“Szeretem a rózsaszín kanapét, de a ház szíve a konyha!” – túra Alexander Rogov lakásába

Tavaly Alexander Rogov stylist és TV -műsorvezető 130 nm -es új lakásba költözött. méter. A lépés oka súlyos volt – a divatguru régi lakásában már nem volt hol tárolni a ruhákat..

Minden spontán és gyorsan történt – egy napon Alexander meglátott egy új lakótelep hirdetését, érdeklődni kezdett, és habozás nélkül három lakást vásárolt, hogy aztán egy tágas lakást egyesítsen. A helyzet az, hogy a ház hozzáférhetett a tetőhöz, és a legfelső emeleten volt – minden, amiről a stylist álmodott..

tető

Alexander elmondta, hogy a lakás felújítása némileg késett, és körülbelül 1,5 évet vett igénybe.

A tulajdonostól történő vásárlás után csak egy kétség merült fel – mi van, ha minden nem illik? Végül is három különálló lakást az egyesülés előtt nehéz volt elképzelni egyetlen térként. A lakásfelújítással kapcsolatos összes probléma megoldásához Rogov felbérelte Anna Kolpakova-Sanasaryan tervezőt, akinek munkáját régóta szemügyre vette az Instagramon. Anna szerint nagyon egyszerűnek bizonyult a sztárstílussal való együttműködés, mert pontosan tudta, mit akar. Az egyetlen nehézséget az öltöző tervezése jelentette, mert annak nemcsak a tulajdonos összes ruháját kellett elférnie, hanem funkcionálisnak és ugyanakkor gyönyörűnek is kellett lennie. Ennek eredményeként a lakás teljes területének egyharmadát erre a szobára osztották ki, és a nagyobb kényelem és kapacitás érdekében egy partícióval két zónára osztották, amelyek mentén további szekrényeket építettek. Az egyik zóna közepén a tervező egy szigetet helyezett el a kiegészítők tárolására, és a cipők, táskák és könnyű dolgok tárolására szolgáló állványok is ide települtek..

ruhásszekrény

A második öltözőterület felsőruházat, utcai és hosszú ruhák tárolására szolgál. A mosókonyha mosó- és szárítógéppel (Electrolux Perfect Care) rendelkezik. Alexander biztosítja, hogy nagyon kényelmesen alakult: a forgatás után a dolgok ott moshatók, száríthatók és vasalhatók..

mosoda

A lakás tervezése során felmerült egy második kérdés – milyen helyet kell adni két ablaknak, amelyek hozzáférnek a tetőhöz? A megoldást az enfilade elrendezésnek köszönhetően találták meg. Ez úgy van kitalálva, hogy a tetőre mehet úgy, hogy végighalad a folyosón az ablakok mentén, és nem kerül be a lakás hátsó részébe. És annak érdekében, hogy a nappali fény bejusson a hálószobába és az öltözőbe, úgy döntöttek, hogy a válaszfalakat üvegből készítik.

folyosó és hálószoba

A folyosó töredéke, jobb oldalon a hálószoba

a folyosó

A folyosó végén öltöző található, előtte pedig kijárat a tetőre

A hálószoba távolsága az öltözőtől nem tűnik kényelmetlennek a tulajdonos számára. Éppen ellenkezőleg, szeret köntösben szennyezni a folyosón..

hálószoba

Hálószoba belső

hálószoba

Érdekes tény: Alexander Rogov lakásában csak két ajtó van – a fürdőszobába és a vendég fürdőszobába. Emiatt az egész teret egynek érzékelik, mintha mind a hat ablaktól levegővel és fénnyel telítenék meg..

nappali

Az apartman közepén egy nappali-konyha található. Itt a fő vizuális akcentus a kanapé, ultra divatos poros rózsaszín árnyalatban. Alexander szerint azonban nem a trendeknek való megfelelés a célja. Kiderült, hogy rózsaszín kanapéról álmodozott jóval azelőtt, hogy ez az árnyék népszerű lett..

kanapé

A kanapé minden kényelme és szépsége ellenére minden házibuli és összejövetel nem a nappaliban zajlik. A tulajdonos a konyhát tartja a ház szívének.

konyha

konyha

szarvak

Egy másik szórakoztató tény Alexander Rogov lakásáról: a második lakó – egy Cat nevű macska – igényeit figyelembe véve tervezték. Így például külön bejáratot biztosítanak a vendég fürdőszobába, ahol a tálcája található (lásd az alábbi fotót).

vendég fürdőszoba

Vendég sanzuel macska bejárattal

macska

Lásd még:

Figyelemre méltó, hogy a tervező a szokásos gyakorlattal ellentétben 3D-s vizualizációk nélkül dolgozott, és csak hangulatos táblákat (úgynevezett “inspirációs táblákat”) használt, amelyeken olyan képeket gyűjtenek, amelyek közvetítik a jövő belső ötletét és részleteit. Anna elképzelése szerint egy ilyen lépés segített abban, hogy a belső tér élénk legyen, és ne szándékosan magazinszerű. Valójában Alexander szerint a vendégeknek mindig az a benyomásuk, hogy már régóta itt él. Igen, és ő maga is így gondolja, annak ellenére, hogy a ház szinte minden dolga új, és nem a régi lakásból hozták. „A belső tér olyan harmonikus, hogy nem is kellett megszoknom. Talán a titok az, hogy nem siettünk, bár kicsit késleltettük a folyamatot ” – magyarázza a tulajdonos..

fürdőszoba

Fürdőszoba belseje

előszoba

A csarnok töredéke