Φιλική προς το περιβάλλον ταπετσαρία φελλού: ιδέες εφαρμογής

Η ταπετσαρία από φελλό δεν είναι μόνο μια ζεστή διακόσμηση σε οικολογικό στιλ, αλλά και μια καλή προστασία από το θόρυβο. Η ταπετσαρία από φελλό δεν είναι μόνο μια ζεστή διακόσμηση σε οικολογικό στυλ, αλλά και μια καλή προστασία από τον θόρυβο Αυτό που είναι μοναδικό στην ταπετσαρία φελλού είναι ότι είναι 100% φυσικό. Είναι φτιαγμένα από το φλοιό μιας βελανιδιάς φελλού και αυτός ο φλοιός αφαιρείται μόνο μία φορά κάθε δέκα χρόνια. Μετά την αφαίρεση, ο φλοιός συνθλίβεται και εφαρμόζεται σε μια κατάλληλη βάση – συνήθως μη υφασμένο, αλλά χρησιμοποιείται επίσης μόνο χοντρό χαρτί.

Ταπετσαρία φελλού στο εσωτερικό

Για τους λάτρεις του οικολογικού στυλ, η ταπετσαρία από φελλό είναι απλώς ένα πραγματικό εύρημα. Το Ecostyle αντιπροσωπεύει φυσικά χρώματα και υλικά στο εσωτερικό και οι ταπετσαρίες φελλού είναι δύο σε ένα. Αν κοιτάξετε τη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε πόσο απίστευτα φαίνονται..

Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι τέτοιες ταπετσαρίες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ειρήνης και ηρεμίας και συμβουλεύουν όσους ζουν στη μητρόπολη να επιλέξουν αυτές τις ταπετσαρίες. Είναι σαν ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα που χρειάζονται οι κάτοικοι των πόλεων με ξέφρενο ρυθμό ζωής..

Οι ταπετσαρίες φελλού είναι πολύ ζεστές, ανθεκτικές στη φθορά και δεν φοβούνται την υγρασία. Πολλές θετικές ιδιότητες καθιστούν δυνατή τη χρήση τους σε οποιοδήποτε δωμάτιο Οι ταπετσαρίες φελλού είναι πολύ ζεστές, ανθεκτικές στη φθορά και δεν φοβούνται την υγρασία. Πολλές θετικές ιδιότητες καθιστούν δυνατή τη χρήση τους σε οποιοδήποτε δωμάτιο

Δωμάτια όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία φελλού:

 • Ταπετσαρία φελλού στο εσωτερικό της κουζίνας. Εάν χρησιμοποιείτε έπιπλα σε φυσικά χρώματα, αυτές οι ταπετσαρίες θα είναι πολύ αρμονικές. Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή, τότε μπορείτε να πάρετε ταπετσαρία με τη μορφή πλακιδίων για επικόλληση των τοίχων, η εφαρμογή θα είναι η βέλτιστη. Εάν η ταπετσαρία δεν είναι κορεσμένη με κερί, δεν είναι επίσης κατάλληλη για την κουζίνα – οι μυρωδιές λαδιού και φαγητού θα απορροφηθούν.
 • Ταπετσαρία φελλού στο εσωτερικό της αίθουσας. Οι τοίχοι στο λόμπι ή στο διάδρομο έχουν τελειώσει μόνο με υλικά που μπορούν να πλυθούν και να καθαριστούν εύκολα. Δεδομένου ότι η ταπετσαρία φελλού είναι αντιστατική, η σκόνη δεν θα κολλήσει σε αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια ταπετσαρία μπορεί να πλυθεί.
 • Ταπετσαρία φελλού στο εσωτερικό του σαλονιού. Συνήθως, οι σχεδιαστές συμφωνούν ότι ο κεντρικός τοίχος μπορεί να επικολληθεί με αντίθεση ταπετσαρίας και οι άλλοι τρεις – με φελλό. Ο φελλός δεν είναι πάντα κατάλληλος και για τους τέσσερις τοίχους, αλλά σε αυτόν τον συνδυασμό φαίνεται υπέροχος. Το χρώμα των τοίχων σε αντίθεση μπορεί να είναι, για παράδειγμα, σοκολάτα.
 • Ταπετσαρία από φελλό στο μπάνιο. Για όσους έχουν βαρεθεί τα κρύα πλακάκια. Ο φελλός δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ζεστασιάς, που συχνά λείπει στο μπάνιο. Να είστε σίγουροι ότι ο φελλός είναι ανθεκτικός στο ωίδιο, το ωίδιο και άλλες παρενέργειες της υψηλής υγρασίας.

Ο φελλός στο εσωτερικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό πάνελ ή πλήρως λειτουργικά πάνελ τοίχου Ο φελλός στο εσωτερικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό πάνελ ή πλήρως λειτουργικά πάνελ τοίχου

Σε γενικές γραμμές, μπορεί να σημειωθεί ότι ο φελλός είναι ένα αρκετά ευέλικτο υλικό που, λόγω της φυσικότητάς του, φαίνεται υπέροχο σε κάθε δωμάτιο. Σε οποιονδήποτε από τους τοίχους, μπορούν να είναι οργανικοί σε άλλα εσωτερικά στοιχεία..

Σχεδιασμός δωματίων με επένδυση τοίχου από φελλό (βίντεο)

Είναι δυνατόν να κολλήσετε ταπετσαρία φελλού σε ταπετσαρία

Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι το γεγονός της επικόλλησης της ταπετσαρίας, αλλά η ιδανική ετοιμότητα των τοίχων για κόλληση. Δεν έχει σημασία αν αγοράσατε ταπετσαρία σε ρολά ή σε κεραμίδια, αλλά πρέπει να τα κολλήσετε σε έναν επίπεδο τοίχο.

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία φελλού – τεχνικές οδηγίες:

 • Περπατήστε κατά μήκος του τοίχου με έναν φάρο που ξεκινά στόκο ή γύψο.
 • Στη συνέχεια, η επιφάνεια πρέπει να ασταρωθεί και όλα τα ελαττώματα στους τοίχους πρέπει να επισκευαστούν.
 • Είναι αδύνατο να λυγίσετε την ταπετσαρία από τον φελλό, καθώς και να τα κολλήσετε με μια επικάλυψη, μόνο από άκρο σε άκρο.
 • Πρέπει να κόψετε την ταπετσαρία με ισχυρό ψαλίδι.
 • Πριν από την κόλληση, η ταπετσαρία κόβεται σε λωρίδες, πρέπει να τα αφήσετε να ξαπλώσουν πριν έρθει η επικόλληση των τοίχων.
 • Τα σημάδια στον τοίχο είναι υποχρεωτικά – τραβήξτε μια κάθετη γραμμή, κολλήστε από αυτό και προς τις δύο κατευθύνσεις έτσι ώστε η κοπή να είναι η ίδια από όλες τις πλευρές.

Για την κατασκευή ενός τέτοιου καμβά, δεν χρησιμοποιείται κόλλα, καθώς ο φελλός απελευθερώνει κόλλες τις στιγμές της πίεσης Για την κατασκευή ενός τέτοιου καμβά, δεν χρησιμοποιείται κόλλα, καθώς ο φελλός απελευθερώνει κόλλες τις στιγμές της πίεσης

Αν δείτε τις κριτικές, γίνεται σαφές ότι η επιλογή της κόλλας έχει μεγάλη σημασία..

Κόλλα ταπετσαρίας κόλλας

Υπάρχουν επίσης ορισμένες αποχρώσεις εδώ. Μπορείτε να αγοράσετε ακριβή ακρυλική κόλλα, είναι εύκολο στη χρήση και ένα άτομο άπειρο σε επισκευές θα το καταλάβει. Αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν να αγοράσετε μια απλή κόλλα επαφής, θα πρέπει να το τσιμπήσετε, αλλά η ταπετσαρία που είναι προσαρτημένη σε αυτήν σίγουρα δεν θα μείνει πίσω.

Απλά μην πάρετε απολύτως καμία κόλλα επαφής. Η συσκευασία πρέπει να λέει “για βαριά ταπετσαρία”.

Η κόλλα επαφής θα πάρει καλύτερα αν η ταπετσαρία πιεστεί στην επιφάνεια του τοίχου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κόλλα επαφής θα πάρει καλύτερα αν η ταπετσαρία πιεστεί στην επιφάνεια του τοίχου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μη χρησιμοποιείτε κόλλα PVA ή άλλες κόλλες που περιέχουν νερό. Το Nitroclay επίσης δεν συνιστάται, είναι μη ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία..

Η χρήση καλυμμάτων από φελλό στο εσωτερικό (κριτική βίντεο)

Υποστήριξη από φελλό για ταπετσαρία

Τι είναι ένα υπόστρωμα για ταπετσαρία – ένας καμβάς που χρησιμοποιείται ως μεσαίο στρώμα. Το μεσαίο στρώμα είναι ένα υλικό του οποίου ο στόχος είναι να ισοπεδώσει και να αυξήσει την πρόσφυση (πρόσφυση) μεταξύ της επιφάνειας του τοίχου και της επίστρωσης φινιρίσματος..

Σε τι χρησιμεύει ένα τέτοιο στρώμα:

 • Αντισταθμίζει τέλεια όλα τα ελαττώματα της βάσης.
 • Χρησιμεύει ως υλικό για πρόσθετη πρόσφυση.
 • Βοηθά στην γρήγορη προετοιμασία του τοίχου για κόλληση.

Εκτός από όλες τις παραπάνω ιδιότητες, η επένδυση από φελλό είναι επίσης εξαιρετική μόνωση, καθώς και ηχομόνωση Εκτός από όλες τις παραπάνω ιδιότητες, η επένδυση από φελλό είναι επίσης εξαιρετική μόνωση, καθώς και ηχομόνωση

Η βάση από φελλό δεν χρησιμοποιείται μόνο εάν το ανάγλυφο του τοίχου προεξέχει έντονα προς τα εμπρός.

Αν κοιτάξετε τη φωτογραφία του φελλού, μπορείτε να δείτε ότι φαίνεται πολύ ωραία εξωτερικά, συχνά χρησιμοποιείται ως αυτοτελές υλικό φινιρίσματος.

Υπάρχουν συνηθισμένα υποστρώματα χωρίς πρόσθετες ιδιότητες. Υπάρχουν όμως και υποστρώματα που «είναι ικανά» να αποσβέσουν τους κραδασμούς και είναι μονωτές ήχου..

Υποστήριξη από φελλό (βίντεο)

Αυτοκόλλητη ταπετσαρία φελλού

Η αυτοκόλλητη ταπετσαρία φελλού είναι μια καινοτομία στην ανακαίνιση. Ποια είναι η γοητεία τους – είναι στερεωμένα στον τοίχο σαν αυτοκόλλητη μεμβράνη, πιο οικεία σε όλους.

Φανταστείτε: οι τοίχοι για κόλληση είναι λείοι, καθαροί, ομοιόμορφοι. Τα έχετε μετρήσει και αρχίζετε να κόβετε φύλλα. Ένα προστατευτικό στρώμα τριών εκατοστών πρέπει να διαχωριστεί κατά μήκος του πλάτους της ταπετσαρίας. Το ανοιχτό μέρος της ταπετσαρίας είναι κολλημένο στον τοίχο και η προστατευτική μεμβράνη αφαιρείται από ολόκληρο τον καμβά, το φύλλο είναι κολλημένο εντελώς.

Εάν έχουν δημιουργηθεί φυσαλίδες κάτω από μια τέτοια ταπετσαρία, αυτή η θήκη μπορεί να εξαλειφθεί με ένα υγρό πανί. Εάν ο αέρας εξακολουθεί να μην βγαίνει, μπορείτε να κάνετε μια μικρή διάτρηση με μια βελόνα και στη συνέχεια να σιδερώσετε ξανά την ταπετσαρία με ένα πανί.

Ο αυτοκόλλητος τύπος ταπετσαρίας από φελλό έχει μια ιδιαίτερα λεπτή δομή, που το καθιστά πιο ευέλικτο: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη τοίχων, θυρών, διακόσμησης επίπλων, διακοσμητικών πάνελ κ.λπ. Ο αυτοκόλλητος τύπος ταπετσαρίας από φελλό έχει μια ιδιαίτερα λεπτή δομή, που το καθιστά πιο ευέλικτο: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη τοίχων, θυρών, διακόσμησης επίπλων, διακοσμητικών πάνελ κ.λπ..

Δημοφιλείς μάρκες ταπετσαρίας φελλού

Υπάρχουν αρκετές μάρκες που συλλέγουν τις καλύτερες κριτικές. Ένα από αυτά είναι το Ibercork. Συνήθως τέτοιες ταπετσαρίες έχουν ανοιχτά χρώματα – μπεζ, κίτρινο και τις αποχρώσεις τους..

Επένδυση τοίχου από φελλό από τους καλύτερους κατασκευαστές μπορείτε να βρείτε στην αλυσίδα υπεραγορών κτιρίων Leroy Merlin.

Μερικές φορές αυτές οι ταπετσαρίες είναι επικαλυμμένες με χρωματιστό ή ουδέτερο βερνίκι. Μερικές φορές αυτές οι ταπετσαρίες είναι επικαλυμμένες με χρωματιστό ή ουδέτερο βερνίκι.

Ταπετσαρία από φελλό στο Leroy Merlin:

 • Κυκλοφορούν τόσο με τη μορφή πλακιδίων φελλού όσο και με τη μορφή ρολών..
 • Τα κεραμίδια από φελλό συνήθως ζυγίζουν 3,3 κιλά. Αλλά μόνο ένα μεγάλο βάρος μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα υπό όρους, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κεραμιδιού είναι εξαιρετικά..
 • Τα ρολά φελλού στο Leroy Merlin δεν είναι ηλεκτρισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι η σκόνη, τα βακτήρια, τα μικρόβια δεν το φοβούνται.

Η Leroy προσφέρει πολλά χρώματα και αποχρώσεις των κορυφαίων κατασκευαστών στην παγκόσμια αγορά, γεγονός που, φυσικά, καθιστά μια τέτοια επίστρωση πιο ελκυστική για επιλογή..

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία φελλού (βίντεο)

Εάν δεν υπάρχει οικονομική ευκαιρία να αγοράσετε φυσική ταπετσαρία, μπορείτε να αγοράσετε ταπετσαρία για φελλό. Φυσικά, δεν έχουν τόσο αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά, αλλά εξωτερικά μοιάζουν με το πρωτότυπο. Εάν το δωμάτιο έχει αλλάξει, είναι λογικό να σκάβουμε κάτω από φυσικό φελλό.

Έχετε μια καλή επιλογή!

Ταπετσαρία φελλού στο εσωτερικό (φωτογραφία)