Ταπετσαρία ροδάκινου – το σωστό σχέδιο στο εσωτερικό

Η ταπετσαρία ροδάκινου στο εσωτερικό φαίνεται όμορφη, ζεστή και άνετη Η ταπετσαρία ροδάκινου στο εσωτερικό φαίνεται όμορφη, ζεστή και άνετη Όπως λένε οι ειδικοί, οι πορτοκαλί τόνοι χαρίζουν τέλεια και βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Αλλά τα μάτια κουράζονται γρήγορα από μια τέτοια ζουμερή εμφάνιση, επομένως, για εσωτερική διακόσμηση, χρησιμοποιούνται συχνά τόνοι ροδάκινου. Έχουν παρηγορητική επίδραση σε ένα άτομο, γεμίζοντας το δωμάτιο με άνεση και ζεστασιά. Η ταπετσαρία ροδάκινου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στους εσωτερικούς χώρους διαφορετικών δωματίων..

Ταπετσαρία ροδάκινου στο εσωτερικό για το σαλόνι, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιο

Η ταπετσαρία ροδάκινου είναι στο εσωτερικό και έχει πολλές αποχρώσεις που, όταν συνδυάζονται σωστά, δημιουργούν εκπληκτική θέα στο δωμάτιο. Πώς φαίνεται η ταπετσαρία με ροδάκινο σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Οι περισσότεροι σχεδιαστές συμβουλεύουν τη χρήση ροδάκινου στο υπνοδωμάτιο - ηρεμεί και έχει ευεργετική επίδραση σε ένα άτομο. Οι περισσότεροι σχεδιαστές συμβουλεύουν τη χρήση ροδάκινου στο υπνοδωμάτιο – ηρεμεί και έχει ευεργετική επίδραση σε ένα άτομο.

Εσωτερικό ροδάκινου σε διαφορετικά δωμάτια:

 • Κουζίνα. Με επαρκή φωτισμό, η ταπετσαρία ροδάκινου στην κουζίνα θα σας βοηθήσει να αποκαλύψετε σημαντικές λεπτομέρειες και να τονίσετε την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Συνδυάζοντας αυτές τις ταπετσαρίες με ξύλινα ή λευκά έπιπλα με απλά σχήματα, θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ζεστό δωμάτιο όπου κάθε στοιχείο θα εκπέμπει ζεστασιά στο σπίτι..
 • Υπνοδωμάτιο. Ταπετσαρία χρώματος ροδάκινου στο υπνοδωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φόντο ή φωτεινή προφορά. Ως ταπετσαρία φόντου, συνιστάται να επιλέξετε πιο ανοιχτά χρώματα, αλλά οι φωτεινές ταπετσαρίες με στοιχεία μοτίβου είναι τέλειες για τη διακόσμηση ενός τοίχου με έμφαση. Οι επενδύσεις τοίχου σε χρώμα ροδάκινου είναι επίσης εξαιρετικές για την κρεβατοκάμαρα ενός μικρού παιδιού. Θεωρούνται όχι πολύ φωτεινά και ταυτόχρονα δεν φαίνονται καθόλου βαρετά και θαμπά. Αυτή η επιλογή για τους τοίχους μπορεί να είναι κατάλληλη τόσο για το παιχνίδι του δωματίου όσο και για τον χώρο αναψυχής..
 • Σαλόνι. Το σαλόνι ροδάκινου βρίσκεται πιο συχνά από άλλα δωμάτια, επειδή σε αυτό το εσωτερικό χρησιμοποιούνται φωτεινά χρώματα και ασυνήθιστοι συνδυασμοί αποχρώσεων για τη δημιουργία μιας επίσημης ατμόσφαιρας. Με ένα μικρό σαλόνι, είναι καλύτερο να συνδυάσετε το ροδακινί χρώμα της ταπετσαρίας με ελαφριά ένθετα και να επιλέξετε γυαλιστερά υλικά, τα οποία με τη σειρά τους θα επεκτείνουν οπτικά το χώρο. Η καλύτερη επιλογή στο σαλόνι θεωρείται η ταπετσαρία ροδάκινου με καλύμματα με σχέδια. Μια τέτοια ταπετσαρία θα διατηρήσει την ακεραιότητα του συνολικού σχεδιασμού, καθώς και θα καλύψει τα ελαττώματα των τοίχων..

Η ταπετσαρία ροδάκινου είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, αλλά για να κάνετε το δωμάτιο πιο αρμονικό, προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι συνδυάζεται με όλα τα αξεσουάρ και έπιπλα..

Συμβουλές σχεδιαστών για την επιλογή χρώματος για το εσωτερικό του δωματίου (βίντεο)

Τι χρώμα ταιριάζει το ροδάκινο χρώμα της ταπετσαρίας: παραλλαγές με μια παλέτα

Τι χρώμα ταιριάζει το ροδάκινο χρώμα της ταπετσαρίας; Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε χρώματα σε όλα τα στάδια της διακόσμησης του δωματίου, έτσι ώστε με τις τελευταίες προφορές, να αποφασίσετε ποιες κουρτίνες ή έπιπλα θα ταιριάζουν με την ταπετσαρία ροδάκινου..

Χρώματα που ταιριάζουν με το ροδάκινο χρώμα της ταπετσαρίας:

 1. Με βάση το γεγονός ότι ο τόνος ροδάκινου αντιπροσωπεύει την τρυφερότητα, τότε όλα τα ανοιχτά χρώματα είναι κατάλληλα για ένα τέτοιο εσωτερικό. Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός ροδάκινου με μπεζ, κρεμ ή λευκές αποχρώσεις είναι κατάλληλος για το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι και την κουζίνα..
 2. Για να γεμίσετε το εσωτερικό με σκούρες πινελιές, αποδείξτε ότι είναι καφέ χρώματα. Τέτοιοι τόνοι σε συνδυασμό με το χρώμα του ροδάκινου θα δώσουν στο δωμάτιο αυτή την πολύ ανοιξιάτικη φρεσκάδα..
 3. Οι πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις θα σας βοηθήσουν να τονίσετε τη ζεστασιά και τη ζεστασιά του σπιτιού σας ταυτόχρονα με έναν τόνο ροδάκινου. Αυτός ο συνδυασμός θεωρείται η καλύτερη επιλογή όταν συνδυάζεται με χρώμα ροδάκινου..
 4. Οι Vintage εσωτερικοί χώροι θα φαίνονται εντυπωσιακοί σε συνδυασμό ροδάκινου και χρυσού. Το ασημί θα δώσει επίσης έμφαση στην πολυτέλεια και την πολυπλοκότητα με φόντο μια σκιά ροδάκινου στο εσωτερικό..
 5. Λόγω του συνδυασμού ροδάκινου και ροζ, το δωμάτιο θα γεμίσει με φωτεινές και χαρούμενες στιγμές. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι πιο κατάλληλος για γυναικεία δωμάτια και για μια οικογενειακή φωλιά, θα πρέπει να αραιωθεί με επιπλέον αποχρώσεις..

Η ταπετσαρία ροδάκινου συνδυάζεται με γκρι, λευκό, ροζ, πράσινο και κίτρινο Η ταπετσαρία ροδάκινου συνδυάζεται με γκρι, λευκό, ροζ, πράσινο και κίτρινο

Σημειώστε ότι οι παραπάνω και άλλες αποχρώσεις, όπως κόκκινο, μπορντό, μπλε, γκρι, μοβ, δεν χρειάζεται να βρίσκονται μόνο στους τοίχους. Η επιλογή των σωστών αξεσουάρ, υφασμάτων και ταπετσαρισμένων επίπλων των ίδιων αποχρώσεων θα κάνει το δωμάτιό σας πιο χαρούμενο και πλούσιο..

Επιλέγοντας κουρτίνες για ταπετσαρίες ροδάκινου: χρήσιμες συμβουλές

Η επιλογή κουρτινών για ταπετσαρία ροδάκινου δεν είναι εύκολη δουλειά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο απλούστερος σχεδιασμός είναι να χρησιμοποιήσετε το υλικό των ίδιων τόνων. Αλλά οι κουρτίνες ροδάκινου θα χαθούν εντελώς σε παρόμοιο φόντο και η επιθυμητή αντίθεση δεν θα λειτουργήσει. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε καμβάδες είτε πιο σκούρου είτε ανοιχτόχρωμου χρώματος..

Ομάδες αποχρώσεων κουρτινών κατάλληλες για ταπετσαρία ροδάκινου:

 • Λευκό, γαλακτώδες, μπεζ, ανοιχτό μπλε ή ανοιχτό γκρι.
 • Κόκκινο, μπορντό, καφέ, μοβ, πορτοκαλί?
 • Πράσινο, ελιά, κίτρινο, χρυσό, άμμο.

Οι ζοφερές κουρτίνες είναι εντελώς ακατάλληλες για εσωτερικό ροδάκινο. Για παράδειγμα, τα σκούρα μπλε ή μαύρα υφάσματα φαίνονται πολύ θρηνητικά για αυτό το σχέδιο..

Αυτή η φωτογραφία συνδυάζει τέλεια και αρμονικά ταπετσαρία ροδάκινου με συνδυασμένες κουρτίνες. Αυτή η φωτογραφία συνδυάζει τέλεια και αρμονικά ταπετσαρία ροδάκινου με συνδυασμένες κουρτίνες.

Όταν επιλέγετε φωτεινές, ζουμερές κουρτίνες, πρέπει να λάβετε υπόψη τον σκοπό του δωματίου: στο υπνοδωμάτιο δεν θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε και στο γραφείο θα είναι αδύνατο να συγκεντρωθείτε.

Στην περίπτωση επιλογής κουρτινών με ένθετα με μοτίβο, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στη γενική άποψη του εσωτερικού. Τα ένθετα με μοτίβα δεν πρέπει να τραβούν όλη την προσοχή στον εαυτό τους. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν όταν τα ίδια μοτίβα θα επαναληφθούν σε άλλα υφάσματα..

Το ίδιο το ύφασμα κουρτίνας, που ταιριάζει με την ταπετσαρία ροδάκινου, δεν πρέπει να είναι πολύ μαζικό. Εάν οι κουρτίνες με ανοιχτά χρώματα μπορούν να είναι ελαφριές και πυκνές, τότε τα υφάσματα με έντονα χρώματα πρέπει να γίνουν λεπτά και αέρινα, έτσι ώστε ο σχεδιασμός να μην υπερφορτώνεται..

Με τη σωστή επιλογή και σχεδιασμό του χρώματος ροδάκινου στο εσωτερικό, δεν θα φαίνεται μονότονο και βαρετό. Δηλαδή, με την τρυφερότητα και τη ζεστασιά του, το χρώμα του ροδάκινου θα προσφέρει άνεση στο σπίτι σε οποιοδήποτε δωμάτιο..

Ποικιλίες ταπετσαρίας ροδάκινου: εσωτερικό δάπεδο και τοίχοι

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ταπετσαριών με παρόμοια χρώματα. Οι καμβάδες μπορεί να είναι γυαλιστερές, ματ ή να έχουν συγκεκριμένη ανακούφιση και προστατευτική επίστρωση.

Οι οδηγίες για την εγκατάσταση τέτοιων επιχρισμάτων συνεπάγονται την εφαρμογή μιας ειδικής επίστρωσης στο επίπεδο, η οποία στη συνέχεια θα βαφτεί σε ροδάκινο ή ροζ τόνο. Ξεχωριστά, πρέπει να επισημάνετε υγρά μείγματα που μοιάζουν με βαφή, δημιουργώντας το ίδιο αποτέλεσμα..

Σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από ταπετσαρίες ροδάκινου: ανάγλυφα, ματ, γυαλιστερά Σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από ταπετσαρίες ροδάκινου: ανάγλυφα, ματ, γυαλιστερά

Όταν επιλέγετε ένα υλικό φινιρίσματος, πρώτα δώστε προσοχή στα φυσικά χαρακτηριστικά του και, στη συνέχεια, αποφασίστε για τα χρώματα. Διαφορετικά, μπορείτε να έχετε μια αρκετά καλή κάλυψη, αλλά με μικρή διάρκεια ζωής..

Εσωτερικοί τοίχοι και δάπεδο με ταπετσαρία ροδάκινου:

 1. Πολλοί σχεδιαστές πιστεύουν ότι ο τόνος ροδάκινου φέρνει μαζί του έναν ειρηνικό χαρακτήρα, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για χαλάρωση. Αν και παρόμοια υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα περιβάλλοντα.
 2. Οι τοίχοι του υπνοδωματίου είναι συνήθως διακοσμημένοι σε αποχρώσεις ροδάκινου. Επιπλέον, προσπαθώντας να κάνετε ανοιχτόχρωμα δάπεδα για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον..
 3. Υπάρχουν επιλογές όπου οι αποχρώσεις ροδάκινου υπάρχουν στο εσωτερικό του σαλονιού, όταν σκοτεινά αντικείμενα, όπως κουρτίνες και έπιπλα, χωρίζουν το ελαφρύ πάτωμα και τους φωτεινούς τοίχους. Έτσι, το δωμάτιο επεκτείνεται οπτικά, πράγμα που σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τα απαραίτητα εσωτερικά στοιχεία.
 4. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ταπετσαρία ροδάκινου δεν είναι σκοτεινή ή πολύ ανοιχτή. Μπορούν να αποδοθούν σε ουδέτερο χρώμα και οποιεσδήποτε άλλες βαφές συνδυάζονται τέλεια με αυτά..
 5. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τόνους ροδάκινου στην κουζίνα με τη μορφή ταπετσαρίας στην περιοχή αναψυχής. Δεν αξίζει να διακοσμήσετε τους τοίχους της περιοχής εργασίας, επειδή το χρώμα λερώνεται αρκετά εύκολα, λόγω του οποίου η βρωμιά και οι λεκέδες θα είναι ορατές στην επιφάνεια.

Ροδάκινο (πορτοκαλί) χρώμα στο εσωτερικό (βίντεο)

Το ροδάκινο χρώμα της ταπετσαρίας είναι πολύπλοκο με τον δικό του τρόπο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον φωτισμό. Για να κάνετε την ταπετσαρία να φαίνεται πιο κορεσμένη, ο φωτισμός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστός, τότε το σπίτι θα φαίνεται πραγματικά ροδακινί. Εάν θέλετε ένα ξεθωριασμένο χρώμα ταπετσαρίας, το φως θα πρέπει να είναι το πιο κρύο.. 

Σχεδιασμός ταπετσαρίας ροδάκινου (εσωτερική φωτογραφία)