Είναι εύκολο να φτιάξετε ράφια γυψοσανίδας!

Ράφια από γυψοσανίδες στην κουζίνα - φωτεινά Ράφια από γυψοσανίδες στην κουζίνα – φωτεινά "ζέση" στο εσωτερικό Κατά κανόνα, η περιοχή ενός σύγχρονου χώρου διαβίωσης περιορίζεται σε μερικές δεκάδες τετραγωνικά μέτρα. Ο σχεδιασμός των επίπλων, κατά κανόνα, καταλήγει στη διάταξη των επίπλων στις γωνίες του δωματίου. Μια αρκετά μεγάλη ποσότητα επίπλων και συναφών αντικειμένων θα πρέπει να ταιριάζει στο εσωτερικό ενός τέτοιου χώρου. Το να κάνετε την ατμόσφαιρα αρμονική και λειτουργική, ακόμη και με τα χέρια σας, δεν είναι εύκολη υπόθεση..

Ράφια από γυψοσανίδες στο εσωτερικό της κουζίνας

Μικρά πράγματα, διακοσμητικά σκεύη και βιβλία τοποθετούνται συνήθως σε ράφια ή σε μια τοιχοποιία, αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να κάνετε έναν μεγάλο αριθμό σκευών προσβάσιμο και ορατό και ταυτόχρονα να έχετε λίγο περισσότερο χώρο. Ράφια από διάφορα υλικά μπορούν να αγοραστούν ή να παραγγελθούν, όπως απαιτείται από το σχεδιασμό του δωματίου.

Η εργασία με ξύλο ή κολλημένα υλικά με βάση το ξύλο απαιτεί κάποια δεξιότητα. Είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξετε ράφια γυψοσανίδας – ένα πρακτικό υλικό που μπορεί να επεξεργαστεί εύκολα ακόμη και με τα πιο απλά εργαλεία..

Το γυψοσανίδα, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα υλικό κατασκευασμένο από γύψο, μια τεχνητή πέτρα. Κατά την επεξεργασία ημι-υδατικού θειικού ασβεστίου με νερό, λαμβάνεται μια μαλακή, εύθραυστη λευκή πέτρα όπως η κιμωλία, αλλά ο γύψος δεν θρυμματίζεται και λερώνεται σαν κιμωλία. Ο γύψος είναι μη εύφλεκτος, δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι αρκετά ανθεκτικός, αλλά υγροσκοπικός.

Μια θέση στον τοίχο σε μια μικρή κουζίνα θα βοηθήσει στον αρμονικό εξοπλισμό του εσωτερικού Μια θέση στον τοίχο σε μια μικρή κουζίνα θα βοηθήσει στον αρμονικό εξοπλισμό του εσωτερικού

Ο γύψος σε επίπεδα λευκά φύλλα, επικολλημένος και στις δύο πλευρές με πολλά στρώματα από χοντρό χαρτόνι, είναι γυψοσανίδας. Η πυκνότητα της πέτρας γύψου είναι περίπου 1300 kg / m3, δηλαδή, μιάμιση φορά μεγαλύτερη από αυτή ενός δέντρου. Το τυπικό πάχος της γυψοσανίδας (GKL) είναι 16 mm. Εάν η υγρασία στο δωμάτιό σας είναι υψηλή, τότε μπορείτε να πάρετε γυψοσανίδες της μάρκας GKLV.

Το χαρτόνι σε αυτό το υλικό εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • την πρόληψη της κοψίματος γύψου και την επακόλουθη εισπνοή από τον άνθρωπο.
  • εκτελεί τη λειτουργία μιας βάσης στην οποία εφαρμόζεται ένα ειδικό αστάρι, βερνίκια και χρώματα, καθώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας σε γύψο.
  • σε επιφάνειες από χαρτόνι, μπορείτε να κάνετε σημάδια με ένα απλό μολύβι.
  • συγκρατεί τα κομμάτια της πέτρας ενώ ραγίζει και θρυμματίζεται.

Τα ράφια GKL πάνω από την περιοχή εργασίας μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα κορυφαία ντουλάπια. Τα ράφια GKL πάνω από την περιοχή εργασίας μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα κορυφαία ντουλάπια. Το διαμέρισμα που χωρίζει την τραπεζαρία της κουζίνας από τον χώρο εργασίας θα συμπληρώσει αρμονικά τα ράφια από γυψοσανίδες Το διαμέρισμα που χωρίζει την τραπεζαρία της κουζίνας από τον χώρο εργασίας θα συμπληρώσει αρμονικά τα ράφια από γυψοσανίδες

Ταυτόχρονα, ο γύψος είναι πολύ μαλακός και εύκαμπτος, επεξεργάζεται με πριόνι, αρχεία, τρυπιέται εύκολα, ο σχεδιασμός του προϊόντος μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε, ακόμη και πολύ ιδιότροπη μορφή. Συνήθως αυτό είναι ένα υλικό επένδυσης με ομαλές επιφάνειες για τοίχους και οροφές, αλλά πολλά κάνουν ωραία και άνετα ράφια γυψοσανίδας..

Ράφια γυψοσανίδας (βίντεο)

Γυψοσανίδες ίσια και γωνιακά ράφια – λειτουργικά και ευρύχωρα

Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε τα ράφια για να κλείσετε τη γωνία, ειδικά αν ο γωνιακός καναπές με ένα τραπέζι βρίσκεται στη γωνία. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν λογικό και σωστό από άποψη σχεδιασμού να τα κρεμάσετε πάνω από τον καναπέ. Τα γωνιακά ράφια είναι προτιμότερα από τα ίσια επειδή η γωνιακή διαμόρφωση δίνει στα ράφια επιπλέον ακαμψία, οι γυψοσανίδες θα λυγίσουν λιγότερο. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται μια κομψή λάμπα στο επάνω ράφι..

Τα γωνιακά ράφια από γυψοσανίδες θα γίνουν διακοσμητικό στοιχείο μιας άδειας γωνιάς κουζίνας Τα γωνιακά ράφια από γυψοσανίδες θα γίνουν διακοσμητικό στοιχείο μιας άδειας γωνιάς κουζίνας Ένα ράφι γυψοσανίδας στη γωνία της κουζίνας μπορεί να εξοπλιστεί με φωτισμό Ένα ράφι γυψοσανίδας στη γωνία της κουζίνας μπορεί να εξοπλιστεί με φωτισμό Η κατασκευή γυψοσανίδας μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τις επάνω μονάδες του σετ κουζίνας Η κατασκευή γυψοσανίδας μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τις επάνω μονάδες του σετ κουζίνας

Ανεξάρτητα και ενσωματωμένα ράφια γυψοσανίδας: τα οποία προτιμούμε?

Τα ράφια μπορούν να γίνουν τόσο ως ξεχωριστό έπιπλο όσο και ως δομή ενσωματωμένη στον τοίχο, κάτι σαν κόγχη. Όταν κάνετε μια επιλογή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, πρέπει να καθοδηγηθείτε από το καλλιτεχνικό σας γούστο, λαμβάνοντας υπόψη και λαμβάνοντας υπόψη το πλάνο και τη διαμόρφωση του δωματίου και γεμίζοντας το με έπιπλα.

Τα ξεχωριστά ράφια είναι καλά επειδή μπορούν να μετακινηθούν οπουδήποτε στο δωμάτιο, αλλά καταλαμβάνουν μια συγκεκριμένη θέση.

Σε αντίθεση με αυτό, τα ενσωματωμένα ράφια, όπως ήταν, απελευθερώνουν κάποια περιοχή του δωματίου, αλλά λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού δεν μπορούν να είναι μεγάλα και βαθιά. Επιπλέον, μόλις τοποθετηθούν σε ένα μέρος, δεν μπορούν να μετακινηθούν. Φυσικά, τα ενσωματωμένα έπιπλα είναι γενικά προτιμότερα για μικρούς, περιορισμένους χώρους..

Δύο επιλογές για την τοποθέτηση ράφια γυψοσανίδας (βίντεο)

Σχεδιασμός και σχεδίαση ράφια γυψοσανίδας

Για να φτιάξετε ράφια γυψοσανίδας με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο έτσι ώστε να φαίνονται αρμονικά στο εσωτερικό σας. Αυτό απαιτεί ειδική χωρική σκέψη, οπότε θα ήταν ωραίο να προσκαλέσετε έναν ειδικό για αυτή τη διαδικασία..

Κατά κανόνα, τα ράφια είναι δίπλα στους τοίχους, αναρτώνται από αυτά ή στέκονται στο πάτωμα..

Έχοντας μετρήσει προσεκτικά τον διαθέσιμο χώρο με τα χέρια μας, σχεδιάζουμε ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυμάστε την αναλογικότητα του προϊόντος, τοποθετώντας συμμετρικά τον ίδιο αριθμό κόγχων από το κεντρικό τμήμα.

Από γυψοσανίδα, μπορείτε να συναρμολογήσετε ένα πλήρες ράφι για μια κουζίνα οποιασδήποτε διαμόρφωσης Από γυψοσανίδα, μπορείτε να συναρμολογήσετε ένα πλήρες ράφι για μια κουζίνα οποιασδήποτε διαμόρφωσης

Επιπλέον, εάν σχεδιάζετε προσωπικά ράφια γυψοσανίδας, πρέπει να φανταστείτε τι φορτίο θα φέρουν. Εάν σκοπεύετε να βάλετε πάνω τους κάτι ογκώδες και μαζικό, όπως μια τηλεόραση, ένα μικρό ενυδρείο ή μια μονάδα συστήματος, τότε πρέπει να προβλέψετε εγκάρσιες πλευρές σύσφιξης από μια γωνία αλουμινίου, καθώς και έναν τρόπο να τις καλύψετε. Ο σχεδιασμός και το στυλ ολόκληρου του χώρου απαιτεί επίσης τα ράφια να είναι βαμμένα σε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή να είναι στυλιζαρισμένα ώστε να μοιάζουν με κάποιο ακριβό υλικό όπως συμπαγείς σανίδες από πολύτιμο ξύλο, μάρμαρο ή πολύτιμους λίθους..

Κάθε υπεύθυνος σχεδιασμός περιλαμβάνει μια σειρά υποχρεωτικών σταδίων:

  • καθιέρωση μιας εξαιρετικά συγκεκριμένης εικόνας ολόκληρης της δομής ·
  • προσεκτική μέτρηση της θέσης ή της στερέωσης του ράφι από γυψοσανίδα.
  • ανάπτυξη σχεδίου ή διαγράμματος του σχεδίου σας.

Με βάση το έργο, μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς για την ακριβή ποσότητα αναλωσίμων και να τα αγοράσετε.

Το πλαίσιο ραφιών από γυψοσανίδες μπορεί να συναρμολογηθεί από πηχάκια ή μεταλλικά προφίλ Το πλαίσιο ραφιών από γυψοσανίδες μπορεί να συναρμολογηθεί από πηχάκια ή μεταλλικά προφίλ

Δημιουργούμε ράφια με τα χέρια μας από γυψοσανίδα

Έτσι, έχετε αποφασίσει ποια θέση και όγκο στο εσωτερικό σας θα καταλαμβάνουν προϊόντα γυψοσανίδας – ράφια, ράφια ή βάσεις.

Τώρα πρέπει να ενσωματώσετε δομές τοίχου με τα χέρια σας. Εάν η γυψοσανίδα χρησιμοποιείται μόνο ως υλικό φινιρίσματος, τότε το πλαίσιο είναι κάτι σαν κόγχη. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η επένδυση με γυψοσανίδα όχι μόνο το πλαίσιο που προκύπτει, αλλά και ολόκληρο τον παρακείμενο τοίχο – έτσι θα φαίνεται αρμονικό και ολιστικό.

Αλλά ακόμα, πιο συχνά το σχέδιο υποθέτει ότι η συσκευή είναι ακριβώς τα ράφια, όπου τα φύλλα γυψοσανίδας φέρουν φορτίο. Σε αυτή την περίπτωση, φτιάχνουμε ένα πλαίσιο από γωνία αλουμινίου, το οποίο είναι στερεωμένο στον τοίχο με βίδες και κατσαβίδι. Κατά κανόνα, αυτό είναι αρκετό, επειδή τα ράφια δεν θα μεταφέρουν ειδικό φορτίο..

Φυσικά, ο παρακείμενος τοίχος πρέπει να ισοπεδωθεί προσεκτικά και να ασβεστοποιηθεί..

Για να είστε σίγουροι για τη δύναμη της δομής, πρέπει:

  • χρησιμοποιήστε γυψοσανίδα όχι λεπτότερο από 16 mm.
  • τοποθετείτε συχνά στηρίγματα.

Αφού στερεώσετε τα στοιχεία στήριξης, πρέπει να συναρμολογήσετε και να στερεώσετε ολόκληρη τη δομή που προβλέπεται στο σχέδιο. Perhapsσως θα καταλήξετε σε κάτι παρόμοιο με μια θέση..

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι κατασκευής για να κόψετε γυψοσανίδα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι κατασκευής για να κόψετε γυψοσανίδα

Όταν κόβετε και ράβετε κομμάτια της γωνίας, μην ξεχνάτε σε ποια θέση θα τοποθετηθούν τα ράφια σας στον τοίχο, κατασκευασμένα από φύλλα γυψοσανίδας με τα χέρια σας.

Το μαλακό γυψοσανίδα είναι προσαρτημένο στις γωνίες με βίδες αυτοεπιπεδώματος, οι οποίες στη συνέχεια εισέρχονται στις οπές προφίλ. Δεδομένου ότι τα σημεία όπου οι βίδες πιέζουν τα φύλλα στο πλαίσιο δίνουν δύναμη σε ολόκληρη τη δομή, πρέπει να τοποθετούνται αρκετά συχνά, αλλά το βίδωμα των βιδών πολύ κοντά θα οδηγήσει σε ρωγμή του υλικού.

Εάν ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση φωτισμού σε μια θέση, τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε την καλωδίωση με τα χέρια σας, κρύβοντάς την στις στροφές της δομής. Δεδομένου ότι η ισχύς των λαμπτήρων είναι σαφώς χαμηλή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λεπτά αδιάκριτα σύρματα..

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για κοπή γυψοσανίδας, μπορείτε εύκολα να κόψετε θραύσματα οποιουδήποτε γεωμετρικού σχήματος Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για κοπή γυψοσανίδας, μπορείτε εύκολα να κόψετε θραύσματα οποιουδήποτε γεωμετρικού σχήματος Όταν χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι κατασκευής για να κόψετε γυψοσανίδα, πρέπει να είστε προσεκτικοί Όταν χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι κατασκευής για να κόψετε γυψοσανίδα, πρέπει να είστε προσεκτικοί

Φινίρισμα ράφια γυψοσανίδας

Πριν σχηματίσετε και κολλήσετε πραγματικά ράφια ή μια κόγχη από γυψοσανίδα, πρέπει να κόψετε τα φύλλα και να τα επεξεργαστείτε σύμφωνα με αυτό που ορίζει ο σχεδιασμός. Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε μόνοι σας, όπως όλες οι λεπτομέρειες των προηγούμενων σταδίων. Το γυψοσανίδα πριονίζεται εύκολα με ένα πριόνι με μικρά δόντια (για μέταλλο), έτσι ώστε ο γύψος να θρυμματίζεται και να σπάει όσο το δυνατόν λιγότερο. Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα στρώμα από χαρτόνι και τη μισή πέτρα γύψου και να σπάσετε απαλά το υπόλοιπο στρώμα, παρόμοιο με το κόψιμο και το σπάσιμο του γυαλιού..

Τα πριονισμένα ή κομμένα άκρα τρίβονται με λεπτόκοκκο σμυριδόχαρτο. Μετά από αυτό, απομένει να στερεώσετε τα ληφθέντα μέρη στο πλαίσιο και να κάνετε φωτισμό και να βάψετε ή να βερνίξετε τα ράφια.

DIY ράφια γυψοσανίδας (βίντεο)

Έτσι, όταν μοντελοποιείτε ράφια ή άλλες παρόμοιες κατασκευές από γυψοσανίδα, είναι απαραίτητο να διαθέτετε τουλάχιστον βασικές δεξιότητες σχεδιασμού, καθώς και χειρισμό υλικών και υδραυλικές εργασίες. Οι κατασκευές δαπέδου ή τοίχου μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα και διαμόρφωση, είναι σημαντικό να ταιριάζουν οργανικά στο σχεδιασμό του δωματίου και να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Το γυψοσανίδα χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή ράφια ή κόγχες λόγω διαθεσιμότητας, χαμηλού κόστους, ευκολίας επεξεργασίας. Στο εσωτερικό κάθε σαλόνι, τα ράφια γυψοσανίδας φαίνονται, κατά κανόνα, όμορφα και αρμονικά. Αν είναι φτιαγμένα στο χέρι, τότε φέρνουν και αισθητική ικανοποίηση..

Ράφια από γυψοσανίδες στο εσωτερικό της κουζίνας (φωτογραφία)