Ευγενής μπορντό κουζίνα: μια μελέτη σε σκούρους κόκκινους τόνους

Η Μπορντό έχει την ομορφιά του καφέ και το πάθος των κόκκινων τόνων. Το μπορντό χρώμα έχει την ομορφιά του καφέ και το πάθος των κόκκινων τόνων.Η Βουργουνδία πήρε το όνομά της από τα κρασιά που προέρχονται στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας, κοντά στο κέντρο της Ακουιτανίας – την πόλη του Μπορντό. Αυτό το χρώμα δεν είναι βασικό, λαμβάνεται με ανάμειξη κόκκινου, μπλε και κίτρινου ή, εάν δεν χρησιμοποιείτε μόνο με τα χρώματα του κύριου φάσματος, τότε κόκκινο και καφέ. Η Μπορντό έχει την ενέργεια του κόκκινου και τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του καφέ. Αυτό είναι το χρώμα της εξουσίας, της αριστοκρατίας. Εδώ και καιρό χρησιμοποιείται ευρέως στην εραλδική. Σήμερα το μπορντό θεωρείται σημάδι αξιοπρέπειας και πολυτέλειας. Μια μπορντό κουζίνα είναι ένας ισχυρισμός για πολυπλοκότητα, υψηλό στυλ και καλό γούστο. Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας, στη διακόσμηση του οποίου το μπορντό είναι ένα από τα κύρια χρώματα – τέχνη.

Κουζίνες Μπορντό: μεταξύ ηρεμίας και επιθετικότητας

Η ψυχολογία της αντίληψης των χρωμάτων έχει προσελκύσει την προσοχή των επιστημόνων και των καλλιτεχνών για περισσότερους από δύο αιώνες. Το χρώμα μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τη συναισθηματική, αλλά και τη φυσική μας κατάσταση. Εφαρμόζεται στην κουζίνα, αυτό σημαίνει ότι ο συνδυασμός χρωμάτων θα έχει αντίκτυπο στη διάθεση, την πέψη και την όρεξη..

Αυτό το χρώμα είναι σε θέση να διεγείρει την ανθρώπινη ψυχή. Αυτό το χρώμα είναι σε θέση να διεγείρει την ανθρώπινη ψυχή.

Όντας ένα φυσικό χρώμα, επιπλέον, εγγενές στο προϊόν – κρασί, σταφύλια, το μπορντό όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά μπορεί ακόμη και να αυξήσει την όρεξη. Αλλά ταυτόχρονα, όντας μία από τις αποχρώσεις του κόκκινου, μπορεί να δράσει καταθλιπτικά, μπορείτε γρήγορα να το κουραστείτε. Και η κούραση δεν συνοδεύει ούτε μια χαρούμενη διάθεση ούτε μια καλή πέψη. Ο σωστός συνδυασμός μπορντό με άλλα χρώματα και αποχρώσεις θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος..

Το μπορντό στο εσωτερικό της κουζίνας μπορεί να συνδυαστεί τόσο με ανοιχτούς τόνους ζεστών και κρύων αποχρώσεων: λευκό, μπεζ, κρέμα, γκρι, ελεφαντόδοντο και με έντονα χρώματα, μπλε, κίτρινο, ανοιχτό πράσινο, καθώς και με ευγενές μαύρο και χρυσό Το Και, φυσικά, το μπορντό συνδυάζεται με καφέ που περιλαμβάνεται στη σύνθεσή του..

Οι σχεδιαστές δεν συνιστούν να βάψετε εντελώς την κουζίνα σε μπορντό: είναι καλύτερα να τη χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με ανοιχτά χρώματα. Οι σχεδιαστές δεν συνιστούν να βάψετε εντελώς την κουζίνα σε μπορντό: είναι καλύτερα να τη χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με ανοιχτά χρώματα.

Με μια λέξη, όπως το πολύτιμο κρασί, το μπορντό πρέπει να είναι σε περιορισμένες ποσότητες και με την κατάλληλη μερίδα.

Μπορντό χρώμα στο εσωτερικό: με τι συνδυάζεται καλύτερα (βίντεο)

Λευκή και μπορντό κουζίνα

Το λευκό τείνει να τονίζει τις ιδιότητες των κοντινών χρωμάτων. Σε λευκό φόντο, το μπορντό φαίνεται ιδιαίτερα βαθύ και πλούσιο. Το λευκό μεγεθύνει οπτικά το χώρο, δίνει συναισθηματική χαλάρωση και είναι ένα εξαιρετικό υπόβαθρο που συνδέει πολλά χρώματα.

Το μπορντό σετ με φόντο τους λευκούς τοίχους θα φανεί καλό. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για εσωτερικούς χώρους κλασικού στιλ. Το τραπέζι μπορεί να μιμηθεί μάρμαρο – λευκό με μπορντό φλέβες.

Η αντίθεση μεταξύ φωτεινού μπορντό και ουδέτερου λευκού χρησιμοποιείται συχνά σε μοντέρνο στιλ υψηλής τεχνολογίας. Η αντίθεση μεταξύ φωτεινού μπορντό και ουδέτερου λευκού χρησιμοποιείται συχνά σε μοντέρνο στιλ υψηλής τεχνολογίας.

Μια κουζίνα δύο τόνων με λευκό-μπορντό μπορεί να φαίνεται βαρετή, αλλά η ομορφιά μιας τέτοιας κουζίνας είναι ότι αλλάζοντας μερικές φωτεινές λεπτομέρειες μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τη συνολική τονικότητα, τη συναισθηματική διάθεση από χρονόστιμη σε χαρούμενη-παιχνιδιάρικη.

Πράσινο φυτών εσωτερικού χώρου, φωτεινά χρώματα στα υφάσματα, φρούτα σε βάζο στο τραπέζι. Αυτά είναι τα μικρά πράγματα που θα δώσουν ζωή στο εσωτερικό..

Μπορντό κουζίνα σε συνδυασμό με απαλές αποχρώσεις

Οι ανοιχτές αποχρώσεις μεγεθύνουν οπτικά το χώρο, κάτι που είναι σημαντικό για μικρές κουζίνες. Το μπορντό χρώμα μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά με όλες σχεδόν τις ανοιχτές αποχρώσεις. Αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε αμυδρά. Αυτό, αφενός, θα δώσει ξεκούραση τόσο στο μάτι όσο και στο νευρικό σύστημα και, αφετέρου, θα διευκολύνει την ενημέρωση του εσωτερικού λόγω μικρών λεπτομερειών..

Δεδομένου ότι το πορτοκαλί είναι κοντά στο μπορντό, αυτοί οι τόνοι μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς μεταξύ τους. Δεδομένου ότι το πορτοκαλί είναι κοντά στο μπορντό, αυτοί οι τόνοι μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς μεταξύ τους.

Από ζεστούς τόνους, μπορούμε να προτείνουμε:

  • Γαλακτικός;
  • Καραμέλλα;
  • Μπεζ;
  • Ελεφαντόδοντο;
  • Βανίλια.

Γκρι-μπορντό κουζίνες και ένας συνδυασμός μπορντό κουζίνας με γαλάζιους τόνους θα είναι καλά.

Για κουζίνα σε αγροτικά στυλ – εξοχή ή Προβηγκία, θα είναι κατάλληλα μπροστινά έπιπλα ματ ηλικίας, ανοιχτά ράφια, ψάθινα καλάθια αποθήκευσης.

Πολύ συχνά, μια ποδιά μπορεί να δει στην κουζίνα: αυτή η λύση θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας Πολύ συχνά, μια ποδιά μπορεί να δει στην κουζίνα: αυτή η λύση θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας

Τα γυαλιστερά μπορντό μέτωπα, σε συνδυασμό με λεπτομέρειες χρωμίου, είναι κατάλληλα για τη δημιουργία κουζινών υψηλής τεχνολογίας. Παίρνουμε μια μπορντό γυαλιστερή πρόσοψη με μαργαριτάρι, γυάλινες πόρτες από ντουλάπια τοίχου και παίρνουμε ένα σετ ιδανικό για μια μοντέρνα ή art deco κουζίνα.

Μπορντό κουζίνες με άλλα ζωντανά χρώματα

Ο συνδυασμός του μπορντό και ενός άλλου φωτεινού χρώματος στο εσωτερικό της κουζίνας είναι κατάλληλος εάν υπάρχει ένα τρίτο, ήρεμο και ενοποιητικό. Επιτραπέζια, κουρτίνες, χαλιά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να γίνουν φωτεινές λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα, οι βασικοί τόνοι της ταπετσαρίας και της ποδιάς πρέπει να είναι ακριβώς ένα ενωτικό στοιχείο που ταιριάζει και με τα δύο επιλεγμένα χρώματα..

Το κύριο πράγμα είναι να μην το παρακάνετε με έντονα χρώματα, καθώς η αφθονία των φωτεινών χρωμάτων μπορεί να ενοχλήσει πολλούς ανθρώπους. Το κύριο πράγμα είναι να μην το παρακάνετε με έντονα χρώματα, καθώς η αφθονία των φωτεινών χρωμάτων μπορεί να ενοχλήσει πολλούς ανθρώπους.

Ο συνδυασμός του μπορντό με ένα άλλο φωτεινό χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας είναι μια τολμηρή απόφαση και απαιτεί προσεκτική σκέψη για να μην πάρει κακή γεύση στο τέλος. Επιπλέον, μια τέτοια λύση μπορεί να δώσει πολύ πλεονεκτικά σύνολα.

Ο συνδυασμός του μπορντό και του μπλε είναι ένας συνδυασμός πάθους και ηρεμίας. Δεδομένου ότι ο μπλε τόνος είναι μέρος του μπορντό, τα πάνε καλά μεταξύ τους. Τα έπιπλα από μπορντό και οι μπλε τοίχοι θα φαίνονται καλά όταν χρησιμοποιούνται για να απαλύνουν την αντίθεση των γκρίζων πάγκων και να διακοσμήσουν τις λεπτομέρειες.

Ο συνδυασμός μπλε, μπορντό και ανθρακί, μπλε, μπορντό και κρέμα φαίνεται ενδιαφέρον.

Ένας πανηγυρικός, φωτεινός και ασυνήθιστος συνδυασμός μαύρου, μπορντό, μπλε ή μαύρου, μπορντό, μπλε.

Ο συνδυασμός μπορντό-κίτρινο θα δημιουργήσει μια ρομαντική, φθινοπωρινή ατμόσφαιρα Ο συνδυασμός μπορντό-κίτρινο θα δημιουργήσει μια ρομαντική, φθινοπωρινή ατμόσφαιρα

Το μπορντό και το κίτρινο είναι ένας τολμηρός και ζωντανός συνδυασμός, αλλά δεν είναι προσχηματικός, εντυπωσιακός, επειδή είναι ένας φυσικός συνδυασμός, αυτά είναι τα χρώματα του φύλλου του φθινοπώρου.

Μπορντό και χρυσός

Βουργουνδία με χρυσό – αυτές είναι ενώσεις με βασιλικές ιδιότητες, με εραλδικά σύμβολα. Αυτός είναι ο πιο εντυπωσιακός και ξεκάθαρος ισχυρισμός πολυτέλειας. Μια τέτοια κουζίνα πρέπει να είναι βασιλική σε μέγεθος και στυλ και διακόσμηση. Αυτός ο συνδυασμός είναι περισσότερο για τραπεζαρία, σαλόνι, παρά για κουζίνα. Έπιπλα αντίκες, πορσελάνη αντίκες, νεκρές φύσεις σε βαριά χρυσά πλαίσια θα είναι κατάλληλα εδώ.

Ο συνδυασμός μπορντό και χρυσού είναι καθολικός: μπορεί να φαίνεται τόσο μοντέρνος όσο και αριστοκρατικός. Ο συνδυασμός μπορντό και χρυσού είναι καθολικός: μπορεί να φαίνεται τόσο μοντέρνος όσο και αριστοκρατικός.

Εάν η κουζίνα και η τραπεζαρία με έπιπλα αντίκες συνδυάζονται σε ένα ενιαίο δωμάτιο, τότε το μπορντό σετ κουζίνας είναι ίσως το μόνο σχέδιο χρωμάτων που δεν μπορεί να καταστρέψει αυτή την αριστοκρατική εμφάνιση.

Το μπορντό σετ κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σχεδίων κουζίνας σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ..

Σχεδιασμός κουζίνας σε μπορντό χρώμα (βίντεο)

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ματ ή γυαλιστερή επιφάνεια των προσόψεων, τον συνδυασμό χρωμάτων και την ογκομετρική αναλογία τους, να επιλέξετε την κατάλληλη διάταξη επίπλων για το επιλεγμένο στυλ και γραμμική ή γωνιακή διάταξη των επίπλων, να αποφασίσετε για τη διακόσμηση του τοίχου και, ιδιαίτερα, επιλέξτε ποια ταπετσαρία πρέπει να ληφθεί: απλή ή με στολίδι., μαζέψτε υλικά ποδιάς, υφάσματα, αξεσουάρ. Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου μπορντό σχεδιασμού κουζίνας, είναι σημαντικό να κάνετε το εσωτερικό πλήρες και κομψό και ταυτόχρονα εύκολα ανανεώσιμο, προκειμένου να αποφευχθεί η επίδραση της συναισθηματικής κόπωσης, η οποία είναι επικίνδυνη για τις αποχρώσεις του κόκκινου..

Βουργουνδία σχεδιασμός κουζίνας (εσωτερική φωτογραφία)