτικός. Εάν το πάτωμα της κουζίνας είναι γυαλιστερό, τότε δεν συνιστούμε τη χρήση του οπίσθιου φωτισμού LED από το κάτω μέρος των ντουλαπιών στην αρχική τους μορφή. Είναι καλύτερα να το τροποποιήσετε τοποθετώντας το σε θήκη με παγωμένο γυαλί. Σε αυτή την περίπτωση, τα LED δεν θα αντανακλούν στο πάτωμα και ο οπίσθιος φωτισμός θα είναι μαλακός και διακριτικός.

Αυτή η μέθοδος θα εξοικονομήσει ενέργεια και θα δώσει στον χώρο εργασίας σας προσωπικότητα. Ο φωτισμός LED μεταξύ ντουλαπιών, για παράδειγμα, θα αυξήσει οπτικά το χώρο. Το φως θα αντανακλά τις επιφάνειες του ντουλαπιού και θα αυξήσει το συνολικό φωτισμό του χώρου και η ισχύς των LED θα είναι επαρκής για χρήση χωρίς πρόσθετες πηγές φωτός.

Ο πιο βολικός και οικονομικός τρόπος φωτισμού είναι η λωρίδα LED. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί με το χέρι, η κολλητική του επιφάνεια είναι εύκολο να στερεωθεί στον τοίχο ενός ντουλαπιού ή του μπουφέ, και οι ιδιότητες ανθεκτικές στην υγρασία το καθιστούν απαραίτητο βοηθό κατά το φωτισμό της κουζίνας.

Τέτοιες ταινίες δεν θερμαίνονται, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και όταν φωτίζετε τεντωμένες οροφές. Κολλάται εύκολα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως ντουλάπια ή διακοσμητικές κόγχες..

Πρόσφατα, οι σχεδιαστές καταφεύγουν όλο και πιο συχνά σε φωτισμό στο κάτω μέρος των ντουλαπιών, επειδή μια τέτοια τεχνική θα τονίσει πολύ ευνοϊκά την ομορφιά των επίπλων σας. Ο όμορφος και λειτουργικός φωτισμός επίπλων κουζίνας θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε το εσωτερικό και μια νέα διακοσμητική λάμπα θα δώσει νέα πνοή στο παλιό οικείο δωμάτιο..

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με ένα παράδειγμα εντυπωσιακού φωτισμού:

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κορδέλα

Μια θήκη υψηλής ποιότητας πρέπει να είναι κατασκευασμένη από προφίλ αλουμινίου LED και να προστατεύεται από την υγρασία με διαφανή ή ματ οθόνη. Αυτή η κασέτα θα σας κρατήσει πάνω από 60.000 ώρες..

Ένας μικροδιακόπτης μπορεί να ενσωματωθεί στο ίδιο το περίβλημα του προφίλ αλουμινίου, το οποίο δεν απαιτεί απτική επαφή. Για να ενεργοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό, απλά πρέπει να μετακινήσετε το χέρι σας ακριβώς δίπλα στην ταινία. Αυτή η λειτουργία είναι αρκετά χρήσιμη εάν ο οπίσθιος φωτισμός πρέπει να βρίσκεται στο έδαφος των επιφανειών εργασίας..

Εκτός από τη συχνότητα διάταξης των LED ανά μέτρο ταινίας, υπάρχουν διαφορές στις ίδιες τις δίοδοι - όσον αφορά την ισχύ, τη σκιά της φωταύγειας Εκτός από τη συχνότητα διάταξης των LED ανά μέτρο ταινίας, υπάρχουν διαφορές στις ίδιες τις δίοδοι – όσον αφορά την ισχύ, τη σκιά της φωταύγειας

Σε οποιαδήποτε ταινία υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός διόδων, ο οποίος επηρεάζει άμεσα την αντοχή του φωτισμού. Αυτό το χαρακτηριστικό μετριέται από τον αριθμό των LED ανά μέτρο ταινίας, συνήθως από 30 έως 120. Η πιο προτιμώμενη επιλογή είναι 60 δίοδοι ανά μέτρο. Όσον αφορά την ισχύ – μια ταινία 14,4 W / μέτρο είναι ιδανική για τυπικό οπίσθιο φωτισμό..

Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε μια ταινία υψηλής ποιότητας στο κατάστημα, χωρίς ελαττώματα ή ζημιές. Αξίζει επίσης να ελέγξετε την τάση του τροφοδοτικού – για σωστή λειτουργία, η τάση της ταινίας και το τροφοδοτικό πρέπει να ταιριάζουν.

Όταν επιλέγετε το χρώμα των LED, θυμηθείτε ότι τα συνηθισμένα λευκά LED με κρύα ή ζεστή απόχρωση είναι αρκετά για καλό φωτισμό..

DIY φωτισμός LED

Υπάρχουν ειδικοί λαμπτήρες για τον φωτισμό των όψεων των ακουστικών. Υπάρχουν ειδικοί λαμπτήρες για τον φωτισμό των όψεων των ακουστικών. Οι μονάδες με επιτόπιο φωτισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτισμός του χώρου εργασίας Οι μονάδες με επιτόπιο φωτισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτισμός του χώρου εργασίας

Το κύριο πλεονέκτημα του οπίσθιου φωτισμού LED είναι ότι η εγκατάστασή του δεν θα είναι δύσκολη ακόμη και για άτομα που γνωρίζουν λίγα για τα ηλεκτρικά. Η διαδικασία εγκατάστασης DIY είναι απλή και δεν θα προκαλέσει επιπλέον δυσκολίες..

Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το απλό θέμα, υπάρχουν ορισμένα ορισμένα λάθη κατά την εγκατάσταση LED με τα χέρια σας. Μπορεί να είναι τόσο κακός σχεδιασμός του κυκλώματος είτε χαοτική τοποθέτηση εξαρτημάτων σε όλα τα πιθανά σημεία..

Για να αποφύγετε τέτοια λάθη, προγραμματίστε την τοποθέτηση του φωτισμού εκ των προτέρων και σημειώστε τα στο σχέδιο της κουζίνας. Έτσι, μπορείτε να καταλάβετε πού χρειάζονται περισσότερο και πού μπορούν να απορριφθούν..

Υλικά (επεξεργασία)

Για να τοποθετήσετε τον οπίσθιο φωτισμό LED, θα χρειαστείτε:

 • Φως λωρίδας LED
 • Καλώδιο PVA με διατομή 0,5 τετρ. mm?
 • Τροφοδοσία 12 βολτ?
 • ψαλίδι;
 • συγκολλητικό σίδερο?
 • κολοφώνιο;
 • κόλλα μετάλλων;
 • μονωτική ταινία.

Στάδια εργασίας

Φροντίστε να μετρήσετε τα ντουλάπια της κουζίνας πριν ξεκινήσετε την εργασία για να βρείτε το σωστό μήκος ταινίας..

Τι πρέπει να γίνει για την εγκατάσταση φωτισμού κάτω από ντουλάπια κουζίνας:

 1. Αποσυνδέστε το τροφοδοτικό και απολιπάνετε καλά την επιφάνεια του ντουλαπιού, για παράδειγμα με οινόπνευμα, πριν το χειριστείτε..
 2. Η ταινία τοποθετείται σε προφίλ αλουμινίου, το οποίο πρέπει αργότερα να στερεωθεί στην απαιτούμενη επιφάνεια, για παράδειγμα, στην επιφάνεια του ντουλαπιού. Ελλείψει του επιθυμητού προφίλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ξύλινη σανίδα.
 3. Στερεώστε τη λωρίδα ή το προφίλ στην επιφάνεια του επιθυμητού ντουλαπιού.
 4. Συνδέστε την ταινία στο απαιτούμενο καλώδιο του τροφοδοτικού χρησιμοποιώντας κόλληση και το μπλοκ στην πρίζα.
 5. Τοποθετήστε το τροφοδοτικό κάπου στη γωνία έτσι ώστε να μην είναι διακριτικό και να μην χαλάσει τη γενική εμφάνιση των επιφανειών.
 6. Στερεώστε όλες τις αρθρώσεις με ηλεκτρική ταινία..

Κατά τη δημιουργία ενός τέτοιου οπίσθιου φωτισμού με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να θυμάστε την πολικότητα και την ποιότητα των συγκολλημένων αρμών. Φροντίστε να απομονώσετε όλες τις ανοιχτές επαφές.

Θυμηθείτε ότι η ποιότητα της εγκατάστασης παίζει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική εμφάνιση της κουζίνας. Κάντε τα πάντα προσεκτικά, ώστε αργότερα να είναι αδύνατο να παρατηρήσετε οπτικά τις συνέπειες της εγκατάστασης.

Πρακτικός και άνετος φωτισμός κουζίνας

Μπορείτε να τονίσετε αποτελεσματικά την ποδιά τοποθετώντας τον φωτισμό επίπλων του χώρου εργασίας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό Μπορείτε να τονίσετε αποτελεσματικά την ποδιά τοποθετώντας τον φωτισμό επίπλων του χώρου εργασίας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό

Προσεγγίστε προσεκτικά την επιλογή φωτισμού για την κουζίνα σας, γιατί τίποτα δεν θα το διακοσμήσει όπως ένας ωραίος διακοσμητικός φωτισμός με τα χέρια σας. Ένας σωστά επιλεγμένος λαμπτήρας θα σας βοηθήσει όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα ή να βελτιώσετε την ποιότητα του φωτισμού του χώρου εργασίας σας, αλλά και να επεκτείνετε οπτικά το χώρο..