A lakásfelújítás egyszerű és egyszerű: a padló csiszolása

A padló csiszolása barkácsolás A padló csiszolása barkácsolási eljárás A fa padló praktikus, esztétikus és környezetbarát. A fapadló csiszolása kötelező előkészítő munka, amely után a bevonatot színezik, védőanyaggal bevonják és kihasználják. A legtöbben szakemberekhez fordulnak, de a táblákat saját kezűleg is csiszolhatja..

Saját szerelő: saját maga csiszolja a fapadlót

Azoknak, akik úgy döntenek, hogy saját maguk csiszolják a fapadlót vagy a parkettát, meg kell szerezniük egy bizonyos szavak halmazát, nem tehetnek improvizált eszközökkel. Alternatív megoldásként bérelheti a szükséges felszerelést.

A mesternek szüksége lesz rá:

 • Ciklus;
 • Szalag- és kézi őrlők;
 • Különböző sűrűségű és hársú csiszolópapír (speciális papír tépőzáras darálóhoz);
 • Lakk;
 • Henger vagy ecset (lakk felhordásához).

Csináld magad a padló polírozásának folyamata Csináld magad a padló polírozásának folyamata

Külön kívánság szerint színezőt is vásárolhat, ha sötétíteni szeretné a bevonatot, valamint gittet, ha látható repedések vannak a padlón, amelyeket el kell távolítania.

A nehezen hozzáférhető helyeken végzett munkához kézi csiszológépre lesz szüksége. A szalagcsiszoló vásárlása drága, ezért a legjobb, ha bérelni kell egy padlócsiszolóból..

A csiszolópapír jelölések a lap hátoldalán megtekinthetők. Például a P24 jelzésű papírra van szükség a legegyenletlenebb padlókhoz vagy több rétegben festett bevonathoz. A P100 vagy P80 a szösz eltávolítására szolgál, amikor a polírozás az utolsó szakaszban van..

A táblák csiszolása: szerszámok és berendezések a munkához

Minden padlótípusnak saját csiszolóberendezése van.

Például, ha rönkre fektetett fapadlót kell polírozni, akkor dob típusú berendezésre lesz szüksége. Elég nehéz, nem alkalmas vékony padlóburkolatokhoz.

Minden padló típusnak saját csiszolóberendezése van Minden padlótípusnak saját csiszolóberendezése van

Vannak más típusú berendezések is:

 • Felületcsiszolás (parkettával való munkához). Két alfajra oszlik – nagy területtel való munkavégzéshez és kézi.
 • Szalag (a padlófelület előzetes lekaparására szolgál);
 • Rezgés (normál fa padlóval való munkavégzéshez).

Egy közönséges sziromkarikás daráló megment, ha nem tud drága felszerelést beszerezni. Parkettával való munkavégzésre is alkalmas. Hosszabb ideig tart, de a befejezés ugyanolyan jól fog kinézni..

Nyelv és barázda padlójának csiszolása: szakaszos munka

Ha a megvásárolt barázdált padlót lepedőolaj- és lakkréteggel kell lefedni, akkor ezen munkálatok előtt le kell csiszolni a deszkákat. Akkor is köszörülnie kell a táblákat, amikor második életet kell lehelnie a régi padlóba. Ezt az eljárást ciklusnak nevezik..

Csiszolt nyelv és horony padló Csiszolt nyelv és horony padló

Kaparás – a régi fedőlakk és fa eltávolítása.

Kaparás után a táblákat ismét antiszeptikus szerekkel kezelik..

Munka előtt: Felület előkészítése és óvintézkedések

Először is gondoskodnia kell a biztonságról. Különleges berendezésekben van értelme.

A munka megkezdése előtt a helyiséget meg kell tisztítani a bútoroktól, textíliáktól és egyéb díszítő elemektől. A munka megkezdése előtt a helyiséget meg kell tisztítani a bútoroktól, textíliáktól és egyéb díszítő elemektől.

Ugyanis:

 • Gázmaszk;
 • Védőszemüveg;
 • Füldugó vagy fejhallgató;
 • Kesztyű.

A munka megkezdése előtt meg kell szabadítani a szobát a bútoroktól, textíliáktól és egyéb díszítő elemektől. A szegélylécek is levehetők. A táblák tiszták legyenek, a korhadtakat újakra kell cserélni. A padlót építőipari porszívóval tisztítják.

Ha az egyik szobában munkát végez, nedves ronggyal kell felakasztania a belső ajtót, hogy a por ne kerülhessen a ház más részeibe, még akkor sem, ha professzionális parkettacsiszolót használnak, porzsákkal felszerelve.

Első szakasz: a padló kaparása

Az első lépés a gép csiszolópapírral való feltöltése. A daráló dobjába egy P40 jelzésű durva szemcsét helyeznek. A berendezés bekapcsolásakor kissé feléd dől, hogy a csiszolóanyag ne rontsa el a táblákat. Csiszolja a padlót a szoba sarkából kiindulva, mozgassa átlósan a szemközti sarokba. Minden alkalommal, amikor a gépet elfordítják, a gépet kissé fel kell emelni. Az új sort 10 cm -rel az előző helyen kell elhelyezni.

A padló kaparása - egyszerű és hatékony folyamat csiszológép segítségével A padló kaparása – egyszerű és hatékony folyamat csiszológép segítségével

Ha nincs tapasztalata csiszológépben, nehogy lyukakat készítsen a parkettában, és ne rontsa el a fát, a legjobb, ha rétegelt lemezeken gyakorol..

A szoba sarkai, az elemek alatti helyek és a lépcsők manuálisan gyalulhatók meg ciklusokkal, darálóval vagy csiszolórúddal. Minden fázis után a faport porszívóval távolítják el.

Második szakasz: csiszolás

A következő lépést úgy kell kezdeni, hogy a csiszolópapírt kicseréli a P60 jelzésű közepes szemcsés papírra. Szükséges az egységgel a fatermés irányába mozogni, vagyis most át kell lépni a szobán.

A padlócsiszolást speciális géppel végezzük, a felület előzetes előkészítése után A padlócsiszolást speciális géppel végezzük, a felület előzetes előkészítése után

A daráló nagy mennyiségű áramot fogyaszt (akár 2,5 kW / h). A vezetékeket és az automatákat fel kell készíteni az ilyen terhelésre..

Ezután a felületet ismét megtisztítják a portól. A folyamat során a csiszolóanyag gyakran elhasználódik, azt időben ki kell cserélni. A berendezés motorját csak mozgásban kapcsolják be vagy ki, különben nyomok maradnak a felületen. Nem állhat le a gép bekapcsolt állapotában..

Testamentum szakasz: csiszolás befejezése

A dobban lévő papírt finom papírra cserélik (P80 vagy P100 jelölés). A mozgás szintén a saroktól indul átlósan, a helyiség mentén és keresztben. A deszka padlójának (nem a hornyos táblák) csiszolása után a felület gitt.

Befejezési folyamat Befejezési folyamat

A kész bevonatot megtisztítják a portól és törmeléktől, majd lakkoznak. Az első réteg még aznap felvihető. Általában 2-3 réteg lakkot visznek fel egy fapadlóra vagy parkettára. A polírozott felület frissnek és frissnek tűnik.

DIY javítás: hogyan kell csiszolni a fát kézzel

Saját kezével frissítheti a fapadló megjelenését drága berendezések használata nélkül.

A munkához szüksége van:

 • Csiszolópapír;
 • Csiszolópapír;
 • Egy pár kéz vagy láb (akik csiszoláshoz szoktak);
 • Ciklus. Ez az eszköz nem olcsó, ezért gondoskodni kell arról, hogy ne sikertelen legyen, és időben meg kell élezni a vágóélet.

A technológia egyszerű. A felület megszabadul a belső tárgyaktól, a padlólapok leszerelésre kerülnek. Megszabadulnak a padló védőburkolatától.

A fát kézzel csiszolhatja csiszolópapírral. A fát kézzel csiszolhatja csiszolópapírral.

A padlót ellenőrizni kell, hogy nincsenek -e kiálló csavarok vagy szögek. Ha vannak ilyenek, azokat fába kell fulladni. A régi parketta felújításához ellenőrizni kell a szerszámokat. Győződjön meg arról, hogy megfelelően vannak csavarozva az alaphoz..

Durva csiszolóanyaggal történő csiszolás után a táblákon vagy a parkettacsíkokon lévő repedések gitt. És akkor elkezdik befejezni a padlót..

Fa padlócsiszoló: tippek a választáshoz

Nincs univerzális csiszolóberendezés. Az egyes típusú darálók előnyeit és hátrányait csak az egységgel való munka során értékelheti.

Az eljárás jellemzőitől függően meg lehet különböztetni ennek az elektromos berendezésnek a fő típusait..

A fapadló csiszológépe többféle lehet A fapadló csiszológépe többféle lehet

A darálók azok:

 1. Szalaggal. Nagy sík felületek csiszolására használják. Alkalmas fa, műanyag és fém megmunkálásához. A folyamat hasonló a tartály vagy a traktor vágányának mozgatásához. A hiányosságok közül megkülönböztethető a sarkok feldolgozásának lehetetlensége..
 2. Rezgőcsiszolók. Ez különbözik az előző géptől a koptató rögzítőelemben (az egység alapjához képest). A működés elve a rezgésen alapul.
 3. Különc. A gépek hasonlóak a vibrációs csiszolókhoz, de különböznek a csiszolóelemekben (nem téglalap alakúak, hanem kerekek). A platform nemcsak rezeg, hanem a tengelye körül is forog.
 4. Szögcsiszolók. A daráló képes bármilyen felület sík és ívelt csiszolására. A padlóval azonban nehéz dolgozni..

Csináld a saját kezű fapadlócsiszolást (videó)

Bármelyik típusú darálót is választja, a berendezés fő előnye a rögzített bekapcsológomb jelenléte lesz. Így a technikusnak nem kell folyamatosan nyomnia a gombot a felület csiszolása közben. Az egység kiválasztásának egyéb előnyei közül érdemes megjegyezni a nagy teljesítményt, a kis súlyt, a gép zökkenőmentes indítását, a több sebesség jelenlétét.