Ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες από χαρτόνι για παιδιά και γονείς

Η κατασκευή ενός ενδιαφέροντος σκάφους από χαρτόνι είναι αρκετά απλή και εύκολη αν εξοικειωθείτε εκ των προτέρων με τις κύριες αποχρώσεις αυτής της διαδικασίας Είναι πολύ απλό και εύκολο να φτιάξετε ένα ενδιαφέρον σκάφος από χαρτόνι εάν εξοικειωθείτε εκ των προτέρων με τις κύριες αποχρώσεις αυτής της διαδικασίας. Ο κόσμος των χειροτεχνιών από χαρτόνι είναι πολύ μεγάλος. Υπήρχε μια θέση για κουτιά, πλοία, ρουκέτες, αυτοκίνητα, ζώα, σπίτια και πολλά άλλα συναρπαστικά πράγματα. Είναι πολύ εύκολο και ευχάριστο να δημιουργηθεί από χαρτόνι, αφού είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό που κόβεται και βάφεται εύκολα. Ταυτόχρονα, είναι αρκετά φθηνό και παλιά κουτιά από χαρτόνι μπορούν να αποκτηθούν δωρεάν. Τα παιδιά και οι ενήλικες θα απολαύσουν μια συναρπαστική δουλειά, βελτιώνοντας σταδιακά τις δεξιότητές τους και κάνοντας πιο περίπλοκες και ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες κάθε φορά..

Δημιουργικές ιδέες: τι μπορείτε να κάνετε από χαρτόνι με τα χέρια σας

Τόσο τα επίπεδα όσο και τα ογκομετρικά σχήματα μπορούν να κατασκευαστούν από συνηθισμένο ή κυματοειδές χαρτόνι. Όχι μόνο τα παιχνίδια κατασκευάζονται από αυτό, αλλά και χρήσιμα πράγματα για το σπίτι, καθώς και εσωτερικές διακοσμήσεις..

Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις πρωτότυπες και δημιουργικές χειροτεχνίες από χαρτόνι στο Διαδίκτυο Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις πρωτότυπες και δημιουργικές χειροτεχνίες από χαρτόνι στο Διαδίκτυο

Ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες από χαρτόνι:

 • Ενυδρείο με ψάρια?
 • Ρολόι τοίχου;
 • Έπιπλα κούκλας?
 • Αρχαίο φρούριο.
 • Πυραύλος υψηλής ταχύτητας.
 • Πυροσβεστικό όχημα;
 • Μεγάλο πλοίο?
 • Κουζίνα παιχνιδιών?
 • Καροτσάκι για κούκλες?
 • Ακουστική κιθάρα · αλλά
 • Σύγχρονη τηλεόραση?
 • Μαριονέτες θεάτρου σκιών.
 • Επιβατικό αεροπλάνο?
 • Μεγάλο ψυγείο με τρόφιμα.
 • Άνετο σκάφος?
 • Κούκλα με ρούχα?
 • Τεράστιο φορτηγό.

Δεν αρκεί μια ολόκληρη μέρα για να απαριθμήσουμε όλες τις δημιουργικές ιδέες, γιατί η ροή της ανθρώπινης φαντασίας είναι ανεξάντλητη. Κάθε μέρα, οι τεχνίτες έρχονται με εκατοντάδες νέες επιλογές για χειροτεχνίες και τις ζωντανεύουν. Απομένει μόνο να βρείτε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά και να τα κάνετε μαζί με το παιδί σας.

Το χαρτόνι για χειροτεχνίες λαμβάνεται πυκνό ώστε να διαρκεί περισσότερο και να ευχαριστεί το μάτι στους τεχνίτες που τα έφτιαξαν.

Ενδιαφέρουσες ιδέες: πώς να φτιάξετε ένα πρωτότυπο δώρο από χαρτόνι

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου με κάτι πρωτότυπο. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα δώρο σε ένα κατάστημα, αλλά πρέπει να το συσκευάσετε μόνοι σας. Σχεδόν κάθε κόσμημα μπορεί να τοποθετηθεί σε σπιτικό κουτί, επικολλημένο με χάντρες και δαντέλες. Τοποθετήστε έναν καθρέφτη, ένα ρολόι ή ακόμα και ένα θερμόμετρο δωματίου σε ένα όμορφα διακοσμημένο πλαίσιο. Και μια αυτο-κατασκευασμένη καρτ ποστάλ από χαρτόνι θα ευχαριστήσει και θα αγγίξει.

Για να συσκευάσετε όμορφα ένα δώρο, θα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά για εργασία εκ των προτέρων. Για να συσκευάσετε όμορφα ένα δώρο, θα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά για εργασία εκ των προτέρων.

Για να κάνετε δώρα θα χρειαστείτε:

 • Πολύχρωμο απλό ή κυματοειδές χαρτόνι.
 • Βούρτσες και χρώματα.
 • Ψαλίδι;
 • Κόλλα;
 • Διακοσμητικά στολίδια (φτερά, πούλιες, κομμάτια υφάσματος, έγχρωμο χαρτί, χάντρες κ.λπ.).

Όλα τα παραπάνω υλικά και εργαλεία βρίσκονται σε κάθε σπίτι και δείχνοντας φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματική μαγεία.

Το ψαλίδι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα γραφικό μαχαίρι, αλλά λάβετε υπόψη ότι είναι πολύ κοφτερό. Επομένως, μόνο οι ενήλικες πρέπει να εργάζονται γι ‘αυτούς..

Απλές χειροτεχνίες από χαρτόνι DIY: τα κύρια στάδια της κατασκευής

Απόλυτα διαφορετικές τέχνες βασίζονται στον ίδιο αλγόριθμο για την κατασκευή τους. Συνήθως όλα ξεκινούν με την εύρεση ενός κατάλληλου σχεδίου, το οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας ή να το βρείτε σε ιστότοπους για αρχάριους τεχνίτες.

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε χειροτεχνίες, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε πρότυπα για όλες τις λεπτομέρειες. Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε χειροτεχνίες, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε πρότυπα για όλες τις λεπτομέρειες.

Ακολουθούν τα παρακάτω βήματα:

 1. Δημιουργία προτύπων για όλα τα μέρη.
 2. Κόβοντας τμήματα του σκάφους.
 3. Κατασκευή στοιχείων.
 4. Τμήματα συγκόλλησης.
 5. Χρωματισμός και διακόσμηση.

Τα ζώα, τα κάστρα και τα εσωτερικά αντικείμενα είναι φτιαγμένα σύμφωνα με την ίδια αρχή..

Οι διακοσμήσεις για κάθε είδους χειροτεχνία γίνονται κυρίως από απορρίμματα που βρέθηκαν στο σπίτι, για παράδειγμα, πλαστελίνη, ζύμη αλατιού, βότσαλα, κοχύλια.

Διασκεδαστικές χειροτεχνίες από χαρτόνι για νήπια

Για τα παιδιά, εκτός από μια ποικιλία παιχνιδιών, μπορείτε να φτιάξετε πολλές πιο συναρπαστικές φωτεινές χειροτεχνίες που σίγουρα θα τους αρέσουν. Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι ασφαλή, δεν έχουν μικρά μέρη και προεξέχοντα μέρη..

Η κοπή και η κατασκευή όμορφων χειροτεχνιών από χαρτόνι θα προσελκύσει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά Η κοπή και η κατασκευή όμορφων χειροτεχνιών από χαρτόνι θα προσελκύσει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά

Τι μπορεί να γίνει για μικρά παιδιά:

 • Πολύχρωμα κρεμαστά κινητά?
 • Παιχνίδια?
 • Κουκλοθέατρο ή θέατρο σκιών.
 • Αεροπλάνο, αυτοκίνητο, πλοίο ή άλλη μεταφορά ·
 • Εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Σε ένα μεγάλο κουτί, μπορείτε να χτίσετε μια ολόκληρη πόλη, η οποία θα οδηγεί λεωφορείο ή αυτοκίνητα.

Το παιδί πρέπει να συνδεθεί με τη δημιουργική διαδικασία στο στάδιο της διακόσμησης της τέχνης. Αφήστε τον να επιλέξει μόνος του ποιο χαρτί θα κολλήσει στους τοίχους ή ποια σχέδια να σχεδιάσει.

Μεγάλο επίπεδο από χαρτόνι: οδηγίες βήμα προς βήμα

Για αγόρια κάθε ηλικίας, δεν υπάρχει καλύτερο παιχνίδι από ένα τεράστιο χαρτόνι αεροπλάνο. Παίζοντας μαζί του, το παιδί θα μπορεί να αισθάνεται σαν πραγματικός άσος πιλότος, οργώνοντας άφοβα τους ουρανούς.

Ακόμα και ένα μεγάλο αεροπλάνο μπορεί να κατασκευαστεί από χαρτόνι. Ακόμα και ένα μεγάλο αεροπλάνο μπορεί να κατασκευαστεί από χαρτόνι.

Για την κατασκευή ενός αεροσκάφους θα χρειαστείτε:

 • Αρκετά κουτιά από χαρτόνι.
 • Χρωματιστή ταινία?
 • Ακρυλικά χρώματα?
 • Βούρτσες διαφορετικών μεγεθών.
 • Μαχαίρι χαρτικής.

Τα απλούστερα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός αεροσκάφους σε 30 λεπτά, ενώ τα πιο πολύπλοκα θα πρέπει να τακτοποιούν όλη την ημέρα..

Βήμα προς βήμα οδηγός:

 1. Σε ένα επίπεδο ορθογώνιο κουτί, κόψτε μεγάλες τρύπες από πάνω και κάτω για να περάσει το παιδί.
 2. Κόψτε και λυγίστε ορθογώνια φτερά στα πλάγια.
 3. Κάνουμε μια μεγάλη προπέλα από χαρτόνι και την τοποθετούμε στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους..
 4. Μαζί με το μωρό βάφουμε το αεροπλάνο με πολύχρωμα χρώματα.

Για να περιστραφεί η προπέλα, μπορείτε να τη βιδώσετε με ένα μικρό μπουλόνι..

DIY σκάφος ή πλοίο από χαρτόνι σε σύντομο χρονικό διάστημα

Ένα μικρό χάρτινο σκάφος ή βάρκα μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, με την προϋπόθεση ότι το παιδί θα βοηθήσει τους γονείς του με όλη του τη δύναμη. Το ίδιο το έργο δεν είναι δύσκολο, αλλά απαιτεί επιμονή και προσοχή. Είναι καλύτερο να φτιάξετε ένα τέτοιο σκάφος από παχύ κυματοειδές χαρτόνι, από το οποίο κατασκευάζονται δοχεία συσκευασίας..

Το πρωτότυπο χαρτόνι θα ευχαριστήσει σίγουρα αγόρια και κορίτσια Το πρωτότυπο χαρτόνι θα ευχαριστήσει σίγουρα αγόρια και κορίτσια

Τι χρειάζεστε για να εργαστείτε:

 • Knifeαλίδι ή μαχαίρι χρησιμότητας.
 • Στυλό, μαρκαδόροι.
 • Κόλλα και ταινία?
 • Κυβερνήτης;
 • Μπαμπού μπαστούνια?
 • Σετ χρωματιστό χαρτί.

Αρχικά, σχεδιάζεται ένα σχέδιο για όλα τα μέρη του πλοίου, στη συνέχεια κόβονται και κολλούνται. Ένας ιστός είναι φτιαγμένος από μπαμπού ή σωλήνα κοκτέιλ. Ένα πανί και μια σημαία είναι κολλημένα σε αυτό. Για ένα σκάφος, μπορείτε να φτιάξετε κουπιά από ξυλάκια παγωτού. Ολόκληρη η δομή είναι βαμμένη με μαρκαδόρους ή στυλό.

Εάν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά, τα κατάρτια μπορούν να κατασκευαστούν από ένα κομμάτι χαρτί τυλιγμένο σε σωλήνα..

DIY εκπαιδευτικό ρολόι από χαρτόνι για το νηπιαγωγείο

Τα μεγαλύτερα παιδιά του νηπιαγωγείου διδάσκονται να καταλαβαίνουν ανά ώρα. Και για να κάνετε τα μαθήματα ευκολότερα και πιο διασκεδαστικά, συνιστάται να φτιάξετε ένα ρολόι από χαρτόνι που πρακτικά δεν θα διαφέρει από τα πραγματικά..

Χρησιμοποιώντας χαρτόνι και χρώμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα ρολόι μάθησης για τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας χαρτόνι και χρώμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα ρολόι μάθησης για τα παιδιά.

Παραγγελία εργασίας:

 1. Ένας μεγάλος κύκλος σχεδιάζεται σε χαρτόνι με πυξίδα.
 2. Μεγάλα βέλη σχεδιάζονται σε ξεχωριστό φύλλο..
 3. Όλες οι λεπτομέρειες είναι κομμένες.
 4. Ένα αιχμηρό αντικείμενο διαπερνά τη μέση του ρολογιού και τους δείκτες της βάσης.
 5. Τα χέρια είναι στερεωμένα στο ρολόι με ένα μπουλόνι και παξιμάδι, το οποίο δεν χρειάζεται να σφίξει πολύ.
 6. Το ρολόι είναι βαμμένο, μεγάλοι αριθμοί και διαχωρισμοί σχεδιάζονται περιμετρικά.

Δίπλα στους αριθμούς, μπορείτε να κολλήσετε εικόνες με τη μορφή υποδείξεων, τι κάνουν τα παιδιά αυτή τη στιγμή.

DIY ογκομετρικές φιγούρες από χαρτόνι

Οι ογκομετρικές φιγούρες από κυματοειδές χαρτόνι είναι πολύ όμορφες. Οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και οι διακοσμήσεις δέντρων είναι ιδιαίτερα καλοί. Τρισδιάστατα γεωμετρικά σχήματα μπορούν επίσης να γίνουν από κανονικό έγχρωμο και λευκό χαρτόνι, αλλά για μικρά παιδιά αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Εξαιρετικές ογκομετρικές χειροτεχνίες λαμβάνονται από ρολά πετσετών, χαρτί υγείας, φύλλο, περγαμηνή, ρολό λαδόπανο.

Η ογκομετρική φιγούρα από χαρτόνι δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες, αλλά και διδακτικά υλικά για τη μελέτη της γεωμετρίας Η ογκομετρική φιγούρα από χαρτόνι δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες, αλλά και διδακτικά υλικά για τη μελέτη της γεωμετρίας

Για το σχολείο ή το νηπιαγωγείο, μπορείτε να δημιουργήσετε ογκομετρικά σχήματα για τη μελέτη της γεωμετρίας. Μπορεί να είναι κύβος, τετράεδρο, οκτάεδρο και άλλα πολύγωνα..

Τεχνολογία κατασκευής:

 1. Στο χαρτόνι πρέπει να σχεδιάσετε ένα πρότυπο, σημειώνοντας αμέσως τις γραμμές διπλώματος.
 2. Στη συνέχεια, το σχήμα πρέπει να κοπεί και να κολληθεί.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε αναλογίες και μεγέθη, έτσι ώστε το σχήμα να είναι απόλυτα ομοιόμορφο..

Κοινή χρήση μυστικών: πώς να φτιάξετε μια γραφομηχανή από χαρτόνι με τα χέρια σας

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν μικρά κουτιά με μικρές οικιακές συσκευές, γάλα, κορν φλέικς, μπισκότα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό αυτοκίνητο από αυτό, το οποίο το παιδί θα παρασυρθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, θα λάβει ενεργό μέρος στο έργο.

Για να φτιάξετε μια γραφομηχανή, μπορείτε να πάρετε ένα κουτί από χαρτόνι κατάλληλου μεγέθους Για να φτιάξετε μια γραφομηχανή, μπορείτε να πάρετε ένα κουτί από χαρτόνι κατάλληλου μεγέθους

Οδηγίες:

 1. Πάρτε ένα τετράγωνο κουτί ή κόψτε ένα ορθογώνιο κουτί για να φτιάξετε έναν κύβο.
 2. Στη συνέχεια, κάνοντας πίσω περίπου 10 εκατοστά από την άκρη, κάνουμε μια τομή στο μισό του κουτιού και το λυγίζουμε προς τα μέσα.
 3. Στο κάτω μέρος κάνουμε τρύπες για τους τροχούς.
 4. Κάνουμε τροχούς από ξύλινα μπαστούνια και χαρτόνι και τα εισάγουμε στις τρύπες.
 5. Κολλάμε το αυτοκίνητο με χαρτί ή έγχρωμη ταινία.
 6. Σκύβουμε ένα επίπεδο χαρτόνι για να σχηματίσουμε μια γέφυρα από την οποία θα περάσει το αυτοκίνητο.

Εάν στερεώσετε τους τροχούς με αόρατα μαλλιά, τότε δεν θα πέσουν έξω.

DIY ενυδρείο από χαρτί και χαρτόνι: master class

Εάν το παιδί δεν έχει τα κατοικίδια ζώα του, τότε για να το διασκεδάσετε, μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε ένα ενδιαφέρον και όμορφο ενυδρείο από χαρτόνι.

Ένα ενυδρείο με όμορφα ψάρια, που είναι φτιαγμένα στο χέρι από χαρτόνι και χαρτί, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ασυνήθιστο. Ένα ενυδρείο με όμορφα ψάρια, που είναι φτιαγμένα στο χέρι από χαρτόνι και χαρτί, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ασυνήθιστο.

Για χειροτεχνίες θα χρειαστείτε:

 • Μεγάλο κουτί από χαρτόνι με καπάκι.
 • Γραμμή ή νήμα αλιείας.
 • Μπλέ ύφασμα;
 • Χρώματα μπλε αποχρώσεων.
 • Χρωματιστό χαρτί;
 • Κόλλα PVA?
 • Fάρια από οποιοδήποτε υλικό και άλλη θαλάσσια ζωή.
 • Κοχύλια, πέτρες και άμμος για διακόσμηση.

Εργαστήριο για την εκτέλεση έργων:

 1. Το κουτί είναι κομμένο σε τρεις πλευρές έτσι ώστε να παραμένει ο πίσω τοίχος, το πάνω και το κάτω μέρος.
 2. Η επιφάνεια του πίσω τοίχου είναι βαμμένη σε μπλε αποχρώσεις και διακοσμημένη ώστε να ταιριάζει με τη στήλη του νερού.
 3. Η κόλλα εφαρμόζεται στο κάτω μέρος και τα κελύφη, τα βότσαλα και η άμμος είναι κολλημένα σε αυτό.
 4. Πολλές παράλληλες τομές γίνονται στο πάνω μέρος. Το ψάρι είναι προσαρτημένο σε αυτά με κλωστές. Από πάνω, η πετονιά ή το νήμα πρέπει να είναι δεμένα με κουμπιά ή οδοντογλυφίδες. Οι κάτοικοι του ενυδρείου μπορούν πλέον να μετακινηθούν.

Ο πυθμένας του ενυδρείου μπορεί να καλυφθεί με μεγάλους κρυστάλλους θαλασσινού αλατιού. Θα φαίνονται εξαιρετικά εντυπωσιακά και η εισπνοή των ατμών τους είναι καλή για την υγεία σας..

Master class: χειροτεχνίες από χαρτόνι (βίντεο)

Το χαρτόνι είναι ένα ιδανικό υλικό για δημιουργικότητα σε όλες τις μορφές του. Λόγω της χαμηλής τιμής του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά για να φτιάξει πρωτότυπες χειροτεχνίες και δώρα για την οικογένεια και τους φίλους. Οι γονείς θα πρέπει να στηρίζουν το παιδί με κάθε δυνατό τρόπο στις δημιουργικές του ορμές. Ακόμα κι αν ήθελε να φτιάξει κάτι πολύπλοκο, για παράδειγμα, ένα σκυλί σε φυσικό μέγεθος, τότε πρέπει να προσπαθήσετε να σκεφτείτε βήμα προς βήμα οδηγίες για να το φτιάξετε.

Αναλυτικά: DIY χειροτεχνίες από χαρτόνι (παραδείγματα φωτογραφιών)