Ανακαίνιση κουζίνας με πάνελ PVC: ποια είναι τα πλεονεκτήματα του υλικού και πώς να το εγκαταστήσετε μόνοι σας

Τα πάνελ PVC σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο του δωματίου Τα πάνελ PVC σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο του δωματίου Ταπετσαρία, πλακάκια – όλα αυτά είναι αρκετά συνηθισμένα, οικεία και έχουν ήδη βάλει λίγο τα δόντια στην άκρη. Θα ήθελα να προσεγγίσω τον σχεδιασμό της κουζίνας κάπως διαφορετικά και να κάνω επισκευές που διαφέρουν από τις συνηθισμένες λύσεις. Και ταυτόχρονα, πρέπει να επιλέξετε επενδύσεις τοίχων που είναι πρακτικές και λειτουργικές. Σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή στα πάνελ pvc. Πώς να επισκευάσετε τα πάνελ με τα χέρια σας – μερικές συστάσεις.

Πλεονεκτήματα του υλικού

Τα τελευταία χρόνια, τα πλαστικά πάνελ έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή. Έχουν πάψει να αποτελούν χαρακτηριστικό αποκλειστικά δημόσιων εσωτερικών χώρων και μετακινούνται ενεργά σε διαμερίσματα. Γιατί ακριβώς τα pvc πάνελ γίνονται το νέο αγαπημένο υλικό φινιρίσματος; Το θέμα είναι ότι έχουν πολλά πλεονεκτήματα..

Τα πάνελ PVC μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό υλικό για το φινίρισμα μιας ποδιάς. Τα πάνελ PVC μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό υλικό για το φινίρισμα μιας ποδιάς. Η χρήση πάνελ από PVC στους τοίχους της κουζίνας θα προσθέσει πρακτικότητα στο δωμάτιο, επειδή το πλύσιμο τέτοιων τοίχων είναι τόσο εύκολο όσο το ξεφλούδισμα των αχλαδιών Η χρήση πάνελ από PVC στους τοίχους της κουζίνας θα προσθέσει πρακτικότητα στο δωμάτιο, επειδή το πλύσιμο τέτοιων τοίχων είναι τόσο εύκολο όσο το ξεφλούδισμα των αχλαδιών

Υλικά συν:

 • απολύτως αδιάβροχο και δεν έχει υποστεί ζημιά από την επαφή με το νερό.
 • ανθεκτικό στις χημικές ουσίες και μπορεί να πλυθεί με οποιοδήποτε οικιακό καθαριστικό.
 • υγιεινό, εύκολο να καθαριστεί και να πλυθεί.
 • διηλεκτρικός;
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • γρήγορη εγκατάσταση.

Τα μειονεκτήματα του υλικού περιλαμβάνουν:

 • σχετικός κίνδυνος πυρκαγιάς – μην αντισταθείτε στη φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • χαμηλή αντοχή στη φθορά – μπορεί να γδαρθούν.

Τα πλαστικά πάνελ έχουν πολλά πλεονεκτήματα και ελάχιστα μειονεκτήματα, γεγονός που συμβάλλει στην ενεργό χρήση τους στην επισκευή κατοικιών. Τα πλαστικά πάνελ έχουν πολλά πλεονεκτήματα και ελάχιστα μειονεκτήματα, γεγονός που συμβάλλει στην ενεργό χρήση τους στην επισκευή κατοικιών.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πάνελ από PVC και αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα – μπορείτε να δημιουργήσετε εσωτερικούς χώρους σε οποιοδήποτε στυλ, επιλέγοντας το χρώμα των τοίχων για να ταιριάζει με το χρώμα των επίπλων. Μπορείτε να παραγγείλετε την εκτύπωση εικόνων σε pvc ή να αγοράσετε έτοιμα πάνελ φωτογραφιών για την κουζίνα. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε το εσωτερικό εντελώς μοναδικό. Τα πάνελ φωτογραφιών επισκευάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα συμβατικά..

Η επισκευή πάνελ μόνος σας προχωρά πολύ γρήγορα, κάτι που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει εκείνους που δεν τους αρέσει η μακροχρόνια εργασία.

Η διαδικασία εγκατάστασης οροφής κουζίνας με πάνελ PVC φαίνεται σε αυτό το βίντεο:

Η χρήση πλαστικών πάνελ σάς επιτρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τα ακριβά πλακάκια, καθώς τα πάνελ δεν είναι κατώτερα από αυτά στις υγιεινές και αδιάβροχες ιδιότητες τους. Το μόνο μέρος όπου τα πάνελ pvc είναι ανεπιθύμητα είναι στην περιοχή κοντά στην πλάκα. Εδώ μπορείτε να φτιάξετε μια ποδιά.

Υλικά χαρακτηριστικά

Τα πάνελ PVC διατίθενται σε τέσσερα πλάτη – 10, 12,5, 20, 25 εκ. Το μήκος κάθε πίνακα είναι έως 6 μ. Είναι πάνελ πλάκας, κενά από μέσα.

Σημαντικό: Τα πάνελ πρέπει να στερεωθούν στο πλαίσιο – δεν μπορούν να εγκατασταθούν αμέσως στον τοίχο. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή ξύλο. Μπορεί επίσης να γίνει εύκολα με το χέρι. Η επισκευή δεν το παρατείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Ειδικές Οδηγίες

Προκειμένου ολόκληρη η συναρμολογημένη δομή να είναι ισχυρή, οι γωνίες, οι αρμοί και οι άκρες πρέπει να ενισχυθούν με μεταλλικό προφίλ.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι τύποι προφίλ:

 • προφίλ εκκίνησης και τελικής επεξεργασίας σε σχήμα L και σχήμα F ·
 • προφίλ σύνδεσης σε σχήμα H?
 • γωνιακό προφίλ?
 • βάση στήλης.

Οι πίνακες μπορούν να διορθωθούν:

 • οριζόντια?
 • κάθετα;
 • κατά μικτό τύπο.

Όλα αυτά διευρύνουν τις δυνατότητες σχεδιασμού. Οι επισκευές γίνονται εξίσου γρήγορα για κάθε είδους τοποθέτηση πάνελ.

Προκειμένου τα πάνελ να συγκρατούν αρκετά σταθερά και να πληρούν πλήρως τα θετικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου φινιρίσματος, οι άκρες τους πρέπει να ενισχυθούν με μεταλλικό προφίλ Προκειμένου τα πάνελ να συγκρατούν αρκετά σταθερά και να πληρούν πλήρως τα θετικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου φινιρίσματος, οι άκρες τους πρέπει να ενισχυθούν με μεταλλικό προφίλ

Εργασία

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να συναρμολογήσετε το πλαίσιο στο οποίο θα προσαρτηθούν τα πάνελ pvc. Είναι εύκολο να το κάνετε με τα χέρια σας: τα ξύλινα πηχάκια είναι προσαρτημένα στον τοίχο κάθετα ή οριζόντια. Η κατεύθυνση στερέωσης των σιδηροτροχιών επιλέγεται με βάση τον τρόπο στερέωσης του πίνακα.

Για κάθετη τοποθέτηση, γίνονται οριζόντιες σημάνσεις στον τοίχο. Τα σημάδια κατασκευάζονται σε απόσταση 60 cm και στηρίγματα στερέωσης είναι προσαρτημένα σε αυτό το μέρος. Οι πλαστικοί πείροι πρέπει να χρησιμοποιούνται ως συνδετήρες για αντοχή και αξιοπιστία. Στο πάνω και κάτω μέρος των τοίχων, τοποθετούνται συνδετήρες με τη μορφή του γράμματος P.

Τα πηχάκια εισάγονται στα συρραπτικά και στερεώνονται σε αυτά με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

Σημαντικό: η εργασία πρέπει να γίνει ανάλογα με το επίπεδο. Διαφορετικά, όταν επενδύετε με τα χέρια σας, τα πάνελ θα αρχίσουν να αποκλίνουν από το κάθετο και θα λάβετε μια τεχνική, κακής ποιότητας επισκευή.

Επιπλέον, η πραγματική επισκευή ξεκινά με τη στερέωση των πάνελ pvc. Ο πρώτος πίνακας είναι συνήθως εγκατεστημένος από τη γωνία. Το πάνελ μπορεί να βιδωθεί σε ξύλινες πλάκες pvc με βίδες με αυτοκόλλητη τομή ή να καρφωθεί με συρραπτικό. Σε μεταλλικό πλαίσιο – βιδωμένο με βίδες. Κάθε επόμενη λωρίδα πρέπει να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να εισαχθεί προσεκτικά στην πτυχή του ήδη παρεχόμενου πίνακα. Έτσι είναι τοποθετημένα όλα τα πάνελ..

Η εγκατάσταση πλαστικών πάνελ στο πλαίσιο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ειδικούς συνδετήρες ή βίδες με αυτοκόλλητη τομή Η εγκατάσταση πλαστικών πάνελ στο πλαίσιο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ειδικούς συνδετήρες ή βίδες με αυτοκόλλητη τομή Οι γωνιακοί σύνδεσμοι των πάνελ PVC τελειώνουν με ειδικό πλαστικό προφίλ, η αρχή της στερέωσης του οποίου είναι πανομοιότυπη με εκείνη των πάνελ Οι γωνιακοί σύνδεσμοι των πάνελ PVC τελειώνουν με ειδικό πλαστικό προφίλ, η αρχή της στερέωσης του οποίου είναι πανομοιότυπη με εκείνη των πάνελ

Μόνο η τοποθέτηση του τελευταίου πίνακα, που ολοκληρώνει την ανακαίνιση, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να προσαρμοστεί με ακρίβεια στο υπόλοιπο μέγεθος του μη ραμμένου χώρου στον τοίχο. Το πλάτος του χώρου μετράται προσεκτικά. Από αυτόν τον αριθμό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε 5 mm και να κόψετε την επένδυση κατά μήκος αυτού του πλάτους.

Σημαντικό: οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται σε πολλά σημεία – τότε δεν θα υπάρχουν κενά και ασυνέπειες.

Ο τελευταίος πίνακας εισάγεται στο προφίλ και στο άνοιγμα του πρώτου πίνακα. Είναι καλύτερα να μετακινήσετε τα πάνελ με βρεγμένα χέρια – αυτό τα καθιστά ευκολότερα να γλιστρήσουν.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, απαιτείται η εγκατάσταση προφίλ και σοβατεπί..

Όλες αυτές οι εργασίες για την εγκατάσταση πάνελ με τα χέρια σας μπορούν να γίνουν σε μια μέρα με την κατάλληλη επιδεξιότητα..

Παραλλαγές

Για να κάνετε την ανακαίνιση ασυνήθιστη, μπορείτε να συνδυάσετε την οριζόντια και κάθετη τοποθέτηση των πάνελ. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί ιδιαίτερα εξαιρετικό εάν τα πάνελ, πάνω από όλα τα άλλα, έχουν διαφορετικό χρώμα ή μοτίβο και συνδυάζονται απλά πάνελ. Σε αυτή την περίπτωση, ο σύνδεσμος του πίνακα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το προφίλ Η..

Για να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο για την κουζίνα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους πάνελ PVC. Για να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο για την κουζίνα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους πάνελ PVC. Η χρήση πάνελ PVC με άλλα υλικά φινιρίσματος θα βοηθήσει στην τοποθέτηση ζωνών στην κουζίνα. Η χρήση πάνελ PVC με άλλα υλικά φινιρίσματος θα βοηθήσει στην τοποθέτηση ζωνών στην κουζίνα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τόσο πίνακες φωτογραφιών όσο και έγχρωμες ή λευκές εκδόσεις. Έτσι, μπορείτε να κάνετε ένα σχέδιο στο εσωτερικό..

Διαδικασία εγκατάστασης πίνακα (βίντεο)

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα δείχνει όλες τις αποχρώσεις της εγκατάστασης πλαστικών πάνελ στους τοίχους:

συμπέρασμα

Με τη βοήθεια πλαστικών πάνελ PVC, μπορείτε να κάνετε επισκευές γρήγορα και το εσωτερικό θα αποδειχθεί πρωτότυπο και πρακτικό. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι αφού ξοδέψετε λίγη προσπάθεια, μπορείτε επίσης να ξοδέψετε λίγα χρήματα, επειδή αυτή είναι μια αρκετά οικονομική επιλογή για την τιμή του υλικού..