Εγκατάσταση περσίδων σε 1 ώρα-οδηγίες βήμα προς βήμα για όλους τους τύπους κουρτινών

Εάν αγοράσατε ή παραγγείλατε κάθετες ή οριζόντιες περσίδες, τότε σας προτείνουμε να τις εγκαταστήσετε μόνοι σας, επειδή μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο ακόμη και χωρίς εμπειρία, το κύριο πράγμα είναι να έχετε την επιθυμία, 1 ώρα ελεύθερου χρόνου και μερικά εργαλεία.

Προσοχή! Η εγκατάσταση των περσίδων δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, αλλά λάβετε υπόψη ότι τυχόν βλάβες που συμβαίνουν κατά τη διαδικασία ανεξάρτητης εργασίας θα αποκλείσουν τη δυνατότητα επισκευής εγγύησης, ανταλλαγής / επιστροφής κουρτινών.

Ανάλογα με τον τύπο των κουρτινών, τις προτιμήσεις και τις συνθήκες σας, τοποθετούνται περσίδες:

 • Στο παράθυρο άνοιγμα?
 • Στον τοίχο;
 • Στο ταβάνι;
 • Στο ίδιο το παράθυρο.

Συγκεντρώσαμε 3 οδηγίες βήμα προς βήμα και μια επιλογή χρήσιμων βίντεο με τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε οριζόντιες και κάθετες περσίδες οποιουδήποτε είδους με οποιονδήποτε τρόπο.

Πώς να εγκαταστήσετε περσίδες στο ταβάνι και στον τοίχο - εργαλείο

Για να εγκαταστήσετε οριζόντιες περσίδες σε τοίχο ή οροφή, καθώς και να εγκαταστήσετε κάθετες περσίδες πάνω από ένα παράθυρο, πρέπει να προετοιμάσετε:

 1. Ηλεκτρικό τρυπάνι με τρυπάνι για σκυρόδεμα 6-8 mm.
 2. Βίδες και πείροι αυτοκόλλητου 6-8 mm.
 3. Ρουλέτα ή χάρακας και επίπεδο.
 4. Μολύβι;
 5. Κατσαβίδι Phillips ή κατσαβίδι?
 6. Εάν είναι απαραίτητο, συντομεύστε και κόψτε κουρτίνες σε πλάτος: πριόνι, ψαλίδι, νήματα, βελόνες.

Οδηγίες εγκατάστασης για οριζόντιες περσίδες στον τοίχο / στην οροφή

Οριζόντιες περσίδες

Για να εγκαταστήσετε σωστά τις περσίδες στον τοίχο ή στην οροφή, πρέπει να κάνετε τα εξής:.

Βήμα 1. Ελέγχουμε το πλήρες σετ κουρτινών και απλώνουμε όλες τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια εργασίας.

Βεβαιωθείτε ότι το πακέτο κουρτινών περιλαμβάνει: 2 τεμάχια συνδετήρες περσίδων γενικής χρήσης. (ή τυπικές αγκύλες), βίδες, παντζούρια συναρμολογημένα. Εάν εγκαταστήσετε περσίδες με πλάτος μεγαλύτερο από 2 m, τότε θα πρέπει επίσης να στερεωθεί ένας ενδιάμεσος συνδετήρας στο σύνολο των συνδετήρων, οι οποίοι θα στερεώσουν την κουρτίνα στη μέση, εμποδίζοντας το να χαλαρώσει.

Πώς να εγκαταστήσετε περσίδες στην οροφή και στον τοίχο - διάτρηση

Βήμα 2. Εφαρμόζουμε τις κουρτίνες στον τοίχο / την οροφή, καθορίζουμε τον ακριβή τόπο εγκατάστασής τους και σημειώνουμε την αριστερή και τη δεξιά άκρη της ράβδου κουρτινών με μια μεζούρα και ένα επίπεδο. Περαιτέρω από κάθε σήμα (στην κατεύθυνση προς τις πλευρές από το κέντρο) κάνουμε μια εσοχή 2-3 cm και επίσης βάζουμε σημάδια-αυτά είναι τα μέρη για την εγκατάσταση συνδετήρων-αγκύλες.

Βήμα 3. Τώρα εφαρμόζουμε το δεξιό και το αριστερό συνδετήρα σε αυτά τα σημάδια και σημειώνουμε τα ακριβή σημεία διάτρησης ακριβώς κατά μήκος των οπών των βιδών. Τρυπάμε αυτά τα σημάδια με ένα τρυπάνι. Το βάθος διάτρησης πρέπει να είναι 3-4 cm.

Βήμα 4. Στη συνέχεια, στερεώστε τα στηρίγματα στον τοίχο ή στην οροφή χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Η παρακάτω εικόνα δείχνει πώς να το κάνετε σωστά..

Στερέωση των περσίδων στην οροφή και τον τοίχο

Βήμα 5. Εάν εγκαθιστάτε περσίδες με πλάτος μεγαλύτερο από 2 m, τότε σε αυτό το στάδιο πρέπει να εγκαταστήσετε ενδιάμεσους συνδετήρες. Για να το κάνετε αυτό, σημειώστε τη μέση μεταξύ των ήδη εγκατεστημένων συνδετήρων και επαναλάβετε τις ενέργειες από τα βήματα 3 και 4.

Συμβουλή: για αξιόπιστη εγκατάσταση βαρέων αλουμινίου, μπαμπού και ξύλινων κουρτινών, τοποθετούνται επίσης ενδιάμεσοι συνδετήρες 10 cm από το νήμα ρύθμισης, καθώς αυτό το μέρος έχει μεγάλο φορτίο.

Βήμα 6. Τοποθετήστε και κλείστε την επάνω ράβδο κουρτίνας των περσίδων στις κλειδαριές του βραχίονα. Εάν πρόκειται για τυπικές αγκύλες, τότε το γείσο απλά βιδώνεται σε αυτά με βίδες..

Πώς να εγκαταστήσετε περσίδες στην οροφή και τον τοίχο

Οδηγίες εγκατάστασης οριζόντιων περσίδων σε άνοιγμα παραθύρου

Περσίδες εγκατεστημένες σε άνοιγμα παραθύρου

Για να εγκαταστήσετε οριζόντιες περσίδες σε άνοιγμα παραθύρου, πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη εργασία.

Βήμα 1. Ελέγχουμε τον εξοπλισμό και εκθέτουμε όλες τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια εργασίας.

Βεβαιωθείτε ότι οι περσίδες παρέχονται με: συνδετήρες περσίδων (αγκύλες) 2 τεμ., Βίδες, οι ίδιες οι περσίδες, συναρμολογημένες.

Βήμα 2. Δοκιμάζουμε τις κουρτίνες στο επιθυμητό σημείο στη θέση του παραθύρου και ελέγχουμε αν οι περσίδες παρεμβαίνουν στο άνοιγμα.

Βήμα 3. Τώρα εφαρμόζουμε το δεξιό και το αριστερό συνδετήρα στο επάνω εσωτερικό επίπεδο της κόγχης του παραθύρου, κάνοντας πίσω από τα τοιχώματά του κατά 2-3 εκατοστά προς το κέντρο και, στη συνέχεια, σημειώνουμε στις θέσεις των οπών στερέωσης. Έτσι, θα έχετε 2 βαθμούς στα δεξιά και 2 βαθμούς στα αριστερά..

Βήμα 4. Τώρα ανοίγουμε τρύπες χρησιμοποιώντας αυτά τα σημάδια με ένα τρυπάνι. Το βάθος διάτρησης πρέπει να είναι 3-4 cm.

Βήμα 5. Συνδέουμε τους δεξιούς και αριστερούς συνδετήρες (σύμφωνα με τις πλευρές και τα σημάδια) στο επάνω επίπεδο του ανοίγματος του παραθύρου χρησιμοποιώντας βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Βήμα 6. Τοποθετήστε και κλείστε την επάνω ράβδο κουρτίνας των περσίδων στις κλειδαριές των στηριγμάτων γυρίζοντας και / ή πιέζοντας το μοχλό δεξιόστροφα. Εάν χρησιμοποιείτε συνηθισμένα στηρίγματα για στερέωση, τότε η ράβδος κουρτινών της περσίδας απλά βιδώνεται.

Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης περσίδων απευθείας σε πλαστικά παράθυρα με τα χέρια σας, δείτε αυτό το βίντεο:

Και πώς να συντομεύσετε σωστά τις οριζόντιες πλαστικές ή ξύλινες περσίδες με τα χέρια σας μπορείτε να βρείτε εδώ:

Οδηγίες εγκατάστασης για κάθετες περσίδες στο ταβάνι / τοίχο και στο άνοιγμα του παραθύρου

Κάθετες περσίδες

Η εγκατάσταση κάθετων περσίδων μόνοι σας περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1. Ελέγχουμε τον εξοπλισμό και εκθέτουμε όλες τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια εργασίας.

Το σετ κάθετων περσίδων περιλαμβάνει: συνδετήρες για περσίδες (αγκύλες) 2 τεμ., Βίδες, γείσο, οι ίδιες οι κουρτίνες αποσυναρμολογημένες (σχάρες με βάρη, κάτω αλυσίδα σύνδεσης).

Βήμα 2. Πριν εγκαταστήσετε τις περσίδες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μήκος τους σας ταιριάζει. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε ένα φύλλο στην επιθυμητή θέση στην οροφή / τοίχο / άνω επίπεδο του ανοίγματος του παραθύρου. Εάν η απόσταση από το κάτω μέρος των κουρτινών στο περβάζι ή το πάτωμα είναι μικρότερη από 1-2 cm, τότε είναι καλύτερο να συντομεύσετε τις λαμέλες. Μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια σας: πάρτε τα υλικά στάθμισης, κόψτε την περίσσεια και στρίψτε τις άκρες πίσω.

Κάτω από κάθετες περσίδες

Βήμα 3. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το γείσο στην οροφή / τοίχο του ανοίγματος του παραθύρου, να ευθυγραμμίσετε και να σημειώσετε το δεξί και το αριστερό άκρο του.

Στη συνέχεια κάνουμε τα εξής:

 • Εάν τοποθετήσετε κάθετες περσίδες στο ταβάνι, τότε από τα προηγούμενα καθορισμένα σημάδια κάνουμε μια εσοχή 2-3 cm προς το κέντρο και βάζουμε ξανά τα σημάδια.
 • Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε περσίδες στον τοίχο, τότε από τα προηγούμενα καθορισμένα σημάδια κάνουμε μια εσοχή 5-6 cm προς το κέντρο και επίσης βάζουμε σημάδια.

Εάν εγκαθιστάτε κουρτίνες στο άνοιγμα του παραθύρου, τότε δεν χρειάζεται να σημειώσετε τα άκρα του γείσου, αρκεί μόνο να κάνετε σημειώσεις, κάνοντας πίσω από τους τοίχους του ανοίγματος 2-3 cm προς το κέντρο.

Επιπλέον, σε αυτά τα σημάδια εφαρμόζουμε συνδετήρες για τις περσίδες και επισημαίνουμε τους χώρους γεώτρησης. Αυτό θα σας δώσει 2 βαθμούς στα δεξιά και 2 βαθμούς στα αριστερά. Θυμηθείτε να συνδέσετε τους συνδετήρες σύμφωνα με τις πλευρές.

Σημείωση: για την εγκατάσταση κουρτινών με πλάτος μεγαλύτερο από 1,6 m, πρέπει να εγκατασταθεί μια πρόσθετη ενδιάμεση βάση 10 cm από το καλώδιο ελέγχου.

Βήμα 4. Τώρα ανοίγουμε τρύπες χρησιμοποιώντας αυτά τα σημάδια με ένα τρυπάνι. Το βάθος διάτρησης πρέπει να είναι 4-5 cm.

Βήμα 5. Ο δεξιός και ο αριστερός συνδετήρας (σύμφωνα με τις πλευρές και τα σημάδια) βιδώνονται στην οροφή / στον τοίχο με βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Βήμα 6. Τοποθετήστε και κλείστε τη ράβδο κουρτίνας των περσίδων στις κλειδαριές των συνδετήρων γυρίζοντας και / ή πιέζοντας το μοχλό δεξιόστροφα. Εάν χρησιμοποιείτε συνηθισμένες αγκύλες για στερέωση, τότε το γείσο απλά βιδώνεται σε αυτά..

Βήμα 7. Ρυθμίζοντας το κορδόνι, γυρίστε τα ρυθμιστικά έτσι ώστε να στρίψουν στο γείσο (όπως φαίνεται στην αριστερή φωτογραφία παρακάτω) και προχωρήστε στην προσάρτηση των πτερυγίων, απλώς σπρώχνοντάς τα στις αυλακώσεις των ρυθμιστικών.

Τυφλοί δρομείς

Βήμα 8. Κολλάμε την κάτω αλυσίδα στα βάρη των φύλλων, πρώτα από την εξωτερική τους πλευρά, στη συνέχεια κόβουμε την περίσσεια και κάνουμε το ίδιο στην πίσω πλευρά των λαμελών και στη συνέχεια με το δεύτερο μέρος των λαμελών. Λοιπόν, αυτό είναι όλο, η εγκατάσταση κάθετων περσίδων έχει ολοκληρωθεί, μένει μόνο να ελέγξετε τη λειτουργία του μηχανισμού και να ρυθμίσετε τη θέση των πτερυγίων.

Παρακάτω είναι μια οδηγία βίντεο σχετικά με τον τρόπο σωστής εγκατάστασης κάθετων περσίδων από τον εαυτό σας στον τοίχο.