Παλαιές εκκεντρικές κουζίνες: δημιουργικός, ξεχωριστός σχεδιασμός

Η αντίκα κουζίνα θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας Η αντίκα κουζίνα θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας Αλλά αυτό είναι κατανοητό, καθώς υπάρχει άφθονο μέταλλο, γυαλί και πλαστικό σε μια μεγάλη πόλη και δεν «θολώνει» ακριβώς τα μάτια, αλλά δεν προκαλεί συναισθήματα και αισθήσεις. Ως εκ τούτου, τα έπιπλα αντίκες, και συχνότερα είναι απομίμηση της αρχαιότητας, γίνονται αντιληπτά ως προπύργιο για κάτι κομμάτι, πραγματικό, “με ψυχή”.

Ημι-αντίκες ξύλινες κουζίνες: φινίρισμα ακουστικών

Πρώτα απ ‘όλα, για να δημιουργήσετε το εσωτερικό μιας παλιάς κουζίνας, πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να εργαστείτε με φυσικά υλικά. Δεν είναι πάντα φθηνά (ακριβέστερα, πολύ σπάνια), αλλά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά, καθώς και η φιλικότητα προς το περιβάλλον τέτοιων υλικών, είναι σίγουρα υψηλά..

Το κύριο πλεονέκτημα των ημι-αντίκες κουζινών είναι αποκλειστικά φυσικά υλικά φινιρίσματος. Το κύριο πλεονέκτημα των ημι-αντίκες κουζινών είναι αποκλειστικά φυσικά υλικά φινιρίσματος.

Μπορείτε να περιγράψετε την τυπική κοινή έκδοση μιας ημι-αντίκας ξύλινης κουζίνας:

 • Επένδυση προσόψεων πόρτας?
 • Διακόσμηση επίπλων με σκάλισμα.
 • Το λεγόμενο κυρτό στολίδι.
 • Ψηφιδωτό.

Μερικές φορές ο ίδιος πίνακας μπορεί να αντικατασταθεί με παγωμένο γυαλί ή χρωματιστά βιτρό παράθυρα και είναι ήδη ενσωματωμένα σε μεταλλικό πλαίσιο.

Παλαιός σχεδιασμός κουζίνας: χαρακτηριστικά

Απλώς ένα ξύλινο σετ σε μια κουζίνα με μοντέρνο φινίρισμα δεν θα φαίνεται πειστικό, επειδή μια συγκεκριμένη διάθεση εξακολουθεί να δημιουργεί ολόκληρη την εικόνα.

Συνιστάται να διακοσμήσετε ολόκληρη την κουζίνα στο ίδιο στυλ. Συνιστάται να διακοσμήσετε ολόκληρη την κουζίνα στο ίδιο στυλ.

Λοιπόν, ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός μιας παλιάς κουζίνας:

 1. Οι τοίχοι μπορούν να τελειώσουν με γύψο με υφή, επένδυση από κεραμικό γρανίτη σαν πέτρα, καθώς και μια κοινή επιλογή – ανοιχτή τοιχοποιία.
 2. Μια καλή επιλογή για τοίχους είναι τα κεραμίδια με απομίμηση ραγισμένου μαρμάρου ή απλά ξεφτισμένα πλακίδια που είναι τεχνητά παλαιωμένα.
 3. Τα ρουστίκ πλακάκια μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά φινιρίσματα για δάπεδα ως εναλλακτική λύση στο απλό ξύλινο δάπεδο.
 4. Η οροφή μπορεί απλά να ασβεστωθεί ή να βαφτεί ώστε να ταιριάζει με τους τοίχους. Η πιο παραδοσιακή διακόσμησή του είναι ξύλινα δοκάρια..
 5. Ο μαλακός φωτισμός θα παρέχεται από έναν μεγάλο πολυέλαιο, καλύτερα – έναν ξύλινο με πλαστά στοιχεία, διάφορες αλυσίδες, σχοινιά.

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια παλιά κουζίνα με αξεσουάρ όπως φυσικά υφάσματα, πήλινα ή κεραμικά πιάτα και χάλκινα σκεύη. Και αυτά τα μικρά πράγματα, αναμνηστικά, μπιχλιμπίδια, αξεσουάρ γεμίζουν το χώρο με το πνεύμα της παράδοσης, της αρχαιότητας, την απαραίτητη άνεση και διάθεση.

Ένας πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο είναι ιδανικός για μια ρουστίκ κουζίνα Ένας πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο είναι ιδανικός για μια ρουστίκ κουζίνα

Παλαιές κουζίνες από μασίφ ξύλο: εξοχικό ή ρουστίκ στιλ

Το πλέον δημοφιλές εξοχικό στυλ (ρουστίκ) είναι αρκετά σύμφωνο με το θέμα της κουζίνας από παλαιό στερεό πεύκο ή παλαιό στερεό δρυς κ.λπ..

Γιατί χώρα; Είναι απλό, αυτό το στυλ δεν είναι αποδεκτό για μέταλλο και πλαστικό, γυαλί, τουλάχιστον στην ποσότητα που βρίσκεται σε μια μοντέρνα κουζίνα.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη δημιουργία ενός σετ κουζίνας – μια έτοιμη μονάδα από μια συστοιχία είναι τεχνητά παλαιωμένη: για παράδειγμα, περπατήστε κατά μήκος των προσόψεων των ντουλαπιών με ένα λειαντικό πανί, σε μέρη που το βερνίκι ή το χρώμα θα ξεκολλήσει.

Δεύτερον, χρησιμοποιήστε ειδικά μέσα για να δημιουργήσετε εκδορές που θα δώσουν στα μοντέρνα έπιπλα μια αντίκα..

Η κουζίνα σε εξοχικό στιλ είναι ένα ελάχιστο μέταλλο και πλαστικό, γεγονός που δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης Η κουζίνα σε εξοχικό στιλ είναι ένα ελάχιστο μέταλλο και πλαστικό, γεγονός που δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης

Οι κουζίνες από ξύλο ημι-αντίκες μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας, συγκεκριμένα, έχοντας παλαιώσει τα έπιπλα με τα χέρια σας.

Φτιάξτε μόνοι σας ημι-αντίκες κουζίνα: υλικά για εργασία

Για να μετατρέψετε τα μοντέρνα ξύλινα έπιπλα σε έπιπλα αντίκες, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα κατάστημα χειροτεχνίας..

Μοναδική κουζίνα ημι-αντίκες; Το αποτέλεσμα αξίζει! Μοναδική κουζίνα ημι-αντίκες; Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο!

Έτσι, θα χρειαστείτε:

 • Λειαντικά (όπως πτερύγια, συνδετήρες σιδήρου και σμύριδα).
 • Ακρυλικό χρώμα σε διάφορα χρώματα. Για παράδειγμα, τουλάχιστον λευκό και καφέ. Λευκή μπογιά χρειάζεται αν προσπαθείτε να επαναλάβετε το μοντέρνο shabby chic στυλ..
 • Βερνίκι Craquelure. Εάν απαιτείται βερνίκι καθόλου.
 • Κερί, χαρτοπετσέτες, αν κάνετε ντεκουπάζ.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι. Και, φυσικά, βασικές γνώσεις για το αντικείμενο με το οποίο εργάζεστε. Για παράδειγμα, ένα σημαντικό μέρος των επίπλων κουζίνας σήμερα είναι κατασκευασμένο από μοριοσανίδες. Και αν ξύσετε επιμελώς αυτήν την καπλαμά επιφάνεια, μπορείτε να σκάψετε βαθύτερα σε πριονίδι.

Μερικές φορές μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικό αριστούργημα με τα χέρια σας. Μερικές φορές μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικό αριστούργημα με τα χέρια σας.

Πώς να γεράσετε τα έπιπλα κουζίνας

Η διαδικασία εργασίας δεν είναι τόσο εύκολη και όχι τόσο γρήγορη, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Μπορείτε να παλαιώσετε τα έπιπλα κουζίνας σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα.:

 1. Προετοιμάστε χώρους εργασίας. Ξεβιδώστε όλα όσα μπορείτε να ξεβιδώσετε, κρύψτε όλα τα μπουλόνια σε ένα βάζο, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε τα συρτάρια του ντουλαπιού.
 2. Αποσυναρμολόγηση με παλιά μπογιά. Το χρώμα αποξέεται, η επιφάνεια απολιπανθεί. Εάν υπάρχει λεκές στο ντουλάπι, δεν χρειάζεται να το αγγίξετε. Τρίψτε την επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία με ένα ψιλοκομμένο γυαλόχαρτο. Αυτό αφαιρεί τα υπολείμματα βερνικιού και χρώματος..
 3. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα έπιπλα με ένα ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι..
 4. Στη συνέχεια, ένα στρώμα χρώματος εφαρμόζεται στα έπιπλα. Οι παρατυπίες, οι ρωγμές πρέπει να βαφτούν, μην ξεχνάτε τα δυσπρόσιτα μέρη. Εδώ δημιουργείτε το βασικό στρώμα. Εάν το βασικό στρώμα είναι, για παράδειγμα, μπλε, θα νομίζατε ότι ο ήλιος παίζει με τις αποχρώσεις των επίπλων τόσο ενδιαφέροντα..
 5. Η βασική στρώση πρέπει να στεγνώσει καλά. Μετά από αυτό, οπλίζεστε με ξύστρα, γυαλόχαρτο, ίσως με τρυπάνι, έτσι ώστε να παραμένουν μικρές σκουληκότρυπες στην επιφάνεια (σαν από την επίδραση εντόμων).
 6. Μετά από αυτό, πάρτε ένα κερί, ανάψτε το και στάξτε πάνω στην επιφάνεια του ντουλαπιού. Οι σταγόνες πρέπει να αλείφονται τυχαία, αλλά μπορείτε να επαναλάβετε το μοτίβο των ινών. Μπορείτε απλά να το τρίψετε πάνω στο χρώμα με στεγνή παραφίνη, αλλά όχι παντού.
 7. Αφού στεγνώσει το τελευταίο στρώμα χρώματος, τα έπιπλα μπορούν είτε να καλυφθούν με ένα δεύτερο στρώμα είτε, πιο ενδιαφέρον, να βαφτούν. Μπορεί να είναι είτε ντεκουπάζ είτε απλά ένα σχέδιο. Φυσικά, προετοιμάστε το σκίτσο εκ των προτέρων..

Αφού βαφτεί το ντουλάπι ή εμφανιστεί ένα σχέδιο πάνω του, βερνικώνεται και αφήνεται να στεγνώσει. Μπορείτε να ξύσετε το ντουλάπι για να αυξήσετε την πατίνα της αρχαιότητας, χρησιμοποιήστε βερνίκι craquelure. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι όταν σπάει (και το κάνει αμέσως), δημιουργείται μια απίστευτα πιστευτή επίδραση της αρχαιότητας.

Χειροποίητο σετ - κάτι περισσότερο από έπιπλα Χειροποίητο σετ – κάτι περισσότερο από έπιπλα

Οι κουζίνες αντίκες, ειδικά αυτές που αναδημιουργήθηκαν με τα χέρια τους, είναι πάντα ένας χώρος με ψυχή, με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και την εμφάνιση των αισθητικών φιλοδοξιών τους. Μπορείτε να γερνάτε τεχνητά τα έπιπλα μόνοι σας και τότε η κουζίνα σας θα είναι μοναδικά ξεχωριστή, ταυτόχρονα ζεστή, κομψή και σε αρμονία με τις τάσεις στην εσωτερική μόδα.

Κουζίνες αντίκες (βίντεο)

Παλαιός σχεδιασμός κουζίνας (φωτογραφία)