Ωραίες ταπετσαρίες για το διάδρομο και το διάδρομο: φωτογραφίες σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους

Το πιο σημαντικό πράγμα για το διάδρομο είναι η πρακτικότητα: η ταπετσαρία πρέπει να πλένεται καλά, να απωθεί τη σκόνη και το λίπος Το πιο σημαντικό πράγμα για το διάδρομο είναι η πρακτικότητα: η ταπετσαρία πρέπει να πλένεται καλά, να απωθεί την σκόνη και το λίπος. Η επιλογή ταπετσαρίας στο διάδρομο περιπλέκεται από το γεγονός ότι ανεξάρτητα από το πόσο όμορφη και ακριβή ταπετσαρία είναι, οι εξωτερικές τους ιδιότητες μπορούν να αποδυναμώσουν γρήγορα θέσεις σε σχέση με τη λειτουργικότητα του διαδρόμου. Ακόμη και τα μεγαλύτερα καθαριστικά δεν είναι απρόσβλητα από το γεγονός ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συσσωρευτούν βρωμιά και σκόνη στο διάδρομο. Ως εκ τούτου, η πρακτικότητα είναι η πρώτη ποιότητα ταπετσαρίας για αυτήν τη ζώνη στο διαμέρισμα..

Ταπετσαρία στο διάδρομο: ένα highlight στο εσωτερικό

Η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό είναι να επιλέξετε μια σκοτεινή ταπετσαρία που πλένεται. Το πλύσιμο είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή, αλλά το σκούρο δεν είναι απαραίτητο. Πρώτον, θα μειώσετε αισθητά τα πλάνα του διαδρόμου εάν αποφασίσετε να πάρετε ταπετσαρία σε σκούρο χρώμα. Δεύτερον, πιστεύεται ότι τα σκούρα χρώματα σε ορισμένες καταστάσεις καταστέλλουν και όταν επιστρέφετε στο σπίτι, θέλετε να νιώσετε άνεση, ζεστασιά, ασφάλεια.

Συνήθως, ένας διάδρομος είναι ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Εάν αγοράζετε ταπετσαρία σε σκούρο χρώμα, τότε το δωμάτιο θα φαίνεται ακόμα μικρότερο οπτικά. Συνήθως, ένας διάδρομος είναι ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Εάν αγοράζετε ταπετσαρία σε σκούρο χρώμα, τότε το δωμάτιο θα φαίνεται ακόμα μικρότερο οπτικά.

Μια καλή λύση σε μια τέτοια κατάσταση θα είναι η ελαφριά ταπετσαρία, αλλά με μεγάλη εκτύπωση. Αυτό σώζει την κατάσταση και, επιπλέον, είναι πολύ μοντέρνο. Και επίσης μια μεγάλη εκτύπωση είναι μια κομψή λεπτομέρεια από μόνη της, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι υπάρχουν λίγα έπιπλα στο διάδρομό σας ή ότι δεν είναι ακόμα πολύ καλά εξοπλισμένα..

Τύποι ταπετσαριών για το διάδρομο: τι να επιλέξετε

Δεδομένου ότι η προϋπόθεση έχει ήδη οριστεί ότι η ταπετσαρία πρέπει να πλένεται, η φθηνή έκδοση χαρτιού πρέπει να θεωρείται η τελευταία. Αλλά οι ταπετσαρίες που πλένονται είναι διαφορετικές..

Τύποι ταπετσαριών για το διάδρομο:

 • Ταπετσαρίες βινυλίου. Αυτός είναι ένας μοντέρνος τύπος ταπετσαρίας, αρκετά προσιτός. Διαφέρει στον πλούτο της παλέτας χρωμάτων, μοτίβο, εκτύπωση. Η ανάγλυφη επίστρωση δημιουργεί μια ειδική υφή, η οποία, επιπλέον, σας επιτρέπει να κρύψετε μικρά ελαττώματα στους τοίχους. Αλλά, πρόσεχε, μικρός.
 • Η υγρή ταπετσαρία. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά, παρ ‘όλα αυτά, συχνά επιλέγεται. Γιατί όχι το καλύτερο – η υγρή ταπετσαρία φοβάται την υγρασία και επομένως ο υγρός καθαρισμός στο διάδρομο πρέπει να πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή.
 • Φυσικός. Ταπετσαρίες από φελλό και μπαμπού είναι μια τάση που ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό, διακηρύσσοντας τη μέγιστη φυσικότητα. Θα πάρετε ένα ανθεκτικό και όμορφο κάλυμμα τοίχου, αλλά θα πρέπει να βγείτε προς τα έξω, αυτό απέχει πολύ από τον φθηνότερο τύπο ταπετσαρίας..
 • Ταπετσαρία για ζωγραφική. Μια καλή επιλογή, επειδή αυτή η ταπετσαρία δεν χρειάζεται αντικατάσταση, αρκεί μόνο για να βάψετε ξανά τους τοίχους. Και παρόλο που η σύγχρονη ταπετσαρία για ζωγραφική δεν φοβάται ούτε την υγρασία, είναι λιγότερο ανθεκτικά στη μηχανική παραμόρφωση..
 • Μη υφασμένη ταπετσαρία επίσης δημοφιλές: ένας πλενόμενος διάδρομος φαίνεται τέλειος.

Η ταπετσαρία βινυλίου είναι ο καλύτερος συνδυασμός τιμής και ποιότητας: καθαρίζεται εύκολα και ταυτόχρονα είναι φθηνή Η ταπετσαρία βινυλίου είναι ο καλύτερος συνδυασμός τιμής και ποιότητας: καθαρίζεται εύκολα και ταυτόχρονα είναι φθηνή

Λοιπόν, αν δεν σας αρέσουν οι τυπικές λύσεις, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στη φυσική ταπετσαρία. Και δεν θα είναι απαραίτητα ο προαναφερθείς φελλός ή μπαμπού, οι υφασμάτινες ταπετσαρίες, για παράδειγμα, τα λινά, είναι στη μόδα τώρα. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι επίσης ταπετσαρία γιούτας, βελούδο.

Μην κάνετε έκπτωση σε μοντέρνους τύπους ταπετσαρίας όπως η μεταξοτυπία και η γυάλινη ταπετσαρία..

Ταπετσαρία για ένα μικρό διάδρομο σε ένα διαμέρισμα

Στο εσωτερικό, όπου δεν μπορείτε πραγματικά να περιπλανηθείτε, η γνώση των νόμων της οπτικής επέκτασης του χώρου θα είναι σίγουρα χρήσιμη. Οτιδήποτε στενεύει ακόμη περισσότερο το δωμάτιο δεν είναι κατάλληλο για εσάς..

Σε ένα μικρό διάδρομο, δεν πρέπει να κολλήσετε ταπετσαρία:

 1. Με ένα μικρό συχνό μοτίβο.
 2. Με μεγάλη φωτεινή εκτύπωση.
 3. Ποικιλόχρωμος;
 4. Σκοτάδι;
 5. Με σύνθετες γεωμετρικές εικόνες.

Ακολουθεί το χρώμα. Για έναν μικρό διάδρομο, αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν το περιορίσετε ακόμη περισσότερο σκοτεινιάζοντας το δωμάτιο με ταπετσαρία ακατάλληλου χρώματος.

Σε μικρά δωμάτια, είναι σκόπιμο να κολλήσετε ταπετσαρία χωρίς σχέδια ή σχέδια: η ίδια η ταπετσαρία πρέπει να έχει ανοιχτό χρώμα. Σε μικρά δωμάτια, είναι σκόπιμο να κολλήσετε ταπετσαρία χωρίς σχέδια ή σχέδια: η ίδια η ταπετσαρία πρέπει να έχει ανοιχτό χρώμα.

Βέλτιστα χρώματα για ένα μικρό διάδρομο:

 • Μπλε (από απαλούς έως σκανδιναβικούς τόνους).
 • Σμαράγδι;
 • Ελαφρύ λεμόνι κρύο?
 • Κρύα ελιά?
 • Γκρι με νότες καφέ?
 • Ανοιχτές αποχρώσεις του aqua.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι κρύοι τόνοι είναι υπέρ. Και αυτό είναι κατανοητό: φαίνεται να προσθέτουν αέρα και φρεσκάδα στο χώρο..

Εάν ο διάδρομος, επιπλέον, είναι χαμηλός, η ταπετσαρία με κάθετες λωρίδες θα διορθώσει οπτικά ελαφρώς την κατάσταση.

Υγρή ταπετσαρία στο διάδρομο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η υγρή ταπετσαρία δεν είναι πάντα ιδανική για το διάδρομο. Απαιτούν τακτοποίηση κατά τον υγρό καθαρισμό, αλλά η εξωτερική επίδειξη κάνει πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν αυτή τη συγκεκριμένη επιλογή..

Από τι υγρή ταπετσαρία αποτελείται:

 1. Φυσικές ίνες – βαμβάκι ή κυτταρίνη.
 2. Βαφή;
 3. Κόλλα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της υγρής ταπετσαρίας είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε επιφάνεια χαμηλότερης ποιότητας από την κανονική ταπετσαρία. Ένα από τα πλεονεκτήματα της υγρής ταπετσαρίας είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε επιφάνεια χαμηλότερης ποιότητας από την κανονική ταπετσαρία.

Για να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία στον τοίχο, η σύνθεση αραιώνεται με νερό. Δεδομένου ότι η σύνθεση περιέχει φυσικές ίνες, παρέχονται αντιστατικές ιδιότητες για τέτοια ταπετσαρία. Δεδομένου ότι το υλικό είναι ελαστικό, η προεπεξεργασία των τοίχων μπορεί να μην είναι απαραίτητη..

Εσείς οι ίδιοι θα συμπληρώσετε ελαττώματα και ρωγμές με τη σύνθεση και το πιο σημαντικό, η ταπετσαρία θα αποδειχθεί απρόσκοπτη, η οποία φαίνεται υπέροχη.

Με την ευκαιρία, μπορείτε συχνά να ακούσετε συμβουλές από ειδικούς – η υγρή ταπετσαρία θεωρείται η καλύτερη επιλογή για διαμερίσματα σε νέα κτίρια. Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας δεν φοβάται τη συρρίκνωση, η ίδια η δομή τους δεν επιτρέπει τη δημιουργία ρωγμών.

Διακόσμηση του διαδρόμου με υγρή ταπετσαρία δικής μας παραγωγής

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της υγρής ταπετσαρίας είναι ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Και τότε αποκτάτε μια πραγματικά αποκλειστική διακόσμηση τοίχου διαδρόμου.

Στην πραγματικότητα, εσείς ο ίδιος επιλέγετε ποια πρόσθετη σύνθεση θα συμπεριληφθεί στο μείγμα για υγρή ταπετσαρία. Θα καθορίσουν την υφή της μελλοντικής επίστρωσης..

Μια σακούλα ξηρού μίγματος απαιτεί 6 λίτρα νερό Μια σακούλα ξηρού μίγματος απαιτεί 6 λίτρα νερό

Μπορείτε να φτιάξετε μια λύση για ταπετσαρία από ένα έτοιμο μείγμα:

 • Ετοιμάστε τα απαραίτητα σκεύη (στρογγυλό, ρηχό δοχείο). Τα σκεύη κουζίνας είναι ωραία καθώς η υγρή ταπετσαρία καθαρίζεται εύκολα.
 • Μπορείτε να ανακατέψετε την ταπετσαρία σε ζεστό νερό. Στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία δεν έχει σημασία, είναι πιο ευχάριστο να το κάνετε σε ζεστό νερό..
 • Ανακινήστε τη σακούλα με το μείγμα, για να αποφύγετε τις συστάδες.
 • Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο, γεμίστε με πέντε λίτρα νερό.
 • Ανακατέψτε το διάλυμα με τα χέρια σας, για να αποκτήσει μια ομοιογενή σύνθεση.
 • Σταδιακά προσθέτοντας νερό, θα έχετε μια κατάλληλη συνοχή της σύνθεσης.
 • Προσθέστε επιπλέον στοιχεία εκεί, π.χ. πούλιες, υφασμάτινες ίνες (διακοσμητικά νήματος), χαλαζιακά τσιπ, χρωματιστά κοπάδια.

Συχνά η σύνθεση πρέπει να παραμείνει για περίπου επτά ώρες μέχρι να διογκωθεί. Μπορεί να χρειαστεί να αραιωθεί με νερό πριν την εφαρμογή σε τοίχους.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο μείγμα, μπορείτε να φτιάξετε εντελώς τη δική σας ταπετσαρία για το διάδρομο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με αυτόν τον τύπο: απορρίμματα χαρτιού + νερό + κόλλα PVA + χρώμα + γύψος.

Πώς να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία στον τοίχο (βίντεο)

Πόσο όμορφο είναι να κολλήσετε την ταπετσαρία στο διάδρομο

Περνώντας από διαφορετικές επιλογές, συχνά σταματούν στο συνδυασμό δύο τύπων επικαλύψεων.

Ο συνδυασμός είναι ευεργετικός γιατί:

 1. Έτσι, ο διάδρομος μπορεί να χωριστεί σε ζώνες.
 2. Σε έναν δυσανάλογο, στενό διάδρομο, μπορείτε να σπρώξετε οπτικά τους τοίχους.
 3. Ο χώρος με τέτοια κόλληση μπορεί να αυξηθεί οπτικά (κάτι που είναι σημαντικό, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ).

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τους κανόνες της συνδυαστικής, επειδή ο συνδυασμός ταπετσαρίας είναι ένα σημαντικό σημείο, το οποίο μερικές φορές είναι καθοριστικό στο εσωτερικό..

Προηγουμένως, η ζώνη χρησιμοποιήθηκε μόνο στα γραφεία μεγάλων εταιρειών. Τώρα η ζώνη χρησιμοποιείται σε πολλά σύγχρονα διαμερίσματα. Προηγουμένως, η ζώνη χρησιμοποιήθηκε μόνο στα γραφεία μεγάλων εταιρειών. Τώρα η ζώνη χρησιμοποιείται σε πολλά σύγχρονα διαμερίσματα.

Κανόνες συνδυασμού ταπετσαρίας:

 • Φωτεινός κορεσμένος τόνος + σίγαση χρώματος.
 • Floral στολίδι + υφή?
 • Γεωμετρικό σχέδιο + αφηρημένο κίνητρο.
 • Οι καμβάδες συνδυάζονται από το ίδιο υλικό, αλλά διαφορετικού σχεδιασμού.
 • Η ενότητα στυλ πρέπει να διατηρηθεί.
 • Ο συνδυασμός θα πρέπει να παίζεται σε κάποια άλλα εσωτερικά στοιχεία..

Υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά της επισκευής στο διάδρομο που σχετίζονται με την ταπετσαρία..

Επισκευή του διαδρόμου στη φωτογραφία του διαμερίσματος με ταπετσαρία

Ταπετσαρία για το διάδρομο, όποιας ποιότητας και αν είναι, θα ταιριάζει καλά μόνο στην προετοιμασμένη επιφάνεια.

Η προετοιμασία του τοίχου πριν από την κόλληση περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Αποσυναρμολόγηση παλιών τελειωμάτων.
 2. Επιθεώρηση του τοίχου για ελαττώματα.
 3. Επιδιόρθωση ελαττωμάτων, εάν εντοπιστούν.
 4. Επιφάνεια ισοπέδωσης?
 5. Αστάρωμα τοίχου.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ακρυλικό αστάρι: ο τοίχος θα Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ακρυλικό αστάρι: ο τοίχος θα "αναπνέω" και αφήστε τέλεια τον αέρα να περάσει

Απαιτείται ιδανική ομαλότητα και ομοιομορφία του τοίχου εάν επιλέξατε ταπετσαρία που πλένεται και βασίζεται σε χαρτί για το διάδρομο. Αλλά η υγρή ταπετσαρία, όπως ήδη αναφέρθηκε, από μόνη της εξομαλύνει τέλεια μικρά ελαττώματα.

Ο διάδρομος είναι η αρχή, η παρουσίαση του σπιτιού σας. Δεν πρέπει να έχει απήχηση σε άλλα δωμάτια, να είναι προσχηματικό ή, αντίθετα, πολύ σεμνό. Η ενότητα στυλ πρέπει να γιορτάζεται και τα χρώματα όλων των δωματίων πρέπει να έχουν κάτι κοινό.

Πώς να προετοιμάσετε έναν τοίχο για ταπετσαρία (βίντεο)

Επιλέγοντας ταπετσαρία στο διάδρομο, θυμηθείτε την πρακτικότητα και τα καθήκοντά τους. Συνδυαστικές ταπετσαρίες απλών χρωμάτων και μεγάλων σχεδίων θα σας βοηθήσουν να κάνετε οπτικά το διάδρομο πιο οπτικά, μια κάθετη λωρίδα θα “τεντώσει” το διάδρομό σας, αλλά οι σκούρες ταπετσαρίες ή οι πολύχρωμες θα περιορίσουν το διάδρομο.

Καλή ανακαίνιση!

Ταπετσαρία για διάδρομο και φωτογραφία διαδρόμου (φωτογραφία)