Hogyan lehet boldogabb otthon? 8 egyszerű ölelési stílus

Szociológiai kutatások szerint a legboldogabb emberek Finnországban, Norvégiában és Dániában élnek. És ez a hosszú és borongós telek és a csillagászati ​​adók ellenére. Mi olyan különleges a skandinávokban, amelyekben nincs? Kiderül, hogy a titok egyszerű – minden a … hygge -ről szól!

Konyha

Mi az a hygge? Lehet, hogy már hallott a Hygge -ről, egy újfajta életmód -koncepcióról és népszerű lakberendezési trendről, amelyet Mike Viking (a legnépszerűbb Hygge. A dán boldogság titka szerzője, a híres koppenhágai Institute for the Study Boldogság). Valójában a hygge ötlete a 18. században nyúlik vissza Dániában. Ez a furcsa szó nagyjából otthonosságot, kényelmet és jólétet jelent. Tehát mi ez a koncepció, és hogyan segít boldogsággal megtölteni otthonunkat?

A Hygge a nyugalom és a kényelem érzése vagy hangulata, amely boldogságérzetet teremt az életben. A Hygge az élet egyszerűsítésével jön létre, amikor értékeljük az apró örömöket, a családdal és a barátokkal való intimitás pillanatait, élvezzük az egyszerű örömöket egyedül magunkkal. A Hygge pillanatok bármikor megtapasztalhatók, például:

  • Homokvár építése a gyerekekkel;
  • A reggeli kávé ízlelgetése, a hóesés nézése az ablakon kívül;
  • Amikor a kutya elaludt a lábad előtt.

A skandináv boldogságfilozófia szerint ezek az öröm apró pillanatai teszik széppé életünket. Az ötlet az, hogy hagyjuk abba, távolodjunk el a rohanó fogyasztástól, a pénzért folytatott intenzív versenytől, és térjünk vissza valami természeteshez és valódihoz, legyen az akár szeretteinkkel való szocializáció, egészséges életmód vagy kézzel készített dolgok..

Íme 8 egyszerű módja annak, hogy otthonába hozza a hygge hangulatot.

Gyertyákat gyújtunk

A boldog dánok nagyon szeretik a gyertyákat, és nagy mennyiségben gyújtják meg őket hétköznap és ünnepnapokon. Talán ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a hangulatos légkör megteremtésének. Válasszon az egyszerű fehér gyertyák vagy az illatos gyertyák közül otthonába a további érzéki élvezet érdekében..

Gyertyák

Gyertyák az erkélyen

A kanapét és az ágyat takarókkal és takarókkal egészítjük ki

A dekoratív ágytakarók a Hygge legerősebb fegyverei, legyen az gyapjútakaró az ágyon vagy prémes köpeny a kanapén. Ön és családja bármikor élvezheti melegét, és egy kicsit boldogabbá válhat. A természetes anyagokból készült, puha tapintású texturált ágytakarók a legalkalmasabbak.

Párnák

Dobó párnák

Lehetetlen elképzelni a hygge belső teret párnák nélkül. Minél több, annál jobb! Válasszon olyan párnákat, amelyeket kellemes megérinteni, hogy az egyik típus kedvére tegye és felvidítsa..

Nappali belső tér

Szőnyegeket fektetünk

Hygge arról szól, hogy élvezni kell a pillanatot, és ezért azt a pillanatot olyasmivé változtatni, ami igazán jó érzéssel tölt el. Most mondd meg őszintén, szeretnél minden nap mezítláb sétálni egy puha, puha báránybőr szőnyegen? Ennek azonban nem kell báránybőrnek lennie. Bármilyen textúrájú és puha szőnyeget választhat. Jobb, ha előnyben részesítjük a természetes anyagokat, hogy közelebb érezzük magunkat a természethez.

Szőrme szőnyeg a hálószobában

Friss virágokkal és szobanövényekkel díszítjük a házat

A növények látványa kellemes a szemnek, a megszerzésük vagy elhagyásuk pedig a lelket. Így például amikor a földbe ásunk, újratelepítjük a növényeket, öntözzük őket, letöröljük a leveleket vagy permetezzük őket, mindig meditálunk egy kicsit, visszatérünk az eredethez és energiát kapunk. A virágvásárlás nem kevésbé kellemes, mint nézni őket. Például megörökítheti a Hygge pillanatát, ha egy csokor vadvirágot gyűjt egy közeli parkban, vásárol egy csokrot a nagymamájától a metró közelében vagy egy virágboltban..

A szezonális természetes dekorációk a legjobbak és ingyenesek. Például télen díszítheti a házat fenyőágakkal, tavasszal pedig fűzfaágakkal.

Virágok a belső térben

A természetes fával foglalkozunk

Ha a nulláról kell berendeznie egy lakást, próbálja meg fát használni a dekorációban. Ez létrehoz egy teret a maximális Hygge indexszel. Ha már végeztek javításokat, lehetőség szerint cseréljen ki néhány nem fából készült felületet fa felületre. Például lehet konyhapult, étkezőasztal vagy akár vágódeszka..

Fa a fürdőszoba belsejében

Megszabadulni a rendetlenségtől és a szeméttől

A Hygge nem az ideálra való törekvésről, az esztétikáról és a materializmusról szól. Ez az egyszerűségről, a kényeztetésről és az élet minden apróságának élvezetéről szól. Szabaduljon meg attól, amire már nincs szüksége, hagyja csak azt, ami örömet okoz, és elfoglalja méltó helyét boldog otthonában.

Kantin

A tér személyre szabása

Hugge elképzelése szerint otthonának minden szobájának menedéknek, “hatalmi helynek” kell lennie. Ennek elérése érdekében személyre szabhatja a teret: akassza fel a családi fényképeket a keretekbe, díszítse a történethez tartozó dolgokat, díszítse a falakat gyönyörű festményekkel, építsen könyvtárat kedvenc könyveiből, vagy szerezze be a lemezjátszót, amiről mindig is álmodott. Az ötlet az, hogy mindazok a dolgok, amelyek örömet okoznak Önnek és háztartásának, láthatóak és könnyen hozzáférhetők..

Könyvek