Σχεδιασμός κουζίνας 20 τ. m: ζωνώνουμε σωστά την περιοχή

Διάταξη νησιού στην κουζίνα 20 τ. m είναι μια από τις πιο ορθολογικές και κομψές λύσεις Διάταξη νησιού στην κουζίνα 20 τ. m είναι μια από τις πιο ορθολογικές και κομψές λύσεις Μια μεγάλη κουζίνα είναι ένα πραγματικό δώρο για την οικοδέσποινα. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πώς να τοποθετήσετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και έπιπλα. δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν πρέπει να μεταφέρετε την τραπεζαρία στο σαλόνι. Η κουζίνα των 20 μέτρων γίνεται η καρδιά του σπιτιού – ένα μέρος όπου όλοι μαζεύονται σε ένα τραπέζι. Υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Αλλά ο σχεδιασμός του πρέπει να μελετηθεί έτσι ώστε να μην υπάρχει αίσθημα κενού και απώλεια χώρου, καθώς επίσης και η οικοδέσποινα να είναι άνετη να κινείται γύρω του ενώ μαγειρεύει..

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Οι μεγάλες κουζίνες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση, τα έργα πρέπει να είναι, πρώτα απ ‘όλα, εργονομικά: κατά την ανάπτυξη της διάταξης επίπλων και εξοπλισμού, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι πιο ορθολογικές κινήσεις στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν τα έπιπλα και οι συσκευές τοποθετηθούν πολύ μακριά, η οικοδέσποινα θα κουραστεί να μετακινείται πολύ συχνά από τη σόμπα στο ψυγείο ή το τραπέζι κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ταυτόχρονα, η συμπαγής τοποθέτηση όλων των αντικειμένων σε ένα μέρος μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση κενού στην κουζίνα..

Η μεγάλη περιοχή της κουζίνας επιτρέπει στο σχεδιασμό της να χρησιμοποιεί όχι μόνο ανοιχτές αποχρώσεις, αλλά και σκοτεινές, χωρίς φόβο ότι το εσωτερικό θα γίνει οπτικά μικρότερο Η μεγάλη περιοχή της κουζίνας επιτρέπει στο σχεδιασμό της να χρησιμοποιεί όχι μόνο ανοιχτές αποχρώσεις, αλλά και σκοτεινές, χωρίς φόβο ότι το εσωτερικό θα γίνει οπτικά μικρότερο

Ως εκ τούτου, στην κουζίνα των 20 μέτρων, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες τεχνικές:

  • χωρισμός σε διαφορετικές λειτουργικές περιοχές.
  • διαμονή σε νησί – κουζίνα νησί?
  • οργάνωση της κουζίνας-τραπεζαρίας.

Νησί κουζίνας

Η διάταξη της κουζίνας με τη μορφή νησιού σε ένα μεγάλο δωμάτιο είναι σχεδόν πάντα συμφέρουσα και ενδιαφέρουσα. Η μετακίνηση του χώρου εργασίας στο κέντρο της κουζίνας φαίνεται κομψή και μοντέρνα και δημιουργεί έναν εργονομικό χώρο στον οποίο μπορείτε να εργαστείτε άνετα. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος εργασίας γίνεται ο κυρίαρχος του δωματίου..

Στο νησί της κουζίνας, μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο τον πάγκο της περιοχής εργασίας ή μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σόμπα εκεί - αυτό θα σας επιτρέψει να τακτοποιήσετε όλα τα στοιχεία εργασίας σε ένα μέρος, το οποίο θα έχει ευεργετική επίδραση στην ευκολία χρήσης Στο νησί της κουζίνας, μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο τον πάγκο της περιοχής εργασίας ή να εγκαταστήσετε μια σόμπα εκεί – αυτό θα σας επιτρέψει να τακτοποιήσετε όλα τα στοιχεία εργασίας σε ένα μέρος, το οποίο θα έχει ευεργετική επίδραση στην ευκολία χρήσης

Περιμετρικά του δωματίου μπορούν να τοποθετηθούν ντουλάπια τοίχου, σετ κουζίνας, ψυγείο, νεροχύτης. Ταυτόχρονα, στο κέντρο του δωματίου, μπορείτε να οργανώσετε διάφορα στοιχεία με τη μορφή ενός νησιού:

  • μέρος του σετ κουζίνας.
  • χώρος εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζιού εργασίας, σόμπα.
  • μετρητής μπαρ.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι, πρώτα απ ‘όλα, πολύ πρακτικός. Ο χώρος εργασίας, τοποθετημένος στο κέντρο, μειώνει την κίνηση της οικοδέσποινας από τη σόμπα στα ντουλάπια, το τραπέζι, το ψυγείο. Επίσης, στο κέντρο, μπορείτε να τοποθετήσετε σύγχρονες κατασκευές για την αποθήκευση πιάτων – ράφια καρουζέλ, θήκες για ποτήρια και φλιτζάνια. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα απαραίτητα σκεύη θα είναι πάντα στο χέρι και ταυτόχρονα, η κουζίνα θα φαίνεται πολύ μοντέρνα..

Σημαντικό: εάν το διαμέρισμα είναι στούντιο, τότε η νησιωτική διάταξη του εξοπλισμού μπορεί να είναι ακατάλληλη. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μετρητή μπαρ ως νησί. Σε αυτή την περίπτωση, το διαμέρισμα στούντιο θα αποκτήσει την απαραίτητη ζώνη. Ταυτόχρονα, ο πάγκος μπαρ θα μπορεί να λειτουργεί ως χώρος τραπεζαρίας και αποθήκευσης πραγμάτων..

Τραπεζαρία κουζίνας

Ο μεγάλος χώρος των κουζινών απλώς υποδηλώνει την ιδέα να φτιάξετε μια τραπεζαρία εδώ. Σε αυτή την περίπτωση, το σαλόνι παραμένει ένα δωμάτιο χαλάρωσης και όλες οι γιορτές μεταφέρονται στο έδαφος της κουζίνας της τραπεζαρίας..

Η τραπεζαρία πρέπει να είναι κατάλληλα επιπλωμένη. Για αυτό, επιλέγεται μια πλήρης τραπεζαρία, η οποία περιλαμβάνει τραπεζαρία και καρέκλες στο ίδιο στυλ..

Μια ήδη μεγάλη κουζίνα 20 τ. m μέτρα μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω συνδυάζοντάς το με το σαλόνι και οργανώνοντας μια τραπεζαρία εκεί. Αυτή η λύση είναι συνήθως αρεστή στους περισσότερους ανθρώπους. Μια ήδη μεγάλη κουζίνα 20 τ. m μέτρα μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω συνδυάζοντας το με το σαλόνι και οργανώνοντας μια τραπεζαρία εκεί. Αυτή η λύση είναι συνήθως αρεστή στους περισσότερους ανθρώπους.

Οι πίνακες μπορούν να είναι οβάλ, στρογγυλοί, ορθογώνιοι. Αλλά για κουζίνα τραπεζαρίας, οβάλ και στρογγυλά είναι κατάλληλα. Βρίσκονται συνήθως στο κέντρο του δωματίου. Ένα σετ κουζίνας και οικιακές συσκευές τοποθετούνται κατά μήκος της περιμέτρου της κουζίνας..

Σημαντικό: Μια τραπεζαρία κουζίνας μπορεί επίσης να οργανωθεί σε ένα διαμέρισμα στούντιο. Η μετακίνηση του τραπεζιού στην κουζίνα από το σαλόνι ανακουφίζει το υπόλοιπο σπίτι και κάνει το στούντιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Σε αυτή την περίπτωση, το στούντιο μπορεί να επισημανθεί επιπλέον με ένα βάθρο – η κουζίνα ανεβαίνει μερικά εκατοστά και το στούντιο μοιάζει με δύο ξεχωριστά δωμάτια.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας της τραπεζαρίας πρέπει να βασίζεται στην επιλογή επίπλων στο ίδιο στυλ. Μια τραπεζαρία που είναι ασύμφωνη σε στιλ με ένα σετ επίπλων είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν πρόκειται για διαμέρισμα στούντιο. Αλλά εδώ προκύπτει μια άλλη απόχρωση – το τραπέζι πρέπει να συνδυάζεται με στυλ όχι μόνο με το σετ κουζίνας, αλλά και με τα έπιπλα στο σαλόνι..

Παραδείγματα κουζίνας-τραπεζαρίας 20 τ. m (συλλογή φωτογραφιών)

Φωτισμός κουζίνας

Ο μεγάλος χώρος κουζίνας απαιτεί ειδικό φωτισμό. Για μικρές κουζίνες μεγέθους 6-10 μέτρων, μια πηγή φωτισμού είναι αρκετά – κατά κανόνα, ένας κεντρικός πολυέλαιος.

Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχικό στοιχείο. Για παράδειγμα, η χρήση φώτων οροφής με εσοχή που γεμίζουν την κουζίνα με ένα ευχάριστο απαλό φως. Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχικό στοιχείο. Για παράδειγμα, η χρήση φώτων οροφής με εσοχή που γεμίζουν την κουζίνα με ένα ευχάριστο απαλό φως.

Για ένα μεγάλο χώρο, μια μόνο πηγή φωτός δεν είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζεται επίσης ζώνη φωτός, στην οποία βασίζεται ο σχεδιασμός. Για γενικό φωτισμό, χρησιμοποιείται ένας κεντρικός λαμπτήρας, ο οποίος, κατά κανόνα, τοποθετείται πάνω από την τραπεζαρία ή ένα στοιχείο νησιού..

Ο χώρος εργασίας επισημαίνεται με φωτισμό σημείου. Οι προβολείς τονίζουν την περιοχή εργασίας φωτίζοντας ταυτόχρονα την περιοχή εργασίας. Εάν πρόκειται για στούντιο, τότε ο φωτισμός σημείου σάς επιτρέπει να αναδείξετε επιπλέον την περιοχή της κουζίνας και να τη διαχωρίσετε από τον γενικό χώρο του σπιτιού..

Επικαλυμμένα έπιπλα στην κουζίνα

Σε μεγάλες κουζίνες, μπορείτε να οργανώσετε με ασφάλεια έναν χώρο αναψυχής. Ακόμα περισσότερο, θα είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί ένας χώρος ύπνου εδώ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για διαμερίσματα ενός δωματίου, όπου το σαλόνι παίζει επίσης το ρόλο ενός υπνοδωματίου και υπάρχουν πολλά μέλη της οικογένειας. Σε αυτή την περίπτωση, μια μεγάλη κουζίνα θα παίξει το ρόλο ενός επιπλέον υπνοδωματίου, για παράδειγμα, για ένα παιδί ή ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας..

Σχεδιασμός κουζίνας 20 τ. m σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μαζικά έπιπλα σε αυτό. Πρέπει οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα. τοποθετώντας έναν μαλακό καναπέ στην κουζίνα Σχεδιασμός κουζίνας 20 τ. m σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μαζικά έπιπλα σε αυτό. Πρέπει οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα. τοποθετώντας έναν μαλακό καναπέ στην κουζίνα

Για να οργανώσετε ένα κρεβάτι, χρησιμοποιούνται συρόμενοι καναπέδες και πτυσσόμενες καρέκλες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να οργανώσετε ένα κομψό σχέδιο κουζίνας – τη μέρα που διπλώνεται, ένας καναπές ή πολυθρόνες αποτελούν μια γωνιά χαλάρωσης για μια οικογένεια και τη νύχτα μετατρέπονται σε υπνοδωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στην πολυθρόνα..

Για να επισημάνετε οπτικά την περιοχή αναψυχής, μπορείτε να διακοσμήσετε αυτό το μέρος της κουζίνας με διαφορετικό τρόπο – με ταπετσαρίες σε αντίθεση χρώματος, κουρτίνες, διακοσμητικό γύψο. Αυτός ο σχεδιασμός θα φανεί υπέροχος.

Ζώνη στην κουζίνα

Ζώνη στην κουζίνα 20 τ. m σας επιτρέπει να οργανώσετε έναν μεγάλο χώρο με μεγαλύτερη αρμοδιότητα. Επιπλέον, ο οπτικά ζωνοποιημένος χώρος φαίνεται πιο ελκυστικός. Ζώνη στην κουζίνα 20 τ. m σας επιτρέπει να οργανώσετε έναν μεγάλο χώρο πιο αρμόδια. Επιπλέον, ο οπτικά ζωνοποιημένος χώρος φαίνεται πιο ελκυστικός.

Μεγάλες κουζίνες 20 τ. m μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικές λειτουργικές περιοχές. Τα ακόλουθα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο οριοθέτησης:

  • έπιπλα;
  • μετρητής μπαρ?
  • εξέδρα;
  • φωτισμός.

Ο χώρος εργασίας μπορεί να βγει στο βάθρο, διαχωρίζοντας έτσι τον χώρο μαγειρέματος από την τραπεζαρία και τον χώρο αναψυχής. Ομοίως, μπορείτε να επισημάνετε οπτικά ζώνες χρησιμοποιώντας διαφορετικές υφές και χρώματα υλικών φινιρίσματος – ταπετσαρία, δάπεδο, σοβάδες.

Οι πάγκοι μπαρ, τα ράφια, οι μαλακές γωνίες χρησιμοποιούνται ως έπιπλα ζωνών..

Σχεδιασμός κουζίνας 20 τ. m σε ιδιωτικό σπίτι (οδηγός βίντεο για εργασία)

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο, όπου θα δείτε πώς να εξοπλίσετε μια μεγάλη κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι:

συμπέρασμα

Ο σχεδιασμός ενός μεγάλου σαλόνι κουζίνας αναπτύσσεται με βάση το δικό σας γούστο και την έννοια της λειτουργικότητας. Για να κάνετε τον χώρο άνετο και αισθητικό, είναι καλύτερο να κάνετε ένα έργο κουζίνας σε χαρτί ή σε πρόγραμμα υπολογιστή. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πώς θα φαίνονται όλα στην πραγματικότητα και να κάνετε προσαρμογές εάν είναι απαραίτητο..

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τη συλλογή βίντεο, όπου θα δείτε έτοιμες λύσεις για την κουζίνα σας:

Σχεδιασμός κουζίνας σαλονιού 20 τ.μ. (εσωτερική φωτογραφία)