Επιλογή ταπετσαρίας στο δωμάτιο: συμβατότητα και στυλ

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να διακοσμήσετε έναν τοίχο είναι η ταπετσαρία. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να διακοσμήσετε έναν τοίχο είναι η ταπετσαρία Πόσο συχνά, με λάθος υπολογισμό με ταπετσαρία, ένα άτομο έχει τύψεις και η επόμενη ανακαίνιση έρχεται νωρίτερα από το αναμενόμενο. Προκειμένου ο σχεδιασμός του δωματίου να είναι αξιοπρεπής, κατάλληλος και συνοπτικός, πρέπει να λάβετε υπόψη τις αναλογίες του δωματίου και τον σκοπό του..

Ταπετσαρία στον τοίχο στο δωμάτιο: εξόδους από διαφορετικές θέσεις

Ξεκινήσατε μια παγκόσμια ανακαίνιση, ή απλά μια τοπική, επιλέξτε όχι μόνο όμορφες ταπετσαρίες, αλλά και μοντέρνες, πρακτικές. Μπορείτε να μεταμορφώσετε το χώρο με τα χέρια σας, για παράδειγμα, να επεκτείνετε οπτικά ένα στενό δωμάτιο και να κάνετε ένα μικρό μεγαλύτερο.

Αντικατάσταση ταπετσαρίας σε διαμέρισμα: από πού να ξεκινήσετε

Οποιοσδήποτε πλοίαρχος θα πει ότι είναι προτιμότερο να αποχωριστείτε την παλιά ταπετσαρία – δηλαδή να την αφαιρέσετε. Εδώ ξεκινά η επισκευή..

Πριν κολλήσετε νέα ταπετσαρία, φροντίστε να διαλύσετε την παλιά Πριν κολλήσετε νέα ταπετσαρία, φροντίστε να διαλύσετε την παλιά

Μπορείτε να αφαιρέσετε την ταπετσαρία με τα χέρια σας ως εξής:

 • Μη υφασμένο και βινύλιο αφαιρέθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αρκεί να τραβήξετε το κάτω μέρος της λωρίδας και πρακτικά αφαιρείται εντελώς. Τα υπόλοιπα κομμάτια πρέπει να υγραίνονται με ζεστό νερό και να αφαιρούνται ήρεμα με μια σπάτουλα.
 • Ταπετσαρία από χαρτί αφαιρείται με ενυδάτωση. Βρέξτε τον τοίχο από ένα μπουκάλι ψεκασμού με ζεστό νερό, περιμένετε σαράντα λεπτά και η ίδια η ταπετσαρία θα αρχίσει να απομακρύνεται από τον τοίχο και στη συνέχεια να τα αφαιρείτε με μια αιχμηρή σπάτουλα.
 • Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε την ταπετσαρία κάνοντας περικοπές στον τοίχο.. Ο τοίχος είναι επίσης υγραμένος, αλλά η υγρασία θα εισέλθει στην κόλλα μέσω των κοπών.
 • Μπορείτε να ατμίσετε την ταπετσαρία σιδερώστε μέσα σε ένα υγρό πανί. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια ατμού, ταχύτερη και πιο βολική.

Στα καταστήματα σήμερα πωλούνται ενεργά και ειδικά σκευάσματα μόνο για την αφαίρεση της παλιάς ταπετσαρίας. Αυτά τα υγρά είναι ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, επομένως μπορούν να εφαρμοστούν σε τοίχους και παρουσία άλλων ατόμων στο δωμάτιο..

Αίθουσα ταπετσαρίας: χαρακτηριστικά

Η φωτογραφία στον τοίχο μπορεί επίσης να έχει τη μορφή ταπετσαρίας. Αλλά είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθος με την επιλογή και να διακοσμήσετε τον τοίχο με μια εικόνα που θα βαρεθεί πολύ γρήγορα. Υπάρχουν μερικές καθολικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ταπετσαρία για το διαμέρισμά σας..

Η ταπετσαρία φωτογραφιών με εκτύπωση τοπίων συνιστάται για την κρεβατοκάμαρα: μια τέτοια ταπετσαρία καταπρανει και συντονίζει με θετικό τρόπο. Η ταπετσαρία φωτογραφιών με εκτύπωση τοπίων συνιστάται για την κρεβατοκάμαρα: μια τέτοια ταπετσαρία καταπρανει και συντονίζει με θετικό τρόπο.

Καθολικά θέματα χαρτιού photowall:

 • Πανοραμικά τοπία ή μεμονωμένα στοιχεία της φύσης. Μια συμβουλή – μην κολακεύετε τον εαυτό σας εις βάρος των πολύ φωτεινών, εξωτικών τοπίων. Είναι πολύ δυναμικές και συχνά έχουν συντριπτική επίδραση στο νευρικό σύστημα και τους αναλυτές..
 • Φωτογραφική ταπετσαρία που απεικονίζει ποτάμι ή δρόμο. Με μια τέτοια ταπετσαρία, μπορείτε να επικολλήσετε στον τοίχο ενός μικρού δωματίου ή ενός μικρού τοίχου, καθώς δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης που είναι απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση.
 • Σκηνές με ζώα. Το κύριο πράγμα είναι ότι τέτοιες ταπετσαρίες δεν είναι πολύ ποικίλες..
 • Φωτογραφική ταπετσαρία με εικόνες από αυλές, δρόμους. Δημοφιλή ως αστικά θέματα (πόλη) και παλιά, για ένα vintage εσωτερικό.

Αν μιλάμε για την επιλογή χρώματος, τότε όλα όσα συνδέονται με το ανοιξιάτικο θέμα είναι καλά – ένα απαλό εύρος, αφύπνιση, ζεστασιά και φρεσκάδα. Τα πάνελ φωτογραφιών θα φαίνονται καλά στο παιδικό δωμάτιο, στο υπνοδωμάτιο και στο δωμάτιο για έναν νεαρό άνδρα..

Ταπετσαρία στο δωμάτιο για έναν νεαρό άνδρα: πώς να επιλέξετε

Εάν σχεδιάζεται ανακαίνιση στο δωμάτιο ενός νεαρού άνδρα, ο σχεδιασμός αυτού του χώρου δεν πρέπει μόνο να είναι αισθητικός, μοντέρνος, αλλά και να μην παρεμβαίνει στη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα του δωματίου. Η ταπετσαρία για νέους είναι μια καλή επιλογή, αλλά πολύ μακριά από τη μόνη σωστή..

Για έναν νεαρό άνδρα, ένα δωμάτιο είναι ένα υπνοδωμάτιο και ένα σαλόνι, και οι λειτουργίες μιας μελέτης είναι επίσης σε αυτό. Και με αυτή την έννοια, προτιμούνται οι κρύες αποχρώσεις της ταπετσαρίας, οι οποίες φαίνεται να προσθέτουν καθαρό αέρα στο χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι το κάνουν οπτικά λίγο περισσότερο..

Η ζώνη είναι μια εξαιρετική λύση για ένα ενεργό νέο άτομο Η ζώνη είναι μια εξαιρετική λύση για ένα ενεργό νέο άτομο

Εάν προτιμάται ένα ζεστό χρώμα ταπετσαρίας, τότε θα πρέπει να συμπεριληφθούν σαφείς γραμμές και φωτεινές πινελιές..

Χρώματα ταπετσαρίας για το δωμάτιο του νεαρού άνδρα:

 • Το μπλε είναι ένα win-win, μοντέρνο κλασικό.
 • Ευγενές γκρι?
 • Greenρεμο πράσινο?
 • Quσυχο και ουδέτερο λευκό.
 • Μπεζ και όλες οι αποχρώσεις του – μόκα, καφές με γάλα, ελεφαντόδοντο.

Η ίδια ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ζώνη του δωματίου προκειμένου να τονιστεί η λειτουργικότητά του και να γίνει ο χώρος λακωνικός, σαφής.

Ταπετσαρία για ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Η ταπετσαρία για ένα διαμέρισμα με ένα μόνο δωμάτιο είναι το κύριο υπόβαθρο αυτού του διαμερίσματος. Φυσικά, αξίζει να σκεφτούμε τέτοιες ταπετσαρίες, ή μάλλον την επιλογή τους..

Εάν το δωμάτιο είναι μεγάλο, τότε έχετε περισσότερες επιλογές..

Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, δίνεται μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και θα παρατηρηθούν ακόμη και τα μικρότερα ελαττώματα: ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, δίνεται μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και θα παρατηρηθούν ακόμη και τα μικρότερα ελαττώματα: ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά

Κριτήρια για την επιλογή ταπετσαρίας για ένα δωμάτιο:

 • Χρώμα. Τα ανοιχτά χρώματα, τα κρύα χρώματα είναι προτιμότερα για ένα μικρό δωμάτιο, τα ζεστά χρώματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ένα μεγάλο δωμάτιο, τα οποία ωστόσο περιορίζουν οπτικά το χώρο λίγο.
 • Σχέδιο, υφή. Το μικρό σχέδιο επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο, τα μεγάλα στοιχεία δίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Θα πρέπει επίσης να πούμε για τον συνδυασμό. Συνδυάζοντας ταπετσαρία, μπορείτε να επιλέξετε το κύριο μέρος του τοίχου, να επισημάνετε τις λειτουργικές περιοχές και με κάθετες γραμμές, για παράδειγμα, να κάνετε το ανώτατο όριο οπτικά υψηλότερο.

Κατανάλωση ταπετσαρίας ανά δωμάτιο: τραπέζι

Η επισκευή απαιτεί επίσης αυστηρούς υπολογισμούς. Για να κάνετε τις επισκευές μη δαπανηρές λόγω περιττών υλικών, τα υπολείμματα των οποίων μπορεί να μην είναι χρήσιμα, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο πίνακα.

Όταν κόβετε την ταπετσαρία, προσθέστε μερικά εκατοστά στο ύψος του τοίχου για απόθεμα Όταν κόβετε την ταπετσαρία, προσθέστε μερικά εκατοστά στο ύψος του τοίχου για απόθεμα

Εμβαδόν δωματίου, m2 (υπό όρους ύψος τοίχου – 3m)

Μήκος ταπετσαρίας σε ρολό (m) με πλάτος 0,5 m

7 μ

10,5 μ

12 μ

18 μ

Πόσα ρολά απαιτούνται (r.)

5.6

εννέα

6

4

3

7

δέκα

7

5

4

8,9

έντεκα

7

6

4

δέκα

12

οκτώ

7

5

11.12

13

εννέα

7

5

13

δεκατέσσερα

δέκα

7

5

δεκατέσσερα

15

δέκα

οκτώ

6

15.16

16

έντεκα

οκτώ

6

17

17

έντεκα

εννέα

6

18 -20

δεκαοχτώ

12

δέκα

7

21

19

13

δέκα

7

22.23

είκοσι

δεκατέσσερα

13

εννέα

24.25

21

δεκατέσσερα

13

εννέα

Επίσης, δεν θα είναι περιττό να καταγράφονται δεδομένα για το σπίτι, η επισκευή του από προηγούμενες εργασίες. Αυτά τα δεδομένα θα σας φανούν χρήσιμα στο μέλλον..

Ζώνη ενός δωματίου με ταπετσαρία: βασικές τεχνικές

Η επισκευή με ζώνη διαφέρει με διαφορετικούς τρόπους. Τα πιο δημοφιλή δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν.

Δημοφιλείς τεχνικές ζωνών:

 • Επικόλληση τοίχων με επίστρωση με οριζόντια λωρίδα – χαμηλώνει οπτικά την οροφή, αλλά επεκτείνει το χώρο προς τα μέσα.
 • Μια κάθετη λωρίδα σε έναν ή δύο τοίχους είναι λογική σε ένα δωμάτιο με χαμηλή οροφή, αλλά μεγάλη σε έκταση.
 • Λουλουδάτη εκτύπωση για ανάδειξη του καθιστικού – καθιστά τον χώρο πιο άνετο και πιο λογικό.

Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα των χαμηλών οροφών με ταπετσαρία με κάθετη λωρίδα. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα των χαμηλών οροφών με ταπετσαρία με κάθετη λωρίδα.

Εάν χρησιμοποιείτε την ίδια floral εκτύπωση σε τετράγωνο δωμάτιο, είναι καλύτερα να πάρετε ταπετσαρία με χαοτικό και μικρό μοτίβο – αυτό θα κάνει το δωμάτιο χωρίς βάρος, αέρινο.

Σε ένα διαμέρισμα στούντιο, μπορείτε να φτιάξετε έναν κεντρικό τοίχο, να τον κολλήσετε με διακοσμητική επίστρωση με σκούρο μοτίβο και μεγάλα λουλούδια. Ο τοίχος θα είναι πιο σημαντικός και αισθητός.

Ζώνη DIY (βίντεο)

Πώς να διακοσμήσετε τους τοίχους στο δωμάτιο εκτός από ταπετσαρία

Υπάρχουν, φυσικά, εναλλακτική διακόσμηση, όχι μόνο η ταπετσαρία μπορεί να διακοσμήσει τους τοίχους του δωματίου. Μπορείτε να ξεκινήσετε επισκευές χρησιμοποιώντας υγρά υλικά – για παράδειγμα, διακοσμητικό γύψο. Με τη βοήθειά του, γίνεστε ο σχεδιαστής του χώρου σας, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών εφέ. Αυτό περιλαμβάνει επίσης υγρή ταπετσαρία, την οποία, παρεμπιπτόντως, μπορείτε να φτιάξετε με τα χέρια σας..

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στην ταπετσαρία είναι η διακόσμηση τοίχων με φυσική πέτρα. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στην ταπετσαρία είναι η διακόσμηση τοίχων με φυσική πέτρα.

Επίσης, οι επισκευές συχνά περιλαμβάνουν τη χρήση πλακιδίων, δομών γυψοσανίδας, πάνελ τοίχου, διακοσμητικής πέτρας και παλιού καλού χρώματος..

Πώς να επιλέξετε ένα υλικό για διακόσμηση τοίχων (σεμινάριο βίντεο)

Στο δωμάτιο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μοναδικό χώρο που είναι κοντά σας στην ατμόσφαιρα, τα χρώματα και τη χωροθέτηση του δωματίου. Χρησιμοποιήστε πρωτότυπες επιλογές, συνδυασμό, συμπερίληψη, πλαισίωση με χαρτόνι, κλπ..

Καλή επισκευή!

Ταπετσαρία στο δωμάτιο (φωτογραφία)