Σύνθετοι νεροχύτες: δήλωση μόδας ή λειτουργική αισθητική;

Σύνθετοι νεροχύτες: δήλωση μόδας ή λειτουργική αισθητική; Σύνθετοι νεροχύτες: φόρος τιμής στη μόδα ή τη λειτουργική αισθητική; Χάρη στην εμφάνιση νέων υλικών, η εσωτερική μόδα απορροφά έντονα τις νέες στιλιστικές τάσεις και τις μη τετριμμένες σχεδιαστικές λύσεις. Οι σύνθετοι νεροχύτες έχουν γίνει μια από τις καινοτομίες που κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στις επαγγελματικές κουζίνες..

Ρίξε μια ματιά στο καταλόγους κουζίνας σύγχρονοι κατασκευαστές επίπλων και θα δείτε μόνοι σας πώς οι σύνθετοι νεροχύτες συμπληρώνουν τέλεια τη συνολική σχεδιαστική ιδέα του σετ κουζίνας και, σε σύγκριση με το ανοξείδωτο ατσάλι, φαίνονται πολύ πιο οργανικά. Και αφού διαβάσετε το άρθρο μέχρι το τέλος, θα μπορείτε να εκτιμήσετε όχι μόνο τις αισθητικές τους ιδιότητες, αλλά και τα λειτουργικά πλεονεκτήματα..

Επιφάνεια εργασίας με ενσωματωμένο νεροχύτη Επιφάνεια εργασίας με ενσωματωμένο νεροχύτη

Γνωρίζοντας από κοντά

Σύνθετοι νεροχύτες – προϊόντα τεχνητής πέτρας, που λαμβάνεται με χύτευση από ουσία με βάση πολυμερές. Το τελικό υλικό μοιάζει με φυσική πέτρα σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό, συχνά αναφέρονται και ως πέτρα ή πολυμερές..

Μια τέτοια συνθετική πέτρα λαμβάνεται με ανάμιξη ενός στερεού πληρωτικού, ενός συνδετικού πολυμερούς και χρωστικών χρωστικών. Η αναλογία των δύο πρώτων συστατικών είναι περίπου 8: 2 και καθορίζει άμεσα τη δύναμη του προϊόντος και την αντοχή του στα τσιπ, τις κρούσεις και τα επιθετικά περιβάλλοντα. Παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι σύνθετοι νιπτήρες ήταν αρκετά αισθητικοί, η κύρια ανακάλυψη στην τεχνολογία συνέβη όταν τα βασικά στερεά υλικά πλήρωσης μαρμάρων και χαλαζιακών τσιπ άρχισαν να αντικαθίστανται από εξαιρετικά λεπτή σκόνη γρανίτη. Αυτό κατέστησε δυνατή τη δημιουργία πιο σύνθετων δομικών μορφών και ελαφρών προϊόντων και έφερε αμέσως σύνθετους νεροχύτες στους κορυφαίους πωλητές..

Σύνθετος πάγκος εργασίας με νεροχύτη Σύνθετος πάγκος εργασίας με νεροχύτη

Ενεργή κατάκτηση της αγοράς

Τα μοντέλα από πέτρα πολυμερούς είναι απίστευτα πρακτικά στη χρήση και πολύ ευέλικτα σε απόδοση. Αντικαθιστούν ενεργά τους ανοξείδωτους νεροχύτες από τις κουζίνες, για να μην αναφέρουμε τους εμαγιέ, που θυμούνται μόνο οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας..

Σήμερα, κάθε αξιόπιστος εκθεσιακός χώρος παρουσιάζει στη σύνθεσή του πολλές μάρκες που παράγουν σύνθετους νιπτήρες, και σε εκλεκτά εσωτερικά σαλόνια μπορείτε να δείτε αποκλειστικά μοντέλα συγγραφέων που καταπλήσσουν με την πρωτοτυπία του σχεδιασμού, τη στοχαστικότητα των λεπτομερειών και την εξαιρετική διακόσμηση. Κάθε χρόνο η ζήτηση για σύνθετους νεροχύτες αυξάνεται και τα ποσοστά παραγωγής αυξάνονται φυσικά. Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι το γεγονός ότι με ακριβά εμπορικά σήματα Alveus, Φράνκε, Teka, Βάνκορ αυτή τη στιγμή, οι Ρώσοι κατασκευαστές ανταγωνίζονται ήδη επιτυχώς “Κόκκος”, “Polygran-M”, ULGRAN άλλα.

Ο σύνθετος νεροχύτης ταιριάζει καλά με τα κλασικά έπιπλα Ο σύνθετος νεροχύτης ταιριάζει καλά με τα κλασικά έπιπλα

Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας ζήτησης στην αγορά είναι η έλλειψη προτύπων GOST. Κάθε κατασκευαστής εφαρμόζει τη δική του μεθοδολογία κατασκευής και προσαρμόζει ανεξάρτητα τη σύνθεση του σύνθετου υλικού. Και αυτή η κατάσταση οδηγεί σε διαφορετικό επίπεδο ποιότητας και σε ευρύ φάσμα τιμών. Επομένως, η παραγγελία αυτών των προϊόντων αξίζει αποκλειστικά σε αξιόπιστες και αξιόπιστες εταιρείες, επειδή μια τεχνητά υψηλή τιμή σε αυτή την περίπτωση δεν λειτουργεί πάντα ως εγγύηση ποιότητας.

Λίγα λόγια για την τεχνολογία

Το πρώτο στάδιο παραγωγής είναι παραγωγή καλουπιού χύτευσης – μήτρας. Για να εξασφαλιστεί η επίδραση διαχωρισμού και η άψογη πρόσφυση της μάζας του πολυμερούς, τα τοιχώματα της μήτρας καλύπτονται με ένα στρώμα gelcoat, το οποίο θα δώσει επίσης στην μπροστινή επιφάνεια της τεχνητής πέτρας αυξημένη μηχανική αντοχή και αντοχή σε επιθετικά περιβάλλοντα. Στη συνέχεια, παρασκευάζεται και παράγεται μια σύνθετη σύνθεση γείσο.

Μετά τη σκλήρυνση, το σύνθετο καλούπι αφαιρείται από τη μήτρα και η μπροστινή του επιφάνεια καθαρίζεται από τεχνολογικές βλάβες και άμεμπτος στην απαιτούμενη γυαλάδα. Έτσι, επιτυγχάνονται τα βασικά πλεονεκτήματα των σύνθετων νεροχύτων – μια σχεδόν απεριόριστη παλέτα χρωμάτων και η δυνατότητα κατασκευής προϊόντων που είναι μοναδικά στη διαμόρφωση..

Ο λευκός νεροχύτης φαίνεται αρμονικός με ελαφριά μπροστινά μέρη Ο λευκός νεροχύτης φαίνεται αρμονικός με ελαφριά μπροστινά μέρη

Υπάρχουν όμως πολλά επαγγελματικά μυστικά πίσω από τις κοινές φράσεις. Ας ορίσουμε τα κυριότερα.

Υποαλλεργικό

Οι σύνθετοι νεροχύτες a priori συνεπάγονται επαφή με τρόφιμα. Κατά συνέπεια, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους δεν πρέπει να έχουν τοξικές και καρκινογόνες ιδιότητες..

Αυτό πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη από τους “σπιτικούς”, οι οποίοι αρχίζουν να δημιουργούν αριστουργήματα από τεχνητή πέτρα, αφού παρακολουθήσουν τις συστάσεις στο Διαδίκτυο. Οι επίσημα κατασκευαστές χρησιμοποιούν πιστοποιημένες πρώτες ύλες που θα εξασφαλίσουν την ανθεκτικότητα και την φιλικότητα προς το περιβάλλον της χυτοσιδήρου.

Οι σύνθετοι νεροχύτες μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα Οι σύνθετοι νεροχύτες μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα

Έκδοχα

Κατά την ιδιότητά τους, χρησιμοποιούνται ψίχουλα από πέτρες φυσικής πέτρας, σκόνη γρανίτη, σωματίδια υαλοβάμβακα και ίνες άνθρακα. Όσο μικρότερο είναι το κλάσμα των στερεών συστατικών, τόσο μεγαλύτερη είναι η ομοιογένεια της δομής και τόσο μικρότερο είναι το πορώδες της επιφάνειας. Πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν υπομικρόφιλα υλικά που μπορούν να έχουν μέγεθος έως 2 μικρά..

Υλικά συγκόλλησης

Προς το παρόν χρησιμοποιεί δύο πολυμερείς βάσεις: ακρυλικό και πολυεστέρας (εποξικό), το οποίο προκαλεί μια ριζικά διαφορετική διαδικασία προετοιμασίας και χύτευσης. Επιπλέον, οι συνηθισμένοι αγοραστές συγχέουν συχνά τους σύνθετους ακρυλικούς νεροχύτες με τους κολλημένους. Πράγματι, πριν από δύο χρόνια, πωλήθηκαν τροποποιήσεις, συναρμολογημένες από μεμονωμένα θραύσματα φύλλων και μια επίστρωση μετά από ένα gelcoat, που κάλυψε τις ραφές και έδωσε στο προϊόν αυξημένη αντοχή στις γρατζουνιές. Αλλά σε αυτή τη σύντομη περίοδο, οι τεχνολογίες έχουν προχωρήσει πολύ και έχει γίνει πολύ πιο εύκολο να παραχθούν σύνθετοι νεροχύτες παρά να εμπλακούν σε σύνθετες πράξεις εξισορρόπησης όταν συγκολλούν πολλά στοιχεία..

Μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μίξερ για τον σύνθετο νεροχύτη σας Μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μίξερ για τον σύνθετο νεροχύτη σας

Χρώμα

Για να διορθωθεί, εισάγονται ξηρές ή σταθερές βαφές στη μάζα πολυμερούς-πέτρας. Ταυτόχρονα, οι νεροχύτες μπορούν να έχουν μια φυσική παλέτα φυσικής πέτρας, παστέλ αποχρώσεις και μια φωτεινή συνθετική κλίμακα. Αλλά για να αναπαράγει μια απομίμηση ενός τεμαχίου μαρμάρου ή άλλου είδους, ο κατασκευαστής θα χρειαστεί υψηλή ικανότητα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό θα αντικατοπτρίζεται στο τελικό κόστος. Συχνά, για να δώσουν μια πιο ενδιαφέρουσα υφή, οι κατασκευαστές προσθέτουν μεγάλα στερεά συστατικά που μιμούνται πέτρες..

Μαύρος νεροχύτης για σκοτεινούς πάγκους Μαύρος νεροχύτης για σκοτεινούς πάγκους

Ποιες ιδιότητες πρέπει να είναι προτεραιότητα

Στην κουζίνα, όλα πρέπει να υποτάσσονται σε τρεις αρχές: άνεση, ασφάλεια, υγιεινή. Και οι σύνθετοι νεροχύτες είναι πολλές φορές ανώτεροι από τους αντίστοιχους ανοξείδωτους με πολλά κριτήρια, αφού:

  • παρέχουν μια ευχάριστη απτική επαφή.
  • μην ξεθωριάζουν και μην αλλάζετε το χρώμα τους.
  • απορροφήστε αποτελεσματικά τον θόρυβο του χυμένου νερού και μην γδαρθείτε.
  • ανθεκτικό στον ατμό, τις χημικές ουσίες και τα οξέα και την εναπόθεση λίπους και υπολειμμάτων τροφίμων στους τοίχους.
  • εύκολο στον καθαρισμό και μπορεί να αντέξει πολλαπλούς κύκλους καθαρισμού με λειαντικά προϊόντα.
  • έχουν χαμηλή ηλεκτροστατικότητα, επομένως δεν είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση λωρίδων αλατιού.
  • αδρανή σε ακραίες θερμοκρασίες. Εάν υπήρχαν κατεψυγμένα τρόφιμα στο νεροχύτη, μπορείτε στη συνέχεια να ρίξετε με ασφάλεια βραστό νερό σε αυτό..

Τεχνητή πέτρα νεροχύτη τυπικής διαμόρφωσης Τεχνητή πέτρα νεροχύτη τυπικής διαμόρφωσης

Ακόμα κι αν ο νιπτήρας πολυμερούς είχε υποστεί ζημιά, για παράδειγμα, ο σύζυγος προσπάθησε ανεπιτυχώς να κόψει το κρέας, τότε τα κύπελλα τους υπόκεινται σε επισκευή και αποκατάσταση. Ταυτόχρονα, μπορούν να συνδυαστούν με το χρώμα του πάγκου ή να επικαλυφθούν με άλλες αποχρώσεις του σετ κουζίνας..

Τάσεις και παραλλαγές σχεδιασμού

Σήμερα, τα σετ κουζίνας δεν είναι κατώτερα σε αισθητική από τα σαλόνια. Με επίκεντρο την πρακτικότητα, την αισθητική και τη λειτουργικότητα, οι κατασκευαστές προσφέρουν στρογγυλά, οβάλ, τετράγωνα, ορθογώνια και μη τετριμμένα σχήματα νιπτήρων από χυτό πέτρα σε όλα τα χρώματα της κλασικής, παστέλ και νέον παλέτας..

Πολλά μοντέλα έχουν δύο μπολ ίσου ή διαφορετικού όγκου, το οποίο σας επιτρέπει να διαχωρίσετε τμήματα για το πλύσιμο πιάτων και λαχανικών. Αλλά οι πιο προοδευτικοί προγραμματιστές έχουν προχωρήσει περισσότερο και σήμερα υπάρχουν ήδη σύνθετοι νεροχύτες, ακόμη και ρωσικής κατασκευής, με μια πρόσθετη πτέρυγα, από την οποία το νερό μπορεί να ρέει στον πυκνό ή σε μια ξεχωριστή αποχέτευση, σχεδιασμένο για:

  • Ξήρανση πιάτων?
  • απόψυξη κρέατος και θαλασσινών ·
  • ξήρανση πλυμένων λαχανικών και φρούτων.

Και με τις πιο προηγμένες τροποποιήσεις υπάρχουν ήδη σανίδες κοπής που είναι εγκατεστημένες στο πάνω μέρος του μπολ. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας και απλοποιεί πολύ την κοπή των τροφίμων και τον επακόλουθο καθαρισμό στην κουζίνα. Ταυτόχρονα, οι νιπτήρες πολυμερών συνδυάζονται τέλεια με νέες μορφές αναμικτήρων και είναι σε αρμονία με οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ..

Γωνιακός νεροχύτης ενσωματωμένος στον πάγκο τεχνητής πέτρας Γωνιακός νεροχύτης ενσωματωμένος στον πάγκο τεχνητής πέτρας