Τι ταπετσαρία να επιλέξετε στο υπνοδωμάτιο: η επιλογή του χρώματος και του υλικού

Η επιλογή ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο πρέπει να προσεγγιστεί με μεγαλύτερη ευθύνη. Η επιλογή ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο πρέπει να προσεγγίζεται πιο υπεύθυνα Ερχόμενοι στο σπίτι μετά τις εργάσιμες ημέρες, επιθυμούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από όλα όσα έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και η διάθεσή μας θα εξαρτηθεί από το πώς θα είναι η κρεβατοκάμαρά μας. Επομένως, ένας καλά μελετημένος σχεδιασμός και ένα καλά σχεδιασμένο εσωτερικό θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα στην οποία θα θέλαμε να επιστρέψουμε..

Τι ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα να επιλέξετε: τύποι ταπετσαρίας

Ποια ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα να επιλέξετε σήμερα δεν αποτελεί πρόβλημα, επειδή η αγορά αντιπροσωπεύεται από την πιο κομψή και ποικίλη ποικιλία ταπετσαριών οροφής και τοίχου. Τι είναι καλύτερο και πιο πρακτικό, μη υφασμένο ή βινύλιο, ή ίσως υφασμάτινη ταπετσαρία; Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση, αφού όλα μαθαίνονται σε σύγκριση..

Ποικιλίες ταπετσαρίας για τους τοίχους:

 1. Ταπετσαρία από χαρτί απολύτως ασφαλές για τον άνθρωπο. Αυτός ο τύπος είναι αποδεκτός από όλους λόγω του χαμηλού κόστους του. Αλλά δεν πρέπει να υπολογίζετε στην ποιότητα και την ανθεκτικότητα..
 2. Ταπετσαρίες βινυλίου. Υπάρχουν δύο τύποι αυτού του τύπου ταπετσαρίας: η μη υφασμένη και η μεταξοτυπία. Τα βινύλια στο φλις έχουν επαρκή αντοχή και αυξημένη αντοχή στην υγρασία, είναι εύκολο να κολληθούν και έχουν ικανότητα ισοπέδωσης. Η μεταξοτυπία έχει την πιο λαμπερή λάμψη και η διακόσμηση των τοίχων με πρωτότυπο μοτίβο θα προσθέσει πολυτέλεια στο εσωτερικό σας..
 3. Μη υφασμένη ταπετσαρία. Τέτοιοι καμβάδες είναι απολύτως ασφαλείς. Λόγω του μεγάλου πάχους της, η μη υφασμένη ταπετσαρία θα βοηθήσει στην απόκρυψη μικρών ελαττωμάτων στους τοίχους. Η διάρκεια ζωής είναι περισσότερο από επτά χρόνια. Η έκθεση των τοίχων του υπνοδωματίου υπό ορθή γωνία στο ηλιακό φως είναι ελάχιστη. Υπάρχει ένας άλλος τύπος μη υφασμένης ταπετσαρίας – ζωγραφική ταπετσαρίας, την οποία μπορείτε να βάψετε ξανά περισσότερες από μία φορές. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι πλένονται καλά και θα σερβίρουν χωρίς αλλοίωση στην εμφάνιση..
 4. Fiberνα γυαλιού. Τέτοιες ταπετσαρίες είναι κατασκευασμένες από υαλοβάμβακα, οι οποίες έχουν ιδιότητες επιβραδυντικές στη φωτιά. Τα φύλλα από υαλοβάμβακα θα διαρκέσουν περίπου 30 χρόνια. Όσον αφορά το χρώμα, έχουν μια ποικίλη επιλογή, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τόσο απλά όσο και σύνθετα γεωμετρικά σχήματα..
 5. Φυσική ταπετσαρία φιλικό προς το περιβάλλον για την ανθρώπινη υγεία. Η διακόσμηση με υφή μπορεί να είναι καλάμι, μπαμπού, γιούτα, νήματα και το καθένα θα κερδίσει κερδοφόρα τη θέση του στο υπνοδωμάτιο. Η δομή της ταπετσαρίας αποτελείται από ένα στρώμα χαρτιού και φυσικές ίνες.

Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρίες σχεδόν οποιουδήποτε χρώματος και υφής. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρίες σχεδόν οποιουδήποτε χρώματος και υφής.

Υπάρχει επίσης υφασμάτινη ταπετσαρία – ένας από τους πιο ακριβούς και πολυτελείς τύπους. Τα στρώματα τέτοιου υλικού περιλαμβάνουν ένα στρώμα υφάσματος και χαρτιού, τα οποία βλέπουν. Το ύφασμα μπορεί να είναι φυσικό και τεχνητό.

Πλεονεκτήματα της υφαντικής ταπετσαρίας:

 • Καθαρότητα;
 • Θερμική μόνωση;
 • Αυξημένη αντοχή στη φθορά.
 • Θερμική μόνωση.

Ποια ταπετσαρία είναι καλύτερη για την κρεβατοκάμαρά σας θα εξαρτηθεί μόνο από τις επιθυμίες και τις δυνατότητές σας. Οποιοδήποτε είδος ταπετσαρίας θα διακοσμήσει τέλεια το εσωτερικό σας. Και ο αυτοσχεδιασμός θα προσθέσει μόνο όρεξη στο δωμάτιο..

Η ταπετσαρία πρέπει να είναι σε αρμονία με το γενικό στυλ του δωματίου. Η ταπετσαρία πρέπει να είναι σε αρμονία με το γενικό στυλ του δωματίου.

Επιλογές ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο (βίντεο)

Πώς να επιλέξετε ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο: η επιλογή του συνδυασμού χρωμάτων

Πώς να επιλέξετε ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα δεν είναι εύκολη υπόθεση για όσους δεν καταλαβαίνουν καθόλου αυτό το ζήτημα. Μια επιλογή χρωμάτων και σχεδίων ταπετσαρίας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για μελλοντική άνεση και άνεση.

Επίδραση του χρώματος ταπετσαρίας σε ένα άτομο:

 1. κόκκινο χρώμα ενεργοποιεί τη σεξουαλικότητα, την επιθετικότητα και αυξάνει την όρεξη. Συνιστάται να το χρησιμοποιείτε ως συμπληρωματικό χρώμα. Or υπάρχει η πιθανότητα να είναι δύσκολο να αποκτήσετε δύναμη σε ένα υπνοδωμάτιο διακοσμημένο σε κόκκινους τόνους..
 2. Κίτρινος διεγείρει τη δημιουργικότητα, καθώς και εξομαλύνει τις διαδικασίες του νευρικού συστήματος. Ταιριάζει πολύ με χρώματα όπως μπλε, καφέ, γκρι.
 3. Μπλε χρώμα καταπρανει, προάγει τη χαλάρωση και μειώνει την όρεξη. Αυτό το χρώμα συμβολίζει την ειρήνη, αλλά όχι τις χαρές της αγάπης..
 4. πορτοκαλί χρώμα πήρε το καλύτερο από κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις. Για το υπνοδωμάτιο, οι απαλές αποχρώσεις του είναι τέλειες – μάνγκο, ροδάκινο ή βερίκοκο.
 5. Πράσινο χρώμα βοηθά στη χαλάρωση, ανακουφίζει από την ένταση των μυών, έχει θετική επίδραση στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Η ιδανική επιλογή για επικόλληση πράσινης ταπετσαρίας είναι κατάλληλη για όσους υποφέρουν από προβλήματα στον τομέα του καρδιαγγειακού, αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος.
 6. Ουδέτερο χρώμα με τη μορφή μπεζ, ανοιχτό πράσινο, κρεμώδη απόχρωση ταπετσαρίας έχει θετική επίδραση στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα και έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της ανάπαυσης.
 7. Πρωτότυπα μοτίβα μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου. Οι αιχμηρές εικόνες υποσυνείδητα προκαλούν άγχος, ενώ οι κυματιστές γραμμές, αντίθετα, έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Τα γεωμετρικά σχήματα θα κάνουν το εσωτερικό σταθερό και το άτομο σε αυτό, με αυτοπεποίθηση. Τα μοτίβα των λουλουδιών και των δέντρων έχουν χαλαρωτικό αποτέλεσμα και τα ζώα στην ταπετσαρία κάνουν ένα άτομο πιο ευγενικό. Τα σχέδια του είδους γίνονται γρήγορα βαρετά και βαρετά. Τα απλά μοτίβα θα προκαλέσουν θετικά συναισθήματα με την πάροδο του χρόνου..

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ταπετσαρίας, μπορείτε να επιτύχετε καλά αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ταπετσαρίας, μπορείτε να επιτύχετε καλά αποτελέσματα.

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο, θα αποφύγετε την υπερφόρτωση χρωμάτων και θα ωφεληθείτε. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι συνδυασμοί μιας παλέτας ή ενός γλυκού και ενός καταπραϋντικού χρώματος..     

Τι ταπετσαρία να επιλέξετε στο υπνοδωμάτιο ασφαλές και ακίνδυνο για την υγεία

Ποια ταπετσαρία είναι καλύτερα να επιλέξετε στο υπνοδωμάτιο ασφαλές για την υγεία, δυστυχώς, δεν το γνωρίζουν όλοι. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι όταν επιλέγουν υλικά φινιρίσματος, πολλοί δίνουν προσοχή στην περιβαλλοντική φιλικότητα των καμβάδων για να είναι σίγουροι ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία..

Σήμερα, σχεδόν όλοι οι τύποι ταπετσαριών παράγονται χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και είναι απολύτως ασφαλείς. Σήμερα, σχεδόν όλοι οι τύποι ταπετσαριών παράγονται χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και είναι απολύτως ασφαλείς.

Ποικιλίες οικολογικής ταπετσαρίας:

 • Ταπετσαρία από χαρτί. Η ασφαλέστερη ταπετσαρία για παιδικά δωμάτια, υπνοδωμάτια και άλλους χώρους. Δεν βρίσκονται μόνο σε προσιτή κλίμακα τιμών, αλλά έχουν έναν σημαντικό δείκτη – την ικανότητα “αναπνοής”, επομένως, είναι σήμερα οι πιο απαιτητικοί. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τόσο κλασική ταπετσαρία όσο και πολυστρωματικούς καμβάδες που έχουν ανάγλυφες προεξοχές. Και πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία είναι πιο σταθερά κατά τη λειτουργία και μπορούν να κρύψουν μικρά ελαττώματα τοίχου..
 • Υφαντική ταπετσαρία. Τα υφάσματα, στην κατασκευή των οποίων χρησιμοποιούνται βισκόζη, μετάξι και βαμβάκι, έχουν τον υψηλότερο δείκτη ασφαλείας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ταπετσαρία υφάσματος υπόκειται σε ξεθώριασμα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί ειδική προστασία από τον ήλιο..
 • Ταπετσαρία λαχανικών. Το φυσικό χαρτί τοίχου έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα – έχει εξαιρετική εμφάνιση και αυξημένη κατηγορία αντοχής, είναι σε θέση να “αναπνέει” και έχει υψηλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Μεταξύ των ελλείψεων, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει το υψηλό κόστος και την ανεπιθύμητη επικόλληση στην ηλιόλουστη πλευρά του δωματίου..
 • Φελλός και άλλες επιστρώσεις. Τέτοια προϊόντα έχουν χάρτινη βάση και είναι ιδιαίτερα αντιστατικά. Σε σύγκριση με άλλους τύπους ταπετσαριών, δεν εκτίθενται σε ακτίνες UV και διατηρούν την αρχική τους εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γυάλινες ίνες και γνήσια δερμάτινα καλύμματα προσδίδουν στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία.

Όλοι οι παραπάνω τύποι ταπετσαρίας είναι τέλειοι για τη διακόσμηση κάθε υπνοδωματίου. Όλα τα υλικά φινιρίσματος όχι μόνο κάνουν το εσωτερικό αποκλειστικό, αλλά και προστατεύουν από μύκητες, μούχλα και αλλεργίες..

Επιλέγοντας ασφαλή ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο (βίντεο)

Πώς να επιλέξετε κουρτίνες για την ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Πώς να επιλέξετε καλύτερα κουρτίνες για ταπετσαρίες κρεβατοκάμαρας, συμβουλές από έμπειρους σχεδιαστές. Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τις προτιμήσεις γεύσης, αλλά και τον εσωτερικό σχεδιασμό στο σύνολό του..

Είναι επιθυμητό το χρώμα των κουρτινών να είναι σε αρμονία με το χρώμα της ταπετσαρίας. Είναι επιθυμητό το χρώμα των κουρτινών να είναι σε αρμονία με το χρώμα της ταπετσαρίας.

Συστάσεις για την επιλογή κουρτινών για ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο:

 1. Όταν επιλέγετε κουρτίνες, προσπαθήστε να τις συνδυάσετε όχι με έπιπλα, αλλά με εσωτερική ταπετσαρία.
 2. Το χρώμα των κουρτινών πρέπει να ταιριάζει με την κύρια απόχρωση της ταπετσαρίας. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνότερα σε μικρά δωμάτια, επισημαίνοντας μεμονωμένα εξαρτήματα σε αυτά. Εάν προτιμάτε ταπετσαρία και κουρτίνες στο ίδιο χρώμα, τότε θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων, αλλά διαφορετικά ως προς τη σαφήνεια..
 3. Οι κουρτίνες με έντονα χρώματα είναι σε θέση να μεγεθύνουν οπτικά και να φέρουν πιο κοντά το παράθυρο που χρειάζεστε.
 4. Εάν το άνοιγμα του παραθύρου σας είναι διακοσμημένο με διπλές κουρτίνες, τότε μία από αυτές θα πρέπει να ταιριάζει σε χρώμα ή δομή με την κύρια ταπετσαρία του δωματίου..

Απλές και απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ενημερώσετε τον εσωτερικό σχεδιασμό του διαμερίσματός σας χωρίς να διακυβεύσετε το συνδυασμό χρωμάτων. Και η χρήση σύγχρονων λαμπτήρων και φωτισμού θα τονίσει την κατάλληλη ρύθμιση..

Τι ταπετσαρία να επιλέξετε στο υπνοδωμάτιο (βίντεο)

Όταν επιλέγετε ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα, καθοδηγηθείτε πρώτα από όλα από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μην ξεχνάτε να ακούτε τις συμβουλές των σχεδιαστών. Θυμηθείτε: ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε δωμάτιο..

Τι ταπετσαρία να επιλέξετε στο υπνοδωμάτιο: παραδείγματα (φωτογραφία)