A fösvény kétszer fizet: mibe érdemes befektetni lakásrendezéskor, és miben spórolhat?

Tudja meg, hogy mely belső elemekbe kell befektetnie, és melyeket kell vásárolnia a szállításhoz.

Mi költjük: Bútor kárpitozott és vásárolt sokáig. A kanapéjának, karosszékének vagy más, anyaggal / bőrrel kárpitozott bútornak nem csak szépnek, hanem kényelmesnek is kell lennie, és ami a legfontosabb, hosszú ideig kell tartania, és nem deformálódhat egy -két év alatt. Az ilyen bútorok befektetéseket igényelnek. A kiváló minőségű anyagok sűrű szövetből és természetes szálakból, vagy természetes bőrből / ekológikus bőrből készült termékek nem csak a kívánt kényelmet és kellemes megjelenést teremtik meg. Az ilyen bútorok nagyobb kényelmet, minőségi pihenést és 10 éves hosszú élettartamot garantálnak..

A gyártók gyakran feláldozzák a bútorok élettartamát, stílusos jellemzőkkel és nem szabványos dizájnnal maszkolva, nem törődve az ilyen bútorok mindennapi igénybevételével. Ha nem szeretné néhány évente cserélni, akkor mindig ne szánjon pénzt arra, hogy megbízható és kiváló minőségű anyagból, kárpitozásból származó bútorokat vásároljon. Ez a stratégia megkímél a fejfájástól a jövőben..

Spórolunk: éjjeliszekrények, dohányzóasztalok. Mivel a kanapé és a kárpitozott bútorok képezik a nappali belsejének fő elemeit, ne helyezze át a vizuális ékezeteket róluk a mellékelt bútorok oldalára. A kicsi, alig észrevehető asztalok és éjjeliszekrények (mint az alábbi képen) biztosítják az ilyen bútorok szükséges alkalmazási funkcióját (tegyen lámpát, egy pohár vizet, terítsen könyveket), miközben nem vonja el a figyelmet a fő belső térről, és megtakarítja a költségvetését.

Költsük: Konyhai szett, munkalap. Egy kiváló minőségű konyhai készlet árakat ad a lakásához, ha úgy dönt, hogy eladja, de csak akkor, ha erre a pillanatra nem esik szét darabokra, nem hámlik le róla a film, nem lazulnak meg az ajtói stb. Ha pénzt takarított meg a konyhában, annak hiányosságai hamarabb jelentkeznek, mint várták. Ez igaz a fülhallgató stílusától és kivitelétől függetlenül. Kerülni kell a laminált felületeket, mivel gyorsan elkezdenek elválni, különösen az illesztéseknél. Ha lehetséges, részesítse előnyben a természetes anyagokat – tömörfa, kő – vagy furnérozott MDF, kiváló minőségű műanyag.

Mentés: Elegáns, mégis egyszerű konyhai kötény. A köténynek nem kell drágának lennie, hogy megvédje falait, és mégis vonzó megjelenésű legyen. Egy disznócsempe vagy akár funkcionális keret / műanyag bölcsen kiválasztott színekben megfizethetővé teszi a vásárlást anélkül, hogy feláldozná a funkcionalitást vagy a megjelenést. Itt biztosan spórolhat.

Költés: Étkezőasztal. Az étkezőasztal, akárcsak a kanapéja, kulcsfontosságú bútordarab, amely újra felhasználható. A laminált modellek most a divat, de szenvednek a gyors kopástól. Az elegáns fa vagy kő bármilyen belső térbe illik, és évtizedekig tart. Itt a tippek megegyeznek a konyhai készlettel..

Mentés: Klasszikus, fából készült étkezőszékek. A fából készült székek ára nagyban változhat, de határozottan tartósabbak, mint a más anyagokból készült székek, és bármilyen belső térbe illeszkednek. Ugyanakkor sokkal praktikusabbak, mint a kárpitozott bútorok, amelyek drágábbak, mivel sokkal könnyebb tisztán tartani őket. Határozottan ezek azok a díszítő elemek, ahol pénzt takaríthat meg a minőség elvesztése nélkül..

Mi költjük: Megbízható vízvezeték -szerelés. Ha vízvezeték -szerelésről van szó, nem jó ötlet a költségvetés csökkentése. A rossz minőségű vízvezeték szivárgáshoz vezethet, ami jóval nagyobb javításokhoz vezet. Ezenkívül a vízvezetékeket nem érintik a trendek ilyen ingadozásai, mint más belső területeken, ezért egyszer és sok éven át kell választani. Ne fukarkodjon, és csak megbízható gyártóktól vásároljon.

Spórolunk: Fürdőszobai szekrények és egy tükör. A legtöbb fürdőszoba kicsi, és gyakran csak egy tükörszekrényt tartalmaz. Helyet takaríthat meg, miközben költségvetést takaríthat meg, ha kombinálja a szekrényt a mosogatóval. És külön vásároljon tükröt. Jobb, ha a megtakarított pénzt kiváló minőségű és szokatlan padlólapokra használja, mint például az alábbi képen..

Költsük: Minőségi, kényelmes ágy és matrac. Állítólag életünk egyharmadát töltjük ágyban. Ezért ésszerű befektetni a belső tér ezen elemébe, amelyet viszont egy minőségi matracnak kell kiegészítenie a jobb alvás érdekében, valamint egy tisztességes fejtámlát az átgondolt olvasáshoz. Pénzt takaríthat meg a hálószobára jellemző egyéb alapvető dekorációs elemeken, de hagyja, hogy az ágy központi és drága bútordarab maradjon..

Mentés: funkcionális éjjeliszekrények. Manapság rengeteg éjjeliszekrény közül lehet választani, beépített töltőkkel és vonzó díszítő elemekkel nevetséges pénzért. Kopásukat minimálisra csökkentik, mivel ritkán vannak stresszben. Szóval, ez az a hely, ahol spórolhat..

Mi költjük: Központi világítás. A csillárok, a függő lámpák minden belső tér középpontjában állnak. Mindig láthatóak, hangulatos fényt kell kibocsátaniuk, és ennek megfelelően választásuk különös figyelmet igényel. Néhány ezer rubel bedobása javítja az egész szoba megjelenését, ami eltereli a figyelmet a belső, olcsóbb és jelentéktelen elemeiről.

Spórolunk: Kiegészítő világítás és állólámpák. Mi az első dolog, amit észrevesz ebben a szobában az alábbi képen? Valószínűleg nem a kanapé oldalán lévő két lámpa. A klasszikus egyszerű lámpáknak ki kell hangsúlyozniuk a belső teret, de nem lehet az ékezete, így spórolhat rajtuk.