Οδηγίες και φωτογραφίες ρολών για πλαστικά παράθυρα: μέθοδοι στερέωσης

Ο φωτισμός και ο χώρος είναι οι βασικές απαιτήσεις για τον μοντέρνο σχεδιασμό διαμερισμάτων Ο φωτισμός και ο χώρος είναι οι κύριες απαιτήσεις για τον μοντέρνο σχεδιασμό διαμερισμάτων Ρίξτε μια ματιά σε οποιαδήποτε φωτογραφία – οι χαριτωμένες περσίδες είναι παρόμοιες με τις περσίδες, ο μηχανισμός λειτουργίας τους έχει ληφθεί από τον μηχανισμό των περσίδων, αλλά η εμφάνιση είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Πρέπει να πω γιατί τα ρολά αντικαθιστούν τόσο γρήγορα τη συνηθισμένη βαριά κουρτίνα από τη μόδα. Ένας σύγχρονος άνθρωπος, ακόμη και αυτός στο διαμέρισμα, εκτιμά πλέον το φως και το διάστημα ως τίποτα. Και βαριές κουρτίνες, μακριές κουρτίνες γίνονται ένα περιττό στοιχείο του εσωτερικού, το οποίο κλέβει αυτό το πολύ φως και χώρο. Ένα άτομο καταλαβαίνει ότι οι αριστοκρατικές κουρτίνες σε ένα μικρό διαμέρισμα φαίνονται γελοίες. Ως εκ τούτου, επιλέγει τέτοια μινιμαλιστικά σχέδια όπως τα ρολά και τις ποικιλίες τους..

Ρολά για πλαστικά παράθυρα

Όποια ρολά περπατάτε, όλα έχουν ταπετσαρία και προστασία επίπλων από εξουθένωση. Κάνουν εξαιρετική δουλειά με τη λειτουργία της περίφραξης – δηλαδή, οι περαστικοί δεν θα μπορούν να δουν τι συμβαίνει πίσω από τα παράθυρά σας. Παρεμπιπτόντως, σε συνδυασμό με ρολά, μπορείτε επίσης να κρεμάσετε συνηθισμένες κουρτίνες..

Τα ρολά μπορούν να συνδυαστούν με την κλασική τους εμφάνιση σαν τα συνηθισμένα ρολά Τα ρολά μπορούν να συνδυαστούν με την κλασική τους εμφάνιση σαν συνηθισμένες περσίδες

Τα ρολά είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, σύγχρονα ρολά. Είναι καλά αν το δωμάτιο έχει αυξημένο φωτισμό, όταν υπάρχει ανάγκη ρύθμισης του φυσικού φωτός στο δωμάτιο. Και αυτές οι κουρτίνες θα παρέχουν επίσης πρόσθετη προστασία από το κρύο..

Και αν από καιρό θέλατε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ασυνήθιστες κουρτίνες, σε ένα ειδικό κέντρο μπορείτε να παραγγείλετε μια εκτύπωση φωτογραφιών σε τέτοιες κουρτίνες. Και τότε κανείς δεν θα επαναλάβει το σχέδιο των κουρτινών σας..

Minirollo στο εσωτερικό (βίντεο)

Ρολά για πλαστικά παράθυρα χωρίς διάτρηση

Η εγκατάσταση μόνος σας χωρίς καμία διάτρηση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, καθένας από τους οποίους είναι απλός εάν ακολουθούνται σωστά οι οδηγίες.

Μέθοδοι εγκατάστασης χωρίς διάτρηση:

  • Βάση στήριξης. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εκτελεστεί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο σύλληψης. Οι συνδετήρες πρέπει να στερεώνονται στο τύμπανο και από τις δύο πλευρές και να τοποθετούνται πάνω από το φύλλο του παραθύρου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εγκαταστήσετε κουρτίνες με βάση “μίνι”.
  • Εγκατάσταση RSh σε κολλητική ταινία. Συνήθως αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται εάν ο ίδιος ο κατασκευαστής κουρτινών έχει προβλέψει παρόμοιο τύπο στερέωσης. Ο κατασκευαστής κολλάει αρχικά κολλητική ταινία διπλής όψης στην κασέτα ή το τύμπανο. Απλώς αφαιρείτε την προστατευτική μεμβράνη από την ταινία και κολλάτε την κασέτα στο προφίλ.

Χωρίς διάτρηση, μόνο οι κουρτίνες ανοιχτού τύπου μπορούν να συνδεθούν σε ένα μεταλλικό πλαστικό παράθυρο και στη συνέχεια μόνο στο μεντεσέ του τμήμα Χωρίς διάτρηση, μόνο κουρτίνες ανοιχτού τύπου μπορούν να συνδεθούν σε ένα μεταλλικό πλαστικό παράθυρο και στη συνέχεια μόνο στο μεντεσέ μέρος του

Προκειμένου η εγκατάσταση να είναι αξιόπιστη στη δεύτερη περίπτωση, είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η πρόσφυση. Για αυτό, η πλαστική επιφάνεια του προφίλ καθαρίζεται με ειδικό μέσο απολίπανσης..

Πώς να στερεώσετε ρολά σε πλαστικά παράθυρα

Μπορείτε να εξετάσετε διάφορες μεθόδους στερέωσης και κρίνετε μόνοι σας ποιο από τα παραπάνω είναι πιο εύκολο για εσάς να κάνετε με τα χέρια σας.

Οι περσίδες μπορούν να συνδεθούν τόσο στο ίδιο το πλαίσιο παραθύρου όσο και έξω από τις πλαγιές Τα ρολά μπορούν να συνδεθούν τόσο στο ίδιο το πλαίσιο παραθύρου όσο και έξω από τις πλαγιές

Μέθοδοι τοποθέτησης για περσίδες:

  • Εγκατάσταση σε άνοιγμα παραθύρου. Το ύφασμα κουρτίνας θα στερεωθεί είτε στον τοίχο είτε στην οροφή και θα πέσει ελεύθερα πάνω από το παράθυρο. Η μέθοδος είναι λίγο επικίνδυνη, αφού θα πρέπει να τρυπήσετε. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ακριβείς σημάνσεις, να επιλέξετε το σωστό τρυπάνι για να αποφύγετε τυχόν καταστροφή. Μια τέτοια εγκατάσταση είναι πιο δύσκολη, αλλά αν κάνατε κάτι παρόμοιο με τα χέρια σας, μπορείτε επίσης να το επιλέξετε..
  • Τοποθέτηση ρολών απευθείας στο παράθυρο. Σε αυτή την περίπτωση, ο καμβάς πρέπει να στερεωθεί στο πλαίσιο. Και ο τύπος των συνδετήρων θα είναι ο ίδιος όπως στην πρώτη περίπτωση. Στην επιφάνεια του πλαισίου, ανοίγετε πολλές τρύπες με τα χέρια σας, στις οποίες θα εισαχθούν οι απαραίτητοι συνδετήρες. Αλλά αυτή η μέθοδος απαιτεί επίσης ακρίβεια για να μην καταστραφεί το ίδιο το πλαίσιο παραθύρου..

Και παρόλο που και οι δύο αυτές μέθοδοι στερέωσης είναι αρκετά δημοφιλείς, μια τέτοια εγκατάσταση θεωρείται δικαίως μη πρακτική. Μετά από όλα, για να στερεώσετε τις περσίδες στο παράθυρο, θα πρέπει να βλάψετε την ακεραιότητα είτε του τοίχου (της οροφής) είτε του πλαισίου του παραθύρου. Εάν είναι δυνατόν να στερεώσετε τις κουρτίνες χωρίς να παραβιάσετε την ακεραιότητα του τοίχου ή του παραθύρου, είναι καλύτερο να το διορθώσετε με αυτόν τον τρόπο, “χωρίς θυσία”.

Και αν, κατ ‘αρχήν, δεν έχετε κάνει ποτέ εγκατάσταση με διάτρηση ή σαφείς οδηγίες (καλύτερες φωτογραφίες ή βίντεο) ή προσπαθήσετε να κρεμάσετε ρολά με κολλητική ταινία.

Γρήγορη εγκατάσταση ρολών (βίντεο)

Πώς να επιλέξετε ρολά για πλαστικά παράθυρα

Τι είναι τα ρολά κασέτας; Αυτή είναι μια κουρτίνα με κουτί. Το κουτί είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, επομένως θα συγχωνευτεί με το πλαστικό παράθυρο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, αν υπάρχει ένα παιχνιδιάρικο γατάκι στο σπίτι που δεν είναι αντίθετο να χαζεύει με το σχοινί του μηχανισμού ανύψωσης, οι κουρτίνες κασέτας δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή. Μετά από αυτά τα παιχνίδια, θα πρέπει να ξεμπλέξετε το σχοινί με τα χέρια σας..

Υπάρχουν κουρτίνες κασέτας με μηχανισμό ελατηρίου. Δεν είναι δύσκολο να τα τοποθετήσετε στα παράθυρα, αλλά είναι εύκολο και βολικό να τα χρησιμοποιήσετε. Απλώς πρέπει να αλλάξετε τη θέση του μανδάλου στη σκιά για να το ανεβάσετε ή να το κατεβάσετε. Είναι αλήθεια ότι το ύφασμα θα πρέπει να κρατηθεί με τα χέρια σας έτσι ώστε το ελατήριο να μην σπάσει από ξαφνικά άλματα..

Υπάρχουν περσίδες κασέτας με αυτόματα χειριστήρια. Μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος πατώντας ένα κουμπί ή το συνηθισμένο τηλεχειριστήριο. Αυτές οι περσίδες κασέτας είναι συνήθως εξοπλισμένες με σώμα αλουμινίου..

Για μοντέρνα πλαστικά παράθυρα, τα ρολά είναι μια εξαιρετική επιλογή. Για μοντέρνα πλαστικά παράθυρα, τα ρολά είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Roller blinds ikea

Κοιτάζοντας τον κατάλογο ikea, μπορείτε να συναντήσετε όμορφες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων των ρολών. Εκεί μπορεί να έχουν το όνομα “υφασμάτινες περσίδες”.

Εάν αποφασίσετε να κρεμάσετε αυτές τις κουρτίνες, είναι υπέροχο αν θα είναι σε αρμονία με άλλα έπιπλα ή αξεσουάρ εσωτερικού χώρου Ikea. Είναι αξιοσημείωτο ότι η σχεδιαστική ανάπτυξη των κουρτινών ikea είναι καθολική – αγοράζετε κουρτίνες για ξύλινα παράθυρα ή για πλαστικό.

Η Ikea αναλαμβάνει ένα βολικό σύστημα ελέγχου ρολού, απλότητα και αξιοπιστία μηχανισμών, καθώς και τη δυνατότητα επιλογής του επιθυμητού μοντέλου από μια φωτογραφία.

Κλειστά ρολά σε πλαστικά παράθυρα (βίντεο)

Τα ρολά είναι ένα ενημερωμένο, πρακτικό στοιχείο ενός μοντέρνου εσωτερικού χώρου. Μπορούν να διακοσμήσουν ένα παράθυρο σε οποιοδήποτε δωμάτιο και η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού τους εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας, αφού τα ρολά γίνονται τώρα κατά παραγγελία..

Φωτογραφία ρολών σε πλαστικά παράθυρα