Takarítás, mosoda és az amerikaiak mindennapi élete: 9 zseton, amelyet el kell fogadni … vagy nem?

Hogyan takarítják, szervezik mindennapjaikat és otthonaikat az amerikaiak? Csakúgy, mint bármely más ország lakói – különböző módon. Az amerikai életmód közös nevezőre hozása egyrészt nehéz, másrészt hálátlan, mert túl sok tényező befolyásolja gazdaságunk működését. Sok függ a földrajztól és az éghajlattól, a jövedelemtől és az iskolázottságtól, az életkortól és az ízléstől. Például a szegény “egyemeletes Amerika” képviselőinek mindennapi szokásai nagyon különböznek a luxus kastélyok tulajdonosainak szokásaitól. Vagy mondjuk a lakóházakban élő new yorkiak megtisztítása a Los Angeles -i lakosoktól. És mégis megkülönböztethetők a ház rendjének közös vagy közös “amerikai” vonásai. Egyébként néhányat örökbe kell fogadni, és valamit szórakoztató tényként kell figyelembe venni..

1. A legtöbb amerikai kézi porszívóval porszívózik

A legtöbb amerikai sokáig porszívózott, porszívózott, és úgy tűnik, kizárólag függőleges porszívóval fog porszívózni. Egy ilyen eszköznek megvannak az előnyei, de súlya 4-6 kg (a régebbi generációs modellek még nagyobb súlyúak), ami a tisztítást kínzássá változtatja. Ez különösen meglepő, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a legnépszerűbb padló az Egyesült Államokban a szeszélyes szőnyeg (nagyjából, mint a linóleum Oroszországban).

Figyelemre méltó, hogy a számunkra ismerős konténer típusú porszívókat Amerikában is forgalmazzák, de ezekre nincs igény. Az amerikaiak inkább “különc európai önelégültségnek” tekintik őket.

Az álló porszívók ára 50 dollártól kezdődik

2. Bármilyen tisztázatlan helyzetben az amerikaiak eldobható törlőkendőt használnak

Az amerikaiak az egyszer használatos törlőkendők igazi rajongói, és napi és heti tisztításra is használják őket. Például még néhány óvodában is nedves törlőkendővel mossák a padlót. A padlótisztító törlőkendőkön kívül (egyszer használatos lábtörlőként a mophoz rögzítve) sok más típusú eldobható törlő is létezik. Ezek szárazak és nedvesek, papír és nem szőtt anyagok, vízvezeték- vagy konyhai felületekhez, por vagy fertőtlenítés, üveg, fa, csempe, acél, fa és bőr, sőt ecetben és illóolajokban áztatott szerves törlőkendők is. Nagyon kényelmes, gyors és higiénikus – nincs szükség rongyok mosására és öblítésére. Másrészt a szalvéták (különösen a nem szőtt anyagokból készült) iránti rajongás nem túl ésszerű környezetvédelmi szempontból..

3. A “kosár módszer” a napi vagy heti takarítás kötelező része

Láthatta filmekben vagy tévéműsorokban, hogyan takarít a háziasszony, kosárral mozog a házban, és gyűjti a dolgokat vagy ruhákat. Ez a technika nagyon népszerű Amerikában, és még saját nevet is kapott “kosár módszer”. Javasoljuk, hogy vegye figyelembe, és vegye be a napi és heti takarítási ciklusba..

kosár

4. A kamra az igazi amerikai otthon szerves része

Az amerikaiak másik nemzeti sajátossága az a szokás, hogy hetekkel előre felhalmozzák az élelmiszereket. Például az egymás melletti kétajtós hűtőszekrények sehol nem olyan népszerűek, mint az Egyesült Államokban..

Ebben a fényképválasztékban láthatja, milyen a nagy és a kis kamra..

5. Hasznos életcél az amerikaiaktól – tárolás megszervezése sok tálcával, kosárral, konténerrel és tálcával

Az amerikaiak ugyanazokat a kamrákat, hűtőszekrényt, öltözőket, használati tárgyakat, állványokat szervezik a garázsokban mindenféle doboz, tálca, kosár, konténer és tálca segítségével. Ezt az amerikai szokást érdemes figyelembe venni, mivel valóban segít fenntartható otthon kialakításában..

6. Lemezek rugalmas szalaggal és csak

Az amerikaiak szeretik, ha a lepedőket nagyon szorosan és szépen beteszik, ezért csak illeszkedő lapokat használnak..

7. Az amerikaiak csak folyékony mosószerekkel mosakodnak és mosószárító lapokat használnak.

Az amerikaiak nem mosóporral, hanem folyékony termékekkel mosakodnak; az öblítőszer helyett speciális szalvétákat használnak, amelyek lágyítóval vannak átitatva – a szárító dobjába kerülnek a mosott ruhaneművel együtt. Ennek eredményeként a ruha puha és kellemes aromát kap, kevésbé gyűrődik. Egyébként a szárítógépekről. Szinte minden magánházban megtalálhatók, és nagyban megkönnyítik az amerikaiak életét, szinte megszabadítva őket attól, hogy szárazra kell akasztaniuk a dolgokat, valamint a ruhák és ágyneműk vasalásától..

8. Hulladék aprító – nélkülözhetetlen technika a mosogatógéppel és a porszívóval

Az ártalmatlanítót (más néven “újrahasznosító”, “szemét aprító”) Amerikában találták ki, és itt van a legnagyobb kereslet. Az amerikaiak egyszerűen nem tudják elképzelni az életet nélküle! Ez az eszköz a szemetes mellett a mosogató és a csatorna közé van felszerelve, és lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással őröljön szerves anyagokat, például zöldséghéjat és tojáshéjat, majd engedje őket egy csőbe..

9. “Lusta Susan” tálca – a titkos kulcs a kényelmes és kompakt tároláshoz mélyszekrényekben és így tovább

Hogy Amerikában miért nevezik a kerek lemezjátszókat és tálcákat “lusta Susan” -nak, az amerikaiak nem tudják biztosan. Sokan azonban használják ezt a szervezőt konyhai szekrényeikben, fűszereket, olajpalackokat és szószokat tárolnak rajtuk, a fürdőszobában krémeket és kozmetikumokat, a háztartási blokkban pedig tisztítószereket tárolnak. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tálca forog, könnyebben hozzáférhet a dolgokhoz, kompaktan és szépen tárolják.