Φωτεινός φωτισμός στην κουζίνα με μεγάλη ροή: φωτογραφίες, ιδέες και επιλογές

Για μια τεντωμένη οροφή, απαιτείται ειδικός φωτισμός: ένας λάτρης της επισκευής θα μπορεί να επιλέξει μια λάμπα για τον εαυτό του, ανεξάρτητα από το ύφος της κουζίνας του Για μια τεντωμένη οροφή, απαιτείται ειδικός φωτισμός: ένας λάτρης της ανακαίνισης θα μπορεί να επιλέξει μια λάμπα για τον εαυτό του, ανεξάρτητα από το στυλ της κουζίνας του Ο μοντέρνος φωτισμός στην κουζίνα είναι εξαιρετικός επειδή βασίζεται στις αρχές του πολυεπίπεδου. Τοπικό και ελαφρύ και γενικό φως συνυπάρχουν σε ένα σχήμα, το οποίο επιτρέπει όχι μόνο την ορθολογική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την άνετη εκτέλεση όλων όσων συνηθίζεται να κάνουμε στην κουζίνα.

Για παράδειγμα, για την επεξεργασία τροφίμων με τον καλύτερο δυνατό φωτισμό ή για δείπνο σε χαμηλό φως, αποφεύγοντας την υπερφόρτωση των αναλυτών που είναι ήδη κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με μια λέξη, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν πολυέλαιο με τον παλιομοδίτικο τρόπο ή να τραβήξετε μια λάμπα από ένα άλλο δωμάτιο..

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η εξέταση του ζητήματος φωτισμού σε μια κουζίνα με τεντωμένη οροφή.

Λαμπτήρες για τεντωμένο ταβάνι: πώς φαίνονται

Το πιο ελκυστικό με τους λαμπτήρες οροφής είναι ότι όσο λιτές και αν είναι, όχι μόνο θα εκπληρώσουν τέλεια την κύρια λειτουργία τους – θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα που μεταμορφώνει την εικόνα της ίδιας της κουζίνας.

Πρόκειται για λειτουργικό φωτισμό, όπου ο ουδέτερος σχεδιασμός είναι συχνά καλύτερος από τον πιο αποκλειστικό και εκλεπτυσμένο..

Η πιο αποδεδειγμένη επιλογή είναι οι προβολείς Η πιο αποδεδειγμένη επιλογή είναι οι προβολείς

Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι μόνο λαμπτήρες υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιούνται για τεντωμένες οροφές στην κουζίνα. Υπάρχουν αρκετά μοντέλα στην αγορά που μιμούνται τη ρετρό αισθητική ή είναι κατασκευασμένα σε κλασικό στιλ..

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα φωτιστικά σε εσοχή χρησιμοποιούνται σε μια τεντωμένη οροφή..

Τύποι φωτιστικών σε εσοχή:

  • Πάνελ ή αρθρωτό – σε σχήμα.
  • Σημείο ή πρότυπο – και πάλι σε σχήμα.
  • Διασκορπισμένα φωτιστικά?
  • Κατευθυντικά φωτιστικά.
  • Πλήρως εσοχή?
  • Εξωτερικό, επιφανειακά τοποθετημένο, απομακρυσμένο-μερικώς ενσωματωμένο.

Υπάρχει ήδη αρκετό πεδίο για επιλογή και ορισμένοι από τους περιγραφόμενους τύπους λαμπτήρων αξίζει να ειπωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάνελ φώτα οροφής για την κουζίνα

Μοιάζουν με πάνελ οροφής, το μέγεθος του οποίου είναι αρκετά τυπικό – 600 mm επί 600 mm. Συνήθως, ένας τέτοιος λαμπτήρας είναι μέρος της ίδιας της τεντωμένης οροφής (εξωτερικά).

Πώς τοποθετείται το φως του πίνακα: στην πραγματικότητα, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε μέρος της οροφής. Αλλά σε ένα εσωτερικό κατοικίας αυτός ο τύπος λαμπτήρων δεν βρίσκεται συχνά – ο σχεδιασμός τους είναι πιο πιθανό να προσελκύσει το στυλ γραφείου..

Ο λόγος για αυτό είναι η συντηρητική αισθητική και μια μάλλον βιομηχανική εμφάνιση. Αλλά σε μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας ή σε μια αρκετά αυστηρή κουζίνα, ένας τέτοιος φωτισμός θα είναι κατάλληλος..

Σε αντίθεση με τους προβολείς, οι λαμπτήρες πάνελ παρέχουν καλύτερο φωτισμό Σε αντίθεση με τους προβολείς, οι λαμπτήρες πάνελ παρέχουν καλύτερο φωτισμό

Σημαντικό: ότι το φως από μια τέτοια λάμπα ήταν ομοιόμορφο, χρειάζεστε τουλάχιστον δύο λαμπτήρες.

Εξωτερικά, το φως του πίνακα μοιάζει με κουτί με καπάκι από διαφανές πλαστικό, γι ‘αυτό αποκτάται διάχυτο φως.

Εγκατάσταση ορθογώνιου λαμπτήρα στην κουζίνα (βίντεο)

Πολυέλαιοι οροφής για την κουζίνα: τύποι

Και εδώ, μάλλον εστιάστε στο στυλ της κουζίνας και στο μέγεθος. Φυσικά, για μια μικρή κουζίνα, δεν είναι προτιμότερες οι ογκώδεις επιλογές ή οι πολυέλαιοι με πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες..

Η εγκατάσταση πολυέλαιου συνιστάται για κλασικό στυλ Η εγκατάσταση πολυέλαιου συνιστάται για κλασικό στυλ

Τύποι πολυελαίων:

  1. Κλασικό στιλ. Τέτοια φωτιστικά οροφής έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από έναν αιώνα, το μέγεθος της διακόσμησης και τα μεγέθη αλλάζουν, αλλά η γενική λογική παραμένει η ίδια. Μια καλή επιλογή για κουζίνα-τραπεζαρία. Οι πολυέλαιοι από κρυστάλλινη οροφή δεν είναι πλέον μόνο ένας τύπος λαμπτήρα, είναι διακόσμηση, χαρακτηριστικό ενός πολυτελούς εσωτερικού χώρου, επομένως είναι καλό για μια μεγάλη κουζίνα του αντίστοιχου στυλ.
  2. Μοντέρνο. Μπορείτε να διακρίνετε πολυελαίους αυτού του στυλ από τους άλλους με το floral στολίδι, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το φόντο του plafond. Βασικά, είναι κατασκευασμένα σε υφασμάτινη έκδοση, φυσικά, τα υφάσματα είναι πολύ ανθεκτικά.
  3. Πολυελαίοι Tiffany. Αυτό είναι το ίδιο στυλ Art Nouveau, εικονικός φωτισμός, που προωθείται από την ίδια την εποχή. Εξωτερικά, τέτοιοι πολυέλαιοι οροφής μοιάζουν με σκέδαση κεχριμπαριού λόγω της χρήσης αποχρώσεων του μπεζ, του χρυσού, του καφέ.
  4. Υψηλής τεχνολογίας. Πρόκειται για πολυελαίους σε συγκρατημένα χρώματα και αυστηρή γεωμετρία. Δεν είναι κατάλληλο για σαλόνι (συχνότερα), αλλά καλό για ουδέτερες κουζίνες με λίγα έπιπλα.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι για μια μοντέρνα κουζίνα, οι επιλογές με τη χρήση μεγάλων αμπαζούρ πάνω από την τραπεζαρία έχουν γίνει ξανά σχετικές. Ένα πράσινο αμπαζούρ είναι η πιο προτιμώμενη επιλογή και εκτιμάται η διακοσμητικότητα, η αναγνώριση εικόνας, η άνεση και όχι η λειτουργικότητά του..

Πολυέλαιοι για τεντωμένες οροφές σε στιλ μινιμαλισμού

Ο μινιμαλισμός, ένα στυλ που δεν εμφανίστηκε χθες, αλλά κερδίζει μόνο θαυμαστές, ερμηνεύει τον ίδιο φωτισμό στην κουζίνα με τον δικό του τρόπο.

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να ειπωθεί ότι ο φωτισμός είναι μια τέτοια «μόδα» του μινιμαλισμού, τόσο φυσικού όσο και τεχνητού. Το στυλ “αγαπά” μια αφθονία φωτός, με μια λέξη – δεν υπάρχει ποτέ πολύ φως. Αλλά οι πηγές αυτού του φωτός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λακωνικές. Ταυτόχρονα, δυσδιάκριτοι, ακόμη και μη περιγραφείς προβολείς μπορούν να συνυπάρχουν με έστω και ελαφρώς υπερβολικές απλίκες ή φωτιστικά δαπέδου..

Στο στυλ του μινιμαλισμού, η εμφάνιση δεν παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο: για τους λάτρεις του μινιμαλιστικού σχεδιασμού, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η λειτουργικότητα Στο στυλ του μινιμαλισμού, η εμφάνιση δεν παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο: για τους λάτρεις του μινιμαλιστικού σχεδιασμού, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η λειτουργικότητα

Σύμφωνα με τους νόμους του μινιμαλισμού, το φως πρέπει να βρίσκεται σε όλες (ή τουλάχιστον τις κύριες) ζώνες ταυτόχρονα και πρέπει να ρυθμίζεται ανάλογα με διαφορετικούς διακόπτες.

Γιατί μιλάμε για πολυελαίους; Επειδή ο μινιμαλισμός δεν χαλάει τους πολυελαίους με την προσοχή του, είναι για φωτισμό σημείων. Αλλά αν η κουζίνα σας είναι σε μινιμαλιστικό στιλ και δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς έναν πολυέλαιο, τότε επιλέξτε την αρχική επιλογή, με ένα ενδιαφέρον σχέδιο, ίσως ένα κομμάτι προϊόν. Εξάλλου, ακόμη και αυτή η γεωμετρία που σχηματίζει στυλ μπορεί να παρουσιαστεί με τον πιο απροσδόκητο τρόπο..

Πώς να επιλέξετε μια λάμπα για τεντωμένη οροφή (βίντεο)

Το τεντωμένο ταβάνι είναι ένα σχέδιο που προϋποθέτει διαφορετικούς τύπους λαμπτήρων, από δυσδιάκριτους προβολείς έως μεγάλους πολυελαίους σε διαφορετικά στυλ. Επιλέξτε τη λάμπα που θα «κάνει φίλους» με τα ακουστικά, και με τα υφάσματα της κουζίνας, και με τις αισθητικές σας προτιμήσεις..

Παραδείγματα φωτισμού σε κουζίνα με τεντωμένη οροφή (φωτογραφία)