Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο: πώς να παίξετε με ένα ασυνήθιστο στοιχείο

Μια κουζίνα με παράθυρο στον κόλπο είναι σε θέση να δέχεται περισσότερο ηλιακό φως Μια κουζίνα με παράθυρο στον κόλπο είναι σε θέση να δέχεται περισσότερο ηλιακό φως Μια κουζίνα με παράθυρο στον κόλπο φαίνεται πάντα ενδιαφέρουσα. Αυτή η διάταξη είναι ελπιδοφόρα όσον αφορά τις πρωτότυπες λύσεις. Ωστόσο, αυτό είναι ταυτόχρονα ένα αρκετά περίπλοκο δωμάτιο: είναι σημαντικό να αναπτύξετε σωστά ένα έργο για μια τέτοια κουζίνα και να σκεφτείτε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, διαφορετικά ο σχεδιασμός του θα αποδειχθεί χαοτικός και διάσπαρτος. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε πώς να χτυπήσετε το παράθυρο του κόλπου, τι έπιπλα να βάλετε σε αυτό και τι ρόλο θα παίξει. Το έργο και ο τελικός σχεδιασμός των χώρων εξαρτώνται από αυτό. Και επίσης – θα φανεί κομψή ή όχι μια κουζίνα με παράθυρο.

Αρχιτεκτονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε τι περιλαμβάνεται στην έννοια του παραθύρου του κόλπου. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να είναι στο σαλόνι και στην κουζίνα. Το παράθυρο του κόλπου είναι ένα προεξέχον τμήμα του κτιρίου, τζάμια με παράθυρα. Ο σχεδιασμός τέτοιων σπιτιών φαίνεται πάντα πολύ κομψός εξωτερικά. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός των δωματίων με παράθυρο σε κόλπο είναι μάλλον δύσκολος ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι το δωμάτιο αποκτά μια περίπλοκη διαμόρφωση..

Ένα παράθυρο στον κόλπο προσθέτει επιπλέον χώρο στην κουζίνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί λειτουργικά Ένα παράθυρο στον κόλπο προσθέτει επιπλέον χώρο στην κουζίνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί λειτουργικά

Το παράθυρο του κόλπου μπορεί να έχει διάφορα σχήματα:

 • στρογγυλεμένο?
 • πολύπλευρο?
 • ορθογώνιος;
 • τριγωνικός.

Ανάλογα με αυτό, αναπτύσσεται ένα έργο, καθώς η διάταξη μιας κουζίνας με παράθυρο στον κόλπο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το σχήμα που έχει. Ξεκινώντας να κάνετε επισκευές, πρέπει ήδη να φανταστείτε σαφώς ποιος θα είναι ο τελικός σχεδιασμός του δωματίου..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός παραθύρου

Ο σχεδιασμός κουζίνας με τέτοια χαρακτηριστικά έχει τα υπέρ και τα κατά του..

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του παραθύρου του κόλπου περιλαμβάνουν:

 • ένα παράθυρο του κόλπου αυξάνει την επιφάνεια της κουζίνας.
 • το δωμάτιο γίνεται πιο φωτεινό χάρη στα μεγάλα τριπλά παράθυρα.
 • διευρύνοντας τις δυνατότητες σχεδιασμού.

Σημαντικό: μια κουζίνα με παράθυρο σε προεξοχή μπορεί ακόμη και να αναλάβει τη λειτουργία ενός καθιστικού. Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, ένα τέτοιο δωμάτιο θα παίξει το ρόλο ενός καθιστικού εάν μια πλήρης τραπεζαρία με μαλακούς καναπέδες είναι κατασκευασμένη στο παράθυρο του κόλπου.

Είναι καλύτερα να σχεδιάσετε ένα παράθυρο κόλπου μετά την τακτοποίηση μιας περιοχής εργασίας Είναι καλύτερα να σχεδιάσετε ένα παράθυρο κόλπου μετά την τακτοποίηση μιας περιοχής εργασίας

Τα παράθυρα του κόλπου έχουν επίσης μειονεκτήματα – δεν είναι τυχαίο ότι ένα έργο κουζίνας με παράθυρο στον κόλπο θεωρείται μάλλον περίπλοκο θέμα.. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • πολύπλοκος σχεδιασμός?
 • σύνθετη διαμόρφωση χώρου.

Πώς να κερδίσετε ένα παράθυρο του κόλπου

Όταν ξεκινάτε μια ανακαίνιση, πρέπει να σκεφτείτε το έργο των χώρων. Οι ιδέες για το τι είναι καλύτερο να τοποθετήσετε στο παράθυρο του κόλπου είναι ποικίλες. Εάν υποτεθεί ότι η κουζίνα θα παίξει το ρόλο ενός καθιστικού, τότε ένα καθιστικό και ένα καθιστικό είναι κατάλληλα εδώ. Και, ως εκ τούτου, η επισκευή περιλαμβάνει την κατανομή αυτής της περιοχής με τη βοήθεια υλικών φινιρίσματος. Εάν το δεύτερο σαλόνι δεν είναι απαραίτητο, τότε το παράθυρο του κόλπου μπορεί να γίνει ένα άλλο υπνοδωμάτιο – εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε ένα επιπλέον κρεβάτι.

Ο χώρος εργασίας που είναι εξοπλισμένος στο παράθυρο του κόλπου θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος λόγω της διαμόρφωσής του και μιας μεγάλης ποσότητας φωτός της ημέρας Ο χώρος εργασίας που είναι εξοπλισμένος στο παράθυρο του κόλπου θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος λόγω της διαμόρφωσής του και μιας μεγάλης ποσότητας φωτός της ημέρας Ένας μικρός χώρος καθιστικού στο παράθυρο του κόλπου θα κάνει την κουζίνα σας πιο μυστηριώδη, ζεστή και αισθητικά ευχάριστη. Ένας μικρός χώρος καθιστικού στο παράθυρο του κόλπου θα κάνει την κουζίνα σας πιο μυστηριώδη, ζεστή και αισθητικά ευχάριστη.

Πολλές ιδέες περιλαμβάνουν έναν ασυνήθιστο σχεδιασμό κουζίνας, στον οποίο ένας χώρος εργασίας τοποθετείται σε ένα παράθυρο. Αυτό περιπλέκει τις επισκευές και μερικές φορές απαιτεί επικοινωνία. Αλλά τελικά, ο σχεδιασμός της κουζίνας αποδεικνύεται πολύ μη τυποποιημένος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε τις ιδέες σας και να δημιουργήσετε ένα έργο. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τις επισκευές και να ζωντανέψετε τον ανεπτυγμένο σχεδιασμό..

Χωρισμός εις ζώνας

Το έργο περιλαμβάνει την κατανομή ζωνών. Το εσωτερικό κάθε κουζίνας με παράθυρο προεξοχής περιλαμβάνει την κατανομή τουλάχιστον δύο ζωνών, όπου μία ζώνη πέφτει στο χώρο του παραθύρου του κόλπου.

Οι ακόλουθες ζώνες στο παράθυρο του κόλπου μπορούν να διακριθούν:

 • ζώνη εργασίας?
 • χώρος αναψυχής – επιλογή καθιστικού.
 • δείπνο Ζώνη?
 • χειμερινός κήπος?
 • υπουργικό συμβούλιο.

Ένα τραπέζι φαγητού που ταιριάζει με το σχήμα ενός παραθύρου στον κόλπο - ιδανικό για τη δημιουργία μιας τραπεζαρίας Ένα τραπέζι φαγητού που ταιριάζει με το σχήμα ενός παραθύρου στον κόλπο – ιδανικό για τη δημιουργία μιας τραπεζαρίας

Στο ίδιο το δωμάτιο της κουζίνας, κατασκευάζεται εκείνη η ζώνη που δεν βρίσκεται στο παράθυρο του κόλπου. Για παράδειγμα, εάν το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας τραπεζαρίας σε ένα παράθυρο, τότε ένας χώρος εργασίας βρίσκεται στην ίδια την κουζίνα. Εάν το έργο περιλαμβάνει τη λήψη της περιοχής εργασίας στο παράθυρο του κόλπου, τότε ο χώρος της κουζίνας διατίθεται για τραπεζαρία και ντουλάπια. Οι ιδέες ζώνης μπορεί να είναι διαφορετικές – όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Ζώνη εργασίας

Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε το έργο με την κατανομή μιας περιοχής εργασίας σε ένα παράθυρο του κόλπου είναι πολύ καλό. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο ολόκληρη την κουζίνα..

Στο παράθυρο του κόλπου, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα επιτραπέζιο, νεροχύτη, πάγκο μπαρ, ράφια.

Σημαντικό: Ο σχεδιασμός με πάγκο περιπλέκει σημαντικά την επισκευή, γιατί για αυτό θα πρέπει να πραγματοποιήσετε επικοινωνίες. Επομένως, είναι καλύτερο να συνδυάσετε τον πάγκο με το περβάζι παραθύρου και να μετατρέψετε αυτό το μέρος σε επιφάνεια εργασίας. Με την ευκαιρία, αυτό θα εξοικονομήσει φωτισμό..

Τα τυπικά επιτραπέζια για παράθυρα δεν θα λειτουργήσουν, οπότε θα πρέπει να το παραγγείλετε ή να το κάνετε μόνοι σας. Αλλά ένας τέτοιος σχεδιασμός θα είναι πραγματικά μη τυποποιημένος..

Θα είναι ενδιαφέρον να τοποθετήσετε ράφια και μονάδες στους τοίχους στις πλευρές του παραθύρου του κόλπου. Αυτό θα κάνει χρήση του χώρου στον τοίχο γύρω του και θα διευρύνει οπτικά το ίδιο το παράθυρο του κόλπου. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρά παράθυρα..

Ο χώρος καθιστικού στο παράθυρο του κόλπου μπορεί να συνδυαστεί δημιουργικά με τον χώρο για την αποθήκευση σκευών Ο χώρος καθιστικού στο παράθυρο του κόλπου μπορεί να συνδυαστεί δημιουργικά με τον χώρο για την αποθήκευση σκευών Ένα μικρό τραπέζι για πάρτι τσαγιού θα ταιριάζει ιδανικά σε ένα τριγωνικό παράθυρο Ένα μικρό τραπέζι για πάρτι τσαγιού θα ταιριάζει ιδανικά σε ένα τριγωνικό παράθυρο

Σημαντικό: εάν μια περιοχή εργασίας είναι κατασκευασμένη σε ένα παράθυρο, τότε εάν τοποθετηθεί μια μπαταρία θέρμανσης, πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο τοίχο. Αυτό επίσης περιπλέκει λίγο την επισκευή. Στα παράθυρα του κόλπου, ιδανικά, θα πρέπει να εγκατασταθούν πλαστικά παράθυρα, καθώς πολλή θερμότητα διαφεύγει από μεγάλα παράθυρα.

Δείπνο Ζώνη

Μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις είναι ένα έργο στο οποίο μια τραπεζαρία βρίσκεται σε ένα παράθυρο. Αυτό επιτρέπει τη μεταφορά της λειτουργίας του σαλονιού στην κουζίνα, φιλοξενώντας επισκέπτες εδώ. Ταυτόχρονα, απαλλάσσει το χώρο της κουζίνας..

Σε αυτή την περίπτωση, το τραπέζι και οι καρέκλες τοποθετούνται στο παράθυρο του κόλπου. Αντί για καρέκλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γωνιά κουζίνας ή μαλακούς μικρούς καναπέδες.

Σημαντικό: Το σχήμα του τραπεζιού υπαγορεύεται από τον σχεδιασμό του παραθύρου του κόλπου. Εάν είναι στρογγυλό, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα οβάλ ή στρογγυλό τραπέζι. Εάν το παράθυρο του κόλπου είναι γωνιακό, τότε ένας ορθογώνιος ή πολυγωνικός πίνακας θα κάνει..

Ζώνη ανάπαυσης

Ο σχεδιασμός του παραθύρου του κόλπου μπορεί να μιμηθεί τη ρύθμιση του καθιστικού. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε επικαλυμμένα έπιπλα και να οργανώσετε έναν υπέροχο χώρο καθιστικού. Ομοίως, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές μαλακές πολυθρόνες με τραπεζάκι στο παράθυρο του κόλπου..

Μια άλλη επιλογή για μια περιοχή αναψυχής είναι να κανονίσετε έναν χειμερινό κήπο σε αυτό το μέρος. Είναι στο παράθυρο του κόλπου που τα μεγάλα φυτά σε μπανιέρες φαίνονται όμορφα και οργανικά. Έχοντας σκεφτεί το σχεδιασμό του χειμερινού κήπου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντελώς ασυνήθιστη ατμόσφαιρα στην κουζίνα.

Ο συνδυασμός χρωμάτων κατά τη διακόσμηση ενός παραθύρου στον κόλπο πρέπει να ταιριάζει με τη συνολική παλέτα της κουζίνας Ο συνδυασμός χρωμάτων κατά τη διακόσμηση ενός παραθύρου στον κόλπο πρέπει να ταιριάζει με τη συνολική παλέτα της κουζίνας

Εάν το διαμέρισμα είναι μικρό, τότε το παράθυρο του κόλπου μπορεί να μετατραπεί σε επιπλέον κρεβάτι. Εδώ μπορείτε να βάλετε έναν μικρό καναπέ -κρεβάτι. Έτσι, μετατρέπεται σε ένα ζεστό μικρό υπνοδωμάτιο..

Οι λάτρεις της ανάγνωσης μπορούν να μετατρέψουν ένα παράθυρο στον κόλπο σε μια ζεστή μελέτη. Ο σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει την τοποθέτηση ράφια ή ράφια σε αυτό, στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν βιβλία και περιοδικά. Σε αυτή την περίπτωση, ένας μικρός καναπές ή πολυθρόνες θα είναι κατάλληλοι..

Εσωτερικές λύσεις

Μην χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα σε κουζίνες με παράθυρο. Ταυτόχρονα, οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις το κάνουν βαρετό. Επομένως, όταν ξεκινάτε μια ανακαίνιση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε φωτεινά χρώματα και έναν συνδυασμό ελαφρών και φωτεινών χρωμάτων..

Σημαντικό: Μια κουζίνα με παράθυρο σε προεξοχή πρέπει να είναι κατασκευασμένη στο ίδιο στυλ. Είναι αδύνατο να επικρατήσει το κλασικό στυλ στο παράθυρο του κόλπου και η μουσική της χώρας στον κύριο χώρο. Ένας τέτοιος εκλεκτικισμός θα φανεί γελοίο..

Είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε κουρτίνες για παράθυρα. Οι συνήθεις επιλογές δεν θα φαίνονται πολύ καλές εδώ. Κατά κανόνα, οι κουρτίνες ράβονται ξεχωριστά για ένα συγκεκριμένο σχέδιο παραθύρων. Μόνο για ένα ημικυκλικό παράθυρο στον κόλπο είναι κατάλληλη μια ενιαία κουρτίνα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το σχέδιο των κουρτινών, θα πρέπει να είναι ελαφριές και ευάερες, ημιδιαφανείς. Μπορείτε να εγκαταλείψετε εντελώς την ιδέα των κουρτινών εάν η πανοραμική θέα από το παράθυρο είναι σημαντική..

Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο για μια κουζίνα με παράθυρο σε προεξοχή (γκαλερί βίντεο)

Είναι δύσκολο να αναπτυχθεί ένα σχέδιο κουζίνας με παράθυρο, αλλά είναι ενδιαφέρον. Και τότε η ίδια η κουζίνα αποδεικνύεται πολύ άνετη και πρακτική. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων εσωτερικών χώρων είναι ότι εδώ μπορείτε να συνδυάσετε τα πλεονεκτήματα διαφόρων χώρων στο χωριό – κουζίνα και υπνοδωμάτιο, κουζίνα σαλονιού, κουζίνα και τραπεζαρία.

Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο στον κόλπο (εσωτερική φωτογραφία)