Aliexpress vs IKEA: 10 társ csatája a konyháért és az otthonért

Szoktuk azt gondolni, hogy a Kínában gyártott dolgok egyrészt olcsók, másrészt nem túl jó minőségűek. Összehasonlítva azonban az Ikea termékeit és társaikat az Aliexpress -szel, arra a következtetésre jutottunk, hogy gyakran mindkét állítás távol áll az igazságtól. Íme az áttekintésünk, amely segít igazán nagyszerű vásárlásokban..

1. Összecsukható polcok a konyhaszekrényekhez

A lábakkal ellátott polcok elengedhetetlenek egy kis konyha számára, mivel lehetővé teszik a konyhai szekrények kapacitásának megduplázását. Az Ikeában a VARIERA sorozatú behelyezett polcokat árulják, amelyek azért jók, mert fémből készültek, és egymásra rakhatók. A kis modell ára 399 rubel, a nagyé 499 rubel. Találsz analógokat az Aliexpress -en? Igen, lehet, de az árkülönbség jelentéktelen lesz. Ezenkívül az árukra körülbelül két hetet kell várni, ráadásul az Aliexpress szinte minden polca műanyag (ami azonban nem olyan rossz, mert a polcokon a legfontosabb az erős lábak). De találhat olyan méretű polcokat, amelyek megfelelnek a szekrényeinek: keskeny, széles, csúszó, színes, cipőkhöz vagy kifejezetten a mosogató alatti szekrény megszervezéséhez..

Választásunk:

Keskeny egymásra rakható polcok

Mosogató polc

Állítható univerzális polc

2. Kocsi

A ROSKUG kocsi (lásd az alábbi fotót) az egyik legkelendőbb Ikea termék, és véleményünk szerint valóban szükség van minden otthonra. De egy ilyen asszisztens költsége meglehetősen magas – 3999 rubel.

roskog

Az Aliexpress -en ugyanazt a kocsit sokkal olcsóbban értékesítik – 2200-2600 rubelért. A kocsik színei, méretei, anyaga és konfigurációja szinte azonos. Például a Roskug mérete 35x45x78 cm, analógja pedig 35x43x74 cm.

alik kocsi

Link az Aliexpress termékéhez

3. Elválasztók fiókokhoz

Az elválasztók segítenek a fiókok tárolásának rendezésében: mindent kategóriákba rendeznek, és ha lehetséges, függőleges helyzetben. Az Ikeában az összes elválasztó méretét azonos márkájú szekrényekhez tervezték, és még akkor sem mindenkinek. Az Aliexpress -en elválasztókat vásárolhat, amelyek hossza csúszómechanizmussal vagy egyszerűen a felesleg levágásával állítható be.

Választásunk:

Szélezett elválasztók

alik szeparátorok

alik szeparátorok

Link az Aliexpress termékéhez

Csúszó elválasztók

Könnyű és olcsó elválasztók.

csúszó elválasztók

Link az Aliexpress termékéhez

Van egy erősebb és drágább lehetőség.

  • alik elválasztó

Link az Aliexpress termékéhez

4. Szárító ruhacsipeszekkel

Szuper praktikus dolog zokni, fehérnemű és egyéb apróságok szárításához egy függő szárító ruhacsipeszekkel. Az Ikeában bemutatott türkiz szárító NYOMJA MEG 16 ruhacsipesz polip alakban (ár 329 rubel).

szárítógép ikea

Az Aliexpress -en sok hasonló szárító kapható, de különböző színben, formában és méretben. A termékek ára 130 és 500 rubel között változik, a ruhacsipeszek számától függően.

Választásunk:

Szárító-kabát fogas 8 ruhaszárral 133 rubelért.

Link az Aliexpress termékéhez

Nagy négyzet alakú semleges színű szárító 32 ruhaszárítóval 407 rubelért.

Link az Aliexpress termékéhez

5. A dobozok címkéi

A közelmúltban megszüntették az Ikea népszerű fekete matricáit a dobozokhoz, és fehérre cserélték (lásd az alábbi fotót). Ha jobban szereted a klasszikus fekete címkéket, akkor nagy választékban megtalálod őket, természetesen az Aliexpressen. Azt is javasoljuk, hogy azonnal rendeljen krétajelzőt..

Választásunk:

Különböző méretű göndör matricák

Link az Aliexpress termékéhez

6. Tartó lemezekhez, fedelekhez és deszkákhoz

Hasznos dolog, hogy minden otthonnak rendelkeznie kell a multifunkcionális tartóval. Az Ikeában két tartó található – egy fa NIPLOKKAD (249 rubel) és egy fém RINNIG (279 rubel).

niplokkad

ikea rinnig

Ikea Rinnig tartó

Az Aliexpressen olcsóbban találhat analógokat, de műanyagból (170 rubeltől), de nincs értelme fából, bambuszból vagy fémből készült modelleket rendelni, mivel az Ikeában is olcsóbbak. Az Aliexpress -en azonban kiválaszthat egy megfelelő méretű és színű tartót..

Választásunk:

Műanyag tartó (igény szerint “hígítható”)

Link az Aliexpress termékéhez

7. Drótkosár a polc alatt

Szinte ugyanazok a drótkosarak, de az Ikea (OBSERVATOR sorozat) terméke tartósabb és 250 rubelbe kerül.

Az Aliexpress analógja a vélemények alapján kissé ráncos lehet, de csak 121 rubelbe kerül.

Az Aliexpress kosarak nemcsak a száraz ételeket, hanem az ételeket is képesek ellenállni

Link az Aliexpress termékéhez

8. Összecsukható szűrőedény

Az összecsukható szilikon szűrőbetét sokkal kényelmesebb és kompaktabb, mint általában. Az Ikeában a KLORKEN szűrőedény 499 rubelbe kerül, az Aliexpress analógja – 316 rubel (van egy nagyobb térfogatú szűrő is).

Szűrő Ikea

Colander Aliexpress

Link az Aliexpress termékéhez

9. Cipők tárolására szolgáló állványok

A cipőtároló állványokat úgy tervezték, hogy helyet takarítsanak meg a szekrényben. Korábban ilyen szervezőket csak az Aliexpress -en lehetett vásárolni 120 rubel áron. De a közelmúltban egy új termék jelent meg az Ikeában – a MURVEL cipők tárolására szolgáló modulok csak 69 rubelért.

Link az Ikea termékéhez

10. Acél kosár

A hálós kosarak ideálisak olyan zöldségek és gyümölcsök tárolására, amelyeket nem kell hűteni (alma, paradicsom, burgonya stb.). Ezenkívül ezek a kosarak jók gombák és bogyók szedésére, valamint piknikre. Azonban tárolhatók a folyosón, a hálószobában és még az otthoni irodában is. Az Ikeában a RISATORP kosár ára 799 rubel (jelenleg 599 rubel a promócióért), és 4 színben jelenik meg: fehér, piros, bézs és kék.

ikea

Az Aliexpress -en klónját (lásd az alábbi fotót) magasabb áron értékesítik – 900 rubeltől, de 7 színben. A másolatok minősége a vélemények alapján kiváló, de fennáll annak a veszélye, hogy a kosarak ráncosan érkeznek.

alik risatorp

Link az Aliexpress termékéhez