10 Ιδέες σχεδιασμού παραθύρων κουζίνας στυλ Προβηγκίας

Μια κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς όμορφη διακόσμηση παραθύρων. Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάσαμε 10 από τις καλύτερες ιδέες κουρτίνας στυλ Προβηγκίας, διατυπώσαμε μερικές συμβουλές για την επιλογή υφασμάτων και επίσης συγκεντρώσαμε μια επιλογή από εμπνευσμένα παραδείγματα φωτογραφιών..

10 ιδέες για διακόσμηση παραθύρων με κουρτίνες στυλ Προβηγκίας

Ιδέα 1. Κλασικές λευκές κουρτίνες

Ας ξεκινήσουμε με ίσως τον πιο ευέλικτο τρόπο διακόσμησης ενός παραθύρου – λευκές κουρτίνες από βαμβάκι ή λευκασμένα λινά. Τέτοιες κουρτίνες ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και είναι ιδιαίτερα καλές σε μικρές και σκοτεινές κουζίνες, καθώς δεν κρύβουν φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντανακλούν τεχνητό φωτισμό το βράδυ και δεν υπερφορτώνουν το χώρο. Είναι αλήθεια ότι τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα πρέπει να πλένονται συχνότερα και να μην κρέμονται κοντά στη σόμπα και το τραπέζι φαγητού..

 • Για να μην φαίνονται πολύ βαρετές απλές λευκές κουρτίνες, επιλέξτε σχέδια με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως βρόχους με φιόγκο, ένθετα από δαντέλα ή βολάν..
 • Λευκές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας στο στυλ της Προβηγκίας
 • Λευκές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας στο στυλ της Προβηγκίας

Κοντές λευκές κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας

Λευκές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας-τραπεζαρίας στο στυλ της Προβηγκίας

Ιδέα 2. Ρωμαϊκές περσίδες, συγκεντρωμένες με κορδέλες

Οι ρωμαϊκές περσίδες είναι καλές σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά σε μια κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας, η έκδοση της χώρας τους θα φαίνεται η πιο οργανική, όταν το μήκος του καμβά προσαρμόζεται όχι από έναν ανυψωτικό μηχανισμό, αλλά χειροκίνητα με τη βοήθεια κορδέλας.

 • Η μεγαλύτερη επιλογή φθηνών ρωμαϊκών περσίδων στυλ Προβηγκίας βρήκαμε στον ιστότοπο κατάλογος bonprix. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε έναν καμβά από φυσικό βαμβάκι ή ανάμεικτο ύφασμα του επιθυμητού μεγέθους, πυκνότητας και σχεδίου, για παράδειγμα, με κορδέλες σε αντίθεση όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Ρωμαϊκές περσίδες με κορδέλες

Ρωμαϊκές περσίδες με κορδέλες

Ρωμαϊκές περσίδες bonprix σε στιλ provence

Ρωμαϊκές περσίδες bonprix σε στιλ provence

Ιδέα 3. Κουρτίνες σε λευκό και μπλε τσεκ

Οι επιταγές Tartan και Vichy είναι παραδοσιακές εκτυπώσεις για κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας, ειδικά σε λευκό και μπλε ή λευκό και μπλε. Παρεμπιπτόντως, χάρη στο κλουβί, οι κουρτίνες της κουζίνας σας θα είναι λιγότερο βρώμικες..

 • Οι μπλε και μπλε κουρτίνες είναι πιο κατάλληλες για καλά φωτισμένες κουζίνες που βλέπουν νότια ή νοτιοδυτικά. Για σκοτεινές «βόρειες» κουζίνες, τέτοια κρύα χρώματα δεν είναι η καλύτερη λύση..

Καρό Ρωμαϊκές αποχρώσεις

Καρό κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας

Καρό κουρτίνες-καφενείο

Ιδέα 4. Κουρτίνες “καφενείο”

Οι κουρτίνες του καφέ είναι κοντές κουρτίνες που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των παραθύρων της κουζίνας. Τις περισσότερες φορές συνδυάζονται με ένα lambrequin, αλλά αν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να χρησιμοποιηθούν σόλο, σε συνδυασμό με κουρτίνες, απαλά ρωμαϊκά ή ρολά. Το “καφενείο” είναι κρεμασμένο σε ειδικό τηλεσκοπικό γείσο απευθείας στο φύλλο του παραθύρου.

 • Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό της κουζίνας σε στιλ Προβηγκίας
 • Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό της κουζίνας σε στιλ Προβηγκίας
 • Κουρτίνες καφέ στο εσωτερικό της κουζίνας σε στιλ Προβηγκίας
 • Απλές κουρτίνες σε στιλ καφέ μπορούν να γίνουν σε 5 λεπτά … από όμορφες χαρτοπετσέτες κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, μια συνηθισμένη γραμμή αλιείας μπορεί να γίνει γείσο και οι μανταλάκια μπορούν να γίνουν άγκιστρα όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Κουρτίνες καφέ από πετσέτες κουζίνας

Ιδέα 5. Λινές κουρτίνες

Οι λινές κουρτίνες είναι μια win-win επιλογή για κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας, όχι μόνο λόγω της φυσικής της ομορφιάς, αλλά και της πρακτικότητας. Τα λινά ανέχονται το συχνό πλύσιμο και το σιδέρωμα, είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά. Δώστε προτίμηση στα υφάσματα όχι από 100% λινό, αλλά με την προσθήκη συνθετικών. Το αναμεμειγμένο υλικό όχι μόνο θα συρρικνωθεί λιγότερο μετά το πλύσιμο και θα είναι ευκολότερο να σιδερωθεί, αλλά και να καλύψει καλύτερα.

 • Μια μεγάλη ποικιλία από λινές κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας ανακαλύψαμε στην ΙΚΕΑ. Εδώ μπορείτε να βρείτε κουρτίνες από 100% ή αναμεμειγμένες με βαμβακερά λινά διαφόρων βαρών, βαμμένα και άβαφα, με ή χωρίς σχέδια. Πυκνές κουρτίνες με μοτίβο Rocentrave, απλές Ingert, ριγέ Arnfried και Mahlert ανθισμένες κουρτίνες. Οι ελαφριές κουρτίνες μπορούν να βρεθούν με τα ονόματα Arya, Aina και Mariatistel. Πιο πρακτικές κουρτίνες από μείγμα λινού και πολυεστέρα παρουσιάζονται σε ένα μόνο μοντέλο Guldzinnia.

Λινή κουρτίνα στο εσωτερικό της τραπεζαρίας σε στιλ Προβηγκίας

 • Λινές κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας
 • Λινές κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας

Λινές κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας

Ιδέα 6. Μαλακό λαμπρέκι

Ένα απαλό lambrequin με μια απλή περικοπή μπορεί να δώσει ένα ρουστίκ σικ σε κάθε κουρτίνα και ταυτόχρονα να καλύψει το γείσο και την κορυφή του ανοίγματος του παραθύρου, εάν έχουν ελαττώματα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητη κουρτίνα, αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η κουζίνα δεν έχει αρκετό φυσικό φως, αλλά δεν θέλετε να αφήσετε το παράθυρο εντελώς χωρίς διακόσμηση..

 • Δεδομένου ότι το ράψιμο μιας λαμπρέκι δεν είναι ακριβό και απλό, μπορείτε να φτιάξετε πολλά προϊόντα ταυτόχρονα σε διαφορετικά χρώματα για να ενημερώσετε το εσωτερικό ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Lambrequin σε στιλ Προβηγκίας

Ιδέα 7. Κουρτίνες από βιτρό

Οι κουρτίνες από βιτρό “κλεψύδρα” είναι καλές για τη συμπαγή και χαριτωμένη εμφάνισή τους, είναι βολικές για άνοιγμα και συλλογή. Εάν η σόμπα βρίσκεται κοντά στο παράθυρο, τότε με κουρτίνες από βιτρό δεν μπορείτε να φοβηθείτε τους ανέμους, επειδή το ύφασμα είναι στερεωμένο τόσο πάνω όσο και κάτω.

 • Οι βιτρό κουρτίνες “φοριούνται” σε ένα τηλεσκοπικό μίνι γείσο και είναι προσαρτημένες στο φύλλο του παραθύρου.

Κουρτίνες από βιτρό

Ιδέα 8. Μαλακά ρολά στα γάντζους

Τα τυπικά ρολά (κασέτες) περικλείονται πολύ αυστηρά για μια “ρουστίκ” κουζίνα, αλλά μαλακά “ρολά” θα ταιριάζουν στο εσωτερικό με ένα κτύπημα. Δεδομένου ότι τέτοιες κουρτίνες έχουν απλό στυλ, μπορούν εύκολα να ράβονται με τα χέρια σας..

 • Τα ρολά μπορούν να γίνουν πιο ενδιαφέροντα αν ράψετε την πίσω και την μπροστινή πλευρά τους από διαφορετικά υφάσματα..
 • Μαλακά ρολά με γάντζους
 • Μαλακά ρολά με γάντζους
 • Μαλακά ρολά με γάντζους

Ιδέα 9. Πλεκτές κουρτίνες

Εάν γνωρίζετε πώς να βελονάκι, τότε μπορείτε, τουλάχιστον, να πλέξετε ένθετα δαντέλας για να διακοσμήσετε τις κουρτίνες (παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία) και ως μέγιστο, πλήρεις κουρτίνες..

Κουρτίνες με πλεκτά στοιχεία

Ιδέα 10. Κουρτίνες με βολάν και βολάν

Οι κουρτίνες με βολάν και βολάν προσθέτουν υφή σε απλές κουρτίνες και δημιουργούν μια ρομαντική διάθεση στην κουζίνα σας. Φαίνονται ιδιαίτερα καλά κοντά σε τραχιά μαζικά ή παλαιωμένα έπιπλα..

 • Θυμηθείτε ότι όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο λιγότερο θα πρέπει να υπάρχουν βολάν στον καμβά. Για να μην υπερφορτωθεί το εσωτερικό, είναι επιθυμητό το ύφασμα τέτοιων κουρτινών να είναι μονόχρωμο..
 • Κουρτίνες με βολάν
 • Κουρτίνες με βολάν

Γενικές συστάσεις

 • Μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή η επιλογή του γείσου. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή μέταλλο, για παράδειγμα, σφυρηλατημένο. Τα άκρα της ράβδου ταιριάζουν στα παραδοσιακά – με τη μορφή μπάλες, κώνους ή βέλη.

Γείσο από σφυρήλατο στυλ από την Προβηγκία

 • Το λινό και το βαμβάκι είναι ιδανικά υφάσματα για κουρτίνες στυλ Προβηγκίας. Αλλά για κουρτίνες κουζίνας, τα μείγματα βαμβακιού / λινού με συνθετικά, όπως ο πολυεστέρας, είναι πιο κατάλληλα. Οι κουρτίνες από τέτοια υφάσματα είναι πιο ανθεκτικές, ελαστικές, διατηρούν το σχήμα τους καλύτερα, πλένονται πιο εύκολα, σιδερώνουν, δεν συρρικνώνονται και ξεθωριάζουν λιγότερο από το φως του ήλιου.
 • Οι κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας πρέπει να έχουν μια απλή περικοπή, αλλά το μοτίβο των καμβάδων μπορεί να είναι ποικίλο. Κατάλληλα υφάσματα σε λουλούδι, ριγέ, με κοκορέτσια, ποιμενικά “χαρακτικά” ή θαλάσσια μοτίβα.

Ριγέ ρωμαϊκές περσίδες στο εσωτερικό της κουζίνας σε στιλ Προβηγκίας

 • Για μικρές κουζίνες είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφριές κοντές κουρτίνες: ρωμαϊκές, ρολό, βιτρό, “καφέ” ή κλασικές κουρτίνες με μέτρια συναρμολόγηση. Είναι σημαντικό το μοτίβο στο ύφασμα να είναι μικρό ή μεσαίο, οι μεγάλες εκτυπώσεις μειώνουν οπτικά το χώρο.
 • Καθολικά χρώματα για κουρτίνες στυλ Προβηγκίας: λευκό, μπεζ και γκρι. Σε γενικές γραμμές, επιλέγοντας το χρώμα του υλικού, πρέπει να εστιάσετε στα υφάσματα που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα (ταπετσαρίες καρεκλών, τραπεζομάντηλα, μαξιλάρια, πετσέτες κ.λπ.), τη σκιά των τοίχων ή των επίπλων. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τον προσανατολισμό της κουζίνας στα βασικά σημεία. Για κουζίνες “νότια”, οι κουρτίνες με κρύες αποχρώσεις είναι πιο κατάλληλες και για τις σκοτεινές “βόρειες” – ζεστές.