Τι είναι ένα τεντωμένο σατέν ταβάνι: 7 υπέρ και 5 κατά

Μπορείτε να μεταμορφώσετε κομψά το εσωτερικό του δωματίου εγκαθιστώντας μια τεντωμένη οροφή από σατέν Μπορείτε να μεταμορφώσετε κομψά το εσωτερικό ενός δωματίου εγκαθιστώντας ένα σατέν τεντωμένο ταβάνι Το τεντωμένο σατέν ταβάνι είναι μια τακτοποιημένη και πολύ κομψή εσωτερική λύση σχεδόν για κάθε σπίτι. Φυσικά, θα απαιτήσει μια ορισμένη φροντίδα, την οποία, αν το επιθυμεί, μπορεί να χειριστεί ο καθένας. Η εκμάθηση των περιπλοκών του δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές ώρες! Και το αποτέλεσμα θα σας επιτρέψει να παρατείνετε την αρχική εμφάνιση της δομής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, ακόμη και μετά από μερικά χρόνια θα μοιάζει με καινούργιο.!

Σατινέ τεντωμένες οροφές: τα υπέρ και τα κατά της εγκατάστασης

Φυσικά, η οροφή από σατέν είναι απλώς ένα όνομα, επειδή, στην πραγματικότητα, είναι κατασκευασμένη από σύνθεση χλωριούχου πολυβινυλίου. Ωστόσο, εξωτερικά, ο σχεδιασμός θυμίζει πολύ ένα ακριβό και πολύ όμορφο ύφασμα – σατέν. Από αυτό και το όνομα. Αλλά το ύφασμα δεν φιγουράρει στη διαδικασία δημιουργίας με κανέναν τρόπο. Όλα είναι για οπτική ψευδαίσθηση.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να επιλέξουν ένα σατέν τεντωμένο ταβάνι, επειδή καθιστά το σχέδιο του δωματίου πιο εκλεπτυσμένο. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να επιλέξουν ένα σατέν τεντωμένο ταβάνι, επειδή καθιστά το σχέδιο του δωματίου πιο εκλεπτυσμένο.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής σχεδιασμού είναι απλά αμέτρητα! Και τα κυριότερα είναι:

 • Σεβαστή εμφάνιση?
 • Η δυνατότητα αλλαγής σκιάς ανάλογα με τον τύπο φωτισμού.
 • Υλικό υψηλής ποιότητας.
 • Ανθεκτικότητα της δομής.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • Φιλικότητα προς το περιβάλλον.
 • Υψηλή απόδοση.

Ταυτόχρονα, αυτός ο τύπος τεντωμένης οροφής έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματά του:

 • Εξάρτηση από μηχανική καταπόνηση.
 • Η παρουσία ορισμένων αποχρώσεων κατά την εγκατάσταση.
 • Αδυναμία εγκατάστασης σε χώρους με συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας – το υλικό αρχίζει να λιώνει.
 • Πολυπλοκότητα εγκατάστασης σε μεγάλα δωμάτια.
 • Αδυναμία επαναχρησιμοποίησης μιας δομής.

Όλα τα ελαττώματα που έχει ο σχεδιασμός δεν είναι σε καμία περίπτωση κρίσιμα. Και, κανένας από αυτούς δεν μιλά υπέρ της εγκατάλειψης της ανάγκης αγοράς σατέν οροφών..

Ποιο τεντωμένο ταβάνι είναι καλύτερο: ματ ή σατέν έκδοση

Όπως γνωρίζετε, όλες οι εφευρέσεις έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους που ένας δυνητικός ιδιοκτήτης θα πρέπει να ανεχτεί. Και αυτό παρά το γεγονός ότι κατασκευάζονται περίπου το ίδιο. Η μόνη διαφορά είναι στην ίδια τη σκιά. Ωστόσο, έχοντας αποφασίσει για τη βασική ιδέα, θα πρέπει να λυθεί ένα ακόμη ερώτημα: ποιο είναι καλύτερο; Γυαλιστερό ή ματ ταβάνι?

Δεν υπάρχει καμία σωστή επιλογή, οπότε κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού καθοδηγείται από τις δικές του επιθυμίες..

Η οροφή από σατέν είναι μια γρήγορη και φθηνή επιλογή για να κάνετε την επιφάνεια της οροφής ομοιόμορφη και λεία Η οροφή από σατέν είναι μια γρήγορη και φθηνή επιλογή για να κάνετε την επιφάνεια της οροφής ομοιόμορφη και λεία

Γυαλιστερό φινίρισμα:

 • Φαίνεται πιο κομψό?
 • Λιγότερο έλξη για βρωμιά και σκόνη.
 • Διατηρήστε την αρχική τους εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η θαμπάδα δίνει στην επίστρωση μια ιδιαίτερη πικάντικη και υψηλό κόστος. Μια τέτοια εσωτερική λύση θα ταιριάζει απόλυτα σε κάθε, ακόμη και στο πιο εκλεπτυσμένο σπίτι, επίπλωση στο διακοσμημένο δωμάτιο κ.λπ. Και, αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο!

Τι λένε για τεντωμένες οροφές από σατέν: κριτικές πελατών

Το σατέν σε PVC ή φυσική έκδοση του αρέσει σχεδόν σε όλους όσους έρχονται σε επαφή με αυτό το υλικό. Οι κριτικές σχετικά με τις τεντωμένες οροφές αυτού του είδους είναι συνήθως θετικές, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι μπορεί να μην σας αρέσει το υλικό.

Προκειμένου να επεκτείνετε οπτικά το χώρο στο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα τεντωμένο σατέν ταβάνι με ανοιχτόχρωμη σκιά Για να επεκτείνετε οπτικά το χώρο στο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα τεντωμένο σατέν οροφή σε ανοιχτόχρωμη σκιά

Εν τω μεταξύ, για να παίξει το “σατέν” με έναν ιδιαίτερο τρόπο, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων! Μετά από όλα, διαφορετικά χρώματα συμπεριφέρονται ριζικά διαφορετικά..

Το καλύτερο από όλα, σύμφωνα με τις κριτικές, φαίνονται:

 • Γυαλιστερές αποχρώσεις.
 • Απαλό – παστέλ χρώματα.
 • Βαθιές ευγενείς αποχρώσεις.

Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα και ένα μάλλον αντιφατικό χρώμα – το μαύρο – μπορεί να γίνει ευγενές. Είναι καλύτερα να το συνδυάσετε με διαφορετικές υφές, αποχρώσεις και ακόμη και ολόκληρους πίνακες! Το αποτέλεσμα σίγουρα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.!

Το μαύρο είναι εγγενώς ένα ενεργό χρώμα που ταιριάζει με το λευκό, το παστέλ και οποιοδήποτε χρώμα, αλλά σιωπηλό τόνο. Η εγκατάσταση αυτού του σχεδίου είναι πολύ απλή, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και κομψό..

Τι είναι ένα σατέν τεντωμένο ταβάνι: ορισμός με απλές λέξεις

Παρά τα πάντα, το σατέν είναι απλώς μια υφή, το υλικό δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό.

Η τεντωμένη σατέν οροφή χαρακτηρίζεται από αρκετά υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος Η τεντωμένη σατέν οροφή χαρακτηρίζεται από αρκετά υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος

Μπορεί να χαρακτηριστεί από τους ακόλουθους ορισμούς:

 • Χαμηλή τιμή;
 • Υψηλή ποιότητα;
 • Ρεαλιστικός σχεδιασμός.
 • Πολυλειτουργική χρήση.

Το υλικό είναι απολύτως ασφαλές για την ανθρώπινη ζωή, επιπλέον, δεν εκπέμπει τοξίνες ακόμη και όταν καίγεται! Το πολυβινυλοχλωρίδιο χρησιμοποιείται ενεργά σε διάφορες σφαίρες της ανθρώπινης ζωής, επομένως η ευελιξία του έχει ήδη αποδειχθεί με τον καιρό.!

Επιπλέον, σχεδόν κάθε εταιρεία καλεί τους πελάτες της να εξοικειωθούν με πιστοποιητικά ποιότητας που επιβεβαιώνουν την αλήθεια των λόγων τους. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αρνηθείτε ένα τέτοιο έγγραφο.!

Εγκατάσταση τεντωμένων οροφών από σατέν για αρχάριους

Η εγκατάσταση τεντωμένων οροφών είναι γεμάτη πολλές δυσκολίες, ωστόσο, παρ ‘όλα αυτά, κάθε αρχάριος μπορεί να κυριαρχήσει στη διαδικασία.

Δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε μια σατέν οροφή με τα χέρια σας, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε υλικά υψηλής ποιότητας για εργασίες επισκευής Δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε μια σατέν οροφή με τα χέρια σας, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε υλικά υψηλής ποιότητας για εργασίες επισκευής

Η διαδικασία εκτελείται σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 • Σήμανση χώρου.
 • Κατασκευαστικές κατασκευές – τα βασικά.
 • Εγκατάσταση της βάσης.
 • Επιλογή από σατέν ύφασμα.
 • Η μετέπειτα επεξεργασία του.

Όλα είναι αρκετά απλά και απλά, αλλά είναι σημαντικό να μην κάνετε λάθη σε κάθε μία από τις διαδικασίες! Διαφορετικά, θα υπάρξει μια κλίση, που σημαίνει την ευθραυστότητα της δομής. Επομένως, έχοντας κάνει τουλάχιστον ένα λάθος, πρέπει να επαναληφθεί αμέσως. Ακόμα κι αν αυτή η διαδικασία φαίνεται αρκετά ηλίθια.

Κατά κανόνα, οι επαγγελματίες ολοκληρώνουν την εγκατάσταση σε μία ημέρα, ενώ ένας αρχάριος θα χρειαστεί αρκετές ημέρες, ή και εβδομάδες. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε, γιατί το κυριότερο είναι η ποιότητα!

Πώς να φροντίσετε ένα τεντωμένο ταβάνι

Τα χαρακτηριστικά της επίστρωσης με υφή δεν σημαίνουν πρόσθετη φροντίδα γι ‘αυτήν. Πρέπει να πλυθούν με τον ίδιο τρόπο όπως οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια τάνυσης.!

Προκειμένου το τεντωμένο σατέν ταβάνι να φαίνεται πάντα ελκυστικό, είναι απαραίτητο να το φροντίζετε κατά διαστήματα. Προκειμένου το τεντωμένο σατέν ταβάνι να φαίνεται πάντα ελκυστικό, είναι απαραίτητο να το φροντίζετε κατά διαστήματα.

Για να παραμείνουν πάντα καθαρά, είναι απαραίτητο:

 • Σκουπίστε τις επιφάνειες εβδομαδιαίως με ένα στεγνό μαλακό πανί.
 • Ξεχάστε τα επιθετικά απορρυπαντικά.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά διαλύματα καθαρισμού.

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά ελεύθερου χρόνου για να διατηρηθεί το εβδομαδιαίο καθαρό, ενώ ο γενικός καθαρισμός μπορεί να διαρκέσει ώρες. Οι κατασκευαστές συχνά δίνουν τις συστάσεις τους, τις οποίες πρέπει να ακούσουμε! Μετά από όλα, κάθε μάρκα είναι ελαφρώς διαφορετική στη φροντίδα..

Εάν το ταβάνι έχει βαριά και δύσκολη ρύπανση, καλύτερα να μην προσπαθήσετε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας! Για τέτοιες περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μιας επαγγελματικής εταιρείας καθαρισμού, μέσω των οποίων οι προσπάθειες θα γίνει ξανά η γυαλιστερή ή ματ απόχρωση.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για την τοποθέτηση σατέν οροφής

Η διαφορά ακριβώς στο σημείο όπου τοποθετούνται οι σατέν οροφές είναι ασήμαντη, ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να αποφύγετε την εγκατάστασή τους στην κουζίνα. Από συνεχή επαφή με λιπαρές ουσίες και ζεστό αέρα, μια λευκή ή ανοιχτή σκιά σίγουρα θα σκουρύνει. Δεν είναι δυνατό να το καθαρίσετε, ακόμη και με τη βοήθεια ειδικού, ανεξάρτητα από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν.!

Κομψή και όμορφη τεντωμένη οροφή θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Κομψή και όμορφη τεντωμένη οροφή θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Εν τω μεταξύ, οι σατέν οροφές είναι ιδανικές για:

 • Υπνοδωμάτια?
 • ΣΑΛΟΝΙ;
 • Καντίνες.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα τεντωμένο σατέν οροφή (βίντεο)

Τα σατινέ ταβάνια είναι μια μοντέρνα και πολύ σχετική τάση που διαπερνά σταδιακά τις μάζες. Μια γυαλιστερή ή ματ απόχρωση θα διακοσμήσει σίγουρα οποιοδήποτε δωμάτιο και η ευκολία χρήσης θα επιτρέψει ακόμη και σε έναν ερασιτέχνη να ολοκληρώσει τις εργασίες εγκατάστασης. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη όλα τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά που θα παίξουν υπέρ της αντοχής της δομής. Πράγματι, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τέτοιες οροφές θα μπορούν να εξυπηρετούν για τουλάχιστον 10 χρόνια.!

Σχεδιασμός τεντωμένων οροφών από σατέν (φωτογραφία σε εσωτερικούς χώρους)