Οι καλύτεροι πάγκοι μπαρ για μια μικρή κουζίνα: εργονομικές λύσεις

Για τις περισσότερες σύγχρονες κουζίνες, ο πάγκος μπαρ είναι διακοσμητικό και λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού. Για τις περισσότερες σύγχρονες κουζίνες, ο πάγκος είναι ένα διακοσμητικό και λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου. Επί του παρόντος, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα συνηθισμένα, τυπικά τραπέζια στην κουζίνα για διάφορους λόγους και αντικαθιστούν το ενοχλητικό τραπέζι με έναν μετρητή μπαρ. Σε μεγάλες κουζίνες στούντιο, μπορείτε να βάλετε έναν πάγκο μπαρ οικογενειακού μεγέθους και σε μικρές κουζίνες, η τυπική επιλογή δεν ταιριάζει καλά.

Μικρές κουζίνες με μπαρ

Είναι δύσκολο να καταλάβουμε για ποιες οικογένειες χτίστηκαν τα σπίτια με διαμερίσματα, στους απλούς ανθρώπους που ονομάζονταν “Χρουστσόφκα”, αλλά η κουζίνα εκεί είναι τόσο μικρή που δύσκολα μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα. Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσα δωμάτια θα υπήρχαν σε ένα διαμέρισμα από 1 έως 4, η κουζίνα εξακολουθεί να είναι 5,5-6 τετραγωνικά μέτρα. Πώς να οργανώσετε σωστά τα έπιπλα και τις συσκευές σε μια μικρή περιοχή, όλοι αναρωτιούνται όταν μπαίνουν σε ένα παρόμοιο διαμέρισμα.

Τα τυπικά μικρά ακουστικά βρίσκονταν κατά μήκος ενός τοίχου, το ψυγείο ήταν απέναντι και όπου, στην περίπτωση αυτή, για να βάλει το τραπέζι και τις καρέκλες, ο καθένας αποφάσισε μόνος του.

Τώρα, όταν ένα σετ κουζίνας μπορεί να παραγγελθεί για οποιαδήποτε περιοχή και θα είναι λειτουργικό, πολλοί απαλλάσσονται από τα ενοχλητικά τραπέζια, αντικαθιστώντας τα με έναν πάγκο μπαρ Τώρα, όταν ένα σετ κουζίνας μπορεί να παραγγελθεί για οποιαδήποτε περιοχή και θα είναι λειτουργικό, πολλοί απαλλάσσονται από τα ενοχλητικά τραπέζια, αντικαθιστώντας τα με έναν πάγκο μπαρ

Οφέλη από ράφια:

  1. Αυτό το έπιπλο είναι βολικό επειδή δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορεί να βρίσκεται τόσο κατά μήκος του περβάζι παραθύρου όσο και κάθετα στον τοίχο..
  2. Εάν το τοποθετήσετε, κάνοντας λίγο πίσω από τον τοίχο του ψυγείου στην απαραίτητη απόσταση για την εγκατάσταση των καρεκλών, τότε ο πάγκος θα αντικαταστήσει το τραπέζι φαγητού και θα δώσει στο εσωτερικό έναν μοναδικό χαρακτήρα..
  3. Δίπλα στον τοίχο, στην αρχή του πάγκου, μπορείτε να κανονίσετε κουτιά για προϊόντα που απαιτούνται συνεχώς κατά τη διάρκεια των γευμάτων, καθώς και να τοποθετήσετε χαρτοπετσέτες, πετσέτες και σετ μαχαιροπίρουνα εκεί.

Η μόνη ταλαιπωρία αυτού του τύπου εσωτερικού χώρου είναι η αδυναμία να τοποθετήσετε ένα μικρό παιδί σε ένα τέτοιο τραπέζι. Επομένως, εάν υπάρχουν παιδιά προσχολικής ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο σπίτι, καθώς και ηλικιωμένοι, ένας μετρητής υψηλής μπάρας θα είναι απαράδεκτος. Σε μια μικρή κουζίνα, το πλάτος του πάγκου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40-60 cm, καθώς ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος δεν θα σας επιτρέψει να μετακινηθείτε ελεύθερα στο δωμάτιο.

Πάγκοι μπαρ στο εσωτερικό μικρών κουζινών (βίντεο)

Πώς να επιλέξετε μικρές γωνιακές κουζίνες με μπαρ

Οι μικρές κουζίνες σε παλιά σπίτια δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλη ποσότητα επίπλων και τα σετ κουζίνας κατασκευάζονται με τα μεγαλύτερα δυνατά λειτουργικά εξαρτήματα. Η διάταξη των αντικειμένων τεντώνεται κατά μήκος των τοίχων, αφήνοντας μια κενή μέση. Για τη διευκόλυνση των νοικοκυρών, προτιμούν να παραγγείλουν ένα σετ με γωνιακό μετρητή, το οποίο μπορεί να είναι είτε στο επίπεδο της κύριας επιτραπέζιας επιφάνειας είτε σε τυπικό ύψος 110-120 cm.

Θα πρέπει να επιλέξετε το σχέδιο του σετ κουζίνας, με βάση τις δικές σας απαιτήσεις και προτιμήσεις. Θα πρέπει να επιλέξετε το σχέδιο του σετ κουζίνας, με βάση τις δικές σας απαιτήσεις και προτιμήσεις.

Εξετάστε και τις δύο επιλογές για γωνιακές αναρτήσεις:

  • Επιλογή πρώτη, όταν ο μετρητής ράβδων είναι συνέχεια της κύριας επιφάνειας εργασίας. Η ευκολία έγκειται στο γεγονός ότι κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, η οικοδέσποινα δεν χρειάζεται να μεταφέρει φαγητό από το τραπέζι εργασίας στην τραπεζαρία. Η μετακίνηση των κενών στον πάγκο ράβδων απελευθερώνει χώρο για περαιτέρω μαγείρεμα. Μπορείτε επίσης να αναδιατάξετε έτοιμα γεύματα. Είναι βολικό να αντικαταστήσετε μια καρέκλα για το παιδί στον πάγκο χαμηλών ράβδων και να παρατηρήσετε ήρεμα την πρόσληψη τροφής του, ενώ η ίδια η οικοδέσποινα ασχολείται με άλλα θέματα.
  • Η δεύτερη επιλογή, όταν το ράφι είναι ψηλά, είναι επίσης βολική. Πρώτον, σχηματίζεται ένας ελεύθερος χώρος μεταξύ του πάγκου της επιφάνειας εργασίας και του πάγκου, ο οποίος είναι βολικός για χρήση για τη θέση όλων των ειδών κουζινών. Ένα μπολ ζάχαρης, αλατιέρα και πιπέρι, χαρτοπετσέτες, σε γενικές γραμμές, όλα όσα χρειάζεστε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος θα ταιριάζουν καλά σε αυτήν τη θέση, αλλά ταυτόχρονα, κάτω από αυτά, τα αξεσουάρ δεν θα κλέψουν έναν ήδη μικρό χώρο το τραπέζι φαγητού. Όταν χρησιμοποιείτε μια ψηλή μπάρα, μπορούν να τοποθετηθούν σκαμπό κάτω από αυτό και δεν θα παρεμβαίνουν κατά τη διαδικασία μαγειρέματος..

Για κάθε μικρή κουζίνα – ένα ακουστικό με γωνιακή βάση θα είναι μια σωτηρία και θα καταστήσει δυνατή τη μεγιστοποίηση της περιοχής του δωματίου.

Μπαρ πάγκοι για μεγάλη κουζίνα: οι καλύτερες λύσεις

Στην περίπτωση που υπάρχει πολύς χώρος στην κουζίνα, ο πάγκος του μπαρ είναι βολικός για εύκολη χαλάρωση το βράδυ με ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα γρήγορο σνακ το πρωί. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κουζίνα στούντιο, τότε ένα τέτοιο εσωτερικό στοιχείο θα σας επιτρέψει να οριοθετήσετε το χώρο μεταξύ της περιοχής αναψυχής και της κουζίνας του δωματίου..

Για βραδινό τσάι και χαλάρωση πάνω από την επιφάνεια του τραπεζιού, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε επιπλέον λάμπες ώστε να μην ανάψετε το κύριο φως, αλλά να καθίσετε σε μια ελαφριά, οικεία ατμόσφαιρα Για βραδινό τσάι και χαλάρωση πάνω από την επιφάνεια του τραπεζιού, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε επιπλέον λάμπες ώστε να μην ανάψετε το κύριο φως, αλλά να καθίσετε σε μια ελαφριά, οικεία ατμόσφαιρα

Σε μια μεγάλη κουζίνα, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε έναν πάγκο με καλό λειτουργικό περιεχόμενο, με επιπλέον συρτάρια και ντουλάπια που βρίσκονται κάτω από τον πάγκο εργασίας για διάφορα σκεύη. Η μεγάλη επιφάνεια του τραπεζιού θα εμποδίσει τα γόνατα να τρίβονται στις πόρτες του ντουλαπιού. Ο σωλήνας, που χρησιμεύει ως στήριγμα από κάτω, μπορεί να έχει μια συνέχεια πάνω από το τραπέζι, πάνω στον οποίο τοποθετούνται πρόσθετα αξεσουάρ για ποτήρια, φρούτα, καλάθια κρασιού.

Σχεδιασμός πάγκου μπαρ στο εσωτερικό μιας μεγάλης κουζίνας (βίντεο)

Διατίθενται επιτυχημένοι συνδυασμοί για τον μετρητή ράβδων

Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι στο σπίτι που δεν αισθάνονται άνετα να κάθονται σε τυπικά σκαμπό μπαρ, μπορείτε να συνδυάσετε τον πάγκο μπαρ με το τραπέζι φαγητού.

Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το τραπέζι από την πλευρά της κουζίνας και τότε θα προκύψει η σωστή χωροθέτηση του χώρου του στούντιο. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το τραπέζι από την πλευρά της κουζίνας και τότε θα προκύψει η σωστή χωροθέτηση του χώρου του στούντιο.

Με γωνιακή διάταξη, το τραπέζι θα γίνει προέκταση της επιφάνειας εργασίας και θα σας επιτρέψει να μαγειρέψετε οποιοδήποτε γεύμα με άνεση ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα.

Εάν ένας ανεξάρτητος πάγκος ράβδων ταιριάζει στο εσωτερικό της κουζίνας, τότε μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορα επίπεδα. Ένα από τα οποία θα είναι βοηθητικό, για την αποθήκευση των απαραίτητων μικροπράξεων, καθώς και την τοποθέτηση φρούτων για το παιδί. Τα φρούτα στο χαμηλότερο επίπεδο θα είναι διαθέσιμα για τη νεότερη γενιά μικρού αναστήματος.

Αναδιπλούμενα και πτυσσόμενα ράφια

Υπάρχουν δύο ακόμη επιλογές για μετρητές ράβδων – ένας ανασυρόμενος και πτυσσόμενος μετρητής.

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους για μια μικρή κουζίνα. Εάν το δωμάτιο είναι ελάχιστο και δεν περιλαμβάνονται τα τυπικά μεγέθη των μετρητών ράβδων, τότε ισχύουν περιπτώσεις παρουσίασης. Αυτός ο τύπος προβλέπει την επέκταση και την αφαίρεση της επιφάνειας του τραπεζιού κάτω από την περιοχή εργασίας του τραπεζιού..

Ο πτυσσόμενος μετρητής ράβδων είναι πολύ βολικός σε μια μικρή κουζίνα, καθώς όταν διπλώνεται, ή μάλλον ανυψώνεται, δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο Ο πτυσσόμενος μετρητής ράβδων είναι πολύ βολικός σε μια μικρή κουζίνα, καθώς όταν διπλώνεται, ή μάλλον ανυψώνεται, δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο

Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές – γωνιακή και ευθεία:

  1. Άμεση επέκταση θα σας επιτρέψει να επιμηκύνετε την επιφάνεια εργασίας, εάν είναι απαραίτητο, κατά το μήκος του ντουλαπιού στο οποίο είναι κρυμμένο το ράφι, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει ελεύθερος χώρος κατά μήκος του τοίχου. Διαφορετικά, ο πάγκος θα αποκλείσει την πρόσβαση στην κουζίνα..
  2. Γωνιακή επιλογή – είναι βολικό μόνο εάν η πρόσβαση στα συρτάρια γραφείου είναι από το πλάι, καθώς με τη συνήθη μετωπική διάταξη των θυρών δεν θα είναι δυνατό να τις ανοίξετε τη στιγμή που το ράφι είναι κρυμμένο μέσα. Σε αυτήν την περίπτωση, η κονσόλα που συγκρατεί την επιφάνεια εργασίας σε κάθετη κατάσταση θα παρεμβαίνει..

Η μόνη προϋπόθεση είναι μια όμορφα σχεδιασμένη πλαϊνή κονσόλα, έτσι ώστε στην υπερυψωμένη έκδοση, το ράφι να μην χαλάσει την εμφάνιση της κουζίνας. Ως επιλογή για το σχέδιο της πλευράς, μπορεί να χρησιμεύσει μια εικόνα ή ανάγλυφο.

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των επιλογών είναι ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα απαραίτητα αντικείμενα στο τραπέζι για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει συνεχώς να αφαιρείτε τα πάντα από το τραπέζι. Και ένα μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι το γεγονός ότι στη συναρμολογημένη κατάσταση θα υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος στη μικρή κουζίνα.

Infinity led bar counter (βίντεο)

Ο πάγκος μπαρ μπορεί να γίνει το highlight κάθε κουζίνας και θα αυξήσει το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας ή της περιοχής του δωματίου, ανάλογα με την επιλεγμένη διαμόρφωση. Θα γίνει ένας βολικός και λειτουργικός τρόπος τοποθέτησης μιας στούντιο κουζίνας και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως τραπέζι φαγητού.

Πάγκοι μπαρ για μια μικρή κουζίνα (φωτογραφία)