Η σωστή επιλογή σκαλοπατιών στις σκάλες: 9 επιλογές

Κατά την εγκατάσταση βημάτων, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στη θέση και τη γωνία κλίσης τους, καθώς η ασφάλεια της κίνησης εξαρτάται από αυτό. Κατά την εγκατάσταση βημάτων, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στη θέση και τη γωνία κλίσης τους, καθώς η ασφάλεια της κίνησης εξαρτάται από αυτό. Σε ένα σπίτι με πολλούς ορόφους, απλά δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς σκάλα. Φέρει όχι μόνο ένα λειτουργικό, αλλά και ένα αισθητικό φορτίο. Η σωστή επιλογή των βημάτων σας επιτρέπει να δώσετε στις σκάλες μια όμορφη εμφάνιση και ταυτόχρονα να το κάνετε ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Η επιλογή των βημάτων στις σκάλες πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους παράγοντες στους οποίους θα εκτεθούν: εξωτερικοί ή εσωτερικοί. 

Τύποι βημάτων προς τις σκάλες

Το βήμα είναι η βάση της σκάλας, αφού είναι αυτό που σχηματίζει την πορεία. Η ευκολία χρήσης της δομής επηρεάζεται από τον αριθμό των βημάτων που αποτελούν τη σκάλα. Τα βήματα είναι κατασκευασμένα και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι βολικό και ασφαλές να κινείστε κατά μήκος τους..

Κάθε δομή σκάλας έχει τρία στοιχεία, τα οποία αποτελούν τη βάση της σκάλας και μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις τύπους.

Για να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο βημάτων, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το γενικό στυλ στο εσωτερικό, καθώς και τον τύπο της δομής της σκάλας. Είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε και να εγκαταστήσετε τα βήματα με τα χέρια σας, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι τοίχοι στους οποίους θα στερεωθεί η σκάλα πρέπει να είναι ισχυροί και ανθεκτικοί. Για να είναι άνετη η κίνηση, τα βήματα πρέπει να βρίσκονται στη σωστή απόσταση μεταξύ τους..

Τα συνηθισμένα βήματα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια απόσταση το ένα από το άλλο, τότε η κίνηση κατά μήκος τους θα είναι άνετη Τα συνηθισμένα βήματα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια απόσταση το ένα από το άλλο, τότε η κίνηση κατά μήκος τους θα είναι άνετη

Τύποι βημάτων:

 • Διάζωμα. Αντιπροσωπεύουν το ακραίο στοιχείο της πορείας. Μπορούν να είναι πάνω και κάτω. Το πρώτο είναι το τέλος της σκάλας και είναι προσαρτημένο στην επάνω προσγείωση. Το δεύτερο (πρόσκληση) επισυνάπτεται στην τοποθεσία στην αρχή της σκάλας. Δύο σκαλοπάτια, ένα πάνω και ένα κάτω, εφάπτονται στο πάτωμα σε δύο επίπεδα. Η παρουσία ενός βήματος περιτονίας επηρεάζει την ευκολία στο σχεδιασμό ολόκληρης της δομής.
 • Ιδιώτες. Σκαλοπάτια που σχηματίζουν μια σκάλα. 
 • Ευθεία. Τέτοια βήματα χαρακτηρίζονται από το ίδιο βάθος κατά μήκος του πέλματος. Συνήθως τέτοια πόδια εγκαθίστανται σε σκάλες πορείας με ευθείες αναβάσεις..
 • Ζαμπέζναγια. Εάν η σκάλα έχει περιστροφικές πτήσεις, τότε εγκαθίσταται αυτός ο τύπος βημάτων. Τα βήματα χαρακτηρίζονται από διαφορετικά βάθη πέλματος.

Ανά τύπο, τα βήματα είναι κλειστά και ανοιχτά. Διάφοροι τύποι σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ένα σχέδιο βημάτων που θα σχηματίσουν μια σκάλα που ταιριάζει με το συνολικό στυλ του εσωτερικού και το συμπληρώνει. Η Ρωσία διαθέτει μεγάλο αριθμό κατασκευαστών που προσφέρουν τελικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές..

Τι να κάνετε βήματα για σκάλες

Συνήθως τα σκαλοπάτια είναι κατασκευασμένα από ξύλο, πέτρα ή μέταλλο. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ο αριθμός των υλικών για την κατασκευή βημάτων έχει αυξηθεί. Για να επιλέξετε ένα υλικό, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τη λειτουργική αξία της σκάλας, τη συχνότητα χρήσης του, τα φορτία και τους εξωτερικούς παράγοντες επιρροής..

Το υλικό για τα βήματα πρέπει να είναι αξιόπιστο, ανθεκτικό και αισθητικά όμορφο..

Τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα ή μπορούν να λειτουργήσουν ως επένδυση. Το πιο συνηθισμένο υλικό είναι το ξύλο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ποιοτικές φυλές που χαρακτηρίζονται από αντοχή και ανθεκτικότητα. Μερικοί γεμίζουν τα βήματα στο πλαίσιο με κόντρα πλακέ. Αλλά ένα δέντρο υψηλής ποιότητας θα κοστίσει περισσότερο..

Τα πλαστικά σκαλοπάτια είναι ιδιαίτερα ισχυρά, ανθεκτικά, οικονομικά και ασφαλή. Τα πλαστικά σκαλοπάτια είναι ιδιαίτερα ισχυρά, ανθεκτικά, οικονομικά και ασφαλή.

Υλικά για βήματα:

 • Ξύλο. Για την κατασκευή βημάτων, δρυς, σκλήθρα, σφενδάμι, καρυδιά, σημύδα ταιριάζουν καλύτερα. Τα βήματα τέφρας και οξιάς είναι επίσης διάσημα, αλλά τα πιο προσιτά σχέδια προέρχονται από πεύκο. Εάν το κόστος αυτών των υλικών είναι πολύ ακριβό, μπορούν να αντικατασταθούν από έναν πίνακα MDF, αλλά η ποιότητα των βημάτων θα είναι χαμηλότερη.
 • Μέταλλο. Συνήθως χρησιμοποιείται για σφυρηλατημένες κατασκευές. Τα βήματα μπορούν να κατασκευαστούν από υλικό κυματοειδούς φύλλου, πλέγμα (πλέγμα) ή διάτρηση. Τα βήματα μπορούν να είναι μεταλλικό πλαίσιο, πάνω από το οποίο εκτελείται η εγκατάσταση σκαλοπατιών από ξύλο.
 • Σκυρόδεμα. Τέτοια βήματα είναι μαζικά και σταθερά. Για την ομορφιά, τα βήματα είναι γραμμωμένα.
 • Τούβλο. Το υλικό χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση εξωτερικών βημάτων. Τα βήματα κλίνκερ είναι συνήθως κατασκευασμένα από σκυρόδεμα. Και από πάνω διακοσμούν με τούβλα κλίνκερ. Το κλίνκερ είναι πυρίμαχο και αδιάβροχο.
 • KDP. Βήματα από κατάστρωμα.
 • Πολυμερές. Τα στάδια αυτοεπιπεδώματος είναι πολύ δημοφιλή σήμερα..

Το σύγχρονο υλικό είναι γυαλί. Είναι πιο κατάλληλο για βήματα σε αναρτημένες κατασκευές. Μπορεί να συνδυαστεί με ανοξείδωτα υλικά. 

Κινητές σκάλες τριών βημάτων

Οι σύγχρονες σκάλες τριών βημάτων κάνουν την εργασία ευκολότερη και ασφαλέστερη. Όταν διπλώνεται, η σκάλα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Αυτοί οι τύποι σκαλοπατιών σας επιτρέπουν να κάνετε δουλειά στην καθημερινή ζωή και στη δουλειά.

Πριν αγοράσετε, είναι σημαντικό να αποφασίσετε για τον τύπο της σκάλας και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.

Η σκάλα μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ξύλο, μέταλλο ή υαλοβάμβακα. Είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για μια σκάλα με ραβδί. Οι διηλεκτρικές σκάλες χρησιμοποιούνται για την ασφαλή εκτέλεση ηλεκτρικών εργασιών εγκατάστασης.. 

Εύκολο στη χρήση σκάλα τριών επιπέδων από αλουμίνιο Εύκολο στη χρήση σκάλα τριών επιπέδων από αλουμίνιο

Τύποι σκαλοπατιών:

 • Επισυνάπτεται. Βολικό για οικιακή χρήση.
 • Πύργος. Ογκώδεις σκάλες, όχι κινητές. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την ολοκλήρωση των εργασιών..
 • Πτυσσόμενος. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το αλουμίνιο. Διακρίνεται από την ποιότητα, την αξιοπιστία και το φθηνό κόστος..
 • Αρθρωτό. Συνδυάζει διάφορα τμήματα.
 • Δάσος. Χρησιμοποιείται για εργασία σε μεγάλα υψόμετρα.

Ένα ευρύ φάσμα σκαλοπατιών σάς επιτρέπει να επιλέξετε την πιο βέλτιστη επιλογή για έναν συγκεκριμένο τύπο εργασίας. Το προφίλ της σκάλας μπορεί να είναι χάλυβα ή αλουμίνιο. Το χαλύβδινο προφίλ μπορεί να είναι ορθογώνιο ή στρογγυλό. Οι σύνθετες σκάλες είναι πολύ δημοφιλείς σήμερα, οι οποίες είναι αρκετές φορές ελαφρύτερες από τις σκάλες από ξύλο ή μέταλλο..

Κινητή σκάλα με δύο σκαλοπάτια

Η παραγωγή σκαλοπατιών είναι τόσο καλά καθιερωμένη σήμερα που οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων διαφόρων σχεδίων και ποιοτήτων. Τα τελικά προϊόντα μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα. Είναι σημαντικό η σκάλα να πληροί τις απαιτήσεις του GOST, καθώς η ασφάλεια της εργασίας με μια σκάλα εξαρτάται από αυτό. Οι κανόνες και οι κανονισμοί για την εργασία με σκάλες βρίσκονται στο Διαδίκτυο..

Μια σκάλα με δύο σκαλοπάτια είναι κατάλληλη για πολυώροφα έργα στον κήπο, κατασκευή, για φινίρισμα και ανακαίνιση.

Όταν αγοράζετε μια σκάλα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στην απόσταση μεταξύ των σκαλοπατιών – θα πρέπει να παρέχει άνεση και ασφάλεια. Οι συνδετήρες σκάλας πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστοι – αυτός είναι ένας γενικός κανόνας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.  

Τα σκαλοπάτια με δύο σκαλοπάτια και αντιολισθητικά τακάκια είναι τα πιο άνετα Τα σκαλοπάτια με δύο σκαλοπάτια και αντιολισθητικά μαξιλάρια είναι τα πιο άνετα

Διακριτικά χαρακτηριστικά της σκάλας δύο βημάτων:

 • Ευκολία;
 • Συμπαγές;
 • Δύναμη;
 • Ασφάλεια.

Η πτυσσόμενη σκάλα είναι βολική για αποθήκευση στο σπίτι, στην αποθήκη ή στο μπαλκόνι και είναι επίσης βολική για τη μεταφορά της στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου. Η σκάλα πρέπει να έχει τη σωστή αναλογία πέλματος / ανύψωσης. Πλαστική σκάλα – μια ελαφριά έκδοση πιο ογκωδών και μαζικών φορητών σκαλοπατιών, η οποία, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, σας επιτρέπει να κάνετε τη δουλειά πολλές φορές πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Πώς να φτιάξετε σκάλες για μια σκάλα

Οι απαιτήσεις για την κατασκευή βημάτων δεν είναι περίπλοκες, επομένως μπορούν να γίνουν εύκολα με το χέρι. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο είναι η στερέωση των τελειωμένων βημάτων στην κύρια σκάλα. Ποια υλικά θα είναι καλύτερα για την πραγματοποίηση βημάτων, κάθε πλοίαρχος αποφασίζει για τον εαυτό του.

Πόσα υλικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τι πάχος πρέπει να έχει το βήμα εξαρτάται από το μέγεθος των σκαλοπατιών και την περιοχή του δωματίου.

Οι παράμετροι για την επιλογή του υλικού εξαρτώνται από τον τύπο σκάλας που κατασκευάζεται: εξωτερική ή εσωτερική. Πολύ συχνά, ένα δέντρο επιλέγεται για αυτοσχέδια βήματα. Αυτό είναι ένα προσιτό και εύχρηστο υλικό που σας επιτρέπει να επιλέξετε τον τύπο ξύλου, την υφή και το χρώμα του (τα βήματα μπορεί να είναι σκοτεινά και ελαφριά). 

Όταν κάνετε βήματα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλά αποξηραμένο ξύλο, τότε τα βήματα θα είναι ισχυρά και ανθεκτικά Όταν κάνετε βήματα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλά αποξηραμένο ξύλο, τότε τα βήματα θα είναι ισχυρά και ανθεκτικά

Πώς να κάνετε βήματα μόνοι σας:

 • Φτιάξτε πρότυπα που ταιριάζουν στις σκάλες.
 • Υπολογίστε τον αριθμό, τις αναλογίες και τις διαστάσεις των απαιτούμενων βημάτων.
 • Προετοιμάστε σανίδες και κόψτε τους ανυψωτές και τα πέλματα από αυτά.
 • Καλύψτε τα τελικά μέρη με προστατευτική επίστρωση.

Η εγκατάσταση ξύλινων σκαλοπατιών μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε σωστά τα βήματα, καθώς η ασφάλεια της δομής, η ανθεκτικότητα και η ευκολία χρήσης εξαρτώνται από αυτήν. Τα βήματα οξιάς, τέφρας και βελανιδιάς έχουν καλά χαρακτηριστικά..

Κάνοντας μικρά σκαλοπάτια και βήματα

Το σχήμα των σκαλοπατιών σε μια μικρή σκάλα μπορεί να ποικίλει. Το κύριο πράγμα είναι να συμμορφώνεστε με τα πρότυπα. Η όψη των σκαλοπατιών εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η σκάλα, καθώς και από το γενικό στυλ στο εσωτερικό και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών του διαμερίσματος ή του σπιτιού..

Ο πίνακας υπολογισμού των βημάτων και η σωστή κλίση των σκαλοπατιών θα σας επιτρέψουν να εγκαταστήσετε μια σκάλα σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς.

Κάθε ιδιοκτήτης που ασχολείται με την ανεξάρτητη κατασκευή και εγκατάσταση μιας σκάλας πρέπει να σκεφτεί το σχέδιο και να το τοποθετήσει στο έργο. Η σκάλα πρέπει να είναι κατάλληλη για όσους θα την χρησιμοποιήσουν ως προς το μέγεθος και την ασφάλεια.

Όταν κατασκευάζεται, μια μικρή σκάλα απαιτεί την ίδια υπεύθυνη προσέγγιση με τη συνολική. Όταν κατασκευάζεται, μια μικρή σκάλα απαιτεί την ίδια υπεύθυνη προσέγγιση με τη συνολική.

Συμβουλές για την επιλογή μιας σκάλας σταδιακά:

 • Υπολογίστε την απόσταση από το πάτωμα του πρώτου ορόφου έως το πάτωμα του δεύτερου ορόφου.
 • Προσδιορίστε τις διαστάσεις των βημάτων και τον αριθμό τους.
 • Κάντε μια προβολή της σκάλας στο σχέδιο του σπιτιού.
 • Μην κάνετε το πλάτος του σκαλιού πολύ μικρό, καθώς αυτό θα κάνει τη σκάλα άβολη και επικίνδυνη..
 • Αποφασίστε για το πλάτος του ιστότοπου.
 • Επιλέξτε το σχήμα των σκαλοπατιών. Θα πρέπει να είναι άνετο, να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο και να συνδυάζεται με το συνολικό εσωτερικό..

Η έκχυση σκυροδέματος από σκυρόδεμα “αναγκάζει” να δώσει προσοχή στην ενίσχυση μιας μονολιθικής σκάλας, τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά της. Η πλαισίωση μιας τέτοιας σκάλας μπορεί να γίνει με κεραμίδια, φελλό, τούβλο ή πέτρα. Αλλά η διακόσμηση του δωματίου μπορεί να γίνει με βήματα κονσόλας..

Τύποι βημάτων για σκάλες

Ένα σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή του τύπου των βημάτων είναι η ασφάλειά τους. Αυτό επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία ανυψωτών. Η παρουσία τους κάνει τη σκάλα ασφαλέστερη. Αλλά χωρίς αυτά, η δομή φαίνεται πιο ελαφριά, γεγονός που βελτιώνει τη συνολική διακόσμηση του δωματίου..

Το σχήμα των βημάτων είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο. Μπορεί να είναι ίσιο, στρογγυλό, ημικυκλικό, τραπεζοειδές.

Τα βήματα άνεσης μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων, μεγεθών και σχημάτων. Εξαρτάται από το ποιος χρησιμοποιεί τη σκάλα. Η παρουσία μικρών παιδιών και ηλικιωμένων στο σπίτι αφήνει ένα αποτύπωμα στην επιλογή του τύπου της δομής της σκάλας και των βαθμών. 

Τα ασφαλέστερα και πιο άνετα βήματα για τα παιδιά είναι με τα ξυπνητήρια Τα ασφαλέστερα και πιο άνετα βήματα για τα παιδιά είναι με τα ξυπνητήρια

Τύποι βημάτων:

 • Ανοιξε;
 • Κλειστό.

Η επιλογή των προκατασκευασμένων εσωτερικών σκαλοπατιών εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου, τη λειτουργικότητα της σκάλας και τον εσωτερικό σχεδιασμό. Η απουσία ανύψωσης σας επιτρέπει να κάνετε το βήμα πιο φαρδύ. Αλλά οι σκάλες πρέπει να ανυψωθούν υπό ασφαλή γωνία..

Φόρτωση στα σκαλοπάτια

Μπορείτε να καθορίσετε το φορτίο στα βήματα χρησιμοποιώντας ειδικούς τύπους. Επιτρέπουν να λαμβάνεται υπόψη το δυναμικό φορτίο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες απαιτήσεις για τη δομή. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε το φορτίο που θα επηρεάσει την πτήση και την προσγείωση κάτω από τις σκάλες. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο ίδρυμα..

Η άνοδος και η άνοδος μπορούν να υπολογιστούν μόνο χρησιμοποιώντας έναν ειδικό τύπο.

Οι τύποι μπορεί να είναι απλούστεροι ή πιο περίπλοκοι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την πλήρη ευθύνη των σωστών υπολογισμών. Εάν τα σκαλοπάτια είναι ξύλινα, είναι σημαντικό το βάθος του βήματος να στηρίζει το πόδι..

Κατά τον υπολογισμό του φορτίου, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα στερέωσης της δομής στο πάτωμα και στο πάτωμα. Κατά τον υπολογισμό του φορτίου, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα στερέωσης της δομής στο πάτωμα και στο πάτωμα.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Η συνολική μάζα των βημάτων.
 • Αριθμός κορδονιών?
 • Η μάζα των ανθρώπων και τα πιθανά αντικείμενα που πρέπει να μεταφερθούν.
 • Τμήμα δομικών λεπτομερειών.

Είναι επίσης σημαντικό να υπολογίσετε το φορτίο στο κιγκλίδωμα της δομής, ειδικά εάν τα βήματα επιπλέουν. Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στη στήριξη του βήματος στον τοίχο και στη γωνία του..

Σκάλα με συρτάρια σε βήματα

Η σκάλα πτήσης έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αλλά καταλαμβάνει πολύ χώρο, ο οποίος συχνά δεν ταιριάζει στους ιδιοκτήτες των χώρων. Η δημιουργική ανακαίνιση επιτρέπει τη χρήση σχεδιαστικών ιδεών που στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της επέκτασης του χώρου.

Η εγκατάσταση στα βήματα των συρταριών επιτρέπει την αποτελεσματική χρήση του χώρου.

Τα συρτάρια μπορούν να είναι συρόμενα και πτυσσόμενα. Ο μηχανισμός για τα κουτιά μπορεί να δημιουργηθεί ανεξάρτητα. Τα κουτιά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρα και εύχρηστα. Μπορεί να υπάρχει ζυγός και περιττός αριθμός.. 

Μια σκάλα με συρτάρια στα σκαλοπάτια θα εξοικονομήσει πολύ χώρο στο δωμάτιο Μια σκάλα με συρτάρια στα σκαλοπάτια θα εξοικονομήσει πολύ χώρο στο δωμάτιο

Τύποι κουτιών:

 • Φορτίο;
 • Κατακόρυφος;
 • Αναιρέσιμος;
 • Πτυσσόμενος;

Για την κατασκευή κουτιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, MDF, υλικά από φελλό, κόλλα, καρφιά, βίδες. Τα κολλημένα κουτιά θα διαρκέσουν πολύ μόνο εάν χρησιμοποιείτε κόλλα υψηλής ποιότητας. Είναι σημαντικό να ευθυγραμμίσετε τα ξύλινα μέρη πριν συναρμολογήσετε τα μέρη. Η δομή πρέπει να εγκατασταθεί σωστά, διαφορετικά μπορεί να διαταραχθεί ολόκληρη η σκάλα..

Βήματα μόνοι σας για σκάλες (βίντεο)

Η σταθερή και ασφαλής στήριξη των ποδιών όταν κινείστε σε σκάλες ονομάζεται σκαλοπάτι. Όταν επιλέγετε μια σκάλα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στους τύπους και τους τύπους των βημάτων. Η ασφάλεια, η ευκολία και η ανθεκτικότητα της δομής εξαρτώνται από την επιλογή και τη σωστή εγκατάσταση. Τα βήματα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και απαιτήσεις του GOST, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το ιστορικό έκτακτης ανάγκης της σκάλας Mithridat. Κατά την επιλογή του τύπου και του σχήματος των βημάτων, είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο αρμονικός συνδυασμός τους με το συνολικό εσωτερικό..

Λεπτομέρεια: σκαλοπάτια (παραδείγματα φωτογραφιών)