Πλαστικά πάνελ για την κουζίνα: επιλογή διακόσμησης για το κυρίως δωμάτιο

Το πλαστικό πάνελ τοίχου είναι μια μοντέρνα και πρακτική επιλογή για το σχεδιασμό μιας πλάτης κουζίνας Ένας τοίχος από πλαστικό είναι μια μοντέρνα και πρακτική επιλογή για το σχεδιασμό μιας ποδιάς κουζίνας Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα είναι να εγκαταστήσετε ειδικά πλαστικά πάνελ για τους τοίχους..

Τι είναι ένα πλαστικό πάνελ τοίχου κουζίνας, τα πλεονεκτήματά του

Το πάνελ τοίχου ή το πίσω μέρος είναι το τμήμα του τοίχου μεταξύ της σειράς των ντουλαπιών τοίχου και του πάγκου. Στη σοβιετική εποχή, οι άνθρωποι έδιναν πολύ λίγη προσοχή και δεν ξόδευαν πολλά χρήματα για το σχεδιασμό της κουζίνας: κατά κανόνα, απλώς πλακάριζαν τον τοίχο με κεραμικά πλακίδια. Σήμερα υπάρχει ένας νέος, πιο μοντέρνος τρόπος για να διακοσμήσετε τον πιο σημαντικό τοίχο στην κουζίνα..

Έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Τα πάνελ τοίχου φαίνονται πραγματικά εκπληκτικά: πολύ συχνά διάφορες φωτογραφίες, εικόνες εφαρμόζονται σε αυτές, οι οποίες μπορούν μόνο να βελτιώσουν την όρεξη.
 • Εύκολο στην εγκατάσταση. Φυσικά, πριν εγκαταστήσετε μια ποδιά στην κουζίνα σας, θα πρέπει να μελετήσετε αυτό το ζήτημα λεπτομερώς στο Διαδίκτυο, καθώς οποιαδήποτε, ακόμη και η πιο εύκολη διαδικασία έχει τις δικές της αποχρώσεις..
 • Ανθεκτικό στη βρωμιά. Απαιτείται τέλεια καθαριότητα στο μέρος όπου παρασκευάζονται και τρώγονται τρόφιμα: γι ‘αυτό η ποδιά δεν πρέπει να συγκρατεί τη σκόνη: επιπλέον, πρέπει να πλένεται καλά.
 • Ο τέλειος συνδυασμός τιμής και ποιότητας. Σε αντίθεση με άλλα υλικά (γυαλί, πέτρα, μέταλλο), το πλαστικό είναι αρκετά φθηνό, αλλά είναι κατασκευασμένο με υψηλή ποιότητα: το ίδιο το υλικό είναι ισχυρό και ανθεκτικό.
 • Τεράστια ποικιλία. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι διάφορα μοτίβα εφαρμόζονται στις περισσότερες ποδιές. Κατά κανόνα, αυτές είναι εικόνες λουλουδιών, λαχανικών ή φρούτων: αν έχετε τη δική σας ιδέα να σχεδιάζετε στον τοίχο σας, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια ποδιά κατά παραγγελία. Ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του αρέσει.

Τα πλαστικά πάνελ για την κουζίνα είναι εύκολο να εγκατασταθούν, είναι ανθεκτικά σε διάφορες βρωμιές και δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση Τα πλαστικά πάνελ για την κουζίνα είναι εύκολο να εγκατασταθούν, είναι ανθεκτικά σε διάφορες βρωμιές και δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση

Ακόμη και αυτή η μικρή λίστα με τα πλεονεκτήματα υποδηλώνει ότι το πλαστικό πάνελ είναι πραγματικά βολικό: αυτή η μοντέρνα μέθοδος διακόσμησης θα διακοσμήσει τέλεια την κουζίνα σας και μπορεί να την κάνει λίγο πιο διασκεδαστική..

Πλαστικά πάνελ για την κουζίνα (βίντεο)

Μειονεκτήματα από πλαστικά πάνελ κουζίνας

Το πλαστικό, όπως και κάθε άλλο υλικό, έχει τα μειονεκτήματά του..

Τα πιο βασικά μειονεκτήματα των πλαστικών πάνελ τοίχου είναι:

 • Ευαισθησία στο νερό. Για την κουζίνα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα: αυτό είναι το δεύτερο δωμάτιο σε ολόκληρο το σπίτι, όπου χρησιμοποιείται περισσότερο νερό. Εάν μια ποικιλία υγρών μπαίνει συχνά στην ποδιά, τότε μπορεί απλά να αλλοιωθεί..
 • Το πλαστικό πάνελ είναι επικίνδυνο για πυρκαγιά. Αυτό το μειονέκτημα πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή, καθώς υπάρχει πάντα κίνδυνος πυρκαγιάς στην κουζίνα λόγω του μεγάλου αριθμού πολύ διαφορετικών τεχνικών μαγειρέματος..
 • Το πλαστικό είναι μια μάλλον επιβλαβής ουσία. Σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να απελευθερώσει τοξικές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία..

Τα πλαστικά πάνελ κουζίνας έχουν τα μειονεκτήματά τους: είναι επικίνδυνα για τη φωτιά, ευαίσθητα στο νερό και απελευθερώνουν τοξικές ουσίες. Τα πλαστικά πάνελ κουζίνας έχουν τα μειονεκτήματά τους: είναι επικίνδυνα για τη φωτιά, ευαίσθητα στο νερό και απελευθερώνουν τοξικές ουσίες.

Αντικειμενικά, εάν έχετε επιπλέον κεφάλαια, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια ποδιά από άλλα, καλύτερα και ασφαλέστερα υλικά. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το υλικό δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο περιγράφεται στο Διαδίκτυο: γι ‘αυτό μπορείτε να το αγοράσετε με ασφάλεια εάν δεν έχετε αρκετά χρήματα για έναν πίνακα από φυσικά υλικά. Για να μην συμβεί κάτι κακό, αρκεί να τηρείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας και να φροντίζετε καλά τα πράγματα..

Ένας υπέροχος συνδυασμός για τοίχο για την κουζίνα – πλαστικό με μοτίβο

Για τη διακόσμηση των πάνελ τοίχου, χρησιμοποιούνται συχνά εικόνες που βελτιώνουν την όρεξη: όμορφα φαγητά, φρούτα, λουλούδια ή λαχανικά. Εκτός από τις απλές εικόνες με φαγητό, υπάρχουν πραγματικές εικόνες με πλοκές, συναισθήματα και συναισθήματα. Φυσικά, τα περισσότερα έργα καλλιτεχνών δεν είναι κατάλληλα για την κουζίνα, αλλά ορισμένοι λάτρεις της τέχνης αγοράζουν συχνά ποδιές με αναπαραγωγές των αγαπημένων τους ζωγραφιών..

Ποδιά κουζίνας από πλαστικό με μοτίβο - μια κομψή και πρωτότυπη λύση σχεδιασμού Ποδιά κουζίνας από πλαστικό με μοτίβο – μια κομψή και πρωτότυπη λύση σχεδιασμού

Όταν επιλέγετε μια ποδιά, αξίζει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου. Υπάρχουν καταστάσεις όταν ολόκληρη η εικόνα που απεικονίζεται στην ποδιά μπορεί απλά να μην ταιριάζει στον τοίχο ή να κρύβεται απλά πίσω από τα ντουλάπια: πριν επιλέξετε την εικόνα που χρειάζεστε για τον τοίχο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον σχεδιαστή.

Σχεδόν κάθε εικόνα μπορεί να εφαρμοστεί στην ποδιά: ως εκ τούτου, ψηφιδωτά ή διάφορα υλικά συχνά μιμούνται τα πάνελ τοίχου. Για παράδειγμα, για στυλ σοφίτας, μπορείτε να παραγγείλετε μια ποδιά κατασκευασμένη για τοιχοποιία και για στυλ χώρας – απομίμηση ξύλου.

Πώς να καλύψετε μια κουζίνα με πλαστικά πάνελ

Αφού αγοράσετε ένα προϊόν, μπορείτε να το εγκαταστήσετε με ασφάλεια.

Η ίδια η διακόσμηση τοίχου αποτελείται από διάφορα στάδια:

 • Εγκατάσταση του πλαισίου βάσης.
 • Εγκατάσταση του πλαστικού πίνακα στο πλαίσιο.
 • Επεξεργασία διαφόρων δύσκολων θέσεων και γωνιών.

Έτσι, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να στερεώσετε το πλαστικό πάνελ στην επιφάνεια του τοίχου. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να φτιάξουμε ένα ειδικό πλαίσιο από ράγες, στο οποίο θα στερεωθεί το πάνελ μας. Το καλύτερο υλικό για το πλαίσιο θα είναι προφίλ γυψοσανίδας ή μέταλλο. Η επένδυση εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου.

Το περίβλημα της κουζίνας με πλαστικά πάνελ είναι αρκετά απλό, και το πιο σημαντικό - γρήγορα Το περίβλημα της κουζίνας με πλαστικά πάνελ είναι αρκετά απλό, και το πιο σημαντικό – γρήγορα

Η εγκατάσταση μιας πλαστικής δομής πρέπει να ξεκινήσει με την εγκατάσταση ενός ειδικού προφίλ σχήματος U ή με άλλα λόγια, μιας λωρίδας εκκίνησης. Πρέπει να στερεώσετε την ταινία εκκίνησης από την οροφή στο πάτωμα: μετά από αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε μια πλάκα στην αυλάκωση και, στη συνέχεια, πρέπει να τη στερεώσετε. Κατά κανόνα, η αυλάκωση στερεώνεται με ειδικούς σφιγκτήρες: είναι καλύτερο να τα αγοράσετε εκ των προτέρων. Εάν δεν έχετε μεταλλικούς σφιγκτήρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικές βίδες αυτοεπιπεδώματος. Αφού ασφαλίσετε την πρώτη πλάκα, πρέπει να ξεκινήσετε την εγκατάσταση όλων των επόμενων μερών με τον ίδιο τρόπο..

Συμβουλές ειδικών για την επιλογή ποδιάς κουζίνας (βίντεο)

Ο σχεδιασμός είναι μια δύσκολη επιστήμη, αλλά αν έχετε τις σωστές γνώσεις, το σπίτι σας θα φαίνεται όμορφο και μοντέρνο. Δεν αρκεί μόνο να τοποθετείτε πολλές συσκευές και να διατηρείτε την κουζίνα καθαρή: οι τοίχοι, η οροφή και κάθε μέρος ενός δωματίου πρέπει να φαίνονται ελκυστικά και μοντέρνα. Σε μια καλή κουζίνα, όχι μόνο θέλετε να φάτε, αλλά και να διασκεδάσετε με ένα φλιτζάνι τσάι, καφέ ή άλλο ποτό..

Αφήστε τη διακόσμηση της κουζίνας να είναι μια πραγματική απόλαυση για εσάς!

Σχεδιασμός πλαστικών πάνελ για την κουζίνα (εσωτερική φωτογραφία)