Σχεδιασμός κουζίνας σε εξοχική κατοικία: εξετάστε τις επιλογές

Η κουζίνα σε μια εξοχική κατοικία, κατά κανόνα, έχει μεγάλη έκταση. Η κουζίνα σε μια εξοχική κατοικία, κατά κανόνα, έχει μεγάλη έκταση. Η κουζίνα σε ιδιωτικό σπίτι έχει τις δικές της διαφορές στη διάταξη. Τις περισσότερες φορές, έχει μεγάλη έκταση και μπορεί να έχει μη τυπική διαμόρφωση. Η ανακαίνιση κουζίνας σε ιδιωτικό σπίτι διαφέρει ουσιαστικά ελάχιστα από την ανακαίνιση και διακόσμηση των τυπικών διαμερισμάτων. Υπάρχουν όμως κάποιες ιδιαιτερότητες.

Τύποι κτιρίων

Τα εξοχικά σπίτια μπορεί να είναι διαφόρων τύπων:

 1. ατομική ιδιωτική κατοικία μοντέρνου τύπου – ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι.
 2. ένα σπίτι για εποχική διαμονή, όπως μια θερινή κατοικία ·
 3. εξοχική κατοικία.

Είναι πολύ φυσικό κάθε ένα από αυτά τα σπίτια να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά στη διάταξη. Και ο σχεδιασμός και το ύφος της κουζίνας στο σπίτι σας εξαρτάται από αυτό..

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και σχεδιασμού

Η χρήση ελαφρού ξύλου σας επιτρέπει να κάνετε απολύτως οποιαδήποτε κουζίνα πιο άνετη και Η χρήση ελαφρού ξύλου σας επιτρέπει να κάνετε απολύτως οποιαδήποτε κουζίνα πιο άνετη και "θερμότερος" Η κουζίνα στο σπίτι σας μπορεί να έχει πολύ διαφορετική διάταξη, επειδή συχνά τα ίδια τα σπίτια είναι χτισμένα σύμφωνα με μεμονωμένα έργα Η κουζίνα στο σπίτι σας μπορεί να έχει πολύ διαφορετική διάταξη, επειδή συχνά τα ίδια τα σπίτια είναι χτισμένα σύμφωνα με μεμονωμένα έργα

Σε μια εξοχική κατοικία, η κουζίνα είναι συνήθως μικρή. Πάντα χωρίζεται από τα υπόλοιπα δωμάτια με έναν τοίχο και μια πόρτα. Μια άλλη πρόκληση είναι τα παράθυρα. Σε μια εξοχική κατοικία, η κουζίνα είναι πιο συχνά με ένα παράθυρο, αλλά υπάρχει διάταξη, όταν υπάρχουν περισσότερα παράθυρα – προκύπτουν προβλήματα, καθώς υπάρχουν μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επισκευή και την εκ νέου ανάπτυξη της κουζίνας με τη δική σας χέρια.

Σε ένα εξοχικό σπίτι, η κουζίνα, κατά κανόνα, έχει μεγάλη έκταση. Συχνά συνδυάζεται με άλλα δωμάτια. Από τη μία πλευρά, αυτό δίνει ένα τεράστιο περιθώριο φαντασίας και, από την άλλη πλευρά, περιπλέκει το έργο λόγω του γεγονότος ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το πρόβλημα της χωροθέτησης των χώρων..

Η διάταξη της τραπεζαρίας κουζίνας σε ιδιωτικό σπίτι

Πολύ συχνά η κουζίνα και η τραπεζαρία συνδυάζονται στο σπίτι σας. Αυτή είναι μια από τις πιο επιτυχημένες λύσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός της κουζίνας στο εξοχικό σπίτι έχει πολλές περισσότερες επιλογές..

Σπουδαίος: Κατά την επιλογή ενός έργου, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής της οικογένειας, τον αριθμό των ατόμων που προγραμματίζονται να φιλοξενηθούν στην κουζίνα, την ηλικία τους, καθώς και την παρουσία παιδιών.

Στην κουζίνα της τραπεζαρίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από διάφορες διαμορφώσεις:

 • γραμμικός;
 • Σε σχήμα L?
 • Σε σχήμα U?
 • νησιωτικός.

Η κουζίνα της τραπεζαρίας είναι βολική επειδή κάθε ζώνη εκτελεί αυστηρά καθορισμένες λειτουργίες. Η κουζίνα της τραπεζαρίας είναι βολική επειδή κάθε ζώνη εκτελεί αυστηρά καθορισμένες λειτουργίες.

Στην κουζίνα της τραπεζαρίας, ένας πάγκος μπαρ είναι αρκετά σχετικός, ο οποίος μπορεί να είναι ένας διαχωριστής μεταξύ των δωματίων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα νησιού..

Ο συνδυασμός της κουζίνας και της τραπεζαρίας καθιστά δυνατή την κουζίνα πιο λειτουργική και εξαλείφει τις περιττές κινήσεις. Ένα τέτοιο έργο περιλαμβάνει ένα μειονέκτημα – αύξηση της υγρασίας και των οσμών στην τραπεζαρία. Αλλά για αυτό υπάρχει κουκούλα και εξαερισμός..

Ο χώρος εργασίας της κουζίνας στο σπίτι σας μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία μορφών. Ο χώρος εργασίας της κουζίνας στο σπίτι σας μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία μορφών.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας της τραπεζαρίας σε μια μεγάλη ιδιωτική κατοικία περιλαμβάνει την κατανομή ενός χώρου εργασίας και τραπεζαρίας. Ο χώρος εργασίας αναφέρεται συχνά ως τρίγωνο εργασίας. Περιλαμβάνει:

 • Επιφάνεια εργασίας;
 • χώρος αποθήκευσης τροφίμων ·
 • τόπος μαγειρέματος.

Το βέλτιστο μέγεθος της περιοχής εργασίας σε μεγάλες κουζίνες είναι από 4 έως 6-7 μ. Μια μεγάλη περιοχή θα προκαλέσει περιττές κινήσεις και θα οδηγήσει σε κόπωση της οικοδέσποινας. Εάν τα παράθυρα είναι κακώς τοποθετημένα, τότε ο χώρος εργασίας είναι καλύτερα τοποθετημένος κατά μήκος των τοίχων και των παραθύρων. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος εργασίας μπορεί να έχει σχήμα L ή U, όπου ο χώρος κάτω από το παράθυρο χρησιμοποιείται για ράφια και ντουλάπια για την αποθήκευση τροφίμων..

Μια περιοχή εργασίας στο νησί είναι καλή αν αναπτύσσετε ένα σχέδιο κουζίνας στούντιο σε ένα μικρό ιδιωτικό σπίτι. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η κουζίνα του στούντιο είναι αρκετά πολύπλοκη στην εκτέλεση – είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τη διάταξη των επίπλων και να επιλέξετε ένα τέτοιο σετ για την κουζίνα έτσι ώστε να ταιριάζει με το ύφος των επίπλων στο σύνολό της.

Όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση της κουζίνας της τραπεζαρίας στο σπίτι σας, πρέπει να προσεγγίσετε υπεύθυνα την επιλογή και την τοποθέτηση των επίπλων, καθώς ολόκληρο το έργο του δωματίου και η ευκολία του θα εξαρτηθούν από αυτό. Είναι καλύτερο να μεταφέρετε το ψυγείο στην τραπεζαρία εάν ο χώρος εργασίας είναι μικρός. Μια μικρή κουζίνα στούντιο πρέπει να είναι εξοπλισμένη με έπιπλα μετασχηματιστή – τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο στο έπακρο. Οι μεγάλες τραπεζαρίες κουζίνας μπορούν να εξοπλιστούν με ασφάλεια με μεγάλες τραπεζαρίες.

Συνδυάζει κουζίνα και σαλόνι

Σε εξοχικές κατοικίες, όπου ο χώρος της κουζίνας είναι μικρός, ένα έργο κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι σε ιδιωτικό σπίτι είναι ιδανικό. Αυτή η επιλογή είναι καλή τόσο σε στούντιο όσο και σε εξοχική κατοικία και σε σπίτι για εποχιακή ζωή. Ένα τέτοιο εσωτερικό του ιδιωτικού σπιτιού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αίσθηση μεγάλου χώρου και όγκου..

Ο συνδυασμός κουζίνας και καθιστικού είναι πολύ βολικός στην καθημερινή ζωή, επειδή εκτός από τη λειτουργικότητα, το εσωτερικό αποκτά επίσης την αίσθηση Ο συνδυασμός κουζίνας και καθιστικού είναι πολύ βολικός στην καθημερινή ζωή, επειδή εκτός από τη λειτουργικότητα, το εσωτερικό αποκτά επίσης την αίσθηση "ελαφρότητα" και "χώρος"

Εάν η ανακαίνιση της κουζίνας σε ένα ιδιωτικό σπίτι περιλαμβάνει τον συνδυασμό της κουζίνας και του καθιστικού, τότε μπορείτε να μειώσετε την επιφάνεια του σαλονιού και να πάρετε αυτό το μέρος στα υπνοδωμάτια. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο διαβίωσης ακόμη και σε ένα μικρό ξύλινο σπίτι. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε αναδιαμόρφωση σε ένα χωριό, όπου η κουζίνα είναι συνήθως μικρή και το σαλόνι επίσης.

Σε μια ιδιωτική εξοχική κατοικία, ο σχεδιασμός μιας κουζίνας σε συνδυασμό με ένα σαλόνι είναι σχεδόν αδιανόητος χωρίς τη χρήση στοιχείων ζωνών. Αυτά μπορεί να είναι: ειδικός φωτισμός, ράφια, βάθρα. Το εσωτερικό θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από τη χρήση ενός μετρητή πολλαπλών επιπέδων. Ταυτόχρονα, είναι βέλτιστο ότι ο μετρητής ράβδων δεν μπλοκάρει εντελώς τον χώρο, αλλά δημιουργεί μόνο μια υπόδειξη στο εσωτερικό της διαίρεσης των δωματίων..

Ρουστίκ κουζίνες

Σε ένα ρουστίκ ή απλά ένα ξύλινο σπίτι, μια εξοχική κουζίνα φαίνεται τέλεια. Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας σε ένα ξύλινο σπίτι περιλαμβάνει τη δημιουργία στυλ σύμφωνα με τις παραδόσεις διαφορετικών λαών. Το στυλ της χώρας είναι μια τέτοια τυποποίηση.

Σπουδαίος: Το country style μπορεί να έχει πολλές παραλλαγές. Αλλά αν ένα στυλ έχει επιλεγεί για κουζίνα σε συνδυασμό με τραπεζαρία ή σαλόνι, τότε αυτά τα δωμάτια θα πρέπει να εκτελούνται με το ίδιο στυλ. Διαφορετικά, θα προκύψει ασυμφωνία..

Το ρουστίκ στυλ θα ήταν προτιμότερο εάν το σπίτι είναι ξύλινο Το ρουστίκ στυλ θα ήταν προτιμότερο εάν το σπίτι είναι ξύλινο

Ένας αγροτικός σχεδιασμός κουζίνας σε εξοχικό στιλ μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί με τα χέρια σας. Η αγγλική παραλλαγή υποθέτει τεράστια ξύλινα έπιπλα, σκοτεινό εσωτερικό, τζάκι.

Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας σε ένα ξύλινο σπίτι στο αμερικανικό εξοχικό στιλ υποδηλώνει:

 • πλήρης έλλειψη διακοσμητικών στοιχείων.
 • αφθονία φυσικού ξύλου.
 • υφή πέτρα?
 • ξύλινα δοκάρια οροφής?
 • φυσικά χρώματα τοίχων.

Το εσωτερικό στο στυλ της Προβηγκίας, αντίθετα, κατακτά με τρυφερότητα και χάρη. Οι τοίχοι είναι σχεδιασμένοι σε ανοιχτά χρώματα – χρησιμοποιούνται κυρίως χρώματα λεβάντας, μέντας, μπεζ. Έπιπλα σε παλαιό στυλ ανοιχτού χρώματος και υφάσματα σε κουτί, λωρίδα, λουλούδι χρησιμοποιούνται ευρέως.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι με πολλά παράθυρα μπορεί να γίνει σε ρωσικό στιλ. Το ξύλο και τα υφάσματα χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως εδώ. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το χαρούμενο κόκκινο και το λευκό διασταυρωμένα με το μαύρο. Ένα εσωτερικό σε ρουστίκ στιλ μπορεί να συμπληρωθεί με εσωτερικά είδη λαϊκού στιλ-σαμοβάρες, δίσκοι, παλιά σίδερα, γλάστρες, κανάτες και πήλινα σκεύη.

συμπέρασμα

Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε μια εξοχική κατοικία εξαρτάται από τα γούστα των ιδιοκτητών. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ακριβώς το εσωτερικό στο οποίο όλα τα μέλη της οικογένειας θα είναι άνετα κάθε μέρα..

Σχεδιασμός κουζίνας σε εξοχική κατοικία (εσωτερική φωτογραφία)