Κρεμαστά φωτιστικά για την κουζίνα πάνω από το τραπέζι: “ελαφριές” λύσεις

Τα κρεμαστά φώτα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ζεστή και σπιτική ατμόσφαιρα Τα κρεμαστά φώτα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ζεστή και σπιτική ατμόσφαιρα Ο τοπικός φωτισμός είναι απλώς ένα εργαλείο για άνεση, δημιουργώντας ειδικές συνθήκες για ειδικές περιστάσεις. Και παρόλο που τα φώτα είναι πιο πολυτελή παρά μια αναγκαιότητα, σήμερα ανασύρονται ξανά. Perhapsσως ο λόγος για αυτό ήταν η δημοτικότητα ορισμένων ρετρό εικόνων, καθώς και η λογική επιθυμία των ανθρώπων να κάνουν κάποια σημάδια στο σπίτι που βοηθούν την οικογένεια να αισθάνεται σαν οικογένεια. Εδώ υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία πάνω από το τραπέζι της κουζίνας..

Κρεμαστό φωτιστικό στην κουζίνα: μεγάλη γκάμα

Υπάρχουν πραγματικά πολλά για να διαλέξετε. Οι κρεμαστοί και κρεμαστοί λαμπτήρες παρουσιάζονται σήμερα σε μια εντυπωσιακή ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων, υλικών..

Ακολουθούν μερικοί από τους συνηθισμένους τύπους εξαρτημάτων:

 • Μονήρης;
 • Διπλό;
 • Τριπλούς;
 • Σφαιρικός;
 • Σε σχήμα σταγόνας
 • Μεγάλη διάμετρος
 • Ορθογώνιος;
 • Γραμμικός.

Τα πιο προτιμώμενα μοντέλα είναι, φυσικά, ενιαία. Επειδή αυτό είναι ένα κλασικό, επειδή παρόμοιες συσκευές κρέμονταν πάνω από το τραπέζι των γιαγιάδων μας, επειδή αυτή είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εικόνα.

Σήμερα, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε μια λάμπα για οποιοδήποτε εσωτερικό, είτε είναι κλασικό είτε υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε μια λάμπα για οποιοδήποτε εσωτερικό, είτε είναι κλασικό είτε υψηλής τεχνολογίας.

Τα μονόκλινα φωτιστικά είναι εύκολο στην εγκατάσταση, ελαφριά σε βάρος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια και είναι επίσης ευεργετικά όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας. Πολλά από αυτά τα μοντέλα μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος.

Τα φωτιστικά με διπλό κρεμαστό κόσμημα χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι μπορούν να εγγυηθούν πιο ομοιόμορφο φωτισμό μεγαλύτερης περιοχής και χωρίς φαινόμενο λάμψης. Είναι επίσης εύκολο να τα εγκαταστήσετε μόνοι σας, δεν χρειάζεστε επαγγελματικό εργαλείο.

Οι τριπλές λάμπες, ειδικά οι γραμμικές (οι λαμπτήρες είναι γραμμωμένες σε μια γραμμή) φαίνονται κομψές, αυτή είναι μια πρακτική επιλογή για ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού.

Κομψά μενταγιόν (βίντεο)

Λαμπτήρες ανάρτησης για την κουζίνα: απαιτήσεις για συσκευές

Το κύριο καθήκον των κρεμαστών λαμπτήρων στην τραπεζαρία είναι να φωτίσουν την τραπεζαρία, να δημιουργήσουν ζεστασιά και απαλότητα..

Υπάρχουν τρεις βασικές απαιτήσεις για τέτοιες δομές:

 • Ο λαμπτήρας πρέπει να ανεβαίνει πάνω από το τραπέζι σε απόσταση 120 cm.
 • Επιλέξτε λαμπτήρες με ζεστό φάσμα λάμψης.
 • Είναι επιθυμητό το μήκος της ανάρτησης να είναι ρυθμιζόμενο.

Η επιλογή ενός λαμπτήρα για την κουζίνα καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, αλλά, πρώτα απ ‘όλα, λάβετε υπόψη τις συνθήκες της κουζίνας – και αυτές είναι αλλαγές στην υγρασία, τις θερμοκρασίες.

Επιλέξτε μοντέλα με ζεστό φάσμα λάμψης και πρακτικό υλικό από αμπαζούρ Επιλέξτε μοντέλα με ζεστό φάσμα λάμψης και πρακτικό υλικό από αμπαζούρ

Συμβουλές για την επιλογή φωτιστικού:

 1. Το υλικό του αμπαζούρ για τη λάμπα κουζίνας πρέπει να είναι πρακτικό, αν επιλέξετε ένα λεπτό, ελαφρύ αμπαζούρ, θα πρέπει να καθαρίζεται και να πλένεται με ένα υγρό πανί κυριολεκτικά κάθε μέρα.
 2. Ένα χάρτινο αμπαζούρ είναι μοντέρνο, είναι όμορφο, αντιστοιχεί στο εσωτερικό σε ανατολίτικες παραδόσεις, αλλά αυτό δεν είναι μια πρακτική λύση για την κουζίνα. Μια άλλη ερώτηση, αν μιλάμε για κουζίνα-σαλόνι, και είναι στο σαλόνι που τραβάει την τραπεζαρία..
 3. Το φωτιστικό μπορεί επίσης να έχει μεταλλικό φινίρισμα, αλλά να θυμάστε ότι το μέταλλο θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά για να μην αμαυρώνεται..
 4. Θα ήταν ωραίο αν το φωτιστικό είχε τη λειτουργία του φωτισμού, καθώς μπορεί να χρειαστεί διαφορετικό φως σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Όσο για το σχέδιο, όταν επιλέγετε μια λάμπα που θα κρέμεται πάνω από το τραπέζι, εστιάστε στο στυλ της κουζίνας σας..

Στυλ φωτισμού για την κουζίνα

Φυσικά, ένα πράγμα στο στυλ Art Nouveau δεν θα κάνει φίλους με ένα εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας, τουλάχιστον δεν θα είναι εύκολο να το κάνετε αυτό. Η αλληλογραφία στυλ είναι ένα πράγμα που είναι σίγουρα πιο πολύτιμο σε σημασία από το κόστος του λαμπτήρα και το ότι ανήκει στις τελευταίες μοντέρνες συλλογές..

Όταν επιλέγετε μια λάμπα, καθοδηγηθείτε, πρώτα απ 'όλα, από το στυλ του εσωτερικού της κουζίνας σας. Όταν επιλέγετε μια λάμπα, καθοδηγηθείτε, πρώτα απ ‘όλα, από το στυλ του εσωτερικού της κουζίνας σας.

Κρεμαστά φωτιστικά σε διαφορετικά στυλ:

 1. Κλασσικός. Συνήθως το σώμα μιας τέτοιας λάμπας είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή ξύλο. Τα μοντέλα είναι συχνά πολλαπλών διαδρομών, μαζικά. Οι λαμπτήρες είναι πιο συχνά επιλεγμένοι σε σχήμα κεριού, μια τέτοια δομή είναι προσαρτημένη σε μια μεταλλική ράβδο ή σε μια αλυσίδα.
 2. Μοντέρνο. Μεγάλες σφαιρικές λάμπες με διακοσμητικά μοτίβα χρησιμοποιούνται ενεργά σε αυτό το στυλ. Κατ ‘αρχήν, το αρχικό σχήμα του λαμπτήρα είναι ήδη στην αισθητική Art Nouveau. Αλλά πολλά στοιχεία ενός τόσο μη τυπικού, ασυνήθιστου σχήματος σε μια κουζίνα είναι υπερβολικά.
 3. Χώρα. Πολύ συχνά, σπιτικά σχέδια χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας, ή κάτι που μοιάζει με έναν πολυέλαιο τροχών, παραδοσιακό για αυτό το στυλ..
 4. Υψηλής τεχνολογίας. Σε αυτό το στυλ δεν αρέσουν οι πολύπλοκες λύσεις, συνήθως ορθογώνιες ή στρογγυλές θήκες. Το σώμα είναι μεταλλικό ή γυάλινο.

Εάν τηρείτε κάποιο ασαφές στυλ, κάτι ανάμεσα στην Προβηγκία και τα κλασικά, και η κουζίνα σας είναι μάλλον ζεστή, ζεστή, τότε πάρτε αυτό το πολύ κλασικό φωτιστικό με πράσινη απόχρωση. Είναι σύμβολο του σπιτιού, της ζεστασιάς, του αβίαστου χρόνου, της οικογενειακής ενότητας..

Πώς να οργανώσετε τους προβολείς στην κουζίνα: συστάσεις

Τα κρεμαστά φώτα είναι συνήθως εύκολο να τοποθετηθούν πάνω από το τραπέζι, αλλά δεν θα είναι ο μόνος φωτισμός στην κουζίνα. Πώς να χειριστείτε άλλους λαμπτήρες, συγκεκριμένα – προβολείς.

Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης προβολέων:

 • Για να δημιουργήσετε τον κύριο φωτισμό στην κουζίνα, οι προβολείς πρέπει να τοποθετούνται σε βήματα 35-40 cm.
 • Απόσταση από τη γωνία του τοίχου – όχι μικρότερη από 20 cm.
 • Συνήθως, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να ορίσετε ένα σημείο ανά ενάμιση τετραγωνικό μέτρο.
 • Η δεύτερη επιλογή – για κάθε τετραγωνικό μέτρο, θα πρέπει να υπάρχει ένας λαμπτήρας 20 W.
 • Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε πιο ισχυρούς λαμπτήρες ή θα συνδυαστούν με έναν πολυέλαιο, ο αριθμός των λαμπτήρων μπορεί να μειωθεί..

Τα κρεμαστά φώτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν όχι μόνο την τραπεζαρία, αλλά και την εργασία Τα κρεμαστά φώτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν όχι μόνο την τραπεζαρία, αλλά και την εργασία

Εάν η κουζίνα είναι μικρή, στενή ή μη τυπική και θέλετε περισσότερο λακωνικό χώρο, ευρυχωρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ομάδα λαμπτήρων κατά μήκος του κέντρου και στις δύο πλευρές της οροφής. Για να αυξηθεί οπτικά η κουζίνα, πρέπει να τη γεμίσετε με διάχυτο, απαλό φως χωρίς σκιές..

Οι κηλίδες (προβολείς) συνήθως εγκαθίστανται μόνο πάνω από την περιοχή εργασίας εάν υπάρχουν αναρτημένες κατασκευές πάνω από το τραπέζι. Εάν η κουζίνα είναι μεγάλη, τότε ο φωτισμός σημείου μπορεί επίσης να είναι στην είσοδο του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, τα συστήματα ανάρτησης πρέπει να είναι με ρυθμιζόμενο φωτισμό..

Κρεμαστά φωτιστικά για την κουζίνα πάνω από το τραπέζι (βίντεο)

Κατά την επιλογή κρεμαστών δομών, αξιολογήστε την εμφάνιση των φωτιστικών και του υλικού, την ευκολία συντήρησης και πρόσθετες λειτουργίες όπως η ρύθμιση. Εξωτερικά, το αμπαζούρ μπορεί να συνδυαστεί με υφάσματα στην κουζίνα ή με το χρώμα της μονάδας κουζίνας.

Έχετε μια καλή επιλογή!

Σχεδιασμός λαμπτήρων για την κουζίνα που κρέμονται πάνω από το τραπέζι (φωτογραφία)