Κουρτίνες σε στιλ καφέ για την κουζίνα-επιλέγουμε έτοιμες κουρτίνες ή ράβουμε μόνοι μας;

Οι κουρτίνες του καφέ (εξοχικές κουρτίνες ή “παράθυρο της γιαγιάς”) είναι μια παραδοσιακή επιλογή για τη διακόσμηση των παραθύρων της κουζίνας στην Προβηγκία, τη χώρα, το χαλασμένο κομψό στυλ και, φυσικά, τις κουζίνες σε στιλ καφέ. Αντιπροσωπεύουν μία ή δύο κουρτίνες, στερεωμένες στο γείσο στη μέση του παραθύρου ή λίγο πιο κάτω.

Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό

Για όσους θέλουν να διακοσμήσουν την κουζίνα τους με κουρτίνες σε στιλ καφέ, ετοιμάσαμε μια επιλογή από εμπνευσμένες φωτογραφίες, μερικούς χρήσιμους συνδέσμους όπου μπορείτε να αγοράσετε τελικά προϊόντα, συμβουλές για την επιλογή και την κατασκευή κουρτινών, καθώς και 2 do-it -εσείς οι ίδιοι κουρτίνα μαθήματα ραπτικής.

Πού να αγοράσετε ή να παραγγείλετε κουρτίνες σε στιλ καφέ?

Είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε έτοιμες κουρτίνες στο σωστό μέγεθος και σχέδιο σε ένα συνηθισμένο κατάστημα κουρτινών, οπότε είναι καλύτερο να τις παραγγείλετε σε στούντιο, από ιδιωτικές τεχνίτριες, να αναζητήσετε ξένα διαδικτυακά καταστήματα ή ιστότοπους καταλόγων.

 • Βρήκαμε τη μεγαλύτερη επιλογή φθηνών και χαριτωμένων κουρτινών καφέ στο Lightinthebox.com. Η μέση τιμή εδώ είναι 1400 ρούβλια, αλλά τα περισσότερα από τα προσφερόμενα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υφάσματα. Ωστόσο, εάν η πρακτικότητα των κουρτινών στην κουζίνα είναι προτεραιότητα για εσάς, τότε σίγουρα μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή επιλογή.

Λευκές κουρτίνες καφέ

 • Εάν, πρώτα απ ‘όλα, η όμορφη εμφάνιση και η φυσικότητα των υφασμάτων είναι σημαντικά για εσάς, τότε είναι καλύτερο να αναζητήσετε κουρτίνες στον ιστότοπο χειροποίητων πλοιάρχων από όλο τον κόσμο Etsy.com για το ερώτημα “κουρτίνες καφέ”. Εδώ μπορείτε όχι μόνο να βρείτε έτοιμα μοντέλα, αλλά και να κάνετε μια ατομική παραγγελία ανάλογα με το μέγεθός σας, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να είστε έτοιμοι για αλληλογραφία με τον πωλητή στα αγγλικά.
 • Οι κουρτίνες του καφέ μπορούν και πρέπει να ράβονται με τα χέρια σας, καθώς δεν απαιτούν περίπλοκο φινίρισμα, διακόσμηση, κοπή και αναλογίες, αντίθετα, η ομορφιά αυτού του μοντέλου έγκειται στην απλότητά του.

Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό της εξοχικής κουζίνας

Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό της εξοχικής κουζίνας

Συλλογή φωτογραφιών ιδεών

Παρά την απλή του εμφάνιση, οι κουρτίνες του καφέ μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές στο σχεδιασμό..

Μπορούν να διακοσμηθούν με δαντέλα, κορδέλες, κορδέλες, φιόγκους, κουμπιά, κεντήματα, μονόγραμμα, πλεκτές λεπτομέρειες κλπ. Το κυριότερο είναι ότι η διακόσμηση είναι κατασκευασμένη από φυσικά υφάσματα, αν οι ίδιες οι κουρτίνες είναι βαμβακερές, τσιντς ή λινά.

κουρτίνες-καφενείο

Διακόσμηση κουρτινών στο στυλ ενός καφέ

Κουρτίνα καφέ με βολάν και διακοσμητικά δαντέλα

Κουρτίνες καφέ σε μεντεσέδες

Τα ρουστίκ και λαογραφικά μοτίβα είναι ευπρόσδεκτα στο σχεδιασμό υφασμάτων: για κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας, αυτά είναι κοκορέλες, για την αγγλική χώρα – ένα κλουβί, για ένα στυλ la rus – λουλούδια ή δαντέλα υφάσματα.

Σχεδιασμός κουρτινών σε στιλ καφέ

Κουρτίνες σε στυλ χώρας

Κουρτίνες καφέ σε ένα κλουβί

Οι μασίφ λευκές κουρτίνες φαίνονται επίσης υπέροχες..

Λευκές κουρτίνες-καφέ

Εκτός από τις παραλλαγές στο ντεκόρ και τον σχεδιασμό υφασμάτων, μπορείτε να σκεφτείτε συνδυασμούς κουρτινών σε στυλ χώρας, για παράδειγμα, με κλασικές κουρτίνες. Αυτός ο συνδυασμός στο εσωτερικό της κουζίνας φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία (μετακινηθείτε).

 • Κουρτίνες καφέ σε συνδυασμό με κλασικές κουρτίνες
 • Κουρτίνες καφέ σε συνδυασμό με κλασικές κουρτίνες

Επίσης, οι κουρτίνες του καφέ συνδυάζονται παραδοσιακά με τον δεύτερο τύπο κουρτινών της χώρας – lambrequins.

Κουρτίνες καφέ σε συνδυασμό με λαμπρέκι

Και εδώ είναι ένα παράδειγμα συνόλου κουρτινών σε στιλ καφέ με μαλακές περσίδες.

Κουρτίνες εξοχής σε συνδυασμό με μαλακές περσίδες

Δείτε επίσης υλικό: Πώς να επιλέξετε κουρτίνες για την κουζίνα: χρώμα, υλικό, εμφάνιση και στυλ.

Μαρκίζες για κουρτίνες-καφέ: πώς να φτιάξετε, πώς να φτιάξετε και πού να αγοράσετε

Πώς να φτιάξεις?

Οι κουρτίνες του καφέ μπορούν να στερεωθούν με τρεις τρόπους:

 1. Μέσα στο άνοιγμα του παραθύρου.
 2. Πάνω από το παράθυρο που ανοίγει στον τοίχο.

Επιλογές για την τοποθέτηση κουρτινών-καφέ

Επιλογές για την τοποθέτηση κουρτινών-καφέ

 1. Στο πλαίσιο παραθύρου ξεχωριστά για κάθε ενότητα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Παρεμπιπτόντως, αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τυπικά πλαστικά παράθυρα..
 • Στερέωση κουρτινών καφέ στο πλαίσιο του παραθύρου
 • Στερέωση κουρτινών καφέ στο πλαίσιο του παραθύρου
 • Στερέωση κουρτινών καφέ στο πλαίσιο του παραθύρου

Πού μπορώ να αγοράσω?

Πολλοί δεν γνωρίζουν, αλλά ειδικές μικροσκοπικές και τηλεσκοπικές ράβδοι κουρτινών για κουρτίνες καφέ μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο σαλόνι ή να παραγγελθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε ένα τέτοιο γείσο μόνοι σας από αυτοσχέδια μέσα..

Πώς και από τι να φτιάξετε ένα κουρτινόξυλο για μια κουρτίνα-καφέ με τα χέρια σας?

 1. Καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι: κολλήστε γάντζους στο άνοιγμα του παραθύρου και από τις δύο πλευρές και τραβήξτε μια πετονιά ή σχοινί μεταξύ τους.

Φτιάξτε μόνοι σας γείσο για κουρτίνες-καφέ

 1. Βασική επιλογή: αγοράζουμε γάντζους, κατά προτίμηση διακοσμητικούς, τους συνδέουμε στους τοίχους του ανοίγματος του παραθύρου ή στον τοίχο πάνω από το άνοιγμα και στη συνέχεια τοποθετούμε τη ράβδο σε αυτά. Μια επεξεργασμένη ξύλινη ράγα (κατά προτίμηση), μια ράβδος κουρτινών από μια κουρτίνα ντους, ένα σκουπόξυλο κ.λπ. μπορούν να λειτουργήσουν ως μπάρα. Διορθώνουμε το υπερβολικό μήκος με ένα πριόνι, η ίδια η μπάρα, εάν είναι απαραίτητο, ασταρωμένη και βαμμένη με συνθέσεις σε σκόνη, και βάζουμε διακοσμητικά βύσματα στις άκρες του.
 2. Εναλλακτική επιλογή: αντί για μίνι γείσο, μπορείτε πάρτε ένα κιγκλίδωμα για την κουζίνα κατάλληλο μέγεθος.

Master class νούμερο 1: Φτιάξτε μόνοι σας κουρτίνες καφέ για ένα-δύο-τρία

Οι κουρτίνες σε στιλ καφέ μπορούν να στερεωθούν στο γείσο χρησιμοποιώντας διαφορετικά αξεσουάρ και με διαφορετικούς τρόπους: σε οπές, ταινία κουρτίνας, σε δαχτυλίδια με κλιπ, σε κρυμμένους και διακοσμητικούς μεντεσέδες κ.λπ. Σε αυτό το βήμα-βήμα master class, προτείνουμε ράψτε κουρτίνες με μια τσέπη για το γείσο – σκέτο ή διακοσμημένο με διακοσμητικό περίβλημα στο πάνω μέρος.

Κουρτίνες του καφέ με μια τσέπη χωρίς περιττές λεπτομέρειες και με γρίλι

Ράψιμο κουρτινών-καφέ με τα χέρια σας

Αυτό που χρειαζόμαστε:

 • Ένα κομμάτι ύφασμα (βαμβάκι, λινό, chintz, συνδυασμένο ύφασμα).
 • Ραπτομηχανή και αξεσουάρ ράφτη: χάρακας, ψαλίδι, καρφίτσες, κλωστές στο χρώμα του υφάσματος.
 • Γείσο (ειδικό τηλεσκοπικό για κουρτίνες καφέ ή φτιαγμένο στο χέρι, για παράδειγμα, από πετονιά ή κάποιο είδος σιδηροτροχιάς / ράβδου).
 • Σίδερο.

Βήμα 1. Μετρήσεις, κοπή και λίγα μαθηματικά

 • Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε τη ράβδο κουρτινών έτσι ώστε να μπορείτε να καθορίσετε αμέσως το μήκος των κουρτινών και να υπολογίσετε την κατανάλωση υφάσματος.
 • Εάν χρησιμοποιείτε φυσικό ύφασμα, καλό είναι να το πλύνετε πρώτα και μετά να το σιδερώσετε καλά. Αυτό πρέπει να γίνει για να κόψετε το ύφασμα ήδη λαμβάνοντας υπόψη τη συρρίκνωσή του μετά το πλύσιμο..

Η κατανάλωση υφάσματος μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τους ακόλουθους τύπους:

 • Πλάτος κοπής υφάσματος = (Μήκος ράβδου κουρτινών x 1,5) + 6 cm για πλευρικό στρίφωμα.

Σημείωση: ο αριθμός 1.5 είναι ο συντελεστής συγκέντρωσης για μεσαίου βάρους ύφασμα, για τούλι μπορείτε να πάρετε συντελεστή 2, τότε οι πτυχώσεις θα γίνουν πιο υπέροχες.

 • Μήκος κοπής υφάσματος = Επιθυμητό μήκος κουρτίνας, δηλαδή απόσταση από τη ράβδο κουρτίνας έως το κάτω άκρο της κουρτίνας + 3 cm (ή περισσότερο) για το στρίψιμο του κάτω μέρους + περιφέρεια της ράβδου κουρτίνας + 2,5 cm για ελευθερία και στρίφωμα.

Σημειώσεις: Εάν οι κουρτίνες του καφέ είναι εγκατεστημένες πάνω από το άνοιγμα του παραθύρου, τότε θα πρέπει να έχουν τέτοιο μήκος ώστε να είναι περίπου 10 cm κάτω από το επίπεδο του περβάζι του παραθύρου. Εάν θέλετε οι κουρτίνες να τοποθετηθούν μέσα στο πλαίσιο του παραθύρου, τότε το μήκος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το κάτω άκρο να μην έφτασε στο περβάζι κατά 1-2 εκ. Αν θέλετε να φτιάξετε μια τσέπη με μια φράντζα στην κορυφή, τότε η περιφέρεια του γείσου θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί τουλάχιστον με 2-2,5.

Βήμα 2. Επεξεργασία πλευρικών φέτων

Τώρα αρχίζουμε να ράβουμε, δηλαδή την επεξεργασία πλευρικών κοπών. Αυτό γίνεται πολύ απλά: γυρίζουμε την άκρη του υφάσματος στη λάθος πλευρά κατά 1,5 cm, το σιδερώνουμε για ευκολία στο ράψιμο, στη συνέχεια κάνουμε πάλι τη στροφή κατά το ίδιο 1,5 cm, στη συνέχεια σκιαγραφούμε το στρίφωμα που προκύπτει, το καρφιτσώνουμε με καρφίτσες ή σιδερώστε το και δώστε τη γραμμή κοντά στην άκρη. Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να επεξεργαστείτε δύο πλευρικά τμήματα του υφάσματος..

Ράψιμο κουρτινών-καφέ

Βήμα 3. Επεξεργασία του κάτω και του πάνω

Τώρα στρώνουμε τον πάτο με τον ίδιο τρόπο, αλλά εδώ μπορείτε να κάνετε όχι μια ευθεία, αλλά ένα διακοσμητικό διπλό.

Ράψιμο κουρτινών-καφέ

Σχεδόν έτοιμο! Απομένει μόνο να σχηματίσουμε μια τσέπη για το γείσο. Για να το κάνετε αυτό: γυρίζουμε το ύφασμα από τη λάθος πλευρά κατά το ποσό του επιδόματος για την τσέπη, που υπολογίσατε νωρίτερα (η περιφέρεια του γείσου + 2,5 cm για την ελευθερία και το στρίφωμα της ακατέργαστης κοπής) και σιδερώνουμε την πτυχή. Στη συνέχεια, γυρίζουμε την ακατέργαστη άκρη κατά 1,5 εκατοστό και σιδερώνουμε ξανά την πτυχή με ένα σίδερο, μετά από το οποίο στερεώνουμε το στρίφωμα με καρφίτσες ή μαντρί και δίνουμε μια γραμμή.

Πώς να φτιάξετε μια τσέπη με βολάν?

Κουρτίνες καφέ με τσέπη βολάν

Εάν σχεδιάζατε να ράψετε κουρτίνες καφέ με διακοσμητικό περίβλημα στην κορυφή και κάνατε μια μεγάλη τσέπη εκ των προτέρων, τότε πρέπει να τοποθετήσετε μόνο μια πρόσθετη γραμμή κατά μήκος του επιπέδου του άνω άκρου του γείσου.

Λοιπόν, αυτό είναι όλο, τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τη ράβδο κουρτινών στην τσέπη των κουρτινών και να σχηματίσετε μια ομοιόμορφη συναρμολόγηση.

Master class No. 2. Κουρτίνες καφέ σε 5 λεπτά

Εάν δεν έχετε την επιθυμία / ευκαιρία να ράψετε μόνοι σας κουρτίνες καφέ, αλλά έχετε μερικές όμορφες καθαρές βαμβακερές πετσέτες, τότε σας προτείνουμε να φτιάξετε κουρτίνες από αυτές!

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται μόνο να προετοιμάσετε τα κλιπ για τις κουρτίνες, να τα συνδέσετε στις κουρτίνες, διατηρώντας το ίδιο διάστημα και να τα κρεμάσετε στο γείσο..

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα συντομεύσετε χαλαρώνοντας τις εργοστασιακές ραφές, σιδερώνοντας και κόβοντας το ύφασμα και στη συνέχεια σφίγγοντας τις άκρες όπως περιγράφεται παραπάνω..

Φτιάξτε μόνοι σας κουρτίνες καφέ από πετσέτες

Ο δεύτερος τρόπος για να συντομεύσετε το μήκος χωρίς ράψιμο: απλώς διπλώστε τη μία άκρη στη δεξιά πλευρά (εάν το μοτίβο στο ύφασμα το επιτρέπει) ή τη λάθος πλευρά και ασφαλίστε την πτυχή με σφιγκτήρες όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Κουρτίνες καφέ από πετσέτες