Καταλαβαίνουμε εάν είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα laminate σε λινέλαιο, παρκέ ή πλακάκια

Το δάπεδο laminate προσελκύει πολλούς με τα πολλά πλεονεκτήματα και τις αισθητικές του ιδιότητες. Το δάπεδο laminate προσελκύει πολλούς με τα πολλά πλεονεκτήματα και τις αισθητικές του ιδιότητες. Είναι όμορφο, πρακτικό, ανθεκτικό και ανθεκτικό στην υγρασία και γενικά φαίνεται καλύτερα στην κουζίνα από πολλές επιστρώσεις. Αλλά συχνά τα πατώματα έχουν ήδη λινέλαιο και παρκέ. Κανείς δεν θέλει να κάνει διπλή δουλειά και να χάνει χρόνο αφαιρώντας παλιά καλύμματα. Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε δάπεδα laminate σε παρκέ, πλακάκια και λινέλαιο?

Απαιτήσεις για εργασία με laminate

Το laminate έχει γίνει δημοφιλές μεταξύ των μαζών, όχι μόνο λόγω της πρακτικότητας και της ομορφιάς του, αλλά και επειδή δεν είναι δύσκολο να το στρώσετε, όπως το λινέλαιο. Μπορείτε να κάνετε τέτοιου είδους εργασία με τα χέρια σας..

Η τοποθέτηση laminate σε άλλο δάπεδο δεν είναι δύσκολο να το χειριστείς μόνος σου Η τοποθέτηση laminate σε άλλο δάπεδο δεν είναι δύσκολο να το χειριστείς μόνος σου

Υπάρχουν πολλοί τύποι laminate, καθώς και οι εταιρείες που τα παράγουν. Αλλά σχεδόν όλοι έχουν παρόμοιες απαιτήσεις για να συνεργαστούν μαζί τους. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το έλασμα σε μια επίπεδη και στεγνή επιφάνεια. Επίσης, δεν πρέπει να θρυμματίζονται, να παραμορφώνονται, να διογκώνονται, να θρυμματίζονται. Εν ολίγοις, η παλιά επιφάνεια πρέπει να είναι συμπαγής. Εάν το δωμάτιο είναι υγρό ή η βάση είναι υγρή, τότε απαιτείται επίσης ένα υπόστρωμα..

Για να αποκλειστεί η επαφή του φύλλου με τη βάση από σκυρόδεμα, χρησιμοποιείται μονωτικό υπόστρωμα.. Ο ρόλος της:

  • Θερμική μόνωση;
  • Ηχομόνωση?
  • Προστασία από την υγρασία.
  • Επιφάνεια ισοπέδωσης.

Λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτηση δαπέδου laminate (βίντεο)

Laminate συν λινέλαιο

Τώρα τίθεται το ερώτημα – μπορεί το παλιό λινέλαιο να θεωρηθεί ως υπόστρωμα το ίδιο και έτοιμη βάση ή πρέπει να αφαιρεθεί; Εδώ είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε πρώτα έλεγχο της επικάλυψης, καθοδηγούμενος από τις απαιτήσεις των κατασκευαστών ελασμάτων στη βάση. Δηλαδή, από προεπιλογή, μπορούμε να υποθέσουμε ότι εάν το παλιό λινέλαιο δεν έχει υποστεί ζημιά και βρίσκεται επίπεδη, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια ένα laminate σε αυτό.

Εάν το παλιό δάπεδο από λινέλαιο δεν είναι κατεστραμμένο και βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια, μπορείτε να τοποθετήσετε το laminate πάνω του Εάν το παλιό δάπεδο από λινέλαιο δεν είναι κατεστραμμένο και βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια, μπορείτε να τοποθετήσετε το laminate πάνω του

Αυτό είναι δυνατό επειδή όταν τοποθετήθηκε το λινέλαιο, μια βάση είχε ήδη γίνει κάτω από αυτό, το δάπεδο ισοπεδώθηκε και τα ελαττώματα εξαλείφθηκαν. Και τώρα, αν δεν συνέβη τίποτα στο ίδιο το λινέλαιο, αυτό το προηγούμενο θεμέλιο μπορεί ήδη να θεωρηθεί έτοιμο.

Πριν από την εργασία, εξετάζεται ολόκληρη η επιφάνεια του δαπέδου στην κουζίνα, το διάδρομο, τα δωμάτια. Εάν δεν υπάρχουν σκισμένες επιφάνειες, κάμψεις, το παλιό λινέλαιο βρίσκεται επίπεδη, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε το έλασμα.

Σημαντικό: Εάν το λινέλαιο είναι πολύ παλιό, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί. Δεδομένου ότι ανά πάσα στιγμή θα αρχίσει να καταρρέει, γεγονός που θα οδηγήσει σε παραμόρφωση του στρωμένου δαπέδου laminate. Or το παλιό λινέλαιο πρέπει να καλύπτεται με μια βάση. Το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 3 mm. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φελλό, αφρώδες πολυαιθυλένιο αφρού, πολυστυρόλιο.

Χρειάζομαι υποστήριξη;

Το υπόστρωμα απαιτείται σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή του laminate. Το να το τοποθετήσετε ή όχι στην κουζίνα και στα δωμάτια εξαρτάται σε αυτή την περίπτωση από ποια χαρακτηριστικά έχει ο παλιός καμβάς λινέλαιο, παρκέ, κεραμίδια.

Πολλά εξαρτώνται από το πόσο σφιχτό και σταθερό είναι το παλιό υποδάπεδο. Τα κεραμίδια και το παρκέ δάπεδο είναι αρκετά ισχυρά και αρκετά σκληρά από μόνα τους και δεν χρειάζεται να τους δοθεί πρόσθετη αντοχή ώστε να μην χαλαρώνουν ή παραμορφώνονται. Επομένως, το υπόστρωμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω τους..

Ο καθένας καθορίζει την ανάγκη τοποθέτησης του υποστρώματος κάτω από το έλασμα για τον εαυτό του Ο καθένας καθορίζει την ανάγκη τοποθέτησης του υποστρώματος κάτω από το έλασμα για τον εαυτό του Εάν το λινέλαιο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, πρέπει να αφαιρεθεί πριν από την τοποθέτηση του laminate. Εάν το λινέλαιο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, πρέπει να αφαιρεθεί πριν από την τοποθέτηση του laminate.

Το λινέλαιο διατίθεται σε διαφορετικά πάχη και απαλότητα. Εάν το παλιό λινέλαιο είναι λεπτό, χωρίς υπόστρωμα και ακόμη και η ίδια η υφή είναι μαλακή, τότε είναι μια κακή βάση. Εάν τοποθετήσετε ένα laminate σε αυτό, τότε σύντομα οι σανίδες δαπέδου θα αρχίσουν να χαλαρώνουν, να γλιστρούν. Οι σανίδες θα αρχίσουν να κινούνται, θα αρχίσουν να δημιουργούνται κενά μεταξύ τους. Επομένως, ένα υπόστρωμα πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί σε μαλακό λινέλαιο. Και δεν έχει σημασία αν είναι κουζίνα ή άλλο δωμάτιο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Η τοποθέτηση laminate σε πλακάκια, παρκέ ή λινέλαιο είναι καλή γιατί δεν χρειάζεται να βγάζετε όλα τα έπιπλα από το δωμάτιο. Αρκεί μόνο να το μετακινήσετε στο πλάι καθώς εργάζεστε και να τοποθετήσετε σανίδες laminate στον ελεύθερο χώρο. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τόσο το χρόνο όσο και το κόστος εργασίας..

Επίσης, η τοποθέτηση σε λινέλαιο ή παρκέ σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε οικονομικούς πόρους, επειδή δεν χρειάζεται να αγοράσετε άλλα υλικά για την οργάνωση του υποστρώματος.

Η ομορφιά της τοποθέτησης δαπέδου laminate σε πλακάκια είναι ότι οι επισκευές μπορούν να πραγματοποιηθούν σταδιακά χωρίς να αδειάσετε εντελώς το δωμάτιο από έπιπλα. Η ομορφιά της τοποθέτησης δαπέδου laminate σε πλακάκια είναι ότι οι επισκευές μπορούν να πραγματοποιηθούν σταδιακά χωρίς να αδειάσετε εντελώς το δωμάτιο από έπιπλα. Πριν τοποθετήσετε το έλασμα στα πλακάκια, είναι σημαντικό να ελέγξετε το οριζόντιο επίπεδο του δαπέδου. Πριν τοποθετήσετε το έλασμα στα πλακάκια, είναι σημαντικό να ελέγξετε το οριζόντιο επίπεδο του δαπέδου. Κατά την τοποθέτηση πολυστρωματικού υλικού σε πλακάκια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα υπόστρωμα από αφρώδες πολυστυρόλιο Κατά την τοποθέτηση πολυστρωματικού υλικού σε πλακάκια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα υπόστρωμα από αφρώδες πολυστυρόλιο

Αλγόριθμος ενεργειών

Ελέγξτε την ομαλότητα του δαπέδου χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο. Είναι σημαντικό να μην βρεθούν σημαντικές σταγόνες. Ταυτόχρονα, αξίζει να ελέγξετε εάν το λινέλαιο είναι καλά στερεωμένο. Εάν έχει απομακρυνθεί κάπου, τότε πρέπει να κολληθεί πίσω. Όσον αφορά το κόστος εργασίας, αυτό είναι ασύγκριτα μικρότερο από την αφαίρεση του λινέλαιο και την τοποθέτηση του υποστρώματος.

Τοποθετήστε τις πλαστικοποιημένες σανίδες στο δωμάτιο και αφήστε για μερικές ημέρες για τη λεγόμενη εγκλιματισμό. Θα πρέπει να αποκτούν την ίδια θερμοκρασία και υγρασία με το πάτωμα στο δωμάτιο, ειδικά στην κουζίνα. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου..

Παράγετε δάπεδα laminate σύμφωνα με την τεχνολογία που συνιστά ο κατασκευαστής, ξεκινώντας από τον τοίχο στον οποίο υπάρχει παράθυρο.

Τοποθέτηση laminate σε παλιό λινέλαιο (βίντεο)

Laminate σε παρκέ

Πριν τοποθετήσετε το laminate στο παρκέ, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την κατάσταση του δαπέδου. Εάν εντοπιστούν ελαττώματα, τότε πρέπει να εξαλειφθούν. Οι σανίδες που έχουν πετάξει πρέπει να τοποθετηθούν πίσω, οι παχιές ρωγμές που σχηματίζονται πρέπει να είναι στόκος και να επισκευαστούν προσεκτικά. Εάν περισσότερο από 20% της επιφάνειας παρκέ είναι κατεστραμμένο, τότε θα πρέπει να τακτοποιηθεί πλήρως..

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να τρίψετε το παρκέ πριν από την τοποθέτηση του laminate. Εάν το παρκέ είναι σοβαρά κατεστραμμένο και το διάφραγμα του δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια, τότε τα φύλλα κόντρα πλακέ απλώς τοποθετούνται πάνω από το παρκέ. Και ήδη πάνω τους είναι η τοποθέτηση του laminate. Το έλασμα τοποθετείται όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις οδηγίες για αυτό. Η διαδικασία εδώ δεν διαφέρει από τη συνήθη τοποθέτηση laminate..

Τοποθέτηση laminate στο παλιό πάτωμα (βίντεο)

Είναι δυνατόν να βάλετε λινέλαιο σε κεραμίδι

Ένα δάπεδο πλακιδίων για την τοποθέτηση λινέλαιο δεν χρειάζεται ισοπέδωση Το δάπεδο από πλακάκια για τοποθέτηση λινέλαιο δεν χρειάζεται ισοπέδωση Εάν η επισκευή στο σπίτι πραγματοποιείται καλλυντικά, τότε σχεδόν πάντα υπάρχει ήδη ένα παλιό κάλυμμα δαπέδου στα πατώματα. Στην κουζίνα και το μπάνιο, μπορεί να είναι λινέλαιο. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να ανακαινίσουν τα δάπεδά τους και να επιλέξουν ανθεκτικά και αισθητικά πλακάκια. Μπορώ να το βάλω σε παλιό λινέλαιο; Και είναι δυνατόν να εκτελέσετε την αντίστροφη λειτουργία – να καλύψετε τα παλιά πλακάκια με νέο λινέλαιο?

Τα κεραμικά πλακίδια ή τα κεραμικά από πορσελάνη είναι μια εξαιρετική έτοιμη βάση για λινέλαιο. Οι βασικές απαιτήσεις είναι απλές. Η βάση πρέπει να είναι:

  • ακόμη και;
  • διαρκής;
  • μην λυγίζεις.

Το κεραμίδι πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις. Κάτω από αυτό, το δάπεδο ήταν κάποτε ισοπεδωμένο, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία για την ομαλότητά του. Το ίδιο το κεραμίδι έχει μια σκληρή επιφάνεια και, κατά συνέπεια, όταν τοποθετηθεί πάνω του, το λινέλαιο δεν θα τσαλακωθεί και θα παραμορφωθεί. Επομένως, εάν αποφασιστεί η τοποθέτηση λινέλαιο σε κεραμίδι στην κουζίνα, δεν χρειάζεται να γίνουν πρόσθετα υποστρώματα..

Σημαντικό: το λινέλαιο τοποθετείται σε ειδική κόλλα. Εάν το κεραμίδι είναι πολύ γυαλιστερό, τότε η επιφάνειά του μπορεί να λειανθεί προκειμένου να δημιουργηθεί καλύτερη πρόσφυση μεταξύ των επιφανειών του πλακιδίου και του λινέλαιο..

Πρόοδο των εργασιών

Πρώτον, το κομμένο λινέλαιο απλώνεται σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να ξαπλώσει για τουλάχιστον μια μέρα για να εξομαλυνθεί και να πάρει τη μορφή του δαπέδου..

Το λινέλαιο διπλώνεται στη διαμήκη κατεύθυνση. Κάθε μισό του αλείφεται με κόλλα. Επίσης, η επιφάνεια του κεραμιδιού είναι επικαλυμμένη με κόλλα. Μετά από 20 λεπτά, που απαιτούνται για να απορροφηθεί η κόλλα, μπορείτε να ξεκινήσετε την τοποθέτηση. Πρώτα, κολλάνε το ένα μισό του λινέλαιο και μετά το άλλο. Κατά την τοποθέτηση, προσπαθούν να εξομαλύνουν αμέσως την επιφάνεια του λινέλαιο έτσι ώστε να βρίσκεται επίπεδη, χωρίς πτυχώσεις. Οι σανίδες φούστα εγκαθίστανται αφού κολληθεί το λινέλαιο στην κουζίνα.

Οδηγίες για την τοποθέτηση λινέλαιο σε μια παλιά επίστρωση (βίντεο)

Τοποθέτηση πλακιδίων σε λινέλαιο

Πολύ πιο συχνά προκύπτει μια κατάσταση όταν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πλακάκια στο λινέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνεται επίσης υπόψη η κατάσταση του ίδιου του λινέλαιο και η δυνατότητα χρήσης του ως βάση.

Εάν το λινέλαιο έχει επαρκή ακαμψία, δεν έχει υποστεί ζημιά και δεν ξεκολλάει πουθενά, τότε μπορεί να θεωρηθεί μια καλή βάση για την τοποθέτηση πλακιδίων. Το κεραμίδι προσκολλάται εξίσου καλά σε βάση από σκυρόδεμα, κόντρα πλακέ, λινέλαιο βινυλίου. Το κύριο πράγμα είναι ότι το λινέλαιο δεν είναι πλέον καινούργιο και παύει να είναι ελαστικό. Η ίδια τοποθέτηση πλακιδίων γίνεται, ως συνήθως – σε μείγμα πλακιδίων ή ειδική κόλλα για πλακάκια..

Είναι πολύ πιθανό να τοποθετήσετε ένα κάλυμμα δαπέδου πάνω από ένα άλλο στην κουζίνα. Το κυριότερο είναι ότι, όπως και η βάση, είναι επίπεδες. Και τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το νέο φύλο..

Κανόνες για την τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα (βίντεο)

συμπέρασμα

Η τοποθέτηση laminate δαπέδου σε λινέλαιο, πλακάκια, παρκέ δεν είναι δύσκολη. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και θα επιταχύνει σημαντικά τις εργασίες επισκευής..