Ιδέες για την επίπλωση μιας μικρής κουζίνας: οι καλύτερες επιλογές σχεδίασης

Ένας μικρός χώρος κουζίνας είναι αρκετός για να οργανώσει ένα ζεστό και λειτουργικό δωμάτιο. Ένας μικρός χώρος κουζίνας είναι αρκετά αρκετός για να οργανώσει ένα ζεστό και λειτουργικό δωμάτιο. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, αυτό δεν σημαίνει ότι οι δυνατότητες του σχεδιασμού της είναι επίσης μικρές. Ακόμα κι αν η διάταξη μιας τέτοιας κουζίνας δεν σας επιτρέπει να αισθάνεστε σαν ερωμένη ενός μεγάλου χώρου, μπορείτε επίσης να παίξετε τις φαντασιώσεις σας εδώ και να κάνετε μια τέτοια κουζίνα άνετη, και ακόμη και με τα χέρια σας είναι πολύ πιθανό.

Εξοπλίστε την κουζίνα – ποιο θα είναι το εσωτερικό

Για μια μικρή οικογένεια, μια τραπεζαρία σε μια μικρή κουζίνα μπορεί να είναι ένας πάγκος εργασίας εγκατεστημένος στην περιοχή των παραθύρων. Για μια μικρή οικογένεια, μια τραπεζαρία σε μια μικρή κουζίνα μπορεί να είναι ένας πάγκος εργασίας εγκατεστημένος στην περιοχή των παραθύρων.

Οι σχεδιαστές γνωρίζουν τα κόλπα έτσι ώστε να χωρέσουν λίγο περισσότερο σε μια μικρή κουζίνα από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Λοιπόν, για παράδειγμα:

 • Ένα σετ κουζίνας με συρτάρια που ανοίγουν και ανοίγουν, συρτάρια που μεταμορφώνουν θα αυξήσουν το ποσοστό της χρήσιμης επιφάνειας.
 • Το τραπέζι της κουζίνας μπορεί επίσης να έχει πτυσσόμενα ράφια (επιπλέον αποθηκευτικός χώρος).
 • Κατ ‘αρχήν, ένα αναδιπλούμενο επιτραπέζιο είναι μια καλή επιλογή, ειδικά αν η οικογένεια είναι μικρή.
 • Η γωνιακή περιοχή των ντουλαπιών πρέπει να χρησιμοποιείται ορθολογικά, η οποία βοηθάται με μηχανισμούς τράβηξης, περιστροφής και ολίσθησης.
 • Πλέγματα καλάθια, ράφια καρουζέλ, ράφια ατμομηχανής βοηθούν πολύ ενώ εξοικονομείτε χώρο.

Οι ενσωματωμένες συσκευές και οι αυστηρές προσόψεις κάνουν το εσωτερικό πιο ελεύθερο Οι ενσωματωμένες συσκευές και οι αυστηρές προσόψεις κάνουν το εσωτερικό πιο ελεύθερο Το περβάζι παραθύρου μπορεί να γίνει ένας επιπλέον λειτουργικός χώρος Το περβάζι παραθύρου μπορεί να γίνει ένας επιπλέον λειτουργικός χώρος

Επιπλέον, οι εσωτερικοί σχεδιαστές σας υπενθυμίζουν τη συμμόρφωση κανόνες ασφαλείας κατά την τοποθέτηση εξοπλισμού:

 • Δεν πρέπει να υπάρχει ψυγείο και / ή πλυντήριο ρούχων κοντά στη ζώνη πυρκαγιάς (φούρνος ή σόμπα).
 • Ο νεροχύτης πρέπει επίσης να βρίσκεται σε απόσταση από την εστία.
 • Αλλά το πλυντήριο ή το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι πιο κοντά στο νεροχύτη..

Οι ενσωματωμένες συσκευές για μια μικρή κουζίνα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Έτσι, μπορείτε να εξοπλίσετε την κουζίνα χωρίς να αφαιρέσετε ένα ήδη μικρό πλάνο με ογκώδεις συσκευές..

Όταν τακτοποιείτε τους λειτουργικούς χώρους μιας μικρής κουζίνας, δεν πρέπει να ξεχνάτε την ασφάλεια. Όταν τακτοποιείτε τους λειτουργικούς χώρους μιας μικρής κουζίνας, δεν πρέπει να ξεχνάτε την ασφάλεια.

Τραπεζαρία σε μια μικρή κουζίνα

Η διάταξη της τραπεζαρίας αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τυπικό ορθογώνιο πίνακα με ένα στρογγυλό πτυσσόμενο. Αυτός ο πίνακας διαθέτει ένα πτυσσόμενο επιτραπέζιο, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, απομακρύνεται, παρέχοντας επιπλέον χώρο.

Ένα μικρό πτυσσόμενο τραπέζι είναι η πρώτη επιλογή στην οποία η τραπεζαρία δεν θα επηρεάσει άλλες λειτουργίες της κουζίνας. Μερικοί τεχνίτες κατασκευάζουν τέτοια τραπέζια με τα χέρια τους, αλλά μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπέζι κατά παραγγελία με ένδειξη του μεγέθους και του σχεδιασμού.

Ο πάγκος του μπαρ μπορεί να χρησιμεύσει ως τραπεζαρία σε μια μικρή κουζίνα Ο πάγκος του μπαρ μπορεί να χρησιμεύσει ως τραπεζαρία σε μια μικρή κουζίνα Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πλήρες τραπέζι στη γωνία του δωματίου. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πλήρες τραπέζι στη γωνία του δωματίου. Το τραπέζι κοπής νησιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι φαγητού αν χρειαστεί Το τραπέζι κοπής νησιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι φαγητού αν χρειαστεί

Μπορείτε να αντικαταστήσετε έναν τέτοιο μεταμορφωτικό πίνακα με έναν μετρητή ράβδων που είναι ήδη γνωστός στους εσωτερικούς μας χώρους. Είναι πολύ συμπαγές και μπορεί να διακοσμήσει το εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας.

Το κλασικό είναι ένα τραπεζάκι με μήκος 110-115 εκατοστά, στερεωμένο σε κονσόλες μπαρ. Highηλές καρέκλες ή σκαμπό με μπάρα για τα πόδια είναι μια προσθήκη στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιείται επίσης η επιλογή με μπράτσα. Σε μια μικρή κουζίνα, ο πάγκος συχνά συντομεύεται για να ταιριάζει με τη διάταξη και το μέγεθος αυτού του πάγκου τραπεζαρίας..

Η τραπεζαρία δεν είναι αρκετά μεγάλη για να διακοσμηθεί με έναν κλασικό πάγκο. Επομένως, ένας μίνι πάγκος (με άλλο τρόπο ονομάζεται κοκτέιλ μπαρ) μικρότερου μεγέθους θα ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας.

Όσον αφορά τα υλικά, η καλύτερη επιλογή για πάγκο κουζίνας είναι ένας γυαλιστερός, τακτοποιημένος πάγκος από γυαλί ανθεκτικό στις κρούσεις. Το ξύλο, το πλαστικό και τα πλακάκια είναι επίσης καλά – το κύριο πράγμα είναι ότι είναι βολικό να βρίσκεστε στον πάγκο του μπαρ και η τραπεζαρία δεν σας φέρνει σε αμηχανία.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας (βίντεο)

Πώς να διακοσμήσετε μια μικρή κουζίνα – ενότητες

Οι μονάδες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον χώρο μιας μικρής κουζίνας λειτουργικό. Κατ ‘αρχήν, οι μονάδες είναι απλώς ξεχωριστά μέρη ενός σετ κουζίνας, τα οποία αγοράζονται πολύ συχνά ειδικά για μικρά διαμερίσματα. Υπάρχουν τεχνίτες που φτιάχνουν τέτοιες μονάδες με τα χέρια τους, αλλά τις περισσότερες φορές αγοράζονται ή κατασκευάζονται κατά παραγγελία. Περιλαμβάνουν:

 • Ντουλάπια?
 • Πλαίσια;
 • Μολυβοθήκες;
 • Ράφια;
 • Πίνακες?
 • Βάθρα, κλπ..

Η διάταξη και η διάταξή τους στην κουζίνα δημιουργείται από εσάς, οι μονάδες κουζίνας είναι πολυμεταβλητές στη θέση τους, κάτι που είναι πολύ βολικό.

Για μια μικρή κουζίνα μη τυπικού σχήματος, οι μονάδες θα πρέπει να παραγγελθούν σύμφωνα με ειδικά μεγέθη Για μια μικρή κουζίνα μη τυπικού σχήματος, οι μονάδες θα πρέπει να παραγγελθούν σύμφωνα με ειδικά μεγέθη

Τα μπλοκ των ενοτήτων συνδέονται εύκολα μεταξύ τους, έτσι ώστε να είναι εύκολο να τα συναρμολογήσετε με τα χέρια σας. Σε διαμερίσματα με μικρή κουζίνα, οι ενότητες είναι βολικές στο ότι κάθε μέτρο της περιοχής χρησιμοποιείται ορθολογικά, κάθε ζώνη εμπλέκεται.

Κατά κανόνα, το υλικό των μονάδων οικονομικής θέσης είναι πλαστικοποιημένος μοριοσανίδες. Γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο χρησιμοποιούνται επίσης συχνά στην κατασκευή μονάδων..

Πώς να κάνετε την κουζίνα άνετη και να την εξοπλίσετε αρμόδια

Οι άμεσες συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

 • Σε σχήμα L (ή γραμμική διάταξη) είναι προτιμότερο σε διαμερίσματα με μικρή κουζίνα.
 • Ο συνδυασμένος φούρνος έχει τις λειτουργίες ενός φούρνου μικροκυμάτων, επομένως, όταν επιλέγετε μια τεχνική, είναι καλύτερο να σταματήσετε σε έναν τέτοιο φούρνο – αυτό είναι λογικό και εξοικονομεί χώρο.
 • Οι πτυσσόμενες καρέκλες είναι επίσης μια καλή επιλογή, δεν παρεμβαίνουν στην άνετη κουζίνα και καθιστούν το εσωτερικό πρωτότυπο και μοντέρνο.
 • Είναι καλύτερα να απαλλαγείτε (ή τουλάχιστον να κρυφτείτε στον ημιώροφο) από αυτά που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά: μικρές ηλεκτρικές συσκευές, σκεύη κουζίνας, δύσκολα μπορούν να διακοσμήσουν το δωμάτιο και μερικές φορές είναι απλά έρμα.
 • Μια ογκώδης κουκούλα “τρώει” επίσης τα μέτρα των μικρών διαμερισμάτων, αλλά μια μικρή κουκούλα ανακυκλοφορίας θα βοηθήσει στον εξοπλισμό της κουζίνας με αρμοδιότητα.

Η χρήση φούρνου συνδυασμού αντί δύο ηλεκτρικών συσκευών θα σας εξοικονομήσει χώρο Η χρήση φούρνου συνδυασμού αντί δύο ηλεκτρικών συσκευών θα σας εξοικονομήσει χώρο Ο χώρος μιας μικρής κουζίνας πρέπει να μεγιστοποιηθεί σε ύψος χρησιμοποιώντας ευρύχωρες επάνω μονάδες Ο χώρος μιας μικρής κουζίνας πρέπει να μεγιστοποιηθεί σε ύψος χρησιμοποιώντας ευρύχωρες επάνω μονάδες

 • Μερικές φορές αξίζει να εγκαταλείψετε την εστία πολλαπλών καυστήρων, επειδή συχνά δεν χρησιμοποιούνται περισσότεροι από δύο καυστήρες ταυτόχρονα – και πάλι, ο χώρος θα ελευθερωθεί.
 • Τα κρεμαστά ντουλάπια μπορούν να διακοσμηθούν με διαφανείς προσόψεις με προφίλ αλουμινίου – αυτό θα φωτίσει οπτικά το δωμάτιο.
 • Ράγες οροφής κουζίνας – μια καλή ιδέα όσον αφορά τη “διακόσμηση και τον εξοπλισμό” της μεσαίας ζώνης των τοίχων, είναι όλα απαραίτητα μικροπράγματα.
 • Ένα μικρό σχέδιο στις όψεις της κουζίνας, ακόμη και αν είναι χειροποίητο, στενεύει οπτικά το χώρο, καλύτερα από τα ανοιχτά χρώματα, τη συνοπτικότητα, τη στιλπνότητα, τίποτα δεν μπορεί να διακοσμήσει μια μικρή κουζίνα από άποψη χρωμάτων.
 • Οι προβολείς LED κάτω από τα ντουλάπια είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά τον φωτισμό της περιοχής εργασίας, οι λάμπες πάνω από τη μπάρα είναι επίσης καλός τοπικός φωτισμός.
 • Ζητήστε μια ποδιά κουζίνας με καθρέφτη όταν φτιάχνετε μια προσαρμοσμένη κουζίνα – αυτό αυξάνει το χώρο.

Μπορείτε να εξοπλίσετε μια μικρή κουζίνα με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον μερικές από αυτές τις συμβουλές, μπορείτε αποτελεσματικά και αρμονικά.

Πώς να διακοσμήσετε μια μικρή κουζίνα (βίντεο)

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλές λύσεις στο πρόβλημα του τρόπου επίπλωσης μιας μικρής κουζίνας. Είτε υπάρχει κουζίνα με πάγκο μπαρ, είτε με πτυσσόμενα έπιπλα, η διάταξή της δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, εάν χρησιμοποιείτε μεταμορφώσιμες επιφάνειες, εγκαταλείψετε τον περιττό εξοπλισμό και δώσετε προτεραιότητα στο φως.

Παραδείγματα για τον τρόπο επίπλωσης μιας μικρής κουζίνας (φωτογραφία)